• Η αναδρομή στο παρελθόν συνεχίζεται! Ψηφίστε την Ταξιδιωτική Ιστορία του μήνα για τους μήνες Μάιο - Σεπτέμβριο 2020 !

Spotted by locals

astral

Member
Επόμενο Ταξίδι
?
Ταξίδι-Όνειρο
Περού - Αργεντινή
Αντιγράφω από το Passport Μαΐου - Ιουνίου:

["Πολλές φορές, επισκεπτόμενος ξένες πόλεις, πήγαινα σε "τυπικά στέκια ντόπιων" που πρότειναν οι "ενημερωμένοι" ταξιδιωτικοί οδηγοί, μόνο και μόνο για να τα βρω γεμάτα...τουρίστες σαν κι εμένα, που είχαν διαβάσει τα ίδια βιβλία", γράφει ο Ολλανδός Bart van Poll, ένας γνήσιος περιηγητής με την παλιά, ρομαντική και περιπετειώδη έννοια του όρου. Και οι περισσότεροι ξέρουμε τι εννοεί. Το ταξιδιωτικό πάθος που μοιραζόταν με τη σύζυγό του, Sanne, τους ώθησε να εγκαταλείψουν τις δουλειές τους και να δημιουργήσουν το απόλυτο site με tips και κρυφές διευθύνσεις για να φάτε, να πιείτε, να ψωνίσετε και γενικώς να περάσετε "όπως οι Ρωμαίοι...". Το spottedbylocals.com, που τον περασμένο Μάρτιο κέρδισε βραβείο καλύτερου ομαδικού blog από το Lonely Planet και έχει αποσπάσει εγκωμιαστικά σχόλια από κορυφαίες εφημερίδες ("ανοίγει νέους ορίζοντες στους ταξιδιωτες", έγραψε η Monde), καλύπτει 20 δημοφιλείς πόλεις, από το Άμστερνταμ ως το Ζάγκρεμπ και από τη Βαρκελώνη ως τη Στοκχόλμη, και εγγυάται ότι οι πληροφορίες του δεν είναι συγκεκαλυμμένες διαφημίσεις, ούτε μπαγιάτικες κοινοτοπίες κατ' επάγγελμα ταξιδιωτών, αλλά βγαλμένες και τεσταρισμένες από την καθημερινότητα των...ιθαγενών. Πώς το επιτυγχάνει? Περνώντας κάθε έναν από τους δεκάδες συνεργάτες του από...κρησάρα: πρέπει απαραιτήτως να ζει στην πόλη για την οποία γράφει, να μιλάει τη γλώσσα, να έχει μόρφωση, γούστο και ενδιαφέροντα και -κυρίως- να περάσει με επιτυχία το τεστ ξενάγησης-συνέντευξης του ίδιου του ζεύγους των ιδρυτών, που επισκέπτονται τους υποψηφίους στον τόπο τους για να βεβαιωθούν ότι ανταποκρίνονται στις υψηλές απαιτήσεις τους. "Τι κρίμα που έμαθα για το site αφού είχα γυρίσει από το ταξίδι μου", έγραφε ένας χρήστης του Twitter....
www.spottedbylocals.com]

Πηγή: περιοδικό Passport (Μάϊος-Ιούνιος 2009)

Το τσέκαρα λίγο το site και φαίνεται καλό.
Τώρα πώς αυτό θα διαφέρει από τους ταξιδιωτικούς οδηγούς και πώς τα στέκια που προτείνει δεν θα είναι γεμάτα τουρίστες, που και αυτοί (όπως κι εμείς) θα έχουν διαβάσει τα ίδια πράγματα....αυτό είναι άλλη συζήτηση. ;)

varioAthens

Member
Καλή η ιδέα τους αλλά κι εγώ το ίδιο αναρωτιέμαι: πώς δεν θα κατακλυστούν και αυτά τα μέρη από ορδές τουριστών???
Ευχαριστώ, πάντως για το άρθρο astral! :)

joss

Member
Επόμενο Ταξίδι
Αγνωστο...
Ταξίδι-Όνειρο
Πολλα...
Χα Χα Χα... περσι τα Χριστουγεννα πηγαν φιλοι μου στη Πραγα και οι περισσοτεροι στους δρομους ηταν Ελληνες. Μαλιστα οταν τους ειπαν για καποιο πολυ καλο Κουβανεζικο εστιατοριο / μπαρακι πηγαν και υπηρχαν ΜΟΝΟ Ελληνες!

discolata

Member
Επόμενο Ταξίδι
Τοσκάνη
Ταξίδι-Όνειρο
raja ampat
σουπερ ιστοσελιδα!!!!

black mamba

Member
Επόμενο Ταξίδι
Αθήνα (!!!)
Ταξίδι-Όνειρο
ΗΠΑ
Πολύ ενδιαφέρον φαίνεται το site. Έριξα μια σύντομη ματιά στη Βιέννη και δε νομίζω να έχω δει αυτά που προτείνει αλλού. Θα το δοκιμάσω στο ταξίδι μου και θα βγάλω συμπεράσματα. Ευχαριστώ πολύ, astral!

getxowoman

Member
To spotted by locals προσγειωθηκε στην Αθηνα!!! Ξεκινησε ηδη το μπλογκ και απο την Αθηνα!

kanaliotis

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Περού
Πολύ καλό το site astral! Όντως τα περισσότερα μαγαζιά που τσέκαρα για Βουδαπέστη, δεν τα είχε ο οδηγός μου και θα κοιτάξω να επισκευτώ κάποια από αυτά στο τέλος του μήνα που θα βρίσκομαι εκεί. Ελπίζω να αξίζουν κιόλας.
Σε ευχαριστούμε astral.

Zephyrous

Member
Επόμενο Ταξίδι
Πάτμος & Αλικαρνασσός
Ταξίδι-Όνειρο
Ν.Υ - Σαν Φραν. με πατινι
Ζητημα χρονου να τιγκαρουν κ αυτα τα μερη και να καταντησουν ακρως τουριστικα... οταν κατι βραβευεται απο το lonely planet και αναφερεται στη le monde, ειναι νομιζω επομενο...
μετα θα βγει ενα αλλο σαιτ που θα λεει: ''ΑΥΤΑ ειναι τα πραγματικα ανεγγιχτα απο τον τουρισμο στεκια''. Αγωνας δρομου...

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.743
Μέλη
39.481
Νεότερο μέλος
giota69

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom