Αυτό που πρέπει σίγουρα να προσέξεις, ιδιαίτερα αν πας Αύγουστο, είναι η πρόσβαση. Όταν επιχείρησα εγώ να πάω με αυτοκίνητο από τη Νίκαια στα μέσα Αυγούστου του '07, το μποτιλιάρισμα στον δρόμο που οδηγούσε προς το saint tropez ξεπερνούσε τα 30 χιλιόμετρα (κυριολεκτώ, δεν υπερβάλλω).
Δεν ξέρω πόσες μέρες θα μείνεις, αλλά σκέψου σοβαρά και το ενδεχόμενο να συμπεριλάβεις στο ταξίδι σου την Προβηγκία. Είναι το κομμάτι της γαλλικής επαρχίας που εκτείνεται βορειο-δυτικά της Κυανής Ακτής. Κατά την ταπεινή μου άποψη αξίζει 10 φορές όσο τα παράλια. Μπορώ να σου δώσω αρκετές πληροφορίες αν θες.
Σε κάθε περίπτωση μην παραλείψεις να επισκεφθείς την Eze. Είναι ένα κουκλίστικο χωριουδάκι το οποίο κρέμεται πάνω από τη Μεσόγειο!!!
θα πάμε με αυτοκίνητο απο Μιλάνο στις αρχές Ιουλίου.Το καραβάκι είναι εκδρομικό η παίρνει και αυτοκίνητο;Σκέψου και την προσέγγιση μέσω θαλάσσης. Τον Αύγουστο έχει κάθε μέρα από Κάννες πρωϊ εκδρομή με το καραβάκι και το απόγευμα γύρω στις 7 επιστροφή. Αυτό για να αποφύγεις το μποτιλιάρισμα.
Ή και με ιδιωτικό ελικόπτερο. Helisecurite St Tropez Helicopter - Helicoptere Saint Tropez liaisons Cannes, Nice, Monaco . (Δεν είπε κανείς για φτηνά, να το ξεκαθαρίσουμε...)Ρίξε μια ματιά κι εδώ: How to get to St Tropez | St Tropez | Riviera Rental Guide
Εν ολίγοις, μπορείς να πας από Νίκαια
α) με καραβάκι το οποίο δεν παίρνει αυτοκίνητο και κάνει περίπου μιάμιση ώρα για να φτάσει
β) με τρένο
γ) με αυτοκίνητο.
Αφού πάτε αρχές Ιουλίου όπως λες κατά πάσα πιθανότητα δε θα συναντήσετε πρόβλημα αν χρησιμοποιήσετε το αυτοκίνητο. Στην εσχάτη όταν φτάσετε ρωτήστε κάποιον που να γνωρίζει την περιοχή, ποια είναι η καλύτερη εναλλακτική.