• Η αναδρομή στο παρελθόν συνεχίζεται! Ψηφίστε την Ταξιδιωτική Ιστορία του μήνα για τους μήνες Μάιο - Σεπτέμβριο 2020 !

Σρι Λάνκα Σρι Λάνκα. Για πειτε...?

vickokka

Member
Ταξίδι-Όνειρο
παντου
Eχετε κανει καποιο εμβολιο;
Γενικα δεν εχω προγραμμα, θα δώσω βαση σε θαλασσες γιατι τετοια ειμαι, αλλα εχω δυο βδομαδες και το πιο πιθανό ειναι να αποφασιζω εκεινη τη στιγμή τι θα κανω μετά. Θα ηθελα απλα να μαθω αν εχεις καποια προταση για κατι που δεν πρεπει να χασω με τιποτα.
Οχι δε χρειάζονται εμβόλια.
Αναλογα την εποχή να δειτε τον καιρο για τις παραλίες. Το χει]μώνα παμε στις νοτιες και δυτικες.
Hikkaduwa μενουμε εμεις , την προτιμαμε απο Mirissa αλλα εχει πολλές ωραίες. Να μην χασεις Kandy, Sigirya, Ella, Scenic train, Dambulla, Yala αν και εχει παντα συνωστισμο σαν παρκο, Galle, Colombo....

panlek30

Member
Επόμενο Ταξίδι
Κωνσταντινούπολη
Ταξίδι-Όνειρο
Περού - Βολιβία
Παραλιες εχεις πολλες κ ωραιες. Ξεχωρισα την Hiriketiya απο την νοτια πλευρα. Φυσικα η Merissa αλλα κ η Pasikuda στην ανατολικη πλευρα.
Αν πας Αυγουστο μη χασεις με τιποτα την Esala Perahera στην Kandy (Μαλλον για να το πω καλυτερα, προσπαθησε να πας Αυγουστο μονο κ μονο γι αυτο. Εμπειριαρα!).
Επισης ολη η διαδρομη απο το Haputale μεχρι το lipton seat ειναι φοβερη γιατι περναει μεσα απο ατελειωτες αναβαθμιδες με φυτιες τσαγιου κ εργατριες. tip: 9 με 11 το πρωι συνηθως ειναι η καλυτερη ωρα για να πετυχεις καθαρη ατμοσφαιρα γιατι πιανει ομιχλη συνεχεια.
Το Yala απογοητευση. Λιγα πραγματα κ τρομερη τρομερη κινηση εντος του παρκου. Πιο πολυ ευχαριστηθηκαμε την διαδρομη στον elephant road (δρομος μεταξυ Buttala - Kataragama) που τον διασχιζουν ελεφαντες. Πετυχαμε 4!
Με το Colombo μην ασχοληθεις καθολου. Το Galle απο την αλλη πολυ ομορφο, γραφικο και με ωραια μαγαζακια. Στα συν οτι ειναι πολυ καλη βαση για τις παραλιες της νοτιας πλευρας.
Τελος μη χασεις με τιποτα τον βραχο Pidurangala απεναντι απο τον Sigirya. Θεα 360° και τρομερο ηλιοβασιλεμα.
Φαγητο σχεδον παντου πολυ καλο (αλλα πικαντικο), τα ποτα πουθενα καλα ομως.

mikrh tsopana

Member
Επόμενο Ταξίδι
Ελλάδα-Παλέρμο-Μπιλμπάο
Ταξίδι-Όνειρο
θα το αποφασίσω αύριο
Ευχαριστώ!
18 Ιανουαρίου πεταω (μολις τα εκλεισα παρεπιπτόντως) οποτε παραλιες νοτια και δυτικά. Για Κολομπο εβαλα δυο διανυκτερευσεις γιατί φτανω 8:30 το βραδυ και φοβαμαι μη με πιασει τζετ λαγκ οποτε λεω να το πάω χαλαρά. Δεν εχω κλεισει τίποτα άλλο, βλεποντας και κανοντας.
Για σαφαρι ειδα οτι έχει πολλά πάρκα αλλά το σιγουρακι μαλλον ειναι οι ελεφαντες. Λεω να μην παω στα πιο τουριστικά παρκα, αλλα θα δω.

Ivana

Member
Ταξίδι-Όνειρο
οχ.....όλος ο κόσμος
Καλά έκανες και θα δεις το Κολομπο καθώς είναι εντελώς διαφορετικό από οτιδήποτε στη χώρα και καλό είναι να υπάρχουν οι συγκρίσεις. Εγώ πήγα στο τέλος και ακόμα περισσότερο μου άφησε την εντύπωση. Ωραία η Σρι Λανκα, η θάλασσα πολύ ζέστη για το γούστο μου (πήγα επίσης Ιανουάριο). Έκανα και το σαφάρι, δεν συγκρίνεται με εκείνο της Αφρικής βέβαια, αλλά σύμφωνο για ελέφαντες οι οποίοι κατά τα άλλα στη γύρω περιοχή και όχι μόνο περπατάνε και στο δρόμο). Ήμουν τυχερή και είδα και τη λεοπάρδαλη που είναι δυσκολο.

mikrh tsopana

Member
Επόμενο Ταξίδι
Ελλάδα-Παλέρμο-Μπιλμπάο
Ταξίδι-Όνειρο
θα το αποφασίσω αύριο
Καλά έκανες και θα δεις το Κολομπο καθώς είναι εντελώς διαφορετικό από οτιδήποτε στη χώρα και καλό είναι να υπάρχουν οι συγκρίσεις. Εγώ πήγα στο τέλος και ακόμα περισσότερο μου άφησε την εντύπωση. Ωραία η Σρι Λανκα, η θάλασσα πολύ ζέστη για το γούστο μου (πήγα επίσης Ιανουάριο). Έκανα και το σαφάρι, δεν συγκρίνεται με εκείνο της Αφρικής βέβαια, αλλά σύμφωνο για ελέφαντες οι οποίοι κατά τα άλλα στη γύρω περιοχή και όχι μόνο περπατάνε και στο δρόμο). Ήμουν τυχερή και είδα και τη λεοπάρδαλη που είναι δυσκολο.
Σε ποιο πάρκο ειδες λεοπάρδαλη;

Ivana

Member
Ταξίδι-Όνειρο
οχ.....όλος ο κόσμος
Στο Yala (βέβαια από μακριά, δεν μας έκανε πολύ χάρη - σου βάζω πρόχειρη φωτό από τα στόρις μου).

Εννοείται δεν πρέπει να παραλείψεις και τα υπόλοιπα που σου είπαν - Σιγκιρια πρώτη (δεν ανέβηκα στο απέναντι λόφο), Ελλα, διαδρομή με το τρένο, Καντυ, φυτείες κλπ. Έχει πράγμα να δεις.

Attachments

panlek30

Member
Επόμενο Ταξίδι
Κωνσταντινούπολη
Ταξίδι-Όνειρο
Περού - Βολιβία
Δεν ειναι δυσκολο να δεις λεοπαρδαλη. Και εμεις ειδαμε. Το yala εχει αρκετες. Αλλα η εμπειρια στο συνολο της δεν αξιζει. Βεβαια αν δεν ειχα κανει σαφαρι στην αφρικη, ισως να το εβλεπα λιγο αλλιως. Στη Σρι Λανκα βλεπεις παντου ελεφαντες. Οποτε οκ δεν σου κανει και τρελη διαφορα να τους δεις και στο παρκο. Αλλα σοβαρα ζωα δεν εχει το yala. Οποτε οταν εχεις ξεκινησει απο τις 5 το πρωι κ μεχρι τη 1 εχεις δει 6-7 ελεφαντες, 2 λεοπαρδαλεις, πουλια, σαυρες και εχεις πηξει παραλληλα στο μποτιλιατισμα απο τα τζιπ, εχεις βαρεθει λιγο τη ζωη σου...

Ivana

Member
Ταξίδι-Όνειρο
οχ.....όλος ο κόσμος
Ξέρω πάρα πολλά άτομα που δεν έχουν δει τη λεοπάρδαλη στο Γιαλα. Αλλά οκ 😊. Όπως είπα, καμία σχέση με το σαφάρι της Αφρικής, αλλά δεν το λες και άσχημο. Και βέβαια πάντα υπάρχει και το σημείο κίνησης. Εγώ δε την είχα οπότε δεν ενοχλήθηκα.

babaduma

Member
Επόμενο Ταξίδι
terra incognita
Ταξίδι-Όνειρο
α του Κενταύρου
@mikrh tsopana MHN πας στο Yala. Δεν αξίζει ούτε τα χρήματα (που δεν είναι και λίγα) ούτε αυτό που θα δεις. Θα εξοργιστείς από την συμπεριφορά των οδηγών (που σε ένα βαθμό δικαιολογείται, βέβαια, λόγω των απαιτήσεων των επισκεπτών που θέλουν ντε-και-καλά να δουν την μιά (από τις 30 περίπου) λεοπάρδαλη ή να βγάλουν την τέλεια σέλφι δίπλα στο άγριο ζώο) που σκοτώνονται για το ποιό τζιπ θα πάρει την καλύτερη και κοντινότερη θέση στο αντικείμενο του ενδιαφέροντός τους.
Είναι τραυματική εμπειρία πρώτα για τα ζώα και μετά για σένα. Εμένα με θύμωσε πάρα πολύ. Για την ιστορία, σε ολοήμερο σαφάρι, "κυνηγήσαμε" μια λεοπάρδαλη για ώρες (που όοολοι περίμεναν να κάνει πασαρέλα μπροστά τους αλλά - φυσικά - δεν τους έκανε τη χάρη) χωρίς επιτυχία, είδαμε ελάχιστους ελέφαντες, βασανίσαμε ένα ελεφαντάκι (που είχε χάσει τη μάνα του και την έψαχνε και πάγωσε στο δρόμο, κυκλωμένο από μια ντουζίνα τετράτροχα κτήνη) και είδαμε και κάτι ελάχιστα μαϊμούδια και πουλιά.
Αν θέλεις να πας σε κάποιο πάρκο, πήγαινε στο βορρά, στο Wilpattu έχεις τις πιο πολλές λεοπαρδάλεις ή σε ένα από τα μικρότερα Hurulu ή Kaudulla αλλά όχι στο Minneriya όπου θα βρεις τις ίδιες ορδές που μαζεύονται και στο Yala.

Η φωτογραφία είναι από το Hurulu Park, φέτος τον Αύγουστο.
20240811_174758.jpg

mikrh tsopana

Member
Επόμενο Ταξίδι
Ελλάδα-Παλέρμο-Μπιλμπάο
Ταξίδι-Όνειρο
θα το αποφασίσω αύριο
Ευχαριστώ! Η αλήθεια είναι πως το θεμα με τα σαφάρι με βασανίζει αρκετά, οσο κι αν θελω να δω άγρια ζώα. Θα τσεκαρω τα μικροτερα παρκα που ειπες και αν αποφασίσω τελικά να κανω σαφάρι, θα οαω σε ένα από αυτά.

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.752
Μέλη
39.491
Νεότερο μέλος
kmkostas

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom