• Η αναδρομή στο παρελθόν συνεχίζεται! Ψηφίστε την Ταξιδιωτική Ιστορία του μήνα για τους μήνες Μάρτιο - Αύγουστο 2020 !

Aσφαλής ή αφελής πληρωμή?

vagantos

Member
Επόμενο Ταξίδι
Θιβέτ, K.Aμερική ή Αφρική
Ταξίδι-Όνειρο
στου Ν.Καββαδία τα μέρη
Λοιπόν όλα (σχεδόν) ειναι έτοιμα για το ταξίδι.
Κλείστηκαν και πληρώθηκαν, με πιστωτικές, αεροπορικά εισιτήρια, βιζες, ξενοδοχεία κλπ.
Για το Βιετναμ μόνο, λόγω περιορισμένου χρονου και συγκεκριμένων δραστηριοτητων, απευθυνθηκα σε τοπικό γραφειο και ζητησα να μου οργανωσουν τις εκδρομές στα νησια Χα Λονγκ και την τριημερη επίσκεψη στο Σαπα.
Ανταποκριθηκαν, εκαναν την προτασή τους, τη δεχτηκαμε, αλλά...
Στη διαδικασία πληρωμής ( μεσω Ιντερνετ με πιστωτική) μου ζητησαν εκτος απ τη σχετική φορμα που περιλάμβανε ολα τα στοιχεια μου, να τους στειλω με φαξ φωτοτυπια του διαβατηρίου και φωτοτυπία (δυο οψεων) της πιστωτικής μου.
Πρωτοφανές για μένα, αρνηθηκα και τους ζητησα άλλον τροπο πληρωμής (μεχρι και με μετρητά).
Εκανα καλά;:roll:

mpiftex

Member
Ταξίδι-Όνειρο
παντού για πάντα
Εγώ πάντως δεν θα τα έστελνα, να έχουν και τον αριθμό της κάρτας και τον τριψήφιο από πίσω, γιατί γενικός ανησυχώ με αυτά. Τώρα βέβαια καλύτερα να σου πει κάποιος που έχει περισσότερη πείρα.

Έχω την απορία όμως, γιατί έκλεισες από τώρα εκδρομή για το Halong Bay. Μέχρι και το προηγούμενο βράδυ μπορείς να κλείσεις στα ταξιδιωτικά γραφεία του Hanoi. Αν δεν γίνομαι αδιάκριτος, πόσα σου ζήτησαν και για τι πρόγραμμα; 1 ή 2 διανυκτερεύσεις;

CakeNet

Member
Επόμενο Ταξίδι
-
Είναι μια τακτική που συνηθίζεται σε ορισμένες περιπτώσεις για ταυτοποίηση των στοιχείων...κι εκείνοι με την σειρά τους τα στέλνουν στην τράπεζά τους για να αποδείξουν ότι όντως ζήτησες εσύ την συναλλαγή. Αν είναι αξιόπιστο το πρακτορείο δεν έχεις φόβο...μπορεί να τύχει ακόμη και σε online αγορές.

Μια άλλη λύση είναι να τους ρωτήσεις αν μπορείς να πληρώσεις μέσω paypal όπου γίνεται διαφορετικά η ταυτοποίηση.

vagantos

Member
Επόμενο Ταξίδι
Ταξίδι-Όνειρο
στου Ν.Καββαδία τα μέρη
Εγώ πάντως δεν θα τα έστελνα, να έχουν και τον αριθμό της κάρτας και τον τριψήφιο από πίσω, γιατί γενικός ανησυχώ με αυτά. Τώρα βέβαια καλύτερα να σου πει κάποιος που έχει περισσότερη πείρα.

Έχω την απορία όμως, γιατί έκλεισες από τώρα εκδρομή για το Halong Bay. Μέχρι και το προηγούμενο βράδυ μπορείς να κλείσεις στα ταξιδιωτικά γραφεία του Hanoi. Αν δεν γίνομαι αδιάκριτος, πόσα σου ζήτησαν και για τι πρόγραμμα; 1 ή 2 διανυκτερεύσεις;
Τις ιδιες ανησυχίες ειχα κι εγω και τους το είπα.
Φτάνουμε Ανόι απόγευμα και το επόμενο πρωι πάμε Ηαlong Bay ( ημερησια).
Και μολις επιστεψουμε, φευγουμε (το ιδιο βράδι) για Σαπα.
Επειδη ειναι στενά τα περιθώρια ειπα να το κλεισω από δω. Διάλεξα το πρακτορειο Handspan που συμφωνα με τις μαρτυρίες ταξιδιωτων ειναι αξιοπιστο αν και ακριβουτσικο ( 70+130 USD για Χα Λονγκ και Σάπα)
Ειχα δει τα δικά σου ποστ οτι μπορω να κλεισω πανευκολα για το Χαλονγκ επι τόπου, αλλά σκεφτομουν και τη συνεχεια στο Σάπα και ειπα να τα αναλάβει το ιδιο πρακτορειο.
Μάλλον θα πρεπει να ψαξω για άλλο.
Α κάπου ειδα αναφορές οτι τα φτηνά προγράμματα ειναι με βαρκάκια σκυλοπνιχτες...

mpiftex

Member
Ταξίδι-Όνειρο
παντού για πάντα
Κρίμα που θα πάτε για 1 μόνο μέρα στο Halong bay! Αν δεν είναι πολύ αργά προτείνω να κόψετε ένα βράδυ από κάπου αλλού και να μείνετε ένα βράδυ στο πλοίο. Όπως έγραψα και αλλού το Halong Bay θα είναι ίσως το highlight του ταξιδιού σας και σε μισή μέρα δεν θα προλάβετε να δείτε τίποτα! Σκέψου πως από το Hanoi για να πας στο Halong και να πάρεις το καραβάκι είναι 3-4 ώρες δρόμος (και κάνουν και στάση), άλλο τόσο να γυρίσεις και όπως καταλαβαίνεις η ημερήσια μετατρέπεται σε 3-4 ώρες στο καραβάκι που δεν προλαβαίνεις να δεις και πολλά! Ανεπυφύλακτα κόψε μέρα από οπουδήποτε αλλού και πρόσθεσε την στο Halong Bay! Η τιμή μου φαίνεται τσιμπημένη για μονοήμερο ταξίδι. Όσο για τα καραβάκια, θα δεις πως όλους στα ίδια τους βάζουν, είτε έχεις πληρώσει $60 είτε $100 είτε $140! Νομίζεις (όχι εσύ, γενικά) πως με τα παραπάνω χρήματα θα είσαι σε καλύτερο καραβάκι, με καλύτερο φαγητό κλπ αλλά τελικά μόνο τα πολύ πιο ακριβά (2-3 φορές πάνω η τιμή) είναι που ξεχωρίζουν. Εγώ ήμουν στο ίδιο καραβάκι με άτομα που πλήρωσαν το διπλάσιο σε άλλο γραφείο και τους έβαλαν στο ίδιο καραβάκι (και με το ίδιο πρόγραμμα) με εμάς.

Τώρα για Sapa, δεν ξέρω τι περιλαμβάνουν τα $130 αλλά το εισιτήριο του τραίνου είναι γύρω στα $15 με κουκέτα σε δωμάτιο με 4 κουκέτες. Αν σου ζητάνε $130 μόνο για το τραίνο που στοιχίζει $30 (πήγαινε-έλα) ψάξε καλύτερα αλλού!! Βέβαια τα $130 μπορεί να είναι για delux τραίνο, μιας και υπάρχουν πολλά που κάνουν τη διαδρομή. Καταλαβαίνω πως δεν θα έχετε χρόνο να πάτε να τα κλείσετε μόνοι σας στο σταθμό αλλά πιστεύω πως σε γραφείο στο Hanoi θα βρείτε σε πιο καλή τιμή.

Αυτά λέει η δική μου εμπειρία. Απο'κει και πέρα εσύ κρίνεις και κάνεις αναλόγως! Στο μόνο που επιμένω είναι η διανυκτέρευση στο καραβάκι!!! ;)

Και αν δεν εμπιστεύεσαι εμένα, άκου το Lonely Planet:
Don't even think about a day trip to Halong, as the real beauty of the bay is best experienced from the deck of a junk over a gin and tonic as the sun sinks into the horizon.
:clap::clap::clap:

vagantos

Member
Επόμενο Ταξίδι
Ταξίδι-Όνειρο
στου Ν.Καββαδία τα μέρη
  • Το Β. Βιετναμ δεν ηταν στον αρχικο σχεδιασμό του ταξιδιού. Προστεθηκε εκ των υστερων οποτε δεν υπάρχει δυστυχως αλλη δυνατότητα αφαιρεσης μερας απ αλλού.
  • Μιλάμε για "μυρωδιά" Χα Λονγκ λοιπόν ( Μοιάζει αρκετά με το επισης εκπληκτικό Γκουιλιν ε;)
  • Πράγματι η τιμη για το Χαλονγκ ειναι - εν γνωσει μου - τσιμπημένη αλλά ειπαμε, το βάλαμε συνολικό πακέτο Ανοι- Σαπα
  • Το προγραμμα Σαπα περιλαμβανει 3 νυχτες ( 1 στο ξενοδοχειο) - 2 μέρες - ξεναγησεις μεταφορες τρεκινγκ κλπ, τα 130 φαινονται λογικά.

ipanag

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Γύρος του κόσμου
Βαγγέλη, καταρχήν το να ζητάνε να "δουν" τη πιστωτική σου δεν είναι παράξενο ή πρωτοφανές. Από εκεί και πέρα έχει να κάνει με το πόσο εμπιστεύεσαι το κατάστημα. Προσωπικά θα το έκανα σε κάτι σαν το amazon.com αλλά όχι σε ένα τυχαίο τουριστικό προακτορείο στο Βιετνάμ. Το συγκεκριμένο που λες δε γνωρίζω αν είναι καλό. Γενικά όμως στο Βιετνάμ είδα να γίνονται πολλές απάτες και δεν κέρδισαν την εμπιστοσύνη μου σχεδόν πουθενά.
Τώρα για τις εκδρομές, όπως απάντησαν κι άλλοι, θα βρεις πολύ εύκολα εκεί επί τόπου από το προηγούμενο απόγευμα. Έτσι έκανα και εγώ και πλήρωσα πχ για το Χάλονγκ, λιγότερο από 20 δολλάρια αν θυμάμαι καλά. Μονοήμερη έκανα και γω και παρά το πολύ οδήγημα, νομίζω ο χρόνος ήταν οκ. Εξαρτάται βέβαια από το πόσο χρόνο θέλει κάποιος να ρεμβάζει το τοπίο ...
Α και φυσικά τα καραβάκια όλα ίδια. Δεκάδες φεύγουν από το λιμάνι, όλα ίδια, θα το δεις και θα καταλάβεις.
Για Σάπα δε γνωρίζω να σου πω, αλλά νομίζω είναι εξίσου εύκολο να το κανονίσεις επι τόπου
Καλο ταξίδι!!

renata

Member
Επόμενο Ταξίδι
μαλαισία
Συμφωνώ με τα παιδιά.
Βαγγέλη μην στείλεις την πιστωτική φωτο...μου έχει τύχει να μου ζητήσουν και έχω δώσει μόνο το νούμερο οχι όλα τα στοιχεία της κάρτας! δεν είχα κανένα προβλημα..
τώρα εκδρομές να κλείσεις απο εκεί,βλεποντας και κάνοντας...η ημερήσια στο halong bay στοιχίζει με καλό πλοιάριο και φαγητό γύρω στα 100 δολλάρια.
εμείς κλεισαμε να κοιμηθούμε στον κόλπο μιά νύχτα σε βάρκα,για να δούμε και το βραδιανοξημέρωμα.. ελπίζω να είναι καμιά βάρκα της προκοπής!!:D
το πολύ πολύ να μείνετε το βράδυ ανόι και να φύγετε το πρωί για σάπας..καπως έτσι το βλέπω..την ίδια μέρα θα κουραστείτε..
τέλος πάντων αυτό δεν είναι πρόβλημα,μόνοι σας θα είστε θα κάνετε ότι θέλετε..μπορεί το επι τόπου κλείσιμο της εκδρομής να αποδειχθεί και καλύτερο!!

vagantos

Member
Επόμενο Ταξίδι
Ταξίδι-Όνειρο
στου Ν.Καββαδία τα μέρη
Tελικά χτες βράδι τους εστειλα μέιλ οτι δεν προκειται να δούν φαξ με φωτοτυπια της πιστωτικής, κι αν θέλουν ας βρουν άλλο τροπο πληρωμής ( εγω τους προτεινα μετρητά επι τόπου)
Απλά επειδη ειναι προς το τελος του ταξιδιου ειπα να αφεθώ στις υπηρεσίες τους.

• Ρένα, μάλλον θα κοιτάξω να καταλύσω στο οτελι σας.
  • Οι αναχωρησεις για Σαπα ειναι νυχτερινές με τρενο
  • Ευχαριστώ για τις ευχές

vagantos

Member
Επόμενο Ταξίδι
Ταξίδι-Όνειρο
στου Ν.Καββαδία τα μέρη
Δεν μου δωσαν καμμια εναλλακτική, οπότε...

taver

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Iles Kerguelen
Λοιπόν όλα (σχεδόν) ειναι έτοιμα για το ταξίδι.
Κλείστηκαν και πληρώθηκαν, με πιστωτικές, αεροπορικά εισιτήρια, βιζες, ξενοδοχεία κλπ.
Για το Βιετναμ μόνο, λόγω περιορισμένου χρονου και συγκεκριμένων δραστηριοτητων, απευθυνθηκα σε τοπικό γραφειο και ζητησα να μου οργανωσουν τις εκδρομές στα νησια Χα Λονγκ και την τριημερη επίσκεψη στο Σαπα.
Ανταποκριθηκαν, εκαναν την προτασή τους, τη δεχτηκαμε, αλλά...
Στη διαδικασία πληρωμής ( μεσω Ιντερνετ με πιστωτική) μου ζητησαν εκτος απ τη σχετική φορμα που περιλάμβανε ολα τα στοιχεια μου, να τους στειλω με φαξ φωτοτυπια του διαβατηρίου και φωτοτυπία (δυο οψεων) της πιστωτικής μου.
Πρωτοφανές για μένα, αρνηθηκα και τους ζητησα άλλον τροπο πληρωμής (μεχρι και με μετρητά).
Εκανα καλά;:roll:
Είναι πολύ standard πρακτική να ζητούνται αυτά τα 2 στοιχεία. Τα ζητάει η τράπεζα (σου) για να διαφυλαχτεί από απάτες, επειδή αλλιώς δεν θα εγκρίνει online συναλλαγή από εκείνα τα μέρη του κόσμου.

Σε κάθε περίπτωση, μπορείς:
- Να ρωτήσεις στην τράπεζά σου αν είναι λογικό να ζητούνται αυτά τα στοιχεία και να ακολουθήσεις τις συμβουλές τους (ρώτα γραπτώς αν γίνεται, ώστε αν μετά γίνει κάτι να μπορείς να αποδείξεις ότι αυτές ήταν δικές τους συμβουλές).
- Να τα δώσεις, και να έχεις το νού σου αν κάτι περίεργο συμβεί να κάνεις αμέσως άρνηση χρέωσης.

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.652
Μέλη
39.400
Νεότερο μέλος
geotheoh

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom