Myra
Member
Καλησπέρα!Όπως γράφω και στον τίτλο ,αναρωτιέμαι ποια είναι η καλύτερη εποχή για roadtrip και τί θα προτείνατε εάν το roadtrip πραγματοποιούνταν καλοκαίρι.Αξίζει στην Ευρώπη το καλοκαίρι;
Προσωπικά, η καλύτερη εποχή πιστεύω ότι είναι η Άνοιξη. Μακάρι να είχα πολύ ελεύθερο χρόνο ( και χρήματα) για να κάνω τότε, το μεγάλο road trip που κάνω συνήθως το καλοκαίρι.Καλησπέρα!Όπως γράφω και στον τίτλο ,αναρωτιέμαι ποια είναι η καλύτερη εποχή για roadtrip και τί θα προτείνατε εάν το roadtrip πραγματοποιούνταν καλοκαίρι.Αξίζει στην Ευρώπη το καλοκαίρι;
Νομίζω μεγάλο ρόλο παίζει το μέρος που σκέφτεσαι να πας. Εγώ θα προτιμούσα γενικά την περίοδο Απρίλη-Σεπτέμβρη για το μεγαλύτερο μέρος της Ευρώπης.Καλησπέρα!Όπως γράφω και στον τίτλο ,αναρωτιέμαι ποια είναι η καλύτερη εποχή για roadtrip και τί θα προτείνατε εάν το roadtrip πραγματοποιούνταν καλοκαίρι.Αξίζει στην Ευρώπη το καλοκαίρι;
Η χρυση τομη για αρχιτεκτονικη και πολεις σε στιλ κεντρικης Ευρωπης αλλα τιμες βαλκανιων ειναι τα ορεινα της Ρουμανιας. Δροσια οση πρεπει, μαλλον ανοιξιατικες θερμοκρασιες το καλοκαιρι. Και κυριως πανεμορφες πολεις και διαδρομες.Μιας που το συζητάμε, τι κόστος χρημάτων θα έφευγε σε ένα roadtrip π.χ. 10 ημερών στα Βαλκάνια? Και πόσο στην κεντρική Ευρώπη;
Σερβία- Βοσνία- Μαυροβούνιο βγαίνει πολύ οικονομικά. Το ακριβές ποσό εξαρτάται από τι θέλεις να ξοδέψεις εσύ. Δες τιμές σε διαμονή υπολόγισε οικονομικό φαγητό και καύσιμα. Εξίσου ωραία είναι και στην Ρουμανία. Έχω πάει δύο φορές και λογαριάζω και τρίτη. Κι εδώ θα ξοδέψεις λιγότερα από ότι σε νησιά στην Ελλάδα.Σας ευχαριστώ πολύ για τις πληροφορίες!
Η αλήθεια είναι ότι επισκέφτηκα την Πορτογαλία για 1 εβδομάδα πρόσφατα και θα ήθελα πολύ να ταξιδέψω σε ένα μεγάλο μέρος της χώρας αυτής ξανά.
Βέβαια εάν ταξιδέψουμε Ιούλιο ή Αύγουστο (λόγω αδείας τότε) θα κάνει πάρα πολύ ζέστη.Εδώ τέλη Μαρτίου και ήμουν με το αντηλιακό στο Πόρτο..!
Από την άλλη αναρωτιέμαι μήπως αξίζει να πάρουμε το αμάξι και να πάμε σε ελληνικό νησί ή να συνδυάσουμε 2 νησιά ξέρω γω. Βέβαια, όσο και να μου αρέσει η θάλασσα της Ελλάδας, θέλω πολύ να δω άλλον πολιτισμό και να ταξιδέψω εκτός Ελλάδος ξανά.
Μιας που το συζητάμε, τι κόστος χρημάτων θα έφευγε σε ένα roadtrip π.χ. 10 ημερών στα Βαλκάνια? Και πόσο στην κεντρική Ευρώπη;
Το καλοκαίρι του 2018, 11 μέρες οδικό σε Βουλγαρία, Ρουμανία, Ουκρανία (κατα μήκος της Μαύρης Θάλασσας έως Οδησσό και επιστροφή απο Καρπάθια), με δικό μας αυτοκίνητο (οικονομική καύση), βγήκε 700€/άτομο. Το ποσό αυτό συμπεριλαμβάνει τα πάντα, φαγητό, διαμονή, μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους, καύσιμα, όλα!Μιας που το συζητάμε, τι κόστος χρημάτων θα έφευγε σε ένα roadtrip π.χ. 10 ημερών στα Βαλκάνια?
Εάν ρωτάς εμένα, όχι. Αφετηρία ήταν η Θεσσαλονίκη.Παιδια σας ευχαρισρω ολους παρα πολυ για τις πληροφοριες!!Η αφετηρια σας ηταν Αθηνα ;Γιατι εμεις μενουμε Αθηνα