Manos
Member
Νομίζω πως το Highgate Cemetery είναι από τα πιο σημαντικά αξιοθέατα του Λονδίνου και δεν έχει αναφερθεί όσο θα του άξιζε στο φόρουμ μας (μόνο 2 μηνύματα βρήκα).
.
Ας ρίξουμε μια ματιά.
Παραθέτω λίγες φωτογραφίες και λίγη ιστορία για το χώρο:
.
Η αύξηση του πληθυσμού στο Λονδίνο στις αρχές του δέκατου ένατου αιώνα, ήταν τόσο μεγάλη που αποφασίστηκε η δημιουργία επτά μεγάλων νεκροταφείων στην περιφέρεια της πόλης, γνωστά και ως "Magnificent Seven".
.
Ένα από αυτά, το πιο ωραίο και το πιο διάσημο, το Highgate Cemetery, άνοιξε τις πύλες του το 1839 και λίγα χρόνια αργότερα έγινε ... «της μόδας». Ο συναγωνισμός για τον πιο ωραίο τάφο ήταν τόσο μεγάλος που το Highgate έγινε σιγά σιγά ένας χώρος γεμάτος από υπέροχα μνημεία και ταφικά αγάλματα.
.
Είναι τόσο σημαντικά που ο σημερινός επισκέπτης θα χρειαστεί άδεια και συνοδεία ξεναγού για να επισκεφθεί το δυτικό τμήμα του νεκροταφείου (ατό ανατολικό, η είσοδος είναι ελεύθερη).
.
Βρέθηκα να φωτογραφίζω εκεί μια μέρα που χιόνιζε με αφόρητο κρύο και όμως, μετά από λίγα λεπτά είχα μαγευτεί τόσο πολύ που προσπαθούσα (και τα κατάφερα) να ξεφύγω από το βλέμμα του ξεναγού για να περιπλανηθώ μόνος μου, με την ησυχία μου, σε αυτόν τον υπέροχο χώρο.
.
Κάντε και εσείς το ίδιο και περιμένετε να "ενσωματωθείτε" με το επόμενο group που θα ξεναγηθεί. Μην αγχωθείτε, κανείς δεν θα σας αναζητήσει στο μεταξύ.
Αν θελήσετε να πάτε, πρακτικές πληροφορίες θα βρείτε εδώ
:xmas_confused:
Attachments
-
426,3 KB Προβολές: 54