• Η αναδρομή στο παρελθόν συνεχίζεται! Ψηφίστε την Ταξιδιωτική Ιστορία του μήνα για τους μήνες Μάρτιο - Μάιο 2020 !

Γενικά Tour στη Ευρωπη με τρενο

xanele

Member
Επόμενο Ταξίδι
το ψαχνω..
Ταξίδι-Όνειρο
παντου!
Γεια σας παιδια

Ριχτηκε μια ιδεα σημερα για tour σε καποιες χωρες στην Ευρωπη την περιοδο των γιορτων με τρενο για μια εβδομαδα πανω κατω..γνωριζετε να μου δωσετε πληροφοριες και κοστος πανω κατω? ειναι μια ιδεα μας αρεσε και λεμε να το κανουμε αλλα δεν εχουμε ιδεα για το πως και που..

Ευχαριστβ εκ των προτερων :D:D:D

mfish

Member
Ταξίδι-Όνειρο
ολη η γη
Μια βδομαδα ισως ειναι λιγο...εκτος αν πεταξετε για καποια πολη και τριγυριστε απο κει με τρενο.....Π.χ απο ελλαδα για να φτασεις βουδαπεστη με τρενο ειναι μια μερα....Η αν παρεις καραβι για βενετια το ιδιο σχεδον... Μεταξυ των πολεων στη κεντρικη ευρωπη οι αποστασεις δεν πρεπει να ναι μεγαλες , το ως εκει ειναι το θεμα....Εκτος αν σκεφτεσαι κατι στα βαλκανια....Στα βαλκανια που κοιταξα, ετοιμαζομαι για τουρ σε κανα μηνα οι τιμες ειναι φτηνες π.χ θεσσαλονικη-σοφια 15 ευρω, αλλα κεντρικη ευρωπη πιο ακριβα, φιλοι μου κλεισαν πραγα-βιεννη 40 ευρω...Επισης λογω εορτων δε ξερω μηπως πρεπει να χεις κλεισει εισιτηρια απο πριν...θα υπαρχει διαθεσιμοτητα???

Παντως αρκετες πληροφοριες για τρενα μπορεις να βρεις στη σελιδα του ιντερραιλ...και στο seat61.com ...!

xanele

Member
Επόμενο Ταξίδι
το ψαχνω..
Ταξίδι-Όνειρο
παντου!
Μια βδομαδα ισως ειναι λιγο...εκτος αν πεταξετε για καποια πολη και τριγυριστε απο κει με τρενο.....Π.χ απο ελλαδα για να φτασεις βουδαπεστη με τρενο ειναι μια μερα....Η αν παρεις καραβι για βενετια το ιδιο σχεδον... Μεταξυ των πολεων στη κεντρικη ευρωπη οι αποστασεις δεν πρεπει να ναι μεγαλες , το ως εκει ειναι το θεμα....Εκτος αν σκεφτεσαι κατι στα βαλκανια....Στα βαλκανια που κοιταξα, ετοιμαζομαι για τουρ σε κανα μηνα οι τιμες ειναι φτηνες π.χ θεσσαλονικη-σοφια 15 ευρω, αλλα κεντρικη ευρωπη πιο ακριβα, φιλοι μου κλεισαν πραγα-βιεννη 40 ευρω...Επισης λογω εορτων δε ξερω μηπως πρεπει να χεις κλεισει εισιτηρια απο πριν...θα υπαρχει διαθεσιμοτητα???

Παντως αρκετες πληροφοριες για τρενα μπορεις να βρεις στη σελιδα του ιντερραιλ...και στο seat61.com ...!
mfish σε ευχαριστω παρα πολυ για το ενδιαφερον..η ιδεα σου για βαλκανια η αληθεια ειναι οτι ειναι πολυ ενδιαφερουσα και θα αρχισω τωρα να την ψαχνω!!! εσυ ποσες μερες λες να πας? αυτο που φοβαμαι πιο πολυ απο ολα ειναι η ασφαλεια που δεν εχεις οταν εισαι μαζι με γκρουπ αλλα οταν εισαι μονος σου αλλιως εξερευνεις τον τοπο που πας..εγω δυστυχως εχω μονο μια εβδομαδα λογω δουλειας:( θα το ψαξω και αν εχω καποια ερωτηση ελπιζω να εισαι διαθεσιμος για ερωτησεις!!:bleh:
Σε ευχαριστω και παλι

mfish

Member
Ταξίδι-Όνειρο
ολη η γη
mfish σε ευχαριστω παρα πολυ για το ενδιαφερον..η ιδεα σου για βαλκανια η αληθεια ειναι οτι ειναι πολυ ενδιαφερουσα και θα αρχισω τωρα να την ψαχνω!!! εσυ ποσες μερες λες να πας? αυτο που φοβαμαι πιο πολυ απο ολα ειναι η ασφαλεια που δεν εχεις οταν εισαι μαζι με γκρουπ αλλα οταν εισαι μονος σου αλλιως εξερευνεις τον τοπο που πας..εγω δυστυχως εχω μονο μια εβδομαδα λογω δουλειας:( θα το ψαξω και αν εχω καποια ερωτηση ελπιζω να εισαι διαθεσιμος για ερωτησεις!!:bleh:
Σε ευχαριστω και παλι
για βαλκανια σκεφτομουν 2 διαδρομες ...η μια σοφια, βελικο τουρναβο(τραβελστοριτικη ιδεα) και μετα βουκουρεστι....6 ωρες θεσσαλονικη -σοφια, 4-5 σοφια-βελικο, κανα 9αρι απο κει βουκουρεστι....

Η αλλη θεσσαλονικη- βελιγραδι(12-13 ωρες)- βελιγραδι-βουδαπεστη....(7-8 ωρες νομιζω)

Και για τα δυο σκεφτομουν μια βδομαδα...τελικα επειδη τα οικονομικα δε πανε καλα, και το ταξιδι θα ναι δωρο εκπληξη σε καποιον , οποτε διπλα χρηματα θα κανω μονο το Σοφια-βελικο τουρναβο αν ολα πανε καλα...

τα δρομολογια για βελιγραδι και σοφια τα εχω προχειρα ...:D:D:D

Απο θεσσαλονικη για Βελιγραδι, εχει στις 17.04 που φτανει 05.44 και 09.44 που φτανει 22.33 .....
Απο βελιγραδι για βουδαπεστη εχει 4-5 δρομολογια την ημερα, θα τα βρεις απο το seat61 και με λιγο ψαξιμο με Μ.Ο. διαρκεια γυρω στις 6-7 ωρες....
Για γυρισμο απο βελιγραδι εχει 12.31 που φτανει θεσσαλονικη 22.00 και 22.34 που φτανει 07.50.....

απο θεσσαλονικη για σοφια εχει 06.40, 17.36, 23.46 με μεση διαρκεια 7 ωρες...απο σοφια για θεσσαλονικη 12.50, 05.40, 22.52.....

καλο ψαξιμο !!!! και για την ασφαλεια μη φοβασαι...εγω μολις γυρισα απο Ινδια χωρις γκρουπ και δεν αντιμετωπισα ουτε ενα προβλημα ...κοινη λογικη, χαμηλοι τονοι να μη προκαλεις .....ασε που η αθηνα χειροτερη ειναι!

Dva Srca

Member
Επόμενο Ταξίδι
ΗΠΑ
Ταξίδι-Όνειρο
Οπουδήποτε Πολυνησία
Να έχεις γενικά υπόψιν σου ότι από Αθήνα για Βελιγράδι σύνολο είναι περίπου 27 ώρες το ταξίδι και δεν εννοώ συνεχόμενα πάνω στο τρένο. Αθήνα για Θεσσαλονίκη το τρένο φεύγει το βράδυ, φτάνει περίπου 6 το πρωί Θεσσαλονίκη και μετά από αναμονή περίπου 3-4 ωρών ξεκινά για Βελιγράδι όπου φτάνει (πάντα μετά από καθυστέρηση στα σύνορα Σκοπίων) περίπου στις 23:30 με μεσάνυχτα. Οπότε οι ώρες είναι πολλές και θέλεις τουλάχιστον μία εβδομάδα στη διάθεσή σου, αν θέλεις να δεις αρκετά δύο περίπου χώρες. Για παραπάνω χώρες, θες περίπου 10-14 μέρες για να μην είσαι συνέχεια στην τσίτα. Γενικότερα δηλαδή έχε υπόψιν σου ότι αν έχεις μόνο μια εβδομάδα στη διάθεσή σου ίσως θα ήταν καλύτερα να πας με τρένο όπου θες και να επιστρέψεις με αεροπλάνο από κάποιο αεροδρόμιο που έχει πιο φθηνά εισιτήρια για Ελλάδα, π.χ. Βουδαπέστη ή Βιέννη (οι Βαλκανικές χώρες γενικά έχουν ακριβές πτήσεις, παρ' όλο που είναι τόσο κοντά).

Για Βουλγαρία τώρα, η απόσταση και ο χρόνος άφιξης είναι πολύ μικρότερα. Οπότε αν έχεις μόνο 7 ημέρες στη διάθεσή σου, ίσως Βουλγαρία-Ρουμανία ή Βουλγαρία-Σκόπια θα ήταν πιο ιδανική επιλογή. Είναι και στην ΕΕ Βουλγαρία και Ρουμανία και οι έλεγχοι είναι πιο σύντομοι και τυπικοί.

xanele

Member
Επόμενο Ταξίδι
το ψαχνω..
Ταξίδι-Όνειρο
παντου!
Να έχεις γενικά υπόψιν σου ότι από Αθήνα για Βελιγράδι σύνολο είναι περίπου 27 ώρες το ταξίδι και δεν εννοώ συνεχόμενα πάνω στο τρένο. Αθήνα για Θεσσαλονίκη το τρένο φεύγει το βράδυ, φτάνει περίπου 6 το πρωί Θεσσαλονίκη και μετά από αναμονή περίπου 3-4 ωρών ξεκινά για Βελιγράδι όπου φτάνει (πάντα μετά από καθυστέρηση στα σύνορα Σκοπίων) περίπου στις 23:30 με μεσάνυχτα. Οπότε οι ώρες είναι πολλές και θέλεις τουλάχιστον μία εβδομάδα στη διάθεσή σου, αν θέλεις να δεις αρκετά δύο περίπου χώρες. Για παραπάνω χώρες, θες περίπου 10-14 μέρες για να μην είσαι συνέχεια στην τσίτα. Γενικότερα δηλαδή έχε υπόψιν σου ότι αν έχεις μόνο μια εβδομάδα στη διάθεσή σου ίσως θα ήταν καλύτερα να πας με τρένο όπου θες και να επιστρέψεις με αεροπλάνο από κάποιο αεροδρόμιο που έχει πιο φθηνά εισιτήρια για Ελλάδα, π.χ. Βουδαπέστη ή Βιέννη (οι Βαλκανικές χώρες γενικά έχουν ακριβές πτήσεις, παρ' όλο που είναι τόσο κοντά).

Για Βουλγαρία τώρα, η απόσταση και ο χρόνος άφιξης είναι πολύ μικρότερα. Οπότε αν έχεις μόνο 7 ημέρες στη διάθεσή σου, ίσως Βουλγαρία-Ρουμανία ή Βουλγαρία-Σκόπια θα ήταν πιο ιδανική επιλογή. Είναι και στην ΕΕ Βουλγαρία και Ρουμανία και οι έλεγχοι είναι πιο σύντομοι και τυπικοί.
εχεις κανει τετοιο tour Dva Srca giati απο οτι βλεπω το κατεχεις..η ιδεα σου με το αεροπλανο ειναι πολυ καλη, αυτο που θελω να ξερω ειναι αν αξιζει οσο ενα "διασημο tour στην Ευρωπη " και αν θα ειναι ιδιαιτερα ακριβα..το budjet ειναι γυρω στα 700 ευρω και ξερω οτι τα Βαλκανια δεν ειναι ιδιαιτερα ακριβα. ευχαριστω και σενα για το ενδιαφερον!

mfish συγνωμη για το διαθεσιμος το διορθωνω σε διαθεσιμη!!!

Vito

Member
για βαλκάνια εάν είσάι κάτω από 26 χρονών αξίζει η balkan flexipass card. για 5 μέρες ταξίδι με τρένο (προσοχή:όχι 5 διαδρομές) μέσα σε ένα μήνα κοστίζει 49 ευρώ. για ηλικιες πάνω από 26 κοστίζει το πολύ το διπλάσιο.δεν θυμάμαι να σου πω ακριβώς. το θέμα είναι ότι οι ελεγκτές των άλλων χωρών τουλάχιστον καποια χρόνια πριν δεν ήξεραν που πρέπει να σημειώνουν στην κάρτα με αποτέλεσμα να κάνω με την ίδια κάρτα 13 μέρες!! ταξίδι με τρένο. οταν γύρισα πίσω ελλάδα μπορούσα να κάνω αλλες 2 μέρες ταξίδι με τρένο.
ισχύει για ελλάδα, FYROM, Σερβία, μαυροβουνιο ρουμανία, βουλγαρία και τουρκία. αν και τα τρένα είναι ότι ναναι στα βαλκάνια, ποσο μάλλον τα ίδια τα δρομολόγια, το ταξίδι στα βαλκάνια είναι απίστευτη εμπειρια...

xanele

Member
Επόμενο Ταξίδι
το ψαχνω..
Ταξίδι-Όνειρο
παντου!
για βαλκάνια εάν είσάι κάτω από 26 χρονών αξίζει η balkan flexipass card. για 5 μέρες ταξίδι με τρένο (προσοχή:όχι 5 διαδρομές) μέσα σε ένα μήνα κοστίζει 49 ευρώ. για ηλικιες πάνω από 26 κοστίζει το πολύ το διπλάσιο.δεν θυμάμαι να σου πω ακριβώς. το θέμα είναι ότι οι ελεγκτές των άλλων χωρών τουλάχιστον καποια χρόνια πριν δεν ήξεραν που πρέπει να σημειώνουν στην κάρτα με αποτέλεσμα να κάνω με την ίδια κάρτα 13 μέρες!! ταξίδι με τρένο. οταν γύρισα πίσω ελλάδα μπορούσα να κάνω αλλες 2 μέρες ταξίδι με τρένο.
ισχύει για ελλάδα, FYROM, Σερβία, μαυροβουνιο ρουμανία, βουλγαρία και τουρκία. αν και τα τρένα είναι ότι ναναι στα βαλκάνια, ποσο μάλλον τα ίδια τα δρομολόγια, το ταξίδι στα βαλκάνια είναι απίστευτη εμπειρια...

ελπιζω vito να εχω και εγω την ιδια τυχη με εσενα!!χρειαζεται να ειμαι φοιτητρια ελληνικου πανεπιστημιου? η απλα να ειμαι κατω απο 26? σε ευχαριστω και σενα για τις πληροφοριες και σου ευχομαι να περασεις ομορφα Αιγυπτο πηγα περυσι

Dva Srca

Member
Επόμενο Ταξίδι
ΗΠΑ
Ταξίδι-Όνειρο
Οπουδήποτε Πολυνησία
εχεις κανει τετοιο tour Dva Srca giati απο οτι βλεπω το κατεχεις..η ιδεα σου με το αεροπλανο ειναι πολυ καλη, αυτο που θελω να ξερω ειναι αν αξιζει οσο ενα "διασημο tour στην Ευρωπη " και αν θα ειναι ιδιαιτερα ακριβα..το budjet ειναι γυρω στα 700 ευρω και ξερω οτι τα Βαλκανια δεν ειναι ιδιαιτερα ακριβα. ευχαριστω και σενα για το ενδιαφερον!

mfish συγνωμη για το διαθεσιμος το διορθωνω σε διαθεσιμη!!!
Ναι, έκανα πριν ένα εξάμηνο το ταξίδι Σερβία-Μαυροβούνιο με τρένο, αλλά παρ' όλο που πέρασα πολύ καλά ταλαιπωρήθηκα πολύ. Είχα μια εβδομάδα στη διάθεσή μου και έτρεχα συνέχεια από τρένο σε τρένο και από λεωφορείο σε λεωφορείο. Αν έχεις σκοπό να πας για ξεκούραση, καλύτερα να το αποφύγεις. Φαντάσου ότι εγώ το είχα ψάξει πολύ νωρίτερα και είχα κλείσει αρκετά φθηνό για τα γενικά δεδομένα της χώρας εισιτήριο με αεροπλάνο από Μαυροβούνιο-Ελλάδα, ακριβώς επειδή ήμουν βέβαιος ότι δε θα είχα το κουράγιο να γυρίσω με το τρένο πάλι. Συν ότι όπως είπα μόνο σε 7 μέρες που είχα στη διάθεσή μου ήθελα να έχω περισσότερο χρόνο να δω πράγματα και πόλεις.

Αν με ρώταγε κανείς αν θα ξαναταξίδευα με τρένο Βαλκάνια, θα έλεγα με αρκετή βεβαιότητα ότι θα πήγαινα Βουλγαρία πλέον, γνωρίζοντας τα δεδομένα των τρένων σε Σερβία-Μαυροβούνιο. Αν έμενα Θεσσαλονίκη όλα θα ήταν πολύ πιο εύκολα, καθώς γλιτώνεις περίπου 9 ώρες συνολικού χρόνου.

Ό,τι άλλο θέλεις ρώτα ελεύθερα! Και 700 ευρώ προυπολογισμός είναι μια χαρά, αν δεν είσαι σπάταλος τύπος ανθρώπου.

xanele

Member
Επόμενο Ταξίδι
το ψαχνω..
Ταξίδι-Όνειρο
παντου!
τα ψαχνω ηδη ολα αυτα που μου ειπατε και θα επιστρεψω δρυμητερη με περισσοτερες ερωτησεις..σας ευχαριστω και παλι ολους

Vito

Member
ελπιζω vito να εχω και εγω την ιδια τυχη με εσενα!!χρειαζεται να ειμαι φοιτητρια ελληνικου πανεπιστημιου? η απλα να ειμαι κατω απο 26? σε ευχαριστω και σενα για τις πληροφοριες και σου ευχομαι να περασεις ομορφα Αιγυπτο πηγα περυσι
το μονο που χρειαζεται ειναι να εισαι κατω απο 26.
παντως οτι ειναι περιπετεια τα τρενα των βαλκανιων είναι...αλλα αξιζει σαν εμπειρια...
οι καθυστερησεις ειναι το λιγοτερο..αν σε κλειδωσουν μεσα στο βαγονι και το βαλουν για πλυσιμο στο πλυντηριο τραινων ενω εσυ εισαι μεσα...μην παραξενευτείς...και πολλα αλλα..:roll:
οποιαδηποτε πληροφορια για μερη, κλπ ρωτα!!

..και γω ελπίζω να ναι ωραια στην Αίγυπτο..καλά μας ταξιδια!:clap:

xanele

Member
Επόμενο Ταξίδι
το ψαχνω..
Ταξίδι-Όνειρο
παντου!
το μονο που χρειαζεται ειναι να εισαι κατω απο 26.
παντως οτι ειναι περιπετεια τα τρενα των βαλκανιων είναι...αλλα αξιζει σαν εμπειρια...
οι καθυστερησεις ειναι το λιγοτερο..αν σε κλειδωσουν μεσα στο βαγονι και το βαλουν για πλυσιμο στο πλυντηριο τραινων ενω εσυ εισαι μεσα...μην παραξενευτείς...και πολλα αλλα..:roll:
οποιαδηποτε πληροφορια για μερη, κλπ ρωτα!!

..και γω ελπίζω να ναι ωραια στην Αίγυπτο..καλά μας ταξιδια!:clap:
πες μου οτι σε κλειδωσανε μεσα την ωρα που το επλεναν..:D:D !!!! σε ευχαριστω για τo tip!

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.635
Μέλη
39.376
Νεότερο μέλος
Vichumills

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom