Tripadvisor: Τι λένε οι ταξιδιώτες για τις μεγαλουπόλεις του κόσμου;

sezar7

Member
Στην κορυφή Τόκιο, Νέα Υόρκη, Βιέννη και Ντουμπρόβνικ - Στις τελευταίες θέσεις Πεκίνο, Μόσχα και Βομβάη

Το TripAdvisor, η μεγαλύτερη ταξιδιωτική ιστοσελίδα στον κόσμο, ανακοίνωσε τα αποτελέσματα της δεύτερης ετήσιας έρευνας σε πόλεις του κόσμου, αποκαλύπτοντας πώς τις βλέπουν οι ταξιδιώτες.

Την πρώτη θέση μεταξύ των πόλεων για την καλύτερη συνολικά εμπειρία κατακτά το Τόκιο. Η πόλη κέρδισε επίσης την πρωτία στις κατηγορίες που αφορούν στην εξυπηρετικότητα των ντόπιων, τα ταξί, τα τοπικά μέσα μαζικής μεταφοράς καθώς και την καθαριότητα των δρόμων. Γενικά, το Τόκιο βρέθηκε μεταξύ των πρώτων θέσεων σε όλους τους τομείς, καθώς κατατάσσεται μεταξύ των κορυφαίων 10 σε 13 από 16 κατηγορίες στην έρευνα.

Δείτε τις καλύτερες πόλεις για τους τουρίστες:

Οι πόλεις με τις χειρότερες επιδόσεις:

Η Νέα Υόρκη είναι η μοναδική πόλη των ΗΠΑ στον κατάλογο, που κατέκτησε την πρώτη θέση στη λίστα με τα καλύτερα εστιατόρια και τη νυχτερινή ζωή. Επίσης, ήρθε στη δεύτερη στην καλύτερη εμπειρία συνολικά και στις κατηγορίες για τα καταστήματα και αξιοθέατα/δραστηριότητες.

Βιέννη

Τόκιο

Νέα Υόρκη

Ντουμπρόβνικ, Κροατία

Βομβάη

alma

Member
Τόσες πολλές φορές η Μόσχα,η Πούντα Κάνα και το Μαρακές στις πόλεις με τις χειρότερες επιδόσεις;
Π.χ. για τη Μόσχα συχνά ακούγεται πόσο ακριβή είναι αλλά εδώ την έχουν τελευταία και στο θέμα των ξενοδοχείων ή εξυπηρετικότητας των ντόπιων.Αν και δεν έχω πάει ακόμα,είναι σχετικά ψηλά στη λίστα με τους ταξιδιωτικούς μου στόχους.Θα ήταν ενδιαφέρον να μας πουν κάποιοι που έχουν πάει αν ήταν όντως τόσο χάλια οι ντόπιοι για παράδειγμα από άποψη εξυπηρετικότητας.

panius

Member
Οι τοπ λίστες του tripadvisor είναι κουρελόχαρτα. Αυθαίρετες "ψηφοφορίες" χωρίς καμία αξιοπιστία. Απορώ γιατί τους δίνουν τόση σημασία.
Θυμάμαι πριν λίγο καιρό που έτσι ξαφνικά η Ρόδος ψηφίστηκε το καλύτερο νησί γεμίζοντάς μας με ρίγη εθνικής υπερηφάνειας. Φέτος, καλύτερο νησί ψηφίστηκε το... Louis & Harris στη Βρετανία (ότι να 'ναι. Μάλλον φέτος ψήφισαν μόνο οι Σκωτσέζοι).
Επίσης, το ΔΕΝ_ΜΕ_ΞΕΡΕΙ_ΟΥΤΕ_Η_ΜΑΝΑ_ΜΟΥ Punta Cana έγινε ξαφνικά παγκοσμίως μισητό, το χωριουδάκι Ντουμπρόβνικ συγκρίνεται με τη Νέα Υόρκη και η Βομβάη απλώς επιβεβαιώνει το στερεότυπο της βρώμικης Ινδίας από ψηφοφόρους που προφανώς δεν έχουν πατήσει ποτέ το πόδι τους εκεί.
Συμπέρασμα: δεν δίνουμε καμία σημασία στις βλακώδεις τοπ λίστες του tripadvisor.

και επειδή η ανωτέρω φωτογραφία αδικεί την πανέμορφη Βομβάη, προβαίνω αμέσως σε διόρθωση:
IMG_0751.JPG

καταπράσινη, τροπική και με λονδρέζικο feeling!

Yorgos

Member
Επόμενο Ταξίδι
Umhlanga
Ταξίδι-Όνειρο
Περού τότε, τώρα, πάντα
Τόσες πολλές φορές η Μόσχα,η Πούντα Κάνα και το Μαρακές στις πόλεις με τις χειρότερες επιδόσεις;
Π.χ. για τη Μόσχα συχνά ακούγεται πόσο ακριβή είναι αλλά εδώ την έχουν τελευταία και στο θέμα των ξενοδοχείων ή εξυπηρετικότητας των ντόπιων.Αν και δεν έχω πάει ακόμα,είναι σχετικά ψηλά στη λίστα με τους ταξιδιωτικούς μου στόχους.Θα ήταν ενδιαφέρον να μας πουν κάποιοι που έχουν πάει αν ήταν όντως τόσο χάλια οι ντόπιοι για παράδειγμα από άποψη εξυπηρετικότητας.
Μια χαρά ήταν οι ντόπιοι, αρκετά εξυπηρετικοί και από τιμές εξαιρετικά φθηνή και σε καταλύματα και σε μεταφορές και σε φαγητό.

hydronetta

Member
Επόμενο Ταξίδι
???
Ταξίδι-Όνειρο
όπου δεν έχω πάει
Νομίζω ότι κανείς πρέπει να αδιαφορεί για λίστες τέτοιου είδους. Αλοίμονο αν επιλέγαμε προορισμούς επειδή μας το επέβαλε το tripadvisor. Για μένα είναι χρήσιμο εργαλείο όταν συγκρίνω εστιατόρια, καταλύμματα ή υπηρεσίες (πχ πρακτορείο) σε μια περιοχή. Αυτό και μόνο.

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.651
Μέλη
39.400
Νεότερο μέλος
geotheoh

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom