• Η αναδρομή στο παρελθόν συνεχίζεται! Ψηφίστε την Ταξιδιωτική Ιστορία του μήνα για τους μήνες Μάρτιο - Μάιο 2020 !

Γαλλία Paris - Metro

Vittorio

New Member
Καλημέρα θα ηθελα την βοηθεια σας μιας και θα παω στις 22 Φεβρουαριου στο Παρισι!
Θα ήθελα αν καποιος μπορει να μου πει πως θα παω απο το αεροδρομιο Charles de Gaulle στην σταση Plaisance line 13 (που και ποσες γραμμες πρεπει να αλλαξω)
Ευχαριστω για την βοηθεια εκ των προτερων

mariath

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Όλη η Νότια Αμερική
Δες σε αυτό το σάιτ: Amadeus trip tools

Επιλέγεις i-Metro, διαλέγεις χώρα και πόλη και βάζεις τους σταθμούς άφιξης και αναχώρησης. Σου δίνει όλες τις δυνατές επιλογές μετακίνησης με τον χρόνο που χρειάζεσαι.

taver

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Iles Kerguelen
Καλημέρα θα ηθελα την βοηθεια σας μιας και θα παω στις 22 Φεβρουαριου στο Παρισι!
Θα ήθελα αν καποιος μπορει να μου πει πως θα παω απο το αεροδρομιο Charles de Gaulle στην σταση Plaisance line 13 (που και ποσες γραμμες πρεπει να αλλαξω)
Ευχαριστω για την βοηθεια εκ των προτερων
Δυστυχώς η 13 δε συναντιέται πουθενά με τη γραμμή του αεροδρομίου, οπότε αν μετακινηθείς με μετρό θα πρέπει να κάνεις 2 αλλαγές. Από τη γραμμή του RER του αεροδρομίου στη 10 του μετρό (Στάση St-Michelle), και μετά άλλη μια αλλαγή στη γραμμή 13 στο σταθμό Duroc. H δεύτερη αλλαγή είναι εύκολη, αλλά η πρώτη αλλαγή έχει περπάτημα.

Καλύτερα πάρε το λεωφορείο 4 της Air France (ανεξάρτητα από την εταιρία με την οποία ταξιδεύεις) - Air France coaches που σε πηγαίνει από την πόρτα του terminal στο σταθμό Montparnasse (σιδηροδρομικός, μετρό κλπ), κι από κει παίρνεις το Μετρό (13) ή πας με τα πόδια για 3 στάσεις.

Σημ. Ο Σταθμός montparnasse είναι τεράστιος, αλλά η Γραμμή 13 μέσα στο σταθμό είναι πάρα πολύ κοντά εκεί που σ' αφήνει το λεωφορείο.

harmem

Member
Επόμενο Ταξίδι
Μπορντο-Παρισι
Δες σε αυτό το σάιτ: Amadeus trip tools

Επιλέγεις i-Metro, διαλέγεις χώρα και πόλη και βάζεις τους σταθμούς άφιξης και αναχώρησης. Σου δίνει όλες τις δυνατές επιλογές μετακίνησης με τον χρόνο που χρειάζεσαι.
Ποσο αξιοπιστο ειναι αυτο? Ψαχνομαι ( κοιτωντας τη σειρα και διαβαζοντας σχολια στο tripadvisor) για φτηνο ξενοδοχειο στο Παρισι (εως 75 ευρω double). Εχω ενα υποψηφιο διπλα απο τη σταση του μετρο στο port doree και ως το Λουβρο ή την Οπερα το i-metro μου δινει χρονο γυρω στα 24' το πρωι με μια αλλαγη τρενου και 26' το βραδυ. Στα περισσοτερα reviews καπου εκει λενε αλλα ειναι και καποιοι αλλοι που λενε για 45-50΄ με τις αλλαγες τρενων και καπου εχω μπερδευτει. Αν η αποσταση ειναι 20-25΄ κατι γινεται αλλα 50΄ ειναι παρα πολλα. Εναλλακτικα θα κλεισω στο ibis montmartre που διαβαζω οτι ειναι κοντα και το i-metro μου δινει χρονο για το κεντρο περιπου στα 12΄.
Υπαρχει καποιος που να μην εχει μεινει πολυ κεντρικα και να θυμαται τη σταση του Metro που χρησιμοποιουσε για να τσεκαρω τους χρονους του i-metro?

taver

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Iles Kerguelen
Ποσο αξιοπιστο ειναι αυτο? Ψαχνομαι ( κοιτωντας τη σειρα και διαβαζοντας σχολια στο tripadvisor) για φτηνο ξενοδοχειο στο Παρισι (εως 75 ευρω double). Εχω ενα υποψηφιο διπλα απο τη σταση του μετρο στο port doree και ως το Λουβρο ή την Οπερα το i-metro μου δινει χρονο γυρω στα 24' το πρωι με μια αλλαγη τρενου και 26' το βραδυ. Στα περισσοτερα reviews καπου εκει λενε αλλα ειναι και καποιοι αλλοι που λενε για 45-50΄ με τις αλλαγες τρενων και καπου εχω μπερδευτει. Αν η αποσταση ειναι 20-25΄ κατι γινεται αλλα 50΄ ειναι παρα πολλα. Εναλλακτικα θα κλεισω στο ibis montmartre που διαβαζω οτι ειναι κοντα και το i-metro μου δινει χρονο για το κεντρο περιπου στα 12΄.
Υπαρχει καποιος που να μην εχει μεινει πολυ κεντρικα και να θυμαται τη σταση του Metro που χρησιμοποιουσε για να τσεκαρω τους χρονους του i-metro?
Στο ibis montmartre κλείσε, η τοποθεσία του άλλου είναι τραγική (πάρα πολύ μακρυά, 7 σταθμούς μόνο για να φτάσεις στη Βαστίλλη, και μόνο μια γραμμή μετρό, κι αυτή η χειρότερη του Παρισιού...).
Συμβουλή: άσε το i-metro κια πιάσε το google maps. Επέλεξε να σου δείχνει τις γραμμές μετρό στο χάρτη, και κοίτα να μείνεις κάπου με πολλές γραμμές κοντά, ώστε να γλυτώνεις τις αλλαγές. Επίσης υπολόγισε ότι οι 1, 4 και 14 είναι οι πιο γρήγορες και πιο συχνές από τις υπόλοιπες γραμμές. Απέφυγε τις μετακινήσεις με RER για μέσα στο Παρίσι...

harmem

Member
Επόμενο Ταξίδι
Μπορντο-Παρισι
Στο ibis montmartre κλείσε, η τοποθεσία του άλλου είναι τραγική (πάρα πολύ μακρυά, 7 σταθμούς μόνο για να φτάσεις στη Βαστίλλη, και μόνο μια γραμμή μετρό, κι αυτή η χειρότερη του Παρισιού...).
Συμβουλή: άσε το i-metro κια πιάσε το google maps. Επέλεξε να σου δείχνει τις γραμμές μετρό στο χάρτη, και κοίτα να μείνεις κάπου με πολλές γραμμές κοντά, ώστε να γλυτώνεις τις αλλαγές. Επίσης υπολόγισε ότι οι 1, 4 και 14 είναι οι πιο γρήγορες και πιο συχνές από τις υπόλοιπες γραμμές. Απέφυγε τις μετακινήσεις με RER για μέσα στο Παρίσι...
Oντως ειναι 7 εως τη Βαστίλλη αλλα νωριτερα στην τεταρτη σταση συνδεεσαι με τη γραμμη 1 που σε παει κεντρικα.
Με βαση τα χρηματα που διαθετω για διαμονη στο ibis λεω και εγω να κλεισω που ειναι πιο κοντα στο κεντρο. Ειναι διπλα στη σταση (place de clichy) των γραμμων 2 και 13. H RER τι διαφορα εχει με το μετρο?

taver

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Iles Kerguelen
H RER τι διαφορα εχει με το μετρο?
Είναι Προαστειακός. Είναι πιο γρήγορα τρένα, αλλά λιγότερο συχνά δρομολόγια. Είναι δύσχρηστα αμα δεν τα ξέρεις γιατί δε σταματούν όλα τα τρένα σε όλους τους σταθμούς, είναι ανακατεμένες οι πλατφόρμες και άλλα τέτοια ωραία.

Zephyrous

Member
Επόμενο Ταξίδι
Πάτμος & Αλικαρνασσός
Ταξίδι-Όνειρο
Ν.Υ - Σαν Φραν. με πατινι
Οπως λεει και ο taver ασε καλυτερα το RER ειναι μπλεξιμο και δεν αξιζει να ασχοληθεις για λιγες μερες. Χρησιμοποιησε το μονο αν θελεις να πας εκτος πολης (πχ. eurodisney - κοκκινη γραμμη με κατευθυνση ανατολικα).
Το ibis στην Place de Clichy ειναι πολυ κοντα στο μετρο. Εχεις τη γραμμη 13 για κεντρο και εναλλακτικα μπορεις να παρεις απο Pigalle τη 12 παλι για κεντρο. Και εκτος αυτου η γειτονια εκει εχει ενδιαφερον!

harmem

Member
Επόμενο Ταξίδι
Μπορντο-Παρισι
Οπως λεει και ο taver ασε καλυτερα το RER ειναι μπλεξιμο και δεν αξιζει να ασχοληθεις για λιγες μερες. Χρησιμοποιησε το μονο αν θελεις να πας εκτος πολης (πχ. eurodisney - κοκκινη γραμμη με κατευθυνση ανατολικα).
Το ibis στην Place de Clichy ειναι πολυ κοντα στο μετρο. Εχεις τη γραμμη 13 για κεντρο και εναλλακτικα μπορεις να παρεις απο Pigalle τη 12 παλι για κεντρο. Και εκτος αυτου η γειτονια εκει εχει ενδιαφερον!

Θα κλεισω το ibis τελικα με 75 ευρω. Για τα χρηματα αυτα ειναι σχετικα κοντα στο κεντρο με το μετρο. Ειναι prepaid βεβαια και ο θεος βοηθος.. Ελπιζω να μη συμβει κατι απροοπτο οπως π.χ. καμια απεργια που ειναι και της μοδας τωρα τελευταια..
H περιοχη pigalle πρεπει οντως να εχει ενδιαφερον αν και νομιζω πως η red light district του amsterdam που επισκευτηκα πριν 3-4 μηνες πρεπει να ειναι πρωτη με διαφορα...:clap:
Παντως γενικα διαβαζω οτι στην περιοχη αυτη υπαρχουν το βραδυ και πολλοι χρηστες ναρκωτικων και υπαρχει προβλημα εγκληματικοτητας.

Zephyrous

Member
Επόμενο Ταξίδι
Πάτμος & Αλικαρνασσός
Ταξίδι-Όνειρο
Ν.Υ - Σαν Φραν. με πατινι
Φιλε harmem, εμεινα ενα χρονο κοντα στην Pl. de Clichy. Δε μπορω να σου πω οτι ειναι παρθεναγωγειο το μερος, θελει μια καποια προσοχη απο μερους σου. Μιλαμε παντα για αργα το βραδυ. Την υπολοιπη μερα κυκλοφορει αρκετος κοσμος και δεν τρεχει τπτ. Καλο θα ηταν αν κυκλοφορεις εως αργα να μην εισαι ντυμενος με τροπο που θα τραβουσε τα βλεμματα. Αν νιωσεις ανασφαλης βαλε ενα μπουφαν με κουκουλα (φορα τη) κ περπατα λιγο σκυφτα ωστε να μοιαζεις με αυτους :D Παντως αν σε πλησιασουν το πιο πιθανο ειναι να θελουν να σου πουλησουν χορτο. Εχε λιγο το νου σου στο μετρο Clichy τις βραδινες ωρες. H γραμμη 13 ξεκινα/καταληγει στα βορεια προαστια εξω απο την πολη, οποτε μαζευονται εκει διαφορα καλοπαιδα. (βορεια προαστια παρισιου = κακο πραγμα). Αντιθετως αν παρεις τη 12 και κατεβεις pigalle νομιζω θα εισαι πιο ησυχος - αν και με λιγο περπατημα παραπανω (εχω να παω απο το 2005).

Ενημερωτικα δε μου συνεβη τπτ στο διαστημα που ημουν εκει, ειδα διαφορα σκηνικα ομως. Σε γενικες γραμμες αν εισαι σχετικα προσεκτικος δε θα εχεις κανενα προβλημα, απλα σε ενημερωνω για παν ενδεχομενο. Better safe than sorry!

ps. αδυνατον να συγκρινεις pigalle με red light district, μιλαμε για 2 τελειως διαφορετικα πραγματα :)

harmem

Member
Επόμενο Ταξίδι
Μπορντο-Παρισι
Φιλε harmem, εμεινα ενα χρονο κοντα στην Pl. de Clichy. Δε μπορω να σου πω οτι ειναι παρθεναγωγειο το μερος, θελει μια καποια προσοχη απο μερους σου. Μιλαμε παντα για αργα το βραδυ. Την υπολοιπη μερα κυκλοφορει αρκετος κοσμος και δεν τρεχει τπτ. Καλο θα ηταν αν κυκλοφορεις εως αργα να μην εισαι ντυμενος με τροπο που θα τραβουσε τα βλεμματα. Αν νιωσεις ανασφαλης βαλε ενα μπουφαν με κουκουλα (φορα τη) κ περπατα λιγο σκυφτα ωστε να μοιαζεις με αυτους :D Παντως αν σε πλησιασουν το πιο πιθανο ειναι να θελουν να σου πουλησουν χορτο. Εχε λιγο το νου σου στο μετρο Clichy τις βραδινες ωρες. H γραμμη 13 ξεκινα/καταληγει στα βορεια προαστια εξω απο την πολη, οποτε μαζευονται εκει διαφορα καλοπαιδα. (βορεια προαστια παρισιου = κακο πραγμα). Αντιθετως αν παρεις τη 12 και κατεβεις pigalle νομιζω θα εισαι πιο ησυχος - αν και με λιγο περπατημα παραπανω (εχω να παω απο το 2005).

Ενημερωτικα δε μου συνεβη τπτ στο διαστημα που ημουν εκει, ειδα διαφορα σκηνικα ομως. Σε γενικες γραμμες αν εισαι σχετικα προσεκτικος δε θα εχεις κανενα προβλημα, απλα σε ενημερωνω για παν ενδεχομενο. Better safe than sorry!

ps. αδυνατον να συγκρινεις pigalle με red light district, μιλαμε για 2 τελειως διαφορετικα πραγματα :)
Σ' ευχαριστω για τις πληροφοριες και την ενημερωση. Eκλεισα στο ibis montamartre (rue Caulaincourt) τελικα πολυ κοντα στο μετρο του pl. de Clichy. Αν και στα 66 reviews στο tripadvisor δεν παραπονιεται καποιος για την περιοχη, κραταω τις πληροφοριες σου γιατι εσυ εζησες ενα χρονο εκει οποτε εχεις καλυτερη εικονα απο καποιον επισκεπτη..
5 ατομα θα ειμαστε (3α+2γ) οποτε θα ειμαστε παντα μαζι. Η αποσταση του ξενοδοχειου απο το μετρο ειναι 250 μετρα περιπου. Προφανως δεν προτεινεις ουτε τα γυρω γυρω απο το ξενοδοχειο μας στη Caulaincourt εστιατορια και μπαρακια.. Ουτε ενα απλο McDonald's στα γρηγορα???:roll:

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.636
Μέλη
39.376
Νεότερο μέλος
Vichumills

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom