• Η αναδρομή στο παρελθόν συνεχίζεται! Ψηφίστε την Ταξιδιωτική Ιστορία του μήνα για τους μήνες Μάρτιο - Αύγουστο 2020 !

Live from Cambodia

GTS

Member
χαιρετω το φορουμ απο την συντροφο χωρα Cambodia....λοιπον,μετα το φοβερο Prambanan & Borobudur στην Java (δεοσ), οπου ομως το τοπικο φαγητο δεν τρωγεται (βια βια λεγεται η σωτηρια), πρωτη μερα με σουπερ ναους στο Angkor Wat και με (επιτελους) φοβερο φαγητο. καλα τα λεω οτι malays & ινδονησιοι ειναι μαπες στο φαγητο και ας λενε οτι θελουν. Οι Khmer οι φιλοι μας μου φαινονται πιο κοντα στους Thais, πολυ φιλικοι,σκιζονται να σε εξηπηρετησουν, μαγειρευουν απιστευτα, οι τιμες ειναι παρα πολυ χαμηλες....οι ναοι δεν παιζονται και αυριο μολις παμε για sunrise στον κυριο ναο, η φυση και η ζουγκλα απαιχτη, τα tuk-tuk το αγαπημενο μου μεταφορικο ever, το guesthouse που μενουμε για 18$ δεν υπαρχει το δωματιο και το επιπεδο εξηπηρετησης (μιλαμε σκιζονται). Αγγλικα δεν πολυ μιλανε αλλα συννενοουμαστε εν τελη.....γουσταρω τρελα Siem Reap με τις λασπες και τις λακουβες και τα 10αδες εστιατορια και μπαρακια, απο πατους μεχρι ντιζαΪνατα εστιατορια.

I love Cambodia!

hydronetta

Member
Επόμενο Ταξίδι
???
Ταξίδι-Όνειρο
όπου δεν έχω πάει
Nα περνάς υπέροχα. Άμα έχεις χρόνο να πας στη λίμνη Tonle Sap και για χαβαλέ στο Cambodian CulturaL Village στο Siem Reap. Μπορεί και να σε ντύσουνε γαμπρό!!!

renata

Member
Επόμενο Ταξίδι
μαλαισία
Γιώργο!!!!!!!!!!!!
Επιτέλους ..σημεία ζωής..
κοντά στην νυχτερινή αγορά και τριγύρω,ζήτησε να φάς πίτσα khmer!!
θα παθεις την πλάκα σου..
αν μπορείς πήγαινε και ξημέρωμα στους ναούς.
Ημερήσια στην λίμνη tonle sap ολα τα λεφτά-αυτή ειναι η πραγματική cambozia..
πές στην μικρή μου φίλη να πάρει τα καλύτερα μεταξωτά μαντήλια--σε απίστευτα χρώματα..και άγριο μετάξι να το στρώσεις παντού
φιλιά!!!!!!!!!!!!

xenos

Member
Επόμενο Ταξίδι
Ν.Α Ασια
Ταξίδι-Όνειρο
Bανουατου/Tαιλανδη
GTS ζηλευω.
Θαθελα να ημουν και γω ξανα εκει.
Περνα οσο καλυτερα μπορεις φιλαρακι....τα καλα κρατανε λιγο.

vagantos

Member
Επόμενο Ταξίδι
Θιβέτ, K.Aμερική ή Αφρική
Ταξίδι-Όνειρο
στου Ν.Καββαδία τα μέρη
Φίλε GTS άνοιξε η καρδιά μου μόλις έδωσες το στίγμα σου.
Αν και μόλις τωρα ειδα το μήνυμά σου και ισως έχεις φυγει απ την περιοχή, θα σου λεγα για την λίμνη Tonle (ναι ειναι υπέροχη) να μην κάνεις τα συνηθισμένα.
Πάρε ένα αυτοκίνητο με οδηγό απ το Siem Reap για ολη τη μερα και τράβα ΝΑ προς Kampong Khleang (μέσω Damdek). Ειναι καταπληκτικό - οχι τουριστικό - μισοφυθισμένο ψαροχώρι.
Εκει νοικιάζεις ένα καΐκι (εχει πολλά) και κάνεις την κρουαζιέρα της λιμνης.
Οι τιμές ειναι πάμφθηνες (για Ταξι και οδηγό δώσαμε 35 USD κι άλλα 20- 25 για το πριβέ καραβάκι).
Στη διαδρομή υπάρχουν κι άλλοι υπέροχοι ναοί (αν δε χορτασες ήδη)

GTS

Member
Φίλε Βαγγέλη και φίλη Ρένα, δε πήγα στη λίμνη, ίσως την επόμενη φορά. Με είχαν συνεπάρει τόσο πολύ οι ναοί που τις 3 από τις 4 μέρες είμασταν στις ζούγκλες και τα ερείπια. Είδαμε φυσικά τους ναούς του κυρίως συγκροτήματος αλλά και άλλους 40 χιλ. μακριά από τη πόλη. Την μέρα που απέμεινε την αφιερώσαμε σε ξεκούραση και άλλες απολαύσεις στη πόλη.

Για τη λίμνη είχα φανταστεί ότι τα κοντινα χωριά είναι λίγο-πολύ tοurist traps και ότι τα πιο μακρινά αξίζουν όπως λες φίλε Βαγγέλη...ίσως την επόμενη φορά. Η Καμπότζη μου άρεσε σαν ατμόσφαιρα και φαντάζομαι ότι το Λάος είναι ακόμα πιο ατμοσφαιρικό. Φτώχεια καταραμένη βέβαια, δυστυχώς.

Έχω αφήσει εκκρεμότητες με το Λάος και τη Luang Pranang που θεωρείται από τις ομορφότερες πόλεις του κόσμου. Ελπίζω να τις διευθετήσω στο απώτερο μέλλον, η Ν.Α. Ασία με έχει χορτάσει προς το παρόν με εικόνες, την αφήνω στο πλάι για όταν την πεθυμήσω και πάλι. Έχουμε και άλλα σχέδια τώρα, όχι απαραιτήτως ταξιδιάρικα...

Rebequita

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Peru
H ζεστη και η υγρασια παλευοταν οσο ησουν εκει? Ποια ειναι η ιδανικη περιοδος για να κυκλοφορεις εκει σχετικα ανετα?

GTS

Member
H ζεστη και η υγρασια παλευοταν οσο ησουν εκει? Ποια ειναι η ιδανικη περιοδος για να κυκλοφορεις σχετικα ανετα?
Οι καλύτερες ώρες είναι πολύ πρωϊ και απόγευμα. Μετά τις 10 πιάνει πολύ ζέστη, είναι θέμα αντοχών σου αν θα τη βγάλεις σχετικά άνετα. Εγώ αντέχω πάντως, την εδώ ζέστη δεν αντέχω!

Όταν πάντως είσαι πάνω στο τουκ-τουκ, έρχεται μια χαρά δροσερό αεράκι! Απόλαυση τα τουκ-τουκ...

ELGEO2

Member
Επόμενο Ταξίδι
μπαγκλαντες
Ταξίδι-Όνειρο
πέρασμα καρακορουμ
URL=http://img266.imageshack.us/i/dsc06307b.jpg/]
aimg266.imageshack.us_img266_1131_dsc06307b.jpg
[/URL]

:clap::clap::clap: χαιρετω τους ......πατριωτες :roll::roll::roll:

renata

Member
Επόμενο Ταξίδι
μαλαισία
Την πίτσα μην ξεχάσεις λέμε ...
μετά τα ψώνια στην σκεπαστη αγορά..και μπυρίτσα!!

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Ενεργά Μέλη

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.651
Μέλη
39.400
Νεότερο μέλος
geotheoh

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα