- Senyor Parellada, Argenteria 37
Στεγασμένο σ’ ένα κτίριο του 19ου αιώνα, στη νεανική γειτονιά του El Born, πολύ κοντά στο κέντρο της πόλης, με καταλανική κουζίνα και όχι μόνο. Πήρα ένα πιάτο με ρύζι (ας πούμε paella) που ήταν συμπαθέστατο. Το περιβάλλον φιλικότατο, αν και περιμέναμε λιγάκι σε ουρά! Τιμές νορμάλ!
- Les Quinze Nits,Plaza Reial 6
Στην πασίγνωστη Plaza Reial (πίσω από την πολύβουη La Rambla) είναι, αναμφίβολα, ένα από τα hot spots της πόλης. Μπορεί να χρειαστεί να περιμένετε σε ουρές (μεγαλύτερες απ' ό,τι του προηγούμενου), το αποτέλεσμα όμως θα σας αποζημιώσει. Όπως λέει το site του, η κουζίνα του είναι ανοικτή από τις 1:00 έως τις 3:45 και από τις 8:30 έως τις 11:30 το βράδυ, ενώ διαθέτει και χώρο για καπνιστές. Εκεί πήρε η φίλη μου εκείνο το περίφημο πιάτο με την πάπια με φουαγκρά και πουρέ δαμάσκηνου που περιγράφω σε άλλο thread και είχε μόλις 8.5 ευρώ... Και πολύ ωραία γλυκά!
Sagardi tapas bar!!!
Εχει πολλά στην πόλη, γι' αυτό δείτε το site www.sagardi.com για το ποιο σας βολεύει...
Εγώ το καλοκαίρι πήγα σε αυτό που βρίσκεται κοντά στη Santa Maria del Mar. Είναι ένα βάσκικο tapas bar, στο οποίο σου δίνουνε πιάτο και πηγαίνεις και διαλέγεις μόνος σου από το bar όποιο tapa (όλα με ψωμάκια) θέλεις. Στο τέλος, ο σερβιτόρος μετράει τις οδοντογλυφίδες στο πιάτο σου κι έτσι πληρώνεις...
ολα τελεια εκτος απο το τελευταιο με την αγκιναρα μπλιαχχ...
Το τέλειο ήταν ότι βγάζανε συνέχεια φρέσκα και, πέρα από το ότι τα βάζανε στον μπουφέ, πέρναγε ο σερβιτόρος με δίσκο έξω από τα τραπέζια και σου πρoσέφερε αν ήθελες... έτσι όπως ήταν ζεστά-ζεστά ήταν κόλαση, ειδικά αυτά με τα λουκάνικα, οπότε δεν αντιστάθηκα και τσίμπαγα και από τους δίσκους.. δεύτερο και τρίτο γύρο..
εκείνο το βράδυ συνολικά το κοντέρ έγραψε 11 ξυλάκια...
α... να πω ότι το χειμώνα πήγα και σε αυτό στο la maquinista (εμπορικό κέντρο), απλά σε dead season, και χωρίς κόσμο, δεν ήταν το ίδιο.. ούτε βγάζανε φρέσκα συνέχεια, όπως είναι λογικό.. ίσως και το μέρος παίζει ρόλο...:roll:
αν θες να σου στειλω προσκληση,ΤΖΑΜΠΑ ΕΙΝΑΙ!!δεν μου λέτε πόσο κάνει να γραφτώ σε αυτό το γκρούπ?
ως χώρος είναι ακριβώς όπως τα περιγράφεις! πολύ ωραίος σε παραδοσιακό στυλ!Για μενα ενα απο τα καλα εστιατορια της Βαρκελωνης ειναι το Los caracoles,carrer (οδος) dels Escudellers 14. Ξερω οτι εχετε παει μερικοι απο εδω και δε σας αρεσε,αλλα εμενα ειναι ενα απο τα αγαπημενα μου. Μου αρεσει πολυ η κρεμα καταλανα του και το ψητο κοτοπουλο του!! Παντα ειναι γεματο το μπαρ και για να περασεις να κατσεις στο τραπεζι περνας μεσα απο την κουζινα. Αν μπεις και δεις κοσμο στο μπαρ μη κολλωσεις,πας μπροστα και σου σημειωνουν το ονομα σου και ποσα ατομα ειστε. Ο χωρος ειναι μικρα μικρα δωματια,κατι σα λαβυρυνθο. Ειναι αρκετα παλιο και η διακοσμηση του,ειναι με το κλασσικο πλακακι απο την ανδαλουσια αλλα και με πολλες φωτογραφιες απο διαφορους γνωστους ισπανους. Και συνηθως δεν κανει κρατηση,αλλα εχει 2 βαρδιες μια στις 20:30 νομιζω και μια στις 22:00.