• Η αναδρομή στο παρελθόν συνεχίζεται! Ψηφίστε την Ταξιδιωτική Ιστορία του μήνα για τους μήνες Μάρτιο - Αύγουστο 2020 !

οι 10 πιο επικίνδυνες οδικές διαδρομές

croce

Member
Aπό την οργάνωση της παγκόσμιας οδικής ασφάλειας , εκδόθηκε η λίστα με τους 10 πιο επικίνδυνες διαδρομές στον κόσμο. Η λίστα έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον γιατί στην 9η θέση υπάρχει και μια ελληνική διαδρομή, η επαρχιακή οδός Πατιόπουλο-Περδικάκι στην περιοχή των Αγράφων.
Στην 8η θέση ( για να μη γκρινιάζουμε), υπάρχει η Α44 στην Αγγλία .
Στην 7η θέση αναφέρεται η οδός Λούξορ- Χουργκάντα, που περνά από περιοχές ληστών και οι οδηγοί αναγκάζονται να σβήνουν τα φώτα τους τη νύχτα με ότι αυτό συνεπάγεται.
Όλη η λίστα με τα σχόλια : http://uk.cars.yahoo.com/drive-smart/articles/article/27/

Last edited by a moderator:

skoumpi

Member
Ενδιαφέρον!!! Νομιζω πως θα επρεπε να υπάρχει και το Νεπαλ;;; εεε δεν νομιζετε;

taver

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Iles Kerguelen
Είναι στα καλά τους οι άνθρωποι? Έχουν άραγε πάει ποτέ στα μέρη που περιγράφουν?

5) Coastal roads (Croatia)
The Croatian coast (yes, a rather generic entry) makes the list due to the narrow and twisty nature of the roads, and a general lack of markings, lay-bys and side rails. For tourists, it's a particularly scary proposition when you add crazy, fast-driving Croats into the mix. The scenery on the jagged coast is absolutely stunning, but if you're driving, it's probably best to watch where you're going - and keep your fingers crossed that others do too.

dimosf

Member
Ταξίδι-Όνειρο
ΝΟΡΒΗΓΙΑ-ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ
Είναι στα καλά τους οι άνθρωποι? Έχουν άραγε πάει ποτέ στα μέρη που περιγράφουν?
Εγώ θα συμφωνήσω μαζί τους για τον συγκεκριμένο δρόμο. Το 2003 έμεινα μια εβδομάδα στο Zadar και γύρναγα την περιοχή κάνοντας πολλές φορές αυτό το δρόμο με το δικό μου αυτοκίνητο. Δεν ήταν ο δρόμος το πρόβλημα αλλά οι Κροάτες. Τουλάχιστον 3 φορές είδα το χάρο με τα μάτια μου και είναι η μοναδική φορά που φοβήθηκα τόσο σε δρόμο. Παρακαλάγαμε να έχει μποτιλιάρισμα για να κινούμαστε αργά μεν αλλά με σχετική ασφάλεια δε. Είναι χαρακτηριστικό αυτό που είπε παιδι από την παρέα. "Οι Κροάτες δεν οδηγούν. Παίζουν στα συγκρουόμενα!". Δεν ξέρω σήμερα αλλά δεν νομίζω να έχουν αλλάξει τόσο τα πράγματα. Εκτός κι αν φτιάξανε στην περιοχή αυτοκινητόδρομο που τραβάει όλη την κίνηση και ελάφρυνε ο συγκεκριμένος.

taver

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Iles Kerguelen
Εγώ θα συμφωνήσω μαζί τους για τον συγκεκριμένο δρόμο. Το 2003 έμεινα μια εβδομάδα στο Zadar και γύρναγα την περιοχή κάνοντας πολλές φορές αυτό το δρόμο με το δικό μου αυτοκίνητο. Δεν ήταν ο δρόμος το πρόβλημα αλλά οι Κροάτες. Τουλάχιστον 3 φορές είδα το χάρο με τα μάτια μου και είναι η μοναδική φορά που φοβήθηκα τόσο σε δρόμο. Παρακαλάγαμε να έχει μποτιλιάρισμα για να κινούμαστε αργά μεν αλλά με σχετική ασφάλεια δε. Είναι χαρακτηριστικό αυτό που είπε παιδι από την παρέα. "Οι Κροάτες δεν οδηγούν. Παίζουν στα συγκρουόμενα!". Δεν ξέρω σήμερα αλλά δεν νομίζω να έχουν αλλάξει τόσο τα πράγματα. Εκτός κι αν φτιάξανε στην περιοχή αυτοκινητόδρομο που τραβάει όλη την κίνηση και ελάφρυνε ο συγκεκριμένος.
Η δική μου εμπειρία, στο κομμάτι Μαυροβούνιο-Ντουμπρόβνικ-Σπλιτ, αλλά και στη χερσόνησο Pelješac (και επίσης στο κέντρο του Ζάγκρεμπ) δεν είχε δείξει τίποτα παρόμοιο. Ίσως να είναι "τοπικό" φαινόμενο της περιοχής του Zadar & των βόρειων ακτών. Σε κάθε περίπτωση το άρθρο όφειλε να είναι πιο συγκεκριμένο.
Έστω κι έτσι όμως, θεωρείς ότι είναι ένας από τους 5 πιο επικίνδυνους δρόμους του κόσμου? Μήπως υπερβάλλουν λιγάκι?

Dva Srca

Member
Επόμενο Ταξίδι
ΗΠΑ
Ταξίδι-Όνειρο
Οπουδήποτε Πολυνησία
Συγκεκριμένα για τη Magistrala Dalmatina και την Magistrala Jadranska (Δαλματική και Αδριατική Εθνική οδός) θα συμφωνήσω κι εγώ ότι είναι αρκετά επικίνδυνες. Έχουν τη φήμη του πολύ επικίνδυνου δρόμου και κάθε χρόνο καταγράφονται πολλά ατυχήματα. Φταίνε φυσικά και οι οδηγοί, αλλά έναν δρόμο δεν τον κρίνεις μόνο από την κατάσταση στην οποία βρίσκεται, αλλά και από τη νοοτροπία των οδηγών που κυκλοφορούν συνήθως σε αυτόν, έτσι δεν είναι;

Επίσης, σε αυτό που λες Taver, όντως η επικινδυνότητα είναι μικρότερη μέχρι το Σπλιτ, πιο βόρεια γίνεται ο πανικός. Αλλά ας μην ξεχνάμε ότι το Σπλιτ βρίσκεται αρκετά χαμηλά στις ακτές, οπότε το τμήμα αυτό του δρόμου είναι ένα πολύ μικρό μέρος της συνολικής οδού.

GTS

Member
Η διαδρομή πάντως προς τη Λα Παζ της Βολιβίας είναι άνετα το Νο1....έχω δει και ντοκιμαντέρ για τον εν λόγω "δρόμο" εκαι είναι πραγματικά απίστευτο...

dimosf

Member
Ταξίδι-Όνειρο
ΝΟΡΒΗΓΙΑ-ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ
Η δική μου εμπειρία, στο κομμάτι Μαυροβούνιο-Ντουμπρόβνικ-Σπλιτ, αλλά και στη χερσόνησο Pelješac (και επίσης στο κέντρο του Ζάγκρεμπ) δεν είχε δείξει τίποτα παρόμοιο. Ίσως να είναι "τοπικό" φαινόμενο της περιοχής του Zadar & των βόρειων ακτών. Σε κάθε περίπτωση το άρθρο όφειλε να είναι πιο συγκεκριμένο.
Έστω κι έτσι όμως, θεωρείς ότι είναι ένας από τους 5 πιο επικίνδυνους δρόμους του κόσμου? Μήπως υπερβάλλουν λιγάκι?
Εγώ "περπάτησα" το κομμάτι από τα βόρεια σύνορα μέχρι το Σπλιτ. Σε όλη αυτή τη διαδρομή άστα να πάνε. Στο εσωτερικό της χώρας κανένα πρόβλημα. Τώρα για το αν είναι στην πεντάδα του κόσμου δεν μπορώ να έχω άποψη. Σε αυτούς τους δρόμους που έχω ταξιδέψει εγώ, είτε σαν όδηγός είτε σαν επιβάτης, ΝΑΙ.

mfish

Member
Ταξίδι-Όνειρο
ολη η γη

10) Grand Trunk Road (India)

'GT', as it's often called, was built about 500 years ago to connect the east and western regions of the Indian subcontinent. Rudyard Kipling called it 'a river of life', but for the modern driver it's a nightmare. The 1,550 mile road is full of trucks and rattling buses manned by drivers without much respect for their lives - or yours. And then there's the cyclists, the pedestrians, the salesmen, the ox carts, the cows, the buffalos... You get the idea.

ενω οι αλλοι δρομοι στην Ινδια ειναι μια χαρα....αυτο περιγραφει καθε δρομο της χωρας....

9) Patiopoulo-Perdikaki Road (Greece)
This dirt track leads from Patiopoulo down to Perdikaki in the Agrafa region of Greece. It's steep, busy, full of huge potholes and extremely slippery (due to the gravel surface). It's also very narrow in places, with no lines or guard rails on the edges. That's less than ideal given the sheer drop… on BOTH sides. The majority of the many fatalities here occur at night. Funny, that

ειμαστε και εμεις μεσα.....μια ακομα πρωτια για την Ελλαδα...

Sokratis

Member
Επόμενο Ταξίδι
Puerto Rafti
Μήπως θα έπρεπε να προστεθεί και η Ε.Ο. για Πάτρα?
Οχι απλα θα επρεπε να προστεθει αλλα θα επρεπε να ειναι η Νο 1.
Χωρις να εχω κανει καμια απο τις διαδρομες που αναφερει το αρθρο, νομιζω πως ειναι γελοιο. Σημασια για την επικινδυνοτητα ενος δρομου πρεπει να εχει και το ποσα αυτοκινητα εξυπηρετει. Δηλ. αν αναφερει σαν επικινδυνα τα αγραφα που απο εκει περναει 1 αυτοκινητο τα 10 χρονια, ευχαριστω πολυ. Μονος μου μπορω να σκοτωθω και σπιτι μου.

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Ενεργά Μέλη

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.651
Μέλη
39.400
Νεότερο μέλος
geotheoh

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα