• Η αναδρομή στο παρελθόν συνεχίζεται! Ψηφίστε την Ταξιδιωτική Ιστορία του μήνα για τους μήνες Μάρτιο - Μάιο 2020 !

Ισπανία Roadtrip στη Βόρεια Ισπανία

vendetta

Member
Επόμενο Ταξίδι
Ρώμη
Ταξίδι-Όνειρο
Λατινική Αμερική
Καλημέρα σε όλους σας,

Αποφασίσαμε με άλλους τρεις φίλους να κάνουμε ένα roadtrip στη Βόρεια Ισπανία το Μάρτιο. Αφετηρία και τέλος το αεροδρόμιο της Μαδρίτης. Μετά από αρκετό ψάξιμο, είπαμε να ακολουθήσουμε το παρακάτω πρόγραμμα και αφού νοικιάσουμε αυτοκίνητο από το αεροδρόμιο της Μαδρίτης:

Ημέρα 1η - Σάββατο: Άφιξη πρωί - Cuenca - Albarracin
Ημέρα 2η - Κυριακή: Teruel - Daroca - Zaragoza
Ημέρα 3η - Δευτέρα: Zaragoza
Ημέρα 4η - Τρίτη: Pamplona - Elizondo - Bera - Sare (Γαλλία) - Biarritz (Γαλλία) - San Sebastian
Ημέρα 5η - Τετάρτη: San Sebastian
Ημέρα 6η - Πέμπτη: Χωριά στην ακτή των Βάσκων - Guernica - Δάσος Oma - Bilbao
Ημέρα 7η - Παρασκευή: Bilbao
Ημέρα 8η - Σάββατο: Vitoria - Haro - Rioja - Logrono
Ημέρα 9η - Κυριακή: Logrono - (κάτι ενδιάμεσο) - Segovia ή Alcala De Henares
Ημέρα 10η - Δευτέρα: Αναχώρηση πρωί

Μήπως έχει κανείς καμία πρόταση για αλλαγή / προσθήκη προορισμού, για διαμονή (η διαμονή είναι στον τελευταίο προορισμό που έχω σε κάθε μέρα), για φαγητό (όσο πιο οικονομικό και παραδοσιακό γίνεται) και για οτιδήποτε άλλο;

Ευχαριστώ εκ των προτέρων,
Κώστας.

katkats

Moderator
Επόμενο Ταξίδι
?
Ταξίδι-Όνειρο
Ν. Αμερική
Εμένα γιατί μου φαίνεται ότι δεν θα σας βγει το πρόγραμμα? Δεν ξέρω τους δρόμους, μετακινηθήκαμε με ΜΜΜ και δεν κάναμε road trip, αλλά μου φαίνεται πολύ φορτωμένο. Πχ 4η μέρα και Pamplona και Γαλλία και επιστροφή Ισπανία? Απλά θα διασχίζετε πόλεις.
Θα σου πουν και όσοι ξέρουν καλύτερα τις διαδρομές που θες να κάνεις.

Για φαγητό - εκδρομές και πολλά άλλα διάβασε εδώ
Ζώντας στο Μπιλμπάο - Το Ελληνικό Forum για Ταξίδια
και από το blog της getxowoman
Getxowoman.

vendetta

Member
Επόμενο Ταξίδι
Ρώμη
Ταξίδι-Όνειρο
Λατινική Αμερική
Λέγαμε μήπως τις πρώτες δύο μέρες τις βγάζαμε. Δηλαδή να μην πηγαίναμε από το συγκεκριμένο δρόμο προς Σαραγόσα. Αλλά απευθείας μετά το αεροδρόμιο. Αλλά είναι 3,5 ώρες περίπου και δε μας αρέσει η ιδέα του να είμαστε μονοκόμματο τόσες ώρες στο αυτοκίνητο. Γι'αυτό και σε μερικές μέρες βλέπετε αρκετούς προορισμούς.
Υπάρχει κάτι το αξιόλογο να δει κανείς στο βασικό δρόμο από Μαδρίτη προς Σαραγόσα;

vickokka

Member
Ταξίδι-Όνειρο
παντου
vendetta said:
Λέγαμε μήπως τις πρώτες δύο μέρες τις βγάζαμε. Δηλαδή να μην πηγαίναμε από το συγκεκριμένο δρόμο προς Σαραγόσα. Αλλά απευθείας μετά το αεροδρόμιο. Αλλά είναι 3,5 ώρες περίπου και δε μας αρέσει η ιδέα του να είμαστε μονοκόμματο τόσες ώρες στο αυτοκίνητο. Γι'αυτό και σε μερικές μέρες βλέπετε αρκετούς προορισμούς.
Υπάρχει κάτι το αξιόλογο να δει κανείς στο βασικό δρόμο από Μαδρίτη προς Σαραγόσα;
Την έκανα φέτος τη διαδρομή Μαδρίτη - Σαραγοσα με τρένο και δεν σταμάτησε πουθενά! Κάποια χωριά υπήρχαν στη διαδρομή αλλα δεν είδα τίποτα το αξιόλογο .και σαν διαδρομή ειναι αρκετά αδιάφορη! Η Σαραγοσα όμως ειναι όμορφη ....

katkats

Moderator
Επόμενο Ταξίδι
?
Ταξίδι-Όνειρο
Ν. Αμερική
Νομίζω ότι είναι καλύτερα να πάτε κατευθείαν Σαραγόσα. Ή σκεφτείτε και το ενδεχόμενο να "ανεβείτε" κατευθείαν από Burgos, αλλάζοντας τη σειρά του προγράμματος.

Περίμενε κάποιον που ξέρει...

skoumpi

Member
Γεια σας... Να ρωτήσω και εγώ τους Ισπανόφιλους και όχι μόνο για ένα πλάνο που έχουμε στο μυαλό μας για τον Ιούλιο.

Girona-Zaragosa (διανυκτέρευση)
Zaragosa-Vitoria Gasteiz (2 νύχτες) για να δουμε San sebastian kai Bilbao
Oviedo (1 διανυκτέρευση)
Picos de Europa (1 διανυκτερευση)
Leon (1 διανυκτέρευση)
Santiago de Compostela (2 νύχτες)
Burgos (1 νυχτα)
Και πίσω στη Girona για επιστροφή...

Αυτό όλο με αυτοκίνητο και 3 οδηγούς... Να πω την αλήθεια ψάχνοντας δεν μπορούσα να διαλέξω τι να βαλω και τι να αφήσω.
Οι μέρες θα είναι 10-12 (εξαρτάται από το κόστος ξενοδοχεία κλπ)αν γίνουν 12 οι μέρες σκεφτόμαστε να αφησουμε τα ιδια μέρη απλώς κάπου να βάλουμε περισσότερες διανυκτερευσεις. Γενικά δεν το θέλουμε για ξεκούραση το ταξίδι.
Περιμένω τα σχόλια προτάσεις ώστε να αρχίσουμε να καταλήγουμε σιγά σιγά. Ευχαριστώ!!!

skoumpi

Member
Το παραπάνω δρομολόγιο δεν ισχύει... αφού τελικά θα πετάξουμε για Bilbao.

Despina_il

Member
Επόμενο Ταξίδι
Βόρεια Ισπανία
Ταξίδι-Όνειρο
Περού
Βόρεια Ισπανία τέλος Νοεμβρίου.

Καλησπέρα σε όλους! Σκέφτομαι να πάω τέλος Νοέμβρη στην Μαδρίτη και να ανέβω οδικώς Οβιέδο, Μπιλμπάο, Σαν Σεμπαστιάν κτλ... και επειδή δεν είμαι κ πολύ συνηθισμένη στα οδικά ταξίδια φοβάμαι τι θα συναντήσω.. Έχω κάνει οδικό πριν 2 χρόνια την ίδια περίοδο στην Ανδαλουσία και όλα πήγαν τέλεια οι δρόμοι απίστευτοι, ο καιρός καλός , αλλά για βόρεια Ισπανία δεν έχω ιδέα τι επικρατεί... Ο καιρός τον Νοέμβριο συνήθως πως είναι? Έχει πολλές βροχές? ομίχλες? Οι δρόμοι είναι όπως πχ στην Ανδαλουσία?

katkats

Moderator
Επόμενο Ταξίδι
?
Ταξίδι-Όνειρο
Ν. Αμερική
Καλησπέρα σε όλους! Σκέφτομαι να πάω τέλος Νοέμβρη στην Μαδρίτη και να ανέβω οδικώς Οβιέδο, Μπιλμπάο, Σαν Σεμπαστιάν κτλ... και επειδή δεν είμαι κ πολύ συνηθισμένη στα οδικά ταξίδια φοβάμαι τι θα συναντήσω.. Έχω κάνει οδικό πριν 2 χρόνια την ίδια περίοδο στην Ανδαλουσία και όλα πήγαν τέλεια οι δρόμοι απίστευτοι, ο καιρός καλός , αλλά για βόρεια Ισπανία δεν έχω ιδέα τι επικρατεί... Ο καιρός τον Νοέμβριο συνήθως πως είναι? Έχει πολλές βροχές? ομίχλες? Οι δρόμοι είναι όπως πχ στην Ανδαλουσία?
Δεν ξέρω για δρόμους, αλλά σίγουρα θα βρέχει.

panpan

Member
H ποιότητα των δρόμων είναι πάρα πολύ καλή.Στην Ισπανία οι δρόμοι έχουν
κάποιους κωδικούς που μπορούν να σου κάνουν την ζωή εύκολη αν τους γνωρίζεις.
ΑP 1= Autopista 1
A1 =Autovia 1
N 1=National Κλπ
Μερικές φορές αντί για Α (Autovia) έχει το C (calle)είναι το ίδιο πράγμα.
AP kai A η C είναι πολλή καλοί δρόμοι και έχουν διόδια ενώ οι Ν είναι καλοί ποιοτικά
δρόμοι αλλά με πολλές στροφές και περνάς απ'όλα τα χωριά.Προσωπικά τους αποφεύγω.
Υπάρχουν και άλλοι δευτερεύοντες κωδικοί CM,D κλπ που καλόν είναι να τους
αποφύγεις εκτός αν σ'αρέσει να πηγαίνεις πίσω από τρακτέρ η θέλεις να πάρεις αυγά από το κοτέτσι.
Αν ήταν πχ να πάω από Μαδρίτη για Σ.Σεμπαστιάν η επιλογή μου θα ήταν,
Από Μαδρίτη για Burgos τον Α1 και από εκεί τον ΑΡ 1.Λίγο πριν φτάσεις στο Σ. Σεμπαστιάν
ο ΑΡ 1 γίνετε ΑΡ 8.
Όταν φτάσεις σε διόδια πηγαίνεις εκεί που γράφει MANUAL αν θέλεις να πληρώσεις
με μετρητά η πηγαίνεις εκεί που γράφει tarjeta αν θέλεις να πληρώσεις με πιστωτική.
Να αποφεύγεις εκεί που γράφει VIA T γιατί είναι MONO για όσους έχουν μηχανάκι
για ηλεκτρονική πληρωμή.
Πιστεύω να σου έλυσα κάπως τις απορίες σου.
Για τον καιρό πιο κατάλληλη είναι η Getxowoman που όταν μπει στο φόρουμ θα σ'ενημερώσει καλύτερα μιας και έμενε στην περιοχή,αλλά μέσες άκρες θα το ψιλοδαγκώσεις. :)

Sassenach77

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Γη του Πυρός
Υπάρχουν και άλλοι δευτερεύοντες κωδικοί CM,D κλπ που καλόν είναι να τους
αποφύγεις εκτός αν σ'αρέσει να πηγαίνεις πίσω από τρακτέρ η θέλεις να πάρεις αυγά από το κοτέτσι.
Επειδή εμένα μου αρέσουν τα τρακτέρ καθώς και να μαζεύω αυγά απο κοτέτσια :rolleyes:, θα ήθελα να ξέρω αν αυτοί οι κωδικοί αναγράφονται στην κάθετη σήμανση του οδικού δικτύου της χώρας. Στον χάρτη που έχω αναγράφονται, αλλά αν αναγράφονται και στις πινακίδες θα ήταν ακόμα πιο βολικό.

Το παραπάνω μήνυμα το έχεις γράψει το 2013. Ισχύουν ακόμα αυτά που γράφεις πχ για τα διόδια; Ή υπάρχει κάτι καινούργιο που θα βοηθούσε αν το γνώριζα;

panpan

Member
Δεν έχει αλλάξει σχεδόν τίποτα,απλά έχουν προσθέσει φωτογραφία με κέρματα εκεί που είναι να πληρώσεις με μετρητά και φωτογραφίες από κάρτες εκεί που μπορείς να πληρώσεις με κάρτα.Η και συνδυασμό των δύο.Όσο αφορά το δίκτυο,έχει παντού σήμανση,είτε στα πλάγια στην μπάρα,είτε κανονικές πινακίδες.Ακόμα και στους μικρούς επαρχιακούς δρόμους.Όταν παω σπίτι θα βάλω και φωτογραφίες για να πάρεις καλύτερη ιδέα.

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.639
Μέλη
39.377
Νεότερο μέλος
Vrankovic

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom