• Η αναδρομή στο παρελθόν συνεχίζεται! Ψηφίστε την Ταξιδιωτική Ιστορία του μήνα για τους μήνες Μάιο - Σεπτέμβριο 2020 !

pakistan, darling!

chillysauce

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Αφγανιστάν,Ειρηνικός
Αν και απ'ότι ξέρω μόνο 2-3 στο φόρουμ έχουν επισκεφτεί το Πακιστάν, όπως έπιασε το μάτι μου υπάρχουν και άλλοι αρκετοί, που δεν θα λεγαν όχι σε ένα τέτοιο ταξίδι!(έγινε και σήμερα μια ερώτηση..)

Έχει κάποιος ιδέα λοιπόν για αυτό:

''Recently a list of 24 "Tourist Friendly Countries" (TFC) was announced that are eligible for one month visas on arrival if they travel through a designated/authorised tour operator who will assume responsibility for them while in the country. Any extensions of this type of visa must also be done through the tour operator. They include: Austria, Belgium, Canada, China, Denmark, Finland, France,Germany, Greece, Iceland, Italy, Japan, South Korea, Luxembourg, Malaysia, Netherlands, Norway, Portugal, Singapore, Spain, Sweden, Thailand, UK and USA.''

Too good to be true?

hydronetta

Member
Επόμενο Ταξίδι
???
Ταξίδι-Όνειρο
όπου δεν έχω πάει
Αυτό είναι ωραιότατο νέο
Το designated/authorised tour operator who will assume responsibility for them while in the country είναι που με ανησυχεί… Που σημαίνει ότι τα πράγματα δεν είναι και τόσο ρόδινα.
Τώρα ποιός μιλάει θα μου πείτε (βλ.Αφγανιστάν) . Δεν ξέρω αλλά τα μέρη που θέλω να επισκεφτώ στο Πακιστάν μάλλον εμπίπτουν σε δύσκολες ζώνες… αλλά μιας και γράφτηκε για να το ψάξω

chillysauce

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Αφγανιστάν,Ειρηνικός
Να σου πω την αλήθεια διάβαζα χθες την ιστορία σου για Αφγανιστάν και λόγω μιας συγκυρίας(καλά κονέ με Αφγανούς σε θέσεις που βοηθάνε) το 'χω στο πίσω μέρος του μυαλού μου..οπότε θα χρειαστώ τα..φώτα σου!

Όσο για το Πακιστάν, Καράτσι κουτσα-κουτσα και βόρειες επαρχίες(αυτές που πατιούνται τουλάχιστον!όχι τα άβατα τύπου γη των φυλών..) είναι εκτός για μενα ως γυναίκα. Από την άλλη ισχύει και το 'once you are in, you are in' και τότε λίγα μπορεί να ελέγξει το πρακτορείο, εκτός αν το παραπάνω συνεπάγεται οτι όντως πας με πακέτο/συνοδεία!

hydronetta

Member
Επόμενο Ταξίδι
???
Ταξίδι-Όνειρο
όπου δεν έχω πάει
Όσο για το Πακιστάν, Καράτσι κουτσα-κουτσα και βόρειες επαρχίες(αυτές που πατιούνται τουλάχιστον!όχι τα άβατα τύπου γη των φυλών..) είναι εκτός για μενα ως γυναίκα. Από την άλλη ισχύει και το 'once you are in, you are in' και τότε λίγα μπορεί να ελέγξει το πρακτορείο, εκτός αν το παραπάνω συνεπάγεται οτι όντως πας με πακέτο/συνοδεία!
Χμ μη μου ζητήσεις να σε παρακινήσω να πας Αφγανιστάν. Δεν θέλω να πάρω άνθρωπο στο λαιμό μου… Πράξε κατά βούληση!
Αν είναι με το πρακτορείο να έχω ένοπλη συνοδεία, να μου λείπει. Αυτό με αγχώνει ακόμα περισσότερο και με κάνει εμφανέστατο στόχο.
Κρίμα που κάποια χρόνια πριν, δεν είχαμε το διορατικό χάρισμα να βρεθούμε εκεί αντί να τρέχουμε αλλού… Τώρα όσο πάει, ο χάρτης γίνεται όλο και πιο κόκκινος για ταξίδια (βλ.Συρία, Μάλι κλπ κλπ)

chillysauce

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Αφγανιστάν,Ειρηνικός
''O- Group Tourism through Designated Tour Operators.
Visa On Arrival (VOA) will be allowed for one month validity and stay (Multiple) to Group Tourists of following 24 Tourists Friendly Countries (TFC) through designated Tour Operators in Pakistan subject to the following conditions:-
i The case will be submitted through designated/authorized tour operators only.
ii The concerned tour operator will also submit undertaking to the effect that the tourists will be their responsibility and that they will not illegally overstay beyond validity of visa.
iii If required, the same tour operators will apply, before expiry of visa for further extension upto 30 days.
iv The concerned tour operators will submit a confirmation about exit of the said tourists, after their actual leaving the country.''

Δυστυχώς ο τίτλος είναι group tourism τελικά..
Μπορεί να φανεί χρήσιμο για τους λάτρεις του οργανωμένου-για Πακιστάν μιλάμε, η εμπειρία δεν διαγράφεται! όπως και να χει με την απαραίτητη χαρτούρα και χρήμα (bank statement,vouvhers για τα πάντα, LoI κλπ) όποιος έχει την υπομονή να το οργανώσει, το μεμονωμένο υπάρχει..

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Ενεργά Μέλη

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.743
Μέλη
39.481
Νεότερο μέλος
giota69

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα