• Η αναδρομή στο παρελθόν συνεχίζεται! Ψηφίστε την Ταξιδιωτική Ιστορία του μήνα για τους μήνες Μάρτιο - Μάιο 2020 !

Κίνα καλοκαίρι στην Κινα?

anikoum

Member
Επόμενο Ταξίδι
Κυανή Ακτή
Ταξίδι-Όνειρο
Ο κόσμος όλος
βλέποντας την έναρξη τελετής των ολυμπιακών του πεκίνου ,κατάλαβα τις απεριόριστες δυνατότητες του ανθρώπου ...έδωσαν γερό μάθημα ανα τον κόσμο ,οι μικρόσωμοι "ποιητές"!!!!! άπλετη η συγκίνηση!!!!!
μπράβο στον άνθρωπο .
Γειά σου,
μπορείς να με πληροφορήσεις άν στα μέσα Ιουλίου που ενδιαφέρομαι να πάω στην Κινα η ζέστη και η υγρασία είναι αφόρητη? Θα περάσουμε καλά ή τελικά θα δεινοπαθήσουμε?
Άν γνωρίζεις εσύ ή κάποιος άλλος γι αυτό το θέμα παρακαλώ ας απαντήσει..
Καλά ταξίδια!!!:cool:

fotast

Member
Γειά σου,
μπορείς να με πληροφορήσεις άν στα μέσα Ιουλίου που ενδιαφέρομαι να πάω στην Κινα η ζέστη και η υγρασία είναι αφόρητη? Θα περάσουμε καλά ή τελικά θα δεινοπαθήσουμε?
Άν γνωρίζεις εσύ ή κάποιος άλλος γι αυτό το θέμα παρακαλώ ας απαντήσει..
Καλά ταξίδια!!!:cool:
Ιούλιο/Αύγουστο γενικά υπάρχει πολύ ζέστη-υγρασία.Ειδικότερα σέ Πεκίνο-Ξιάν(Πήλινοι Στρατιώτες) καί Σαγκάη(άν καί παραθαλάσσια).Τό Πεκίνο επιπλέον έχει ατμοσφαιρική ρύπανση/νέφος σέ συνδυασμό μέ σκόνη από τήν έρημο.

Τά πράγματα είναι καπώς καλύτερα στό Χανγκτσόου-Γκουιλίν καί Καντώνα.

Περίπου έτσι ήταν πρίν από 2 χρόνια.

Sokratis

Member
Επόμενο Ταξίδι
Puerto Rafti
ναι εχει ζεστη και υγρασια αλλα τι να κανεις αν δεν μπορεις αλλη εποχη? Εγω πηγα κινα τον αυγουστο, ζεσταθηκα ιδρωσα αλλα τι να κανω αφου μου ειναι αδυνατο να ταξιδεψω χειμωνα για τοσες μερες

anikoum

Member
Επόμενο Ταξίδι
Κυανή Ακτή
Ταξίδι-Όνειρο
Ο κόσμος όλος
Κάτι ακόμη για Κίνα...

Ευχαριστώ παιδιά! Δυστυχώς έχω κι εγώ το ίδιο πορβλημα με Sokrati. Δεν έχω πολλές μέρες χειμώνα- άνοιξη για τόσο μεγάλα ταξίδια.Και κάτι άλλο να ρωτήσω μήπως ξέρετε να μου πείτε. Σε περίπτωση που δεν μπορεί κανείς να πάει το Πανόραμα Κινας -Χονγκ Κονγκ και αναγκαστικά πάει τα 12ημερα πακέτα. Να επιλέξω να μην χάσω με τίποτα αυτό που έχει Σαγκάη- Σουτσου ή αυτό που έχει Χονγκ Κονγκ?

fotast

Member
Ευχαριστώ παιδιά! Δυστυχώς έχω κι εγώ το ίδιο πορβλημα με Sokrati. Δεν έχω πολλές μέρες χειμώνα- άνοιξη για τόσο μεγάλα ταξίδια.Και κάτι άλλο να ρωτήσω μήπως ξέρετε να μου πείτε. Σε περίπτωση που δεν μπορεί κανείς να πάει το Πανόραμα Κινας -Χονγκ Κονγκ και αναγκαστικά πάει τα 12ημερα πακέτα. Να επιλέξω να μην χάσω με τίποτα αυτό που έχει Σαγκάη- Σουτσου ή αυτό που έχει Χονγκ Κονγκ?
Στήν δική μου περίπτωση τό Χονγκ Κονγκ ήταν στό 12ημερο καί ή επέκταση ηταν γιά Σου-τσόου Ξιτάνγκ καί Σαγκάη.Ειχα πάρει τήν επέκταση καί άρεσαν Σαγκάη καί Ξιτάνγκ.
' Αν ειχα νά διαλέξω θά άφηνα τό Χόνγκ-Κόνγκ.Προσωπική άποψη πάντα.

Sokratis

Member
Επόμενο Ταξίδι
Puerto Rafti
Προσωπικα η Σαγκαη μου αρεσε, το Σουτσοου δεν ειναι κατι φοβερο ειδικα αν δεις Χανγκτσοου και Ξιταγκ (πολυ ωραιο). Το ΧΟΓΚ ΚΟΓΚ ειναι εντυπωσιακο αλλα αν ειναι να μην προλαβεις σου προτεινω τα υπολοιπα - ειναι και θεμα γουστου βεβαια.

ginita

Member
Επόμενο Ταξίδι
Eκουαδόρ-Βραζιλία ίσως...
Ταξίδι-Όνειρο
Γύρος Ν. Αμερικής
Εγώ πήγα Αύγουστο, έκανε λίγη ζέστη όχι χειρότερα από την Αθήνα το καλοκαίρι. Πέρασα εκπληκτικά. Αν δεν έχεις χρόνο μην πας Χονγκ Κονγκ. Η Σανγκάη σούπερ. Έχει πολύ ενδιαφέρον η χώρα. Μην διστάζεις λόγω καλοκαιριού, θα περάσεις ωραία.

anikoum

Member
Επόμενο Ταξίδι
Κυανή Ακτή
Ταξίδι-Όνειρο
Ο κόσμος όλος
Πρακτορείο για Κίνα?

;)Παιδιά ευχαριστώ πολύ! Πραγματικά βοηθήσατε πολύ! Κάτι ακόμα μιας και αναφέρθηκε ο φίλος μας στο Ξιτάνγκ, τα περισσότερα πακέτα που έχω δει δεν νομίζω ότι το συμπεριλαμβάνουν. Έχετε να προτείνετε κανένα πρακτορείο που είναι ιδιαίτερα καλό για Κίνα? Κάτι για Heronia μου έχουν πει ότι είναι αρκετά καλό αλλά απ΄ότι είδα και αρκετά πιο τσιμπημένο. Λένε βέβαια ότι αξίζει τα λεφτά του. Ερχεται βέβαια και η κρίση οπότε πρέπει να έχουμε και το νου μας. Κανένα καλό και σχετικά οικονομικό? για versus ίσως?

Υ.Γ. Ασχετο αλλά θα ρωτήσω δεν κρατιέμαι. Παιδιά εσείς που εχετε πάει Λατινική Αμερική πείτε μου αξίζει όλο αυτό το μακρινό ταξίδι? Έχω ακούσει ειδικά για το Ριο ότι είναι από τις ωραιότερες πόλεις του κόσμου....

fotast

Member
;)Παιδιά ευχαριστώ πολύ! Πραγματικά βοηθήσατε πολύ! Κάτι ακόμα μιας και αναφέρθηκε ο φίλος μας στο Ξιτάνγκ, τα περισσότερα πακέτα που έχω δει δεν νομίζω ότι το συμπεριλαμβάνουν. Έχετε να προτείνετε κανένα πρακτορείο που είναι ιδιαίτερα καλό για Κίνα? Κάτι για Heronia μου έχουν πει ότι είναι αρκετά καλό αλλά απ΄ότι είδα και αρκετά πιο τσιμπημένο. Λένε βέβαια ότι αξίζει τα λεφτά του. Ερχεται βέβαια και η κρίση οπότε πρέπει να έχουμε και το νου μας. Κανένα καλό και σχετικά οικονομικό? για versus ίσως?

Υ.Γ. Ασχετο αλλά θα ρωτήσω δεν κρατιέμαι. Παιδιά εσείς που εχετε πάει Λατινική Αμερική πείτε μου αξίζει όλο αυτό το μακρινό ταξίδι? Έχω ακούσει ειδικά για το Ριο ότι είναι από τις ωραιότερες πόλεις του κόσμου....

Μέ VERSUS είχα πάει καλοκαίρι 2007.Τότε ή τιμή γιά το 12ημερο ήταν 1.200 € καί ή επέκταση ήταν κάτι λιγότερο από 400 €.Μέ ημιδιατροφή όλες σχεδόν τίς ημέρες(εκτός τίς 2 ημέρες τού Χόνγκ-Κόνγκ).

Είχα μείνει ευχαριστημένος καί από τά ξενοδοχεία καί από τό πρόγραμμα.΄Ο αρχηγός πολύ καλός καθώς έκανε συνέχει Κίνα καί είχε εμπειρία.

Αρνητικό ήταν ότι είχε πολλές επισκέψεις σέ εργοστάσια/εργαστήρια(μεταξιού,ποερσελάνης,ζωγραφικής,τσαγιού κτλ).Κατά τόν αρχηγό ήταν υποχρεωτικό καθώς έπρεπε νά υπογράψει "παρουσία" σύμφωνα μέ τίς εντολές τού Κινέζικου Τουρισμού.Επίσης ακολοθούσε καί ό Κινέζος ξεναγός πού προφανώς έκανε έλεγχο άν γινόντουσαν οί επισκέψεις.

Οί επισκέψεις δημιουργούσαν αντεγκλήσεις μέ αρκετά μέλη τού γκρούπ γιά χάσιμο χρόνου κτλ.Φυσικά δέν ήταν υποχρεωτικό νά αγοράσεις οτιδήποτε από τά εργοστάσια/εργαστήρια.Στά πιό πολλά μάλιστα προσέφεραν σέ όλους δωρεάν καφέ,τσάϊ,μπισκότα κτλ.

Δέν ξέρω άν γίνεται κάτι παρόμοιο καί μέ άλλα γραφεία,ειδικά γιά τήν Κίνα όπου μάλλον υπάρχέι παρέμβαση στό πρόγραμμα από τόν κρατικό οργανισμό τουρισμού.

Sokratis

Member
Επόμενο Ταξίδι
Puerto Rafti
Για το ταξιδι στην Κινα με γκρουπ εχω μαθει και εγω ότι δυστυχως οι επισκεψεις σε «εργοστασια» κλπ είναι υποχρεωτικες για τους τουριστικους πρακτορες (δικτατορια εκει γαρ) και είναι ένα δυσαρεστο χασομερι. Τωρα αν οι ξεναγοι πατανε σε αυτή την υποχρεωτικοτητα και το παρακανουν πηγαινοντας οπουδηποτε μπορουν να τσεπωσουν μια προμηθεια δεν το γνωριζω.
Στην κινα πηγα οργανωμενα με το βερσους 15ημερο προγραμμα (χογκ κογκ, καντονα, Ξιαν, Γουιλιν, Πεκινο, Χαγκτσοου και από εκει οδικως Ξιταγκ με καταληξη τη Σαγκαη (το Χαγκτσοου ηταν ημερησιο από Σαγκαη-συγχωρηστε με αν θυμαμαι λαθος καποιες πολεις. Βεβαια όπως έχουν γραψει σωστά πολλοι το ομαδικο ταξιδι εχει πολλα αρνητικα σε συγκριση με το μεμονωμενο αλλα αν σε καποιον όπως και σε μενα δεν περισσευει ουτε στο ελαχιστο ο χρονος για να οργανωσουν κατι τετοιο, ειδικα για μακρινο ταξιδι, μοιραια καταληγουν στο ομαδικο, το οποιο μπορεις να ευχαριστηθεις υπο καποιες αναγκαιες προυποθεσεις:
1. Φροντιζεις να διαβασεις πριν φυγεις για την ιστορια, τα αξιοθεατα,τις συνηθειες και οτιδηποτε θεωρεις ενδιαφερον για το μερος που πας. Ετσι και αν ακομα οι ξεναγοι/αρχηγοι κλπ βαριουνται τη ζωη τους (8 στους 10 που μου ετυχαν ηταν σκετα μπαζα και δυστυχως την καλοκαιρινη περιοδο το μπαζο παει συννεφο ) θα ανακαλυψεις μονος ότι σε ενδιαφερει.
2. Φροντιζεις να μαθεις από πριν το ακριβες προγραμμα κάθε μερας και όπου κατι σου ξυνιζει αφηνεις τους αλλους να το ακολουθησουν και γυρνας μονος σου. Εδώ να πω πως η Κινα μου φανηκε πολύ πιο ασφαλής από οσο την φανταζόμουν. Η δε επιλογη του ταξι στην Κινα είναι παμφθηνη και σου προσφερει και συγκινησεις τυπου τρενακι στην Disneyland – οι τυποι είναι ανεκδιηγητοι οδηγοι).
3. Στο θεμα του φαγητου παρατα τα δωρεαν γευματα του πακετου που συνηθως είναι αγευστη διεθνης κουζινα (δεν νομιζω ότι τους κοστιζει πανω από 3 ευρω το γευμα) και πειραματισου στα ορια της λογικης.
Anikoum σχετικα με το υστερογραφο σου για Λατινικη Αμερικη : Περου – Βολιβια είναι ΟΛΑ ΤΑ ΛΕΦΤΑ !!! Μοναδικο ταξίδι.

ginita

Member
Επόμενο Ταξίδι
Eκουαδόρ-Βραζιλία ίσως...
Ταξίδι-Όνειρο
Γύρος Ν. Αμερικής
Κίνα είχα πάει το 8ο/2005 με το cel, ήταν εκπληκτικά. Είχαμε έναν καταπληκτικό αρχηγό 25 ετών τότε και είμασταν γκρουπ με 7 άτομα. Σε αντίθεση με το versus που ακυρώνει εκδρομές, το cel την έκανε με 7 άτομα χωρίς παραπάνω επιβάρυνση. Είμασταν όλοι γύρω στα 30 και κάναμε κάθε βράδυ κλάμπινγκ, εκτός από το ότι είδαμε οσα περισσότερα αξιοθέατα γινόταν. Επίσης σχεδόν κάθε απόγευμα κάναμε σιάτσου για να ισιώσουμε και να αντέξουμε την νυχτερινή έξοδο!!! Σ' όλα αυτά φυσικά πηγαίναμε με τον αρχηγό εκτός προγράμματος γιατί ήταν πιτσιρικάς και είχε κέφι.

Όσο για την Βραζιλία είναι πολύ ωραία, εκεί πήγα ανεξάρτητη και έχω να σου πω οτι είναι πολύ διαφορετικά πράγματα για να συγκρίνεις Ανατολή και Δύση. Αγαπημένη η Λατ.Αμερική αλλά και η Ασία είναι μαγευτική.

anikoum

Member
Επόμενο Ταξίδι
Κυανή Ακτή
Ταξίδι-Όνειρο
Ο κόσμος όλος
Παιδιά και κάτι τελευταίο. Αν γνωρίζω καλά το cel πετάει με Qatar για Κίνα, με το Versus με ποιά εταιρεία πετάξατε? Είμαι και φοβιτσιάρα με τα αεροπλάνα γι' αυτό ρωτάω. Και επίσης οι 3-4 εσωτερικές πτήσεις που κάνατε πως ήταν, να ανησυχώ ή δεν χρειάζεται ιδιαίτερα?
Σας ευχαριστώ πολύ για τις άμεσες απαντήσεις σας!

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.635
Μέλη
39.376
Νεότερο μέλος
Vichumills

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom