• Η αναδρομή στο παρελθόν συνεχίζεται! Ψηφίστε την Ταξιδιωτική Ιστορία του μήνα για τους μήνες Μάρτιο - Αύγουστο 2020 !

Connecting flights

astral

Member
Επόμενο Ταξίδι
?
Ταξίδι-Όνειρο
Περού - Αργεντινή
Θέλω να μου δώσετε τα φώτα σας σε κάτι (βασικά για να ξε-αγχωθώ) κι ελπίζω να είμαι στη σωστή ενότητα του forum (αν όχι, παρακαλώ mr admin, το μεταφέρετε :)).

Λοιπόν...τον Αύγουστο φεύγω για Πράγα. Πετάω με Swiss μέσω Γενεύης. Η πτήση μου στη Γενεύη φτάνει 13.15 και η επόμενη για Πράγα (πάλι με Swiss) φεύγει στις 13.55. Μάλιστα η δεύτερη πτήση, έχει σαν latest check-in time την ώρα που φτάνω Γενεύη (13.15)
Η ερώτησή μου λοιπόν (που μπορεί να είναι κι εντελώς χαζή :oops:) είναι η εξής: υπάρχει περίπτωση να φύγει η επόμενη πτήση (για Πράγα) και να μην προλάβω να επιβιβαστώ σε αυτήν? Από την στιγμή που έχω κλείσει εισιτήριο Αθήνα-Πράγα, υποθέτω ότι η μία πτήση περιμένει την άλλη και δεν φεύγει αν οι επιβάτες της πρώτης πτήσης (Αθήνα-Γενεύη) δεν έχουν επιβιβαστεί στη δεύτερη (Γενεύη-Πράγα)... Είναι όμως έτσι?

Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων, συγνώμη για την μακρυγορία και μη με κράξετε αν σας φανεί ηλίθια η ερώτηση (απλά,δεν μου έχει ξανατύχει να έχω τόσο λίγο χρόνο μεταξύ πτήσεων, οπότε και ποτέ δεν αγχωνόμουν)...

getxowoman

Member
Καλημερα,δε θελω να σε αγχωσω,αλλα επειδη το συνηθες για μενα ειναι να παιρνω 2 αεροπλανα,connecting fligts, μου εχει τυχει τουλαχιστον 2 φορες το αεροπλανο να μη με περιμενει!!!

Τωρα πιστευω οτι εαν υπαρχει και αλλη πτηση με τη συγκεκριμενη εταιρεια ή καποια αλλη για Πραγα για την ιδια μερα τοτε θα σε βαλουν σε εκεινη τη πτηση.

astral

Member
Επόμενο Ταξίδι
?
Ταξίδι-Όνειρο
Περού - Αργεντινή
Αμάν, μη μου λες τέτοια!
Αν δεν την προλάβω, με βλέπω να πηγαίνω από Γενεύη στην Πράγα μέσω Ζυρίχης!! :shock:

taver

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Iles Kerguelen
Θέλω να μου δώσετε τα φώτα σας σε κάτι (βασικά για να ξε-αγχωθώ) κι ελπίζω να είμαι στη σωστή ενότητα του forum (αν όχι, παρακαλώ mr admin, το μεταφέρετε :)).

Λοιπόν...τον Αύγουστο φεύγω για Πράγα. Πετάω με Swiss μέσω Γενεύης. Η πτήση μου στη Γενεύη φτάνει 13.15 και η επόμενη για Πράγα (πάλι με Swiss) φεύγει στις 13.55. Μάλιστα η δεύτερη πτήση, έχει σαν latest check-in time την ώρα που φτάνω Γενεύη (13.15)
Η ερώτησή μου λοιπόν (που μπορεί να είναι κι εντελώς χαζή :oops:) είναι η εξής: υπάρχει περίπτωση να φύγει η επόμενη πτήση (για Πράγα) και να μην προλάβω να επιβιβαστώ σε αυτήν? Από την στιγμή που έχω κλείσει εισιτήριο Αθήνα-Πράγα, υποθέτω ότι η μία πτήση περιμένει την άλλη και δεν φεύγει αν οι επιβάτες της πρώτης πτήσης (Αθήνα-Γενεύη) δεν έχουν επιβιβαστεί στη δεύτερη (Γενεύη-Πράγα)... Είναι όμως έτσι?

Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων, συγνώμη για την μακρυγορία και μη με κράξετε αν σας φανεί ηλίθια η ερώτηση (απλά,δεν μου έχει ξανατύχει να έχω τόσο λίγο χρόνο μεταξύ πτήσεων, οπότε και ποτέ δεν αγχωνόμουν)...
Με τη Swiss μη φοβάσαι, αν η πρώτη πτήση καθυστερήσει, η δεύτερη θα σε περιμένει (μου έχει συμβεί 2 φορές του τελευταίους 3 μήνες - αλλά στη Ζυρίχη, όχι στη Γενεύη). Μάλιστα στη Ζυρίχη υπάρχει κάποιος στην έξοδο του πρώτου αεροπλάνου που σε περιμένει και σε στέλνει απευθείας στο δεύτερο (χωρίς ξανά ελέγχους ασφαλείας κλπ).

getxowoman

Member
Αμάν, μη μου λες τέτοια!
Αν δεν την προλάβω, με βλέπω να πηγαίνω από Γενεύη στην Πράγα μέσω Ζυρίχης!! :shock:

Ξερεις ποσες connecting flights εχω κανει; Πολλες,ουτε θυμαμαι,βλεπεις δεν εχουμε Μπιλμπαο-Αθηνα απευθειας. Το 2 φορες ειναι αρα ενα πολυ μικρο ποσοστο!! Απλα να εισαι προετοιμασμενη για τρεξιμο!!!! Ετσι οτι θερμιδες παρεις στο πρωτο αεροπλανο τις χανεις στο αεροδρομιο για να προλαβεις την επομενη πτηση και μετα παλι φαγοποτι! Καλο ταξιδι!

astral

Member
Επόμενο Ταξίδι
?
Ταξίδι-Όνειρο
Περού - Αργεντινή
Ναι, taver, στη Ζυρίχη το ξέρω ότι γίνεται αυτό. Όταν γυρνούσα από Αμβούργο ήταν όντως στην έξοδο του αεροπλάνου μία αεροσυνοδός και κατεύθυνε τον κόσμο που είχε να πάρει επόμενη πτήση για άλλο προορισμό. Ελπίζω να κάνουν το ίδιο και στη Γενεύη :roll:

getxo μου καλή, σ' ευχαριστώ για την ευχή! Θα φροντίσω να μη φάω πολύ (ναι, εδώ γελάμε :haha:) στην πρώτη πτήση, για να έχω κουράγιο για τρέξιμο μετά...

anny

Member
Επόμενο Ταξίδι
Ιστρια
Ταξίδι-Όνειρο
γύρος του κόσμου
Στη Ζυρίχη μου έχει τύχει ακριβώς το ίδιο με τον Taver. Με περίμενε άνθρωπος στην έξοδο και με οδήγησε κατευθείαν στην πύλη της επόμενης πτήσης.

Επίσης, μου έχει τύχει και με Lufthansa στο Μόναχο να περιμένει άνθρωπος εμένα και άλλο ένα άτομο να μας οδηγήσει σε δύο διαφορετικά σημεία για κάποιους ελέγχους και μετά κατευθείαν στο ήδη γεμάτο αεροπλάνο (περίμεναν εμάς) για Πράγα.

Εύχομαι καλή τύχη.

vagantos

Member
Επόμενο Ταξίδι
Θιβέτ, K.Aμερική ή Αφρική
Ταξίδι-Όνειρο
στου Ν.Καββαδία τα μέρη
Μου έτυχε το ίδιο στη Ζυρίχη ( 2 φορές)
Τη δεύτερη μάλιστα το αεροπλάνο μας περίμενε ( για λιγο)
Οποιοι επιβάτες προορίζονταν για άλλες πτήσεις έβγαιναν από ξεχωριστή έξοδο.

Traveller

Member
Τα πράγματα είναι απλά...
Όταν η καθυστέριση είναι μικρή σε περιμένουν και γίνετε αυτό που είπε ο taver, έρχονται και σε μαζεύουν κατευθείαν από το αεροπλάνο...
όταν όμως έχεις μεγάλη καθυστέριση το connection δεν είναι δυνατόν να σε περιμένει... τι γίνετε τότε... απλά ή δεν σε βάζουν καν στην πτήση και σε στέλνουν με άλλη εταιρία στον προορισμό σου ή όταν φτάσεις στο connection σε προοθούν στον τελικό σου προορισμό με την αμέσως επόμενη διαθέσιμη πτήση...

Πρόβλημα τυπικό δεν υπάρχει απλά σε στραβή χάνεις χρόνο...

astral

Member
Επόμενο Ταξίδι
?
Ταξίδι-Όνειρο
Περού - Αργεντινή
Τα πράγματα είναι απλά...
Όταν η καθυστέριση είναι μικρή σε περιμένουν και γίνετε αυτό που είπε ο taver, έρχονται και σε μαζεύουν κατευθείαν από το αεροπλάνο...
όταν όμως έχεις μεγάλη καθυστέριση το connection δεν είναι δυνατόν να σε περιμένει... τι γίνετε τότε... απλά ή δεν σε βάζουν καν στην πτήση και σε στέλνουν με άλλη εταιρία στον προορισμό σου ή όταν φτάσεις στο connection σε προοθούν στον τελικό σου προορισμό με την αμέσως επόμενη διαθέσιμη πτήση...

Πρόβλημα τυπικό δεν υπάρχει απλά σε στραβή χάνεις χρόνο...
Ευχαριστώ traveller! Τουλάχιστον να φτάσω στον προορισμό μου, έστω και με καθυστέρηση! Βέβαια σε αυτή την περίπτωση η αμέσως επόμενη πτήση για Πράγα (απ' ότι είδα στο site της Swiss) είναι μέσω Ζυρίχης. Το φαντάζεσαι? Θα πάω Αθήνα - Γενεύη - Ζυρίχη - Πράγα!! :shock: Και θα σέρνω και τον ανιψιό μου μαζί! Ελπίζω να πάνε όλα καλά και να μη χρειαστεί..

Πάντως παιδιά, σας ευχαριστώ όλους για τις απαντήσεις σας, είστε πολύ καλοί :D

astral

Member
Επόμενο Ταξίδι
?
Ταξίδι-Όνειρο
Περού - Αργεντινή
Να σας κάνω κι άλλη μία ερώτηση, αν ξέρετε.
Σε περίπτωση που χάσω τη δεύτερη πτήση κι αναγκαστώ να φύγω με άλλη, τι γίνεται με τις βαλίτσες μου?? Απ' όσο γνωρίζω, αυτές τις δίνω στην Αθήνα και τις παίρνω στην Πράγα, οπότε τι γίνεται όταν αυτές θα φτάσουν Πράγα πριν από εμένα??? :roll:

turms

Member
Επόμενο Ταξίδι
ΔΝΤ;;;
Ταξίδι-Όνειρο
Σκι στην Παταγονια
θα σε περιμενουν στον τελικο προορισμο σου...εκτος αν πετας με καποιες εταιρειες που ειναι μανουλες στο να χανουν βαλιτσες, οποτε κ απευθειας να πηγαινες , το ενα κ το αυτο
αλλα η Swiss ειναι ΟΚ

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.651
Μέλη
39.402
Νεότερο μέλος
Nefeli Iakovou

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα