• Η αναδρομή στο παρελθόν συνεχίζεται! Ψηφίστε την Ταξιδιωτική Ιστορία του μήνα για τους μήνες Μάρτιο - Μάιο 2020 !

νικαια-βαρκελωνη

lemon

New Member
Επόμενο Ταξίδι
πραγα κ βαρκελωνη
Ταξίδι-Όνειρο
μαλδιβες
καλησπερα σε ολους!!
αποφασησαμε να κανουμε ενα ταξιδι το ιανουαριο με πορια απο θεσσαλονικη, νικαια(γενικα γαλλικη ριβιερα)και καταληξη βαρκελωνη! οι προβληματισμοι μου πολλοι! σκεφτομαστε να ξεκινησουμε με δικο μας μεσο,(ιγουμενιτσα,ανκονα...νικαια...βαρκελωνη).δεν ξερω αν συνφερει οικονομικα,δεν ξερω αν βολευει η εποχη για κατι τετοιο,δεν το εχω ξανακανει.το ταξιδι θα ειναι 7με 9 ημερες περιπου. η βοηθεια σας και οι προτασεις σας πολυτιμες! ευχαριστω!

Ταξίδι-Όνειρο
ΙΑΠΩΝΙΑ
Κατ'αρχάς καλώς όρισες!Σχετικά με το ταξίδι στην Γαλλική Ριβιέρα,ωραιότατο ταξίδι,Νίκαια,Κάννες,Μονακό κλπ όμορφα μέρη,έχω πάει δυό φορές άνοιξη και καλοκαιράκι και ήταν όνειρο!Με δεδομένο ότι το προεξέχον στοιχείο σ'αυτά τα μέρη είναι η θάλασσα και το παραλιακό τους κομμάτι,έχω τους ενδοιασμούς μου και δεν ξέρω πως θα είναι το χειμώνα...τι ...ζωή θα έχουν,πώς θα σας φανούν...
Δεν έχω ιδέα και για το θέμα της μετακίνησης με αμάξι..
Καλά να περάσετε ό,τι και αν αποφασίσετε!

mio gps

Member
Επόμενο Ταξίδι
Νέα Υόρκη
φιλε μου, και οι δυο προορισμοι ειναι κατα τη γνωμη μου περισσοτερο καλοκαιρινοι...
σιγουρα θα σου κοστισει αρκετα αν υπολογισεις την υψηλη τιμη της βενζινης καθως και τα πανακριβα διοδια της ευρωπης.ομως αυτα ειναι γουστα. σιγουρα αεροπορικως ξεχωριστα οι δυο προορισμοι ειναι φτηνοτερα.
αναφορικα με βαρκελωνη και ριβιερα, θεωρω οτι ειναι ωραιοι προορισμοι.
εγω παντως θα πηγαινα ξεχωριστα και καλοκαιρι ή ανοιξη:)

Dafni

Member
καλησπερα σε ολους!!
αποφασησαμε να κανουμε ενα ταξιδι το ιανουαριο με πορια απο θεσσαλονικη, νικαια(γενικα γαλλικη ριβιερα)και καταληξη βαρκελωνη! οι προβληματισμοι μου πολλοι! σκεφτομαστε να ξεκινησουμε με δικο μας μεσο,(ιγουμενιτσα,ανκονα...νικαια...βαρκελωνη).δεν ξερω αν συνφερει οικονομικα,δεν ξερω αν βολευει η εποχη για κατι τετοιο,δεν το εχω ξανακανει.το ταξιδι θα ειναι 7με 9 ημερες περιπου. η βοηθεια σας και οι προτασεις σας πολυτιμες! ευχαριστω!

Εχω ταξιδέψει στο παρελθόν νότια Γαλλία και το καλοκαίρι στο τελευταίο μας οδικό ταξίδι πήγαμε νοτια Γαλλία και Ισπανία...(έχω γράψει και ιστορια ,ίσως σε βοηθήσει)
http://www.travelstories.gr/%F4%E1%EE%E9%E4%E9%F9%F4%E9%EA%DD%F2-%E9%F3%F4%EF%F1%DF%E5%F2-%E5%F5%F1%FE%F0%E7/9969-%E1%FD%F1%E1-%EC%E5%F3%EF%E3%E5%E9%E1%EA%DE.html
Κατ'αρχήν η εποχή που λες δεν είναι η πιο κατάλληλη ,όχι λόγω ιδιαίτερων καιρικών συνθηκών,απλά το καλοκαίρι ή η άνοιξη είναι πολύ πιο ευχάριστες εποχες για ένα τέτοιο ταξίδι.Δεύτερον οι μέρες που έχετε είναι πολύ λίγες....Αν διαθέσετε 9 βράδια ,δυο από αυτά θα περάσουν στο καράβι ....αρα μένουν επτά .Που να τα πρωτοδιαθέσεις? Ο σκοπός ενός ταξιδιού είναι να δεις πολεις που βρίσκονται στο δρόμο σου όπως η Νικαια που ανέφερες αλλά και άλλες που θα μπορούσα να σου προτείνω όπως η Αβινιόν ,η Αρλ,η Μασσαλία ,η Εξ εν προβάνσ,......αν δεν πάρεις λίγο γεύση από αυτά τα μέρη γιατί να κανεις το ταξίδι οδικώς? πας με αεροπλάνο και αν θες να πας και κάπου γύρω απο τη Βαρκελώνη ,νοικιάζεις αμάξι ή χρησιμοποιείς τα μέσα μεταφοράς...Για να βρεις χιλιομετρικές αποστάσεις να κοιτάξεις το
ViaMichelin: Maps, route planner, route finder, UK maps, European maps, hotel booking, travel guides
H απόψή μου είναι να το ψάξεις με την ησυχία σου ,και να το κάνεις αυτό το ταξιδάκι είτε το Πάσχα είτε το καλοκαιράκι .....
Και......:welcome2:

taver

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Iles Kerguelen
καλησπερα σε ολους!!
Έχεις ελάχιστες μόνο μέρες, και πας σε μέρη που μόνο για να πεις ότι είδες κάτι χρειάζεσαι εβδομάδες, ή μάλλον μήνες.
Επειδή πάτε χειμώνα, τα παραλιακά μέρη (Κυανή ακτή, costa brava) θα είναι έρημα, οπότε θα σου πρότεινα να περιοριστείς σε πόλεις που έχουν ζωή όλο το χρόνο. 2-3 μέρες στη Μασσαλία, και άλλες 2-3 μέρες στη Βαρκελώνη, ίσως και με μια ακόμα στο Montpellier. Αν όμως περιορίσεις τα χιλιόμετρα αφήνοντας τη Βαρκελώνη για άλλη φορά (εγώ αυτό θα έκανα), μπορείς να αφιερώσεις από μια μέρα σε Avignon, Grasse, Milano και Bologna (τα τελευταία στο πήγαινε και στο έλα).

interted

Member
Επόμενο Ταξίδι
?
Ταξίδι-Όνειρο
Ράφτινγκ στον Ουρουμπάμπα
Πριν από μερικά χρόνια είχαμε κάνει αυτό το ταξίδι, με το δικό μας αμάξι, περνώνας στην Ιταλία από Ιγουμενίτσα-Αγκόνα, με βασικούς σταθμούς Νίκαια, Μασσαλία, Βαρκελώνη και γυρίζοντας από Μπορντώ-Παρίσι-Γενεύη. Πραγματικά μαζικό ταξίδι. Η εμπειρία μας ήταν ότι σε κάθε σταθμό χρειαζόμασταν τουλάχιστον 4-5 μέρες για να δούμε την περιοχή, και οι εικόνες ήταν τόσες πολλές που δεν προλαβαίνεις να τις αφομοιώσεις. Για παράδειγμα πηγαίνοντας Μασσαλία, δεν θα πρέπει να γυρίσεις τα χωριά της Προβηγκίας, να δεις την Αβινιόν, την Εξ εν προβάνς κτλ.? Επίσης τα έξοδα ήταν πάρα πολλά. Σκέψου πόση βενζίνη (που είναι και τσιμπιμένη στην Γαλλία) και άλλα τόσα ακριβώς για τα διόδια + το καράβι.

Οι λύσεις που προτείνουν τα παιδιά να πάτε από πόλη σε πόλη αεροπορικώς είναι πολύ καλή, αν σκεφτείς ότι αυτή την εποχή η επαρχία αυτών των περιοχών δεν έχει να προσφέρει τόσα. Από την άλλη με το αμάξι βλέπεις πραγματικά πως είναι μια χώρα.

Μια λύση θα ήταν να πετάξετε για Μιλάνο ή Νίκαια και να νοικιάσετε αμάξι εκεί (πχ. με Easyjet και Europecar βγαίνει πολύ φτηνά) και να κάνετε τον κύκλο που θέλετε. Οπότε θα γλυτώσετε και 2 μέρες.

PASCAL

Member
Επόμενο Ταξίδι
Morocco
Ταξίδι-Όνειρο
οπουδήποτε
Από Αθήνα που το έχω κάνει είναι 1200 χλμ περίπου. Από Ανκόνα θες 6 ώρες για Γαλλική Ριβίερα και μετά αλλές 6 για την Βαρκελώνη με ταχύτητα 120-140 χλμ κατά μέσο όρο. Η βενζίνη είναι γύρω στο 1,50 - 1,60 ευρώ το λίτρο για Ιταλία και Γαλλία και στην Ισπανία στο 1,40. Μαζί με τα διόδια τα μεταφορικά σου θα είναι γύρω στα 600-700 ευρώ. Για 9 ημέρες καλύτερα κάτσε 3 ημέρες στην Γαλλική και Ιταλική Ριβίερα που έχει πανέμορφα χωρία και άλλες 3 ημέρες στην Βαρκελώνη. Τρεις Ημέρες στο χαλαρό θα είναι οι μετακινήσεις σου. Αν μπορείς απόφυγε να διασχίσεις την Ριβίερα στο πήγαινε και το έλα την Παρασκεύη και την Κυριακή γιατί πιάνει τρομερή κίνηση. Καλή λύση είναι να πας και μια μέρα στο San Marino που είναι ωράια πόλη και κοντά στην Ανκόνα ένα βράδυ πριν πάρεις το πλοίο της επιστροφής.

muya

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Αργεντινή
Παντως αν δε θελεις να πας με δικο σου μεσο μπορεις να φτιαξεις ενα ταξιδι οπως το θες χρησιμοποιωντας διαφορα μεσα, πχ πας με αεροπλανο στο Μιλανο απο εκει με τρενο στη Νικαια (5 ωρες, περιπου 30 ευρω) εκει μπορεις να νοικιασεις αυτοκινητο για να δεις την περιοχη (που το χειμωνα δε θα εχει και πολυ κοσμο) και υστερα με αεροπλανο κανεις το Νικαια-Βαρκελωνη (η vueling εχει κατευθειαν πτησεις 3 φορες την εβδομαδα, νυχτα, σε καλες τιμες γενικα). Και οταν εχεις δει ολα αυτα που θελεις παιρνεις το αεροπλανο και γυριζεις Ελλαδα! :lol:

Εκπομπές Travelstories

Booking.com

Ενεργά Μέλη

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.638
Μέλη
39.377
Νεότερο μέλος
Vrankovic

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom