• Η αναδρομή στο παρελθόν συνεχίζεται! Ψηφίστε την Ταξιδιωτική Ιστορία του μήνα για τους μήνες Μάρτιο - Μάιο 2020 !

Kony 2012

ThanasisU2

Member
Επόμενο Ταξίδι
Brno
Ταξίδι-Όνειρο
RTW
ΠΕΙΤΕ ΟΧΙ ΣΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ

Ο άνθρωπος που απήγαγε 66.000 παιδιά

Το «ΚΟΝΥ 2012» είναι μία εκστρατεία ενημέρωσης που αποσκοπεί όχι στο να «δοξάσει» όπως λέει η οργάνωση τον Τζόζεφ Κόνι, αλλά στο να παρακινήσει ανθρώπους από όλον τον πλανήτη στο να στηρίξουν τις προσπάθειες για να συλληφθεί ο συγκεκριμένος άνθρωπος και να περάσει από διεθνή δίκη.

Ο Τζόζεφ Κόνι κατηγορείται για εγκλήματα πολέμου που διέπραξε στην Ουγκάντα, στο Κονγκό, στο Νότιο Σουδάν, καθώς και στο Σουδάν.

'Εχει απαγάγει μέχρι στιγμής όπως λέγεται πάνω από 66.000 παιδιά, προκειμένου να τα εκπαιδεύσει να πολεμήσουν μαζί του, και είναι υπεύθυνος για μετακινήσεις πληθυσμών που ανέρχονται σε πάνω από δύο εκατομμύρια ανθρώπους, από όταν ξεκίνησε την «επανάστασή» του, το 1986.

ΠΩΣ ΘΑ ΒΟΗΘΗΣΕΤΕ:
Μπείτε: Invisible Children | Kony2012
Κάντε δωρεά: https://stayclassy.org/checkout/set-donation?eid=14711
Βοηθήστε αγοράζοντας φανέλες KONY 2012: Invisible Children Store
Info: http://invisiblechildren.com

Κρίμα που δεν έχει ακόμα υποτίτλους.

περιέργο που κανείς δε το έβαλε ακόμα αυτό εδώ

Last edited by a moderator:

liopyr

Member
Χωρίς να θέλω να κάνω το δικηγόρο του διαβόλου, αλήθεια, δε τρομάζει κανέναν το γεγονός πως ξεκίνησε στρατιωτική επέμβαση σε μία χώρα επειδή το απαίτησε μία (ας πούμε) ακτιβιστική οργάνωση;

Βρίσκω το συγκεκριμένο (καλοφτιαγμένο είναι η αλήθεια) βίντεο τουλάχιστον ύποπτο, αν όχι στεγνή προπαγάνδα.
Όλα παρουσιάζονται σα χολιγουντιανό σενάριο, έχουμε ένα παλιοκακό τύπο που απαγάγει - βιάζει - σκοτώνει άτυχα παιδιά. Τα τυχερά τα κάνει στρατιώτες του, εδώ και 20 χρόνια.
Οκ.

-Wait what?
Εδώ και 20 χρόνια; Γιατί;
-Μα επειδή είναι κακός.

Αυτό μας λέει. Δε υπάρχουν πολιτικές προεκτάσεις πέρα από αυτό.

(σχετική συνομιλία με τον γιο του στο βίντεο):
-Who's the bad guy?
-Hmm, dunno.
-This is the bad guy.
-Oh ok.

Σε αυτό το σημείο αρχίζει κάποιος να αντιλαμβάνεται πως το βίντεο εκτός από επικίνδυνο είναι και προσβλητικό.
Θεωρεί πως η κρίση του θεατή είναι αντίστοιχη με εκείνη ενός 3χρονου παιδιού.
Και αν κρίνω από την επιτυχία του, φοβάμαι πως έχει και δίκιο.

Άλλωστε μόνο κάποιος με την άγνοια ενός παιδιού θα μπορούσε να στηρίξει μία προσπάθεια η οποία ζητά στρατιωτική επέμβαση, ή μάλλον στήριξη (*λολ* έτσι τους αρέσει να το αποκαλούν) του στρατού της Ουγκάντα, ο οποίος έχει διαπράξει εξίσου αποτρόπαια εγκλήματα *γαργάρα*, για να τον σταματήσει.

Τέλος, πριν αποφασίσει κάποιος να ξοδέψει λίγα χρήματα για να αγοράσει βραχιολάκι της Invisible Children, Inc. και να το ποζάρει στο facebook, ας ρίξει μια ματιά στην οικονομική διαχείριση που είχε η οργάνωση το περασμένο χρόνο, απ'όπου προκύπτει πως μόλις το 1/3 των χρημάτων δαπανήθηκε σε άμεσες ανάγκες, ενώ έχουν σπαταληθεί σοβαρότατα ποσά σε μισθούς, παραγωγές, βίντεο και ταξιδιωτικά.

dim kyr

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Μπαγκλαντες
Χωρίς να θέλω να κάνω το δικηγόρο του διαβόλου, αλήθεια, δε τρομάζει κανέναν το γεγονός πως ξεκίνησε στρατιωτική επέμβαση σε μία χώρα επειδή το απαίτησε μία (ας πούμε) ακτιβιστική οργάνωση;

Βρίσκω το συγκεκριμένο (καλοφτιαγμένο είναι η αλήθεια) βίντεο τουλάχιστον ύποπτο, αν όχι στεγνή προπαγάνδα.
Όλα παρουσιάζονται σα χολιγουντιανό σενάριο, έχουμε ένα παλιοκακό τύπο που απαγάγει - βιάζει - σκοτώνει άτυχα παιδιά. Τα τυχερά τα κάνει στρατιώτες του, εδώ και 20 χρόνια.
Οκ.

-Wait what? Εδώ και 20 χρόνια; Γιατί;
-Μα επειδή είναι κακός.

Αυτό μας λέει. Δε υπάρχουν πολιτικές προεκτάσεις πέρα από αυτό.

(σχετική συνομιλία με τον γιο του στο βίντεο):
-Who's the bad guy?
-Hmm, dunno.
-This is the bad guy.
-Oh ok.

Σε αυτό το σημείο αρχίζει κάποιος να αντιλαμβάνεται πως το βίντεο εκτός από επικίνδυνο είναι και προσβλητικό.
Θεωρεί πως η κρίση του θεατή είναι αντίστοιχη με εκείνη ενός 3χρονου παιδιού.
Και αν κρίνω από την επιτυχία του, φοβάμαι πως έχει και δίκιο.

Άλλωστε μόνο κάποιος με την άγνοια ενός παιδιού θα μπορούσε να στηρίξει μία προσπάθεια η οποία ζητά στρατιωτική επέμβαση, ή μάλλον στήριξη (*λολ* έτσι τους αρέσει να το αποκαλούν) του στρατού της Ουγκάντα, ο οποίος έχει διαπράξει εξίσου αποτρόπαια εγκλήματα *γαργάρα*, για να τον σταματήσει.

Τέλος, πριν αποφασίσει κάποιος να ξοδέψει λίγα χρήματα για να αγοράσει βραχιολάκι της Invisible Children, Inc. και να το ποζάρει στο facebook, ας ρίξει μια ματιά στην οικονομική διαχείριση που είχε η οργάνωση το περασμένο χρόνο, απ'όπου προκύπτει πως μόλις το 1/3 των χρημάτων δαπανήθηκε σε άμεσες ανάγκες, ενώ έχουν σπαταληθεί σοβαρότατα ποσά σε μισθούς, παραγωγές, βίντεο και ταξιδιωτικά.

δεν μου λες ρε άνθρωπε, μέσα στο μυαλό μου είσαι? ΟΤΙ ακριβώς σκέφτηκα εγώ, το έγραψες εσύ? αυτό κι αν είναι ταύτιση απόψεων!!!
Το θέμα αφρική είναι πάντως πολύπλοκο, και καλό θα ήταν να αποφασίσουν οι ίδιοι αφρικανοί για το μέλλον τους και όχι αυτόκλητοι σωτήρες.

taver

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Iles Kerguelen
Εγώ πάλι νομίζω ότι αφήνετε τον αντιαμερικανισμό σας να μπει μπροστά από την κρίση σας.... (Η ιστορία με τον Kony δεν είναι καθόλου καινούργια, και οι αναφορές στα πεπραγμένα του δεν ξεκίνησαν από ένα documentary - το οποίο άλλωστε δεν το έχω δει ακόμα, αλλά τα πεπραγμένα του μου είναι ήδη γνωστά...)

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.639
Μέλη
39.377
Νεότερο μέλος
Vrankovic

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom