• Η αναδρομή στο παρελθόν συνεχίζεται! Ψηφίστε την Ταξιδιωτική Ιστορία του μήνα για τους μήνες Μάρτιο - Μάιο 2020 !

Γαλλία passage ή περάσματα στο Παρίσι

ANEL

Member
Λοιπόν,στο Παρίσι ,λέει ,υπάρχουν υπόγειες στοές στις οποίες μπαίνεις από κάποια σημεία δρόμων,ακολουθείς τη στοά-η οποία είναι κάτι σαν εμπορικό κέντρο με μαγαζιά,καφέ κτλ.-και βγαίνεις απ΄αυτήν σε κάποιο άλλο σημείο της πόλης...θα καταλάβατε πως δεν έχω σχηματίσει μια σαφή εικόνα για το τι είναι αυτά τα passage,αλλά ούτε και πως μπορώ να τα βρω εύκολα..γι' αυτό όποια πληροφορία υπάρχει,είναι ευπρόσδεκτη.

chrisbd

Member
Για passage είναι αυτό που σου είπε ο taver όπως κάποιες στοές στην Αθήνα, αλλά για υπόγεια μόνο ένα μεγάλο εμπορικό μπορώ να σκεφτώ το LES HALLES (ρίξτε μια ματιά στο Google). Οι κατακόμβες και οι υπόνομοι είναι άλλο είναι κατά κάποιο τρόπο αξιοθέατο αλλά όχι δεν είναι εμπορικό κέντρο...

ANEL

Member
εγώ μάλλον αρχίζω να βγάζω μια άκρη..ένα από τα περάσματα που ψάχνω είναι αυτό που αναφέρει ο Taver (galerie colbert)..απλά δεν είμαι σίγουρη αν αυτά τα περάσματα είναι ισόγεια ή υπόγεια..ή αν είναι αλλού υπόγεια και αλλού ισόγεια,επειδή στο internet μου τα δίνει σαν υπόγεια.
αλλά αυτό που θέλω να μάθω κυρίως είναι:
α)είναι ασφαλή χώροι για να τους επισκεφτώ με παιδιά??
β)η είσοδός τους είναι εμφανής ή θα πρέπει να ψάχνω για κάποιου είδους επιγραφή??
ΥΓ. τα περάσματα που τώρα σκέφτομαι να δω είναι πέρασμα Verdeau, Colbert,Marchandes Champs-Elyssees...
αν κάποιος γνωρίζει κάτι γι΄αυτά ή θεωρεί αξιόλογο κάποιο άλλο πέρασμα ας το γράψει!

(αν είναι εύκολο ας διορθώσει κάποιος διαχειριστής τον τίτλο.Passage είναι το σωστό.)

ANEL

Member

παιδιά ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις σας..
Ερση έχω βρει 11 περάσματα,ανάμεσα στα οποία και αυτό που προτείνεις..
έχεις πάει σ΄αυτό??πιστεύεις πως αξίζει να το προτιμήσω ?
και αν ναι,με ποιο προτείνεις να το αντικαταστήσω,επειδή δεν γίνεται να πάω σε όλα.
ΥΓ.μόνο το πέρασμα Verdeau στη Μονμάρτη, δεν βγάζω απ΄το πρόγραμμα,εκτός κι αν ξέρει κάποιος ότι δεν είναι ασφαλές.
βασικά με ενδιαφέρει το κατά πόσο είναι ασφαλή και αν όταν φτάσω εκεί θα το καταλάβω!:lol:

ikarialover

Member
Λοιπόν, εγώ αυτό που καταλαβαίνω είναι ότι εννοείς κάποια περάσματα, στοές ελληνιστί που έχουν μαγαζιά και είναι πολύ όμορφες και γραφικές.. Απόλυτα ασφαλείς για να πας με τα παιδιά, φαντάσου κάτι σαν τις στοές της Αθήνας (π.χ. στοά Κοραή κτλ.) αλλά πολύ πιο φωτισμένες και όμορφες...Έχω επισκεφτεί αυτή έξω από το μουσείο Grevin, τη λεγόμενη passage Jouffroy... Φυσικά και είναι υπέργειες.

Paris Passage Jouffroy 5

Τώρα για υπόγειες και εγώ ξέρω μόνο τις κατακόμβες με τους τάφους της ρωμαϊκής εποχής κτλ. στο Παρίσι, που σου λένε τα παιδιά πιο πάνω...

anny

Member
Επόμενο Ταξίδι
Ιστρια
Ταξίδι-Όνειρο
γύρος του κόσμου
Όπως είπαν και οι προηγούμενοι, είναι απλές ασφαλείς στοές στο ισόγειο κάποιων κτιρίων. Μπαίνεις από τη μια πλευρά του τετραγώνου και βγαίνεις από την άλλη. Μέσα στις στοές συνήθως υπάρχουν καλοφτιαγμένα εμπορικά καταστήματα, εστιατόρια, καφέ κ.α.

Αν ψάξεις πληροφορίες στο ίντερνετ, θα βρεις αρκετές, καθώς και φωτογραφίες για να πάρεις μια ιδέα.

Πχ δες τα παρακάτω:

Paris MYSTERIOUS - Passages and Galeries Vero-Dodat, Colbert, Vivienne,
Choiseul, Panoramas, Jouffroy, Verdeau

Passages & Galeries, Paris

ANEL

Member
Anny,ευχαριστώ για τα σάιτ..
όπως είπα ήδη έχω βρει ποιες είναι αυτές οι στοές..απ΄τις απαντήσεις σας ξεκαθάρισα πως δεν είναι καθόλου υπόγειες(αυτό είναι καλό,μου'φυγε ένα άγχος)..και πως εν γένει είναι ασφαλείς για να πάω με τα παιδιά..
και απ΄όσο κατάλαβα γίνονται αμέσως αντιληπτές,αν φτάσει κανείς εκεί...
όμως θα ήθελα την άποψη κάποιου που έχει επισκεφτεί κάποια απ΄αυτές,όπως η ikarialover,και ξέρει να μου πει αν αξίζει εκεί κάποια επίσκεψη,όχι μόνο για βόλτα αλλά και για φαγητό,καφέ και ψώνια.

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.639
Μέλη
39.377
Νεότερο μέλος
Vrankovic

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom