• Η αναδρομή στο παρελθόν συνεχίζεται! Ψηφίστε την Ταξιδιωτική Ιστορία του μήνα για τους μήνες Μάρτιο - Μάιο 2020 !

Ντουμπάι Dubai: Βάλτε ένα χεράκι

Greta

Member
Επόμενο Ταξίδι
Μαδρίτη-Βαρκελώνη
Ταξίδι-Όνειρο
Γη του Πυρός
Επειδή (όπως φαίνεται κάτω από το αβαταράκι) πλησιάζουν οι μέρες για το ταξίδι μου στο Dubai, θα ήθελα κάποιες χρηστικές πληροφορίες, παιδιά. Αν μπορείτε να με ενημερώσετε, εικόνισμα θα σας κάνω!:clap:

1.) Τις διάφορες εκδρομές (σαφάρι, μίνι-κρουαζιέρες κ.τ.λ.) πρέπει να τα κλείσω από δω ή θα βρω να κάνω επί τόπου κράτηση.

2.) Θα έχω μαζί μου το γιο μου και τον κολλητό του (δυο 15χρονοι). Εκτός από νεροτσουλήθρες, καμήλες και 4Χ4, η Adventureland αξίζει τον κόπο; Το περίφημο Dubailand έχει ολοκληρωθεί ή τζάμπα θα τρέχουμε;

3.) Στα φιλοδωρήματα εκεί δίνουμε την αντιστοιχία του dirham στο Ευρώ; Και ποιοι περιμένουν φιλοδώρημα;

4.) Χρήματα αλλάζω εκεί ή εδώ; Που με συμφέρει περισσότερο;

5.) Οι δρόμοι είναι ασφαλείς ή να τα βάζω στο safe του ξενοδοχείου;

6.) Είναι αλήθεια ότι υπάρχει μεγάλη διαφορά θερμοκρασίας του "μέσα" από το "έξω"; Λόγω κλιματισμού, θα πρέπει να έχουμε πάντα μαζί ελαφρά μπουφανάκια; (Για την υγρασία και το μαλλί μου - ούτε που τολμάω να ρωτήσω).

7.) Οι αντάπτορες που βάζουμε στις πρίζες είναι όπως της Αγγλίας; Τα παιδιά κουβαλάνε ένα σωρό ηλεκτρονικά παιχνίδια μαζί τους.

8.) Μείνατε ευχαριστημένοι όσοι πετάξατε με την Emirates;

8.) Bγαίνοντας (μες τα μαύρα μεσάνυχτα και πτώματα από την πτήση) τραβάμε πολύ κουπί στα γραφειοκρατικά του αεροδρομίου;

Σας έβαλα πολλά, ε;:(

Τι να πω;

Ότι έχετε ευχαρίστηση...:D

Menia21

Member
Επόμενο Ταξίδι
Το σχεδιάζω...
Ταξίδι-Όνειρο
Photography trip
Καλησπέρα! Εχοντας γυρίσει την Κυριακή από 12ημερο ταξίδι Ντουμπάι - Μαυρίκιο θα απαντήσω στις ερωτήσεις σου έτσι όπως τα έζησα εγώ:
1) Μην κλείσεις τίποτα από εδώ, μέσα στα τεράστια Shopping malls θα βρεις ένα σωρό γκισέ με πρακτορεία. Εμείς κλείσαμε το dessert safari + creek dinner cruise στο Deira City Centre. Επίσης μπορείς και μέσω του ξενοδοχείου, αν και δεν το συνιστώ, καλύτερα να κάνεις μια βόλτα στα εμπορικά και να "ψαρέψεις" τιμές.
2) Το Wild Wadi (νεροτσουλήθρες) θα σας "φάει" μια ολόκληρη μέρα, είναι υπέροχο! Είσοδος 180 dirham=32 ευρώ/άτομο. Εμείς, στην βόλτα μας προς Jumeirah, δυστυχώς δεν προνοήσαμε να βάλουμε μαγιό οπότε δεν κάναμε νεροτσουλήθρες... Το σαφάρι ερήμου, εκτός από τη βόλτα με 4*4, περιλαμβάνει και μια πολύ μικρή βόλτα με καμήλες (μην την κάνετε, παράκληση, ειλικρινά τα λυπήθηκε η ψυχή μου τα ζωάκια:evil:) και χορό της κοιλιάς με μπάρμπεκιου. Διάρκεια από 15.30 έως 21.30. Για τη Dubailand δεν ξέρω, δεν προλάβαμε.
3) Φιλοδώρημα δίνεις μόνο αν το θες, κυρίως στους οδηγούς που σε μεταφέρουν από και προς το αεροδρόμιο και στα ρεστωράν.
4) Χρήματα καλύτερα να αλλάξεις στο αεροδρόμιο του Ντουμπάι. Εχε υπόψιν σου ότι είναι λίγο πιο φθηνά από την Ελλάδα. Και κάποια προϊόντα είναι αρκετά πιο φθηνά, όπως τα αρώματα (ΟΧΙ από το αεροδρόμιο), κρέμες NIVEA, OLAY, κάποιες μάρκες ρούχων όπως MAUI. Και το φαγητό είναι σχετικά πιο φθηνό από Ελλάδα. Τα ταξί επίσης είναι αρκετά πιο φθηνά, με εκκίνηση σημαίας 3 dhs=53 λεπτά του ευρώ.
5) Είναι ασφαλέστατα! Καλό βέβαια είναι να έχεις τσάντα που παιρνάει χιαστί από τους ώμους. Αλλά γενικά στο Ντουμπάι δεν νιώσαμε καμία απειλή. Αν εξαιρέσεις το γεγονός ότι σε "γδύνουν" με τα μάτια οι άντρες, πρόσεχε λίγο το ντύσιμό σου αν δεν θες να σου κολλήσει κανένας Αραβας!
6) Θα σε στενοχωρήσω φίλη μου! Εμείς μόλις φτάσαμε (ξημερώματα δηλαδή) βρήκαμε δροσιά. Στς 11.00 το πρωί είχε κοντά 38 βαθμούς!!! Δεν μπορούσες να σταθείς εκτός κτιρίου! Για να μην μιλήσω για τον καυτό αέρα που σε μαστίγωνε αλύπητα! Από Απρίλιο ξεκινά το καλοκαίρι τους, που σημαίνει ότι το Πάσχα θα υποφέρετε!! Μέσα στα εμπορικά έχει υπερβολικό κλιματισμό, μια ζακέτα χρειάζεται! Πάντως αυτή η εναλλαγή ζεστού-κρύου εξουθενώνει τον οργανισμό... Υγρασία δεν ένιωσα πολλή, τουλάχιστον όχι στο μαλλί μου!:D
7) Ναι, έχουν 220V αλλά τα pins είναι σαν της Αγγλίας. Ομως όλα τα ξενοδοχεία έχουν αντάπτορες, ζητήστε ελεύθερα.
8) Αρκετά ευχαριστημένοι, τα παιδιά θα ενθουσιαστούν γιατί σε κάθε κάθισμα έχει οθόνη όπου μπορείς να παίξεις video games, να δεις τηλεόραση, να ακούσεις ράδιο, μουσική! Ούτε που θα καταλάβουν το ταξίδι!
9) Η ταλαιπωρία έγκειται στο γεγονός ότι αυτή τη στιγμή φτιάχνεται το νέο αεροδρόμιο του Ντουμπάι με αποτέλεσμα να μην χρησιμοποιούνται τα terminals.Το αεροπλάνο προσγειώνεται στην μέση του πουθενά και οι επιβάτες μεταφέρονται με πούλμαν στον κυρίως χώρο του αεροδρομίου. Κατά τ' άλλα ακολουθείται η συνήθης διαδικασία ελέγχου.

Οτι άλλο θες στη διάθεσή σου!!!

Greta

Member
Επόμενο Ταξίδι
Μαδρίτη-Βαρκελώνη
Ταξίδι-Όνειρο
Γη του Πυρός
Mένια μου, δεν ξέρω τι να πω!
Πολύ κατατοπιστικά όσα μου έγραψες!
Χίλια ευχαριστώ!
Τι δώρο προτιμάς να σου φέρω όταν γυρίσω;
Μια καμήλα ή έναν σεϊχη;

Menia21

Member
Επόμενο Ταξίδι
Το σχεδιάζω...
Ταξίδι-Όνειρο
Photography trip
Οχι σείχη, δεν θέλω να είμαι εγώ και άλλες 3 σύζυγοι από πίσω!!:D
Καλά να περάσετε!

thomas

New Member
help!!!!

θα ηθελα να ρωτησω καποια πραγματακια για το ντουμπαι γιατι λεμε να παμε με την κοπελα μ . απο οτι εχω διαβασει οι περισσοτεροι προτεινουν ταξι γιατι απο οτι ξερω γινεται πανζουρλισμος στουσ δρομουσ ... επισης μπορεισ να μ αναφερεισ καποιεσ παραλιες για μπανιο (τζουμερια ξερω καταρχην) ? απο βραδυ τι λεει ? ξερω οτι ενιοτε κανουν καλα παρτακια σε κλαμπ εκει με top djs απο ολο τν κοσμο . επειδη ειμαι 22 παιζει πορτα λογω ηλικιας στα κλαμπ γιατι κατι τετοιο υποτιθεται οτι ισχυει εκει λογω ισλαμ ... θεωρεισ οτι πρεπει να πας μεμονωμενα η με γκρουπ ? γιατι προσ το παρον κοιταζω air china ... ευχαριστω για την υπομονη κ περιμενω απαντηση

spor_os

Administrator
θα ηθελα να ρωτησω καποια πραγματακια για το ντουμπαι γιατι λεμε να παμε με την κοπελα μ . απο οτι εχω διαβασει οι περισσοτεροι προτεινουν ταξι γιατι απο οτι ξερω γινεται πανζουρλισμος στουσ δρομουσ ... επισης μπορεισ να μ αναφερεισ καποιεσ παραλιες για μπανιο (τζουμερια ξερω καταρχην) ? απο βραδυ τι λεει ? ξερω οτι ενιοτε κανουν καλα παρτακια σε κλαμπ εκει με top djs απο ολο τν κοσμο . επειδη ειμαι 22 παιζει πορτα λογω ηλικιας στα κλαμπ γιατι κατι τετοιο υποτιθεται οτι ισχυει εκει λογω ισλαμ ... θεωρεισ οτι πρεπει να πας μεμονωμενα η με γκρουπ ? γιατι προσ το παρον κοιταζω air china ... ευχαριστω για την υπομονη κ περιμενω απαντηση
Κατ' αρχήν καλωσόρισες στο TravelStories
Μετέφερα το μήνυμα σου στο κομμάτι του φόρουμ για την αναζήτηση πληροφοριών.
Εκτός από αυτό το τόπικ υπάρχουν για το Ντουμπάι και τα ακόλουθα:
Πληροφορίες για το Dubai
Dubai

maredia

Member
Επόμενο Ταξίδι
In my new place
Ταξίδι-Όνειρο
Φλοριανόπολις, Βραζιλία
Διάρκεια πτήσης Αθήνα-Ντουμπάι

Παιδιά γνωρίζετε πόσο διαρκεί η πτήση Αθήνα-Ντουμπάι?

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.635
Μέλη
39.376
Νεότερο μέλος
Vichumills

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom