• Η αναδρομή στο παρελθόν συνεχίζεται! Ψηφίστε την Ταξιδιωτική Ιστορία του μήνα για τους μήνες Μάιο - Σεπτέμβριο 2020 !

O 'Μιρό της Μαγιόρκα' στον Ελληνικό Κόσμο

Rosa

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Trobriand Islands...
aassets.in.gr_dGenesis_assets_Content5_Photo_1096464_b.jpg

Αθήνα

«Το όνειρό μου, όταν θα μπορέσω να εγκατασταθώ κάπου, είναι να έχω ένα πολύ μεγάλο εργαστήριο, για να έχω χώρο και πολλούς πίνακες. Θα ήθελα να δοκιμάσω τον εαυτό μου στην κεραμική, στο τύπωμα, να έχω μία πρέσα» δήλωνε το 1938 ο Χουάν Μιρό, στο Παρίσι.

Το έργο, αλλά και το εργαστήριο του Μιρό παρουσιάζει από τα τέλη Φεβρουαρίου το Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος» σε μία έκθεση «O Μιρό της Μαγιόρκα».

Η έκθεση, που πραγματοποιείται σε συνεργασία με το Τελλόγλειο Ίδρυμα Τεχνών του ΑΠΘ και τοΊδρυμα Pilar i Joan Miro της Μαγιόρκα, θα φιλοξενηθεί στο «Θέατρον» του Ελληνικού Κόσμου και θα διαρκέσει έως τις 30 Μαΐου 2010.

H έκθεση περιλαμβάνει πολύ σημαντικά έργα της δημιουργικής περιόδου του μεγάλου καλλιτέχνη στο εργαστήρι της Μαγιόρκα: ελαιογραφίες και μεγάλο αριθμό χαρακτικών έργων της ώριμης περιόδου του, που αποδεικνύουν τη ζωντανή και πολύτιμη παρακαταθήκη του στη σύγχρονη ζωή.

Στην έκθεση παρουσιάζονται ελαιογραφίες της περιόδου 1976-1981, πρωτότυπα χαρακτικά έργα από τις σειρές Els Gossos (Τα σκυλιά), Gens de la mer (Ανθρωποι της θάλασσας) και τη σειρά Fundacio Palma, καθώς και φωτογραφίες των Ζαν-Μαρί ντελ Μοράλ και Φραντσέσκ Κατάλα-Ρόκα από το εργαστήρι του Μιρό στη Μαγιόρκα.
Όλο το υλικό προέρχεται από το Ίδρυμα Pilar i Joan Miro της Μαγιόρκα. Η έκθεση συγκεντρώνει έργα που φιλοξενήθηκαν σε μουσειακούς χώρους στη Θεσσαλονίκη.

H έκθεση «O Μιρό της Μαγιόρκα»τελεί υπό την αιγίδα του Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας κ. Καρόλου Παπούλια και της Ισπανικής Πρεσβείας στην Αθήνα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι, παράλληλα με την έκθεση στον «Ελληνικό Κόσμο», ενότητα φωτογραφιών από το εργαστήρι του Καταλανού καλλιτέχνη φιλοξενείται στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος».
Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε στη διεύθυνση: http://miro.hellenic-cosmos.gr

Last edited by a moderator:

Rosa

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Trobriand Islands...
Δεν ξέρω πώς μπορώ να ανεβάσω μια είδηση που δεν έχει συγκεκριμένη ημερομηνία έναρξης....γι αυτό ξανάβαλα αυθαίρετα 28 Φεβρουαρίου.

Λοιπόν: η έκθεση έχει διάρκεια από

Τέλη Φεβρουαρίου μέχρι 30 Μαΐου 2010

mariath

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Όλη η Νότια Αμερική
Και για όσους είναι στην Θεσσαλονίκη και δεν την είδαν ακόμη η έκθεση συνεχίζεται στο Τελλόγλειο ίδρυμα τεχνών έως και τις 5 Φεβρουαρίου. Αξίζει να παρακολουθήσετε και την ξενάγηση. Τις Κυριακές είναι στις 16.30.

Bahari

Member
Ο Μιρό της Μαγιόρκα στο Ινστιτούτο Θερβάντες

19.02-30.05.2010
Έκθεση
Ο Μιρό της Μαγιόρκα – χαρακτικά και σχέδια

Οι 34 λιθογραφίες της σειράς UbuauxBaléares, οι 15 λιθογραφίες της σειράς LeLézardauxplumesdorτου 1971, οι 12 μακέτες για τις σειρές Gaudí, έγγραφα, σχέδια, παρτιτούρες και σημειώσεις σχετικά με τον Υμπύ Τύραννο του Αρφρέντ Ζαρρύ και τις θεατρικές του παραστάσεις, περιλαμβάνονται σ’ αυτήν την έκθεση που διοργανώνεται σε συνεργασία με το Τελλόγλειο Ίδρυμα Τεχνών του ΑΠΘ και το Ίδρυμα Πιλάρ και Ζοάν Μιρό στη Μαγιόρκα.

Καλλιτεχνική διεύθυνση: Μάριος Ελευθεριάδης
Διεύθυνση του Εγχειρήματος: Magdalena
Aguiló Victory
Επιμελήτρια: María LuisaLax Cacho
Απογραφέας: María Antonia Artigues Cabrer
Συντηρητής: Enric Juncosa Darder
Συντονιστές: María Luisa Lax Cacho, María Antonia Artigues Cabrer και Enric Juncosa Darder.
Συνεργάτες: Esther Molina Costa, Pere Manel MuletiFerrer, Jessica Sabater García και Javier Costa Martín

Σε συνεργασία με το Τελλόγλειο
Ίδρυμα Τεχνών στο ΑΠΘ, το Ίδρυμα Pilari Joan Miró στη Μαγιόρκα, το Ινστιτούτο Ραμόν Λιούλ και την Πρεσβεία της Ισπανίας στην Αθήνα.

Ωράριο λειτουργίας:
Δευτέρα-Παρασκευή: 10.00- 13.30 και 16.00 – 20.00. Σάββατο 10.00 – 13.30.
Κλειστά: Τις Κυριακές, στις 25 Μαρτίου, 1, 2, 5 Απριλίου, 1 και 24 Μαΐου 2010
Αίθουσα Εκθέσεων του Ινστιτούτου Θερβάντες της Αθήνας. Μητροπόλεως 23, τηλ. 210.3634117, εσωτ. 2. Είσοδος ελεύθερη.

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.763
Μέλη
39.496
Νεότερο μέλος
paulie_walnuts

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα