Ευχαριστώ που μπήκες στον κόπο να απαντήσεις.Έχω κάνει μερικές φορές αυτό το road trip που θα κάνετε.
Σοφά άφησες εκτός το Ντουμπρόβνικ. Είναι ωραίο αλλά τόσο υπερεκτιμημένο που θα σας έβγαινε ξινό τέτοια εποχή (λόγω πολυκοσμίας και τιμών).
- Πρώτη μέρα όλα ΟΚ
- Δεύτερη και τρίτη μέρα ΟΚ, αλλά πολύ σωστά έγραψε η EvaT πως πρέπει να ξεκινήσετε πολύ νωρίτερα.
Μην τους φοβάσαι τους δρόμους και μη δίνεις σημασία σε αυτές τις ιστορίες που διαβάζεις. Μπορεί να ίσχυαν παλιά, αλλά τώρα δεν τρέχει τίποτα. Ποτέ δεν μου συνέβη κάτι. Αλλά, θα τηρείς τα όρια ταχύτητας. Όχι όπως τα ... "τηρούμε" στην Ελλάδα
Στο Κότορ, αν αντέχουν τα πόδια σας, μπορείτε να ανεβείτε και στο κάστρο για να βγάλετε ωραίες πανοραμικές φωτογραφίες.- Τέταρτη μέρα ΟΚ
- Πέμπτη, όχι, διαφωνώ. Δεύτερη διανυκτέρευση στο Μόσταρ μου φαίνεται υπερβολή. Και σε μισή μέρα βγαίνει. Έχε υπόψη πως Αύγουστο στο Μόσταρ, όταν έχει ζέστη (συχνά), δεν μπορείς να περπατήσεις ούτε 100 μέτρα με τα πόδια. Βράζεις! Αυτή τη δεύτερη διανυκτέρευση θα την έδινα στο Σεράγεβο. Είναι κρίμα να το δείτε μόνο μισή μέρα στην ουσία.
- Και οι υπόλοιπες μέρες της επιστροφής μια χαρά είναι. Εντάξει, η Νις είναι απλώς για αυτό που την έβαλες. Μην περιμένεις πολλά.
Μια πρόταση - που ειπώθηκε ήδη - είναι να βγάλετε καινούργια διαβατήρια. Θα περνάτε πολύ πιο γρήγορα παντού. Οι τελωνειακοί, δέχονται την ελληνική ταυτότητα αλλά δυσφορούν - ελαφρώς, και μπορεί να σε καθυστερήσουν χωρίς λόγο. Πράσινη κάρτα μπορείς να βγάλεις από τώρα, ισχύει όσο ισχύει και το ασφαλιστήριο σου. Φρόντισε - αν υποχρεούσαι - να έχεις περάσει ΚΤΕΟ που να μη λήγει σύντομα. Φρόντισε οι πινακίδες του αυτοκινήτου να μην είναι ρημαδιό από χτυπήματα, να είναι αξιοπρεπείς. Το ίδιο και οι ταυτότητες. Κάποτε με ζάλισε ένας Αλβανός επειδή η ταυτότητα μου ήταν ψιλό-διαλυμένη. Τελικά με άφησε.
Είναι πολύ ωραία αυτά τα road trip. Εγώ πάω σχεδόν κάθε χρόνο
- Ναι το έχω καταλάβει ότι εκεί τα όρια ταχύτητας γενικά τηρούνται και δεν είναι όπως έχουμε συνηθίσει στην Ελλάδα.
- Τελικά σε τέτοια road trip απ'ότι κατάλαβα το πολύ πρωινό ξύπνημα/αναχώρηση είναι κανόνας... Μάλλον χαζομάρα έχω κάνει που έχω κλείσει διανυκτερεύσεις με πρωινό...
- Ο κύριος λόγος που έβαλα 2 διανυκτερεύσεις στο Μόσταρ είναι γιατί θα φθάσουμε εκεί αρκετά αργά το απόγευμα αφού φεύγοντας από Κότορ έχω σχεδιάσει μια στάση στο Πέραστ και μια μεγάλη στάση στους καταρράκτες Kravica για φαί και μπάνιο, οπότε μάλλον δεν θα προλάβουμε να δούμε τίποτα από αυτό την 1η μέρα. Το να φθάσουμε αργά το απόγευμα, κουρασμένοι και απλά να πέσουμε για ύπνο για να φύγουμε το πρωί δεν έχει και πολύ νόημα. Χρειάζεται και μια κενή μέρα ενδιάμεσα για να το δούμε μέρα, να γεμίσουμε μπαταρίες και να χαλαρώσουμε. Διαβάζω ότι είναι ένα όμορφο μέρος και επιπλέον όπως έγραψα σκοπεύω να εκμεταλλευτούμε αυτή την κενή ημέρα και για μια κοντινή εξόρμηση σε ένα επίσης πανέμορφο μέρος (Dervish monastery) που βρίσκεται πολύ κοντά του (γύρω στα 15χιλιόμετρα). Πάντως θα το ξαναδώ αυτό που λες... Αν το Σεράγεβο αξίζει για 2 διανυκτερεύσεις θα το σκεφτώ μήπως τελικά τις κάνω 2 χωρίς να κόψω από το Μόσταρ απλά προσθέτοντας μια ακόμα διανυκτέρευση στο πλάνο των διακοπών...
- Είπα να αποφύγω άμα μπορώ τα διαβατήρια μόνο και μόνο για λόγους κόστους. Και για τους δυο μας είναι κανένα 200άρι και δεν θα ήθελα να το δώσω αν δεν είναι όντως απαραίτητο... Αν όμως κάνει τόσο μεγάλη διαφορά που να τα αξίζει μου το λέτε
Και πάλι ευχαριστώ
Last edited: