Ηνωμένο Βασίλειο μετρό του λονδίνου

aristea

New Member
Μηνύματα
1
Likes
0
Γειά σας, τον ιανουάριο θα επισκεφτώ το Λονδίνο με μια φίλη και θα ήθελα να μάθω από που μπορώ να προμηθευτώ την oyster card (επειδή δεν θέλω μέσω διαδικτύου), από που την ¨γεμίζω¨ για να την χρησιμοποιήσω, επίσης θα ήθελα να ξέρω αν είναι εύκολο να μετακινηθώ χωρίς αυτήν και αν είναι επικίνδυνο για 2 κοπέλες το μετρό. Ευχαριστώ εκ των προτέρων!
 

coco_

Member
Μηνύματα
1.372
Likes
2.130
Επόμενο Ταξίδι
on the beach!
Ταξίδι-Όνειρο
Guatemala
Θα προμηθευτείς την oyster είτε από κάτι αυτόματους πωλητές που λένε "buy your card" στους σταθμούς του μετρό είτε από το γκισέ που αν θυμάμαι καλά είχε στο μετρό στο αεροδρόμιο μόνο. Την κάρτα μπορείς να την φορτώσεις σε οποιοδήποτε σταθμό του μετρό στα ίδια μηχανήματα που εκδίδουν και εισητηρια. Ακουμπάς την κάρτα στο σημείο που έχει την ειδική ένδειξη λες πόσα χρηματα θέλεις να βάλεις πληρώνεις με μετρητα ή καρτα και ξανακουμπάς την κάρτα για να ολοκληρωθεί η συναλλαγή. Μια χαρά ασφαλές είναι και σε πάει παντού. Πριν φύγετε μπορείτε να τις επιστρέψετε στα γκισε στο μετρό του αεροδρομίου και να πάρετε πίσω τυχόν χρήματα που έχουν περισσέψει και την αξία της κάρτας που είναι 5 λίρες.
Εννοείται ότι σε συμφέρει η oyster γιατί αλλίως τα εισητηρια είναι πολύ ακριβά πχ για ζώνη 1 με oyster είναι 1,90λίρες και χωρίς 4,00λίρες.
 

tripakias

Member
Μηνύματα
8.036
Likes
12.187
Επόμενο Ταξίδι
Άγιος Μαυρίκιος
Ταξίδι-Όνειρο
Εκεί
oyster παιρνεις απο ολους τους σταθμους tube που υπαρχει εν λειτουργια εκδοτηριο εισιτηριων. Εναλλακτικα μπορεις να μετακινηθεις με travelcard (τα απλα εισιτηρια ξεχνα τα, ειναι πανακριβα και τα χρησιμοποιεις σε εξαιρετικα σπανιες περιπτωσεις).
Αργα τη νυχτα μπορει να νιωσετε ανασφαλεια (μπορει να βρεθειτε και μονες σε καποιον σταθμο) αλλα οι καμερες παρακολουθουν καθε σπιθαμη του σταθμου. Αυτο το γνωριζουν καλα ολοι κι ετσι η εγκληματικοτητα μεσα στο tube ειναι σχεδον μηδενικη (περιθωριακοι δεν υπαρχουν γιατι για να μπουν πρεπει να εχουν εισιτηριο). Εξω απο τους σταθμους εχει παντου κοσμο, αν ειστε στο κεντρο βεβαιως...
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.532
Μηνύματα
899.480
Μέλη
39.254
Νεότερο μέλος
DimiKl

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom