manelaki
Member
Το ταξιδι μας αποφασιστηκε τον Αυγουστο του '11. Ο Κ και η μανα του με ρωτουσαν που θα είναι το επομενο μου ταξιδι. Φυσικα δεν ειχα ιδεα και όταν παραπονεθηκα ότι δεν βρισκω παρεα οποτε δε σκεφτομαι καν προορισμο, εκεινος αυθορμητα μου ειπε «Παμε μαζι; Θελω πολύ!». «Why not?» σκεφτηκα φωναχτα. Πολυ γρηγορα επεσε η ιδεα της Ιταλιας στο τραπεζι γιατι ο Κ μου απεκλεισε τη Γερμανια που ειχε εξισου φτηνα αεροπορικα. «No problem», ειπα. Ο,τι θελεις, μου αρκει που θα παμε ταξιδακι! Μιλανο ή Ρωμη; Ρωμη φυσικα. Μεσα σε λιγες ωρες ειχαμε βρει αεροπορικα και πανω κατω μερες, μια μικρη αναζητηση για να παρουμε μια ιδεα και για διαμονη και ειμασταν σχεδον ετοιμοι. «Μηπως να πουμε και στη Μ;», του ειπα. Συμφωνησε φυσικα. Η Μ ξετρελαθηκε στην ιδεα και ηθελε να προτεινει και στη φιλη της τη Σ να ερθει μαζι μας.
Σεπτεμβριο γυριζουμε ολοι από τις διακοπες μας και κλεινουμε αεροπορικα. Πεταμε με easyjet: 98,5 ευρω εκαστος με δυο βαλιτσες και για τους 4. 1/1/12 φευγουμε και 6/1/12 γυριζουμε. «Πεταμε πρωτοχρονια για Ρωμη, παμε ταξιδι. Υπαρχει καλυτερος τροπος από αυτό για να μπει ο νεος χρονος;» σκεφτομαι με μεγαλη χαρα. Λιγο αργοτερα ψαχνουμε και για ξενοδοχειο. Οσα μας αρεσουν μας φαινονται ακριβα, παμε στα διαμερισματα. Τελεια! Καλες τιμες, καλογουστα, κεντρικα, θα ειμαστε ολοι μαζι σ’ένα διαμερισμα, θα μαγειρευουμε αν θελουμε… με λιγα λογια θα εχουμε το σπιτακι μας για 5 μερες στη Ρωμη. Όλα τα καλα ειχε το διαμερισμα εκτος απ’τη καθημερινη καθαριοτητα που προσφερει το ξενοδοχειο. Τελικα καταληξαμε σ’αυτό: Roma - Appartamento - RMAP116 - CAMPO DE' FIORI
Αποδειχτηκε πολύ καλο και με παρα πολύ καλη τοποθεσια.
Μεσολαβουν μηνες αναμονης…. Εχω ριξει αρκετο διαβασμα. Νομιζω ειμαστε καλα προετοιμασμενοι.
Παραμονη πρωτοχρονιας και οι 4 προσπαθουμε να μη ξενυχτησουμε πολύ. Τα καταφερνουμε καπως και κοιμομαστε γυρω στις 3 ωριτσες. Πρωι πρωι της πρωτοχρονιας γινονται οι τελευταιες ετοιμασιες. Τις τελευταιες μερες εχω τρομερο αγχος, ταξιδευω με 3 ατομα που δεν εχουν ταξιδεψει ποτε ξανα εκτος Ελλαδος, για’μενα είναι μολις το δευτερο ταξιδι, ουσιαστικα ειμαι απειρη και επειδη τα’χω κανονισει όλα εγω εχω ένα μεγαλο αισθημα ευθυνης. Εχω γινει η γκρινιαρα μαμα: «Μη χασετε τις ταυτοτητες σας και τρεχουμε!, «Μη τις ξεχασετε εκεινη τη μερα, θα σας σκοτωσω!».
Φτανοντας στο αεροδρομιο νιωθω μια ευτυχια, ηρεμει η ψυχη σου βλεποντας τα αεροπλανα να απογειωνονται και ξεροντας ότι σε λιγο θα’σαι κι εσυ στον αερα! Το αγχος σιγα σιγα φευγει και λεω συνεχως στον εαυτο μου πως τιποτα ασχημο δε θα μας συμβει.
To προγραμμα που ειχα βγαλει στο περιπου ηταν αυτο:
Μέρα 1η - Κυριακή
Νωρις το απογευμα ξεκιναμε απ'το διαμερισμα μας στο Campo de Fiori
Piazza Navona.
Piazza Sant’ Eustachio
Piazza della Rotonda για να δούμε το Pantheon
Piazza della Minerva για να δουμε τη Santa Maria sopra Minerva
Μέρα 2η - Δευτέρα
Colosseo
Μετά με τα πόδια από Colosseo πηγαίνουμε στη Piazza Venezia
Από’κει πάλι με τα πόδια πηγαίνουμε στο Teatro Marcello
Νησί Τίβερη
Ponte Rotto
Piazza della Bocca della Verita,στόμα της αλήθειας και Santa Maria in Cosmedin
Ponte Palatino
Trastevere
Μέρα 3η - Τρίτη
Βατικανό
Via Veneto.
Crypt Capuchin
Fontana di Trevi
Castel Sant’Angelo
Μέρα 4η - Τετάρτη
Galleria Borghese
Piazza del Popolo, Santa Maria Miracoli/in Montesato και Santa Maria del Popolo
Via del Corso
Via Condotti
Piazza di Spagna
Μέρα 5η - Πέμπτη
Κατακόμβες San Callisto
Επιστρέφοντας San Giovanni in Laterano και San Clemente
Επιστροφή στο Campo de Fiori
Santa Maria in Campiteli
Via Giulia & Ponte Sisto
Μέρα 6η - Παρασκευή
Πρωίνό ξύπνημα και επιστροφή
Φυσικα δε καταφεραμε να το τηρησουμε αλλα νομιζω ειδαμε αρκετα!:xmas_biggrin:
Σεπτεμβριο γυριζουμε ολοι από τις διακοπες μας και κλεινουμε αεροπορικα. Πεταμε με easyjet: 98,5 ευρω εκαστος με δυο βαλιτσες και για τους 4. 1/1/12 φευγουμε και 6/1/12 γυριζουμε. «Πεταμε πρωτοχρονια για Ρωμη, παμε ταξιδι. Υπαρχει καλυτερος τροπος από αυτό για να μπει ο νεος χρονος;» σκεφτομαι με μεγαλη χαρα. Λιγο αργοτερα ψαχνουμε και για ξενοδοχειο. Οσα μας αρεσουν μας φαινονται ακριβα, παμε στα διαμερισματα. Τελεια! Καλες τιμες, καλογουστα, κεντρικα, θα ειμαστε ολοι μαζι σ’ένα διαμερισμα, θα μαγειρευουμε αν θελουμε… με λιγα λογια θα εχουμε το σπιτακι μας για 5 μερες στη Ρωμη. Όλα τα καλα ειχε το διαμερισμα εκτος απ’τη καθημερινη καθαριοτητα που προσφερει το ξενοδοχειο. Τελικα καταληξαμε σ’αυτό: Roma - Appartamento - RMAP116 - CAMPO DE' FIORI
Αποδειχτηκε πολύ καλο και με παρα πολύ καλη τοποθεσια.
Μεσολαβουν μηνες αναμονης…. Εχω ριξει αρκετο διαβασμα. Νομιζω ειμαστε καλα προετοιμασμενοι.
Παραμονη πρωτοχρονιας και οι 4 προσπαθουμε να μη ξενυχτησουμε πολύ. Τα καταφερνουμε καπως και κοιμομαστε γυρω στις 3 ωριτσες. Πρωι πρωι της πρωτοχρονιας γινονται οι τελευταιες ετοιμασιες. Τις τελευταιες μερες εχω τρομερο αγχος, ταξιδευω με 3 ατομα που δεν εχουν ταξιδεψει ποτε ξανα εκτος Ελλαδος, για’μενα είναι μολις το δευτερο ταξιδι, ουσιαστικα ειμαι απειρη και επειδη τα’χω κανονισει όλα εγω εχω ένα μεγαλο αισθημα ευθυνης. Εχω γινει η γκρινιαρα μαμα: «Μη χασετε τις ταυτοτητες σας και τρεχουμε!, «Μη τις ξεχασετε εκεινη τη μερα, θα σας σκοτωσω!».
Φτανοντας στο αεροδρομιο νιωθω μια ευτυχια, ηρεμει η ψυχη σου βλεποντας τα αεροπλανα να απογειωνονται και ξεροντας ότι σε λιγο θα’σαι κι εσυ στον αερα! Το αγχος σιγα σιγα φευγει και λεω συνεχως στον εαυτο μου πως τιποτα ασχημο δε θα μας συμβει.
To προγραμμα που ειχα βγαλει στο περιπου ηταν αυτο:
Μέρα 1η - Κυριακή
Νωρις το απογευμα ξεκιναμε απ'το διαμερισμα μας στο Campo de Fiori
Piazza Navona.
Piazza Sant’ Eustachio
Piazza della Rotonda για να δούμε το Pantheon
Piazza della Minerva για να δουμε τη Santa Maria sopra Minerva
Μέρα 2η - Δευτέρα
Colosseo
Μετά με τα πόδια από Colosseo πηγαίνουμε στη Piazza Venezia
Από’κει πάλι με τα πόδια πηγαίνουμε στο Teatro Marcello
Νησί Τίβερη