ThanasisU2
Member
- Επόμενο Ταξίδι
- Brno
- Ταξίδι-Όνειρο
- RTW
Στις ώρες βάλε ένα +2 τουλάχιστον
Ωχ... όλες οι διαδρομές που περιγράφω είναι τόσο μεγαλύτερες;; ή μόνο αυτές στην Αλβανία;Στις ώρες βάλε ένα +2 τουλάχιστον
Κάπως έτσι το ειχαμε κανει και εμείς, αλλά με λιγότερες διανυκτερεύσεις και ανάποδη φορά. Δες για διανυκτέρευση την Mokra Gora και τη Νις της Σερβίας. Βέβαια οι ώρες είναι λίγο παραπάνω από το όριο που θέτεις. Αν θέλεις ψαξε την ιστορία μου " Πρώην Γιουγκοσλαβία, οδικό ταξίδι" Ισως κατά την γνώμη μου θα έπρεπε να κόψετε κάποιες και να δώσετε χρόνο αλλού
Ευχαριστώ για τις απαντήσεις! Βλέπω και οι δύο μου λέτε για Νις, και το είχα σκεφτεί και γω αρχικά, για να ταξιδεψουμε κυκλικά και να διανυκτερευσουμε και Σκόπια πριν γυρίσουμε Ελλάδα, αλλά έχω την εντύπωση πως απομακρυνόμαστε και μεγαλώνουμε αρκετά τις αποστάσεις, οπότε θα εχουμε περισσότερες ώρες στον δρόμο.. Δε θέλω να ξεφυγουμε πολύ από το 4ωρο γιατί το μωρό θα πεινάσει,θα βαρεθεί.. Από Σαράγεβο ποια είναι η συντομότερη-ευκολότερη διαδρομή για Ελλάδα; Θα την σπάσουμε σε 3-4 μέρες και ας περάσουμε και από διαδρομές που θαχουμε ξαναδει..Είχα κάνει περίπου το ίδιο ταξίδι οδικώς πριν 3 χρόνια. Μετά το Σεράγεβο έκανα μια διανυκτέρευση στο Κραγκούγιεβατς στη Σερβία και μία στο Νις.
Από Αλβανία είναι λιγότερα χιλιόμετρα και ελαφρώς λιγότερη ώρα αλλά - κατά τη γνώμη μου- θα κινηθείς σε δυσκολότερους δρόμους. Από Σερβία θα κάνεις 200 περισσότερα χμ. αλλά περισσότερα σε αυτοκινητόδρομους. Εμείς στο κομμάτι Σκοδρα Τίρανα ζοριστήκαμε πολύ από την οδήγηση των Αλβανών τότε. Αντιθέτως πριν λίγες ημέρες που κάναμε το νότιο κομμάτι μέχρι Berat ήταν όλα χαλαρά. Ίσως το καλοκαίρι να είναι δυσκολότερα; Δεν ξέρω.Ευχαριστώ για τις απαντήσεις! Βλέπω και οι δύο μου λέτε για Νις, και το είχα σκεφτεί και γω αρχικά, για να ταξιδεψουμε κυκλικά και να διανυκτερευσουμε και Σκόπια πριν γυρίσουμε Ελλάδα, αλλά έχω την εντύπωση πως απομακρυνόμαστε και μεγαλώνουμε αρκετά τις αποστάσεις, οπότε θα εχουμε περισσότερες ώρες στον δρόμο.. Δε θέλω να ξεφυγουμε πολύ από το 4ωρο γιατί το μωρό θα πεινάσει,θα βαρεθεί.. Από Σαράγεβο ποια είναι η συντομότερη-ευκολότερη διαδρομή για Ελλάδα; Θα την σπάσουμε σε 3-4 μέρες και ας περάσουμε και από διαδρομές που θαχουμε ξαναδει..
Στα Σκόπια ο δρόμος είναι σχεδόν όλος αυτοκινητόδρομος.Έχεις δίκιο πως θαναι καλό να αποφυγουμε Αλβανία στον γυρισμό.. Οι δρόμοι στην Σερβια θαναι σιγουρα καλύτεροι.. Βέβαια θα χουμε και Σκόπια αν το πάμε κυκλικά.. Εκεί πως είναι οι δρόμοι;
Το να πάμε αεροπορικώς το αποκλείσαμε γιατί με τα εισιτηρια και την ενοικίαση/ασφάλιση ανεβαίνει πολύ το κόστος.. Το να αλλάζουμε κατάλυμα σχεδόν καθε μερα δε μας πειράζει, θαναι και καλοκαίρι και δε θαχουμε και πολλές αποσκευές. Πιστευω πως αν μενουμε περισσότερες μερες σε κάθε κατάλυμα θα αυξησουμε τα χλμ και θα μαστε περισσότερη ώρα στο δρόμο.. Νομίζω πως οι μεγαλες διαδρομές θα κουρασουν πιο πολύ το μωρο..
Μήπως να μη φταναμε ως Σαραγεβο και να μέναμε μόνο στα παραλια; Αλλά και ετσι με προβληματιζει η επιστροφή, δε νομιζω να γλιτωνουμε κατι στις αποστασεις τελικά..
Ευχαριστω πολυ! Tελικως εκλεισα Μπουντβα· θα πεταχτω οπως και δηποτε για μια μερα εις Κοτορ για τα δεοντα! Ευχαριστω πολυ! Τελικα, σε κατι που δεν ξερεις τι να κανεις, βλεπεις απαντησεις, αξιολογεις τους απαντησαντες και επιλεγεις!Εγώ βρήκα την Μπούντβα πιο εμπορική, ενώ το Κότορ πιο ήσυχο και πιο εκλεπτυσμένο, με τα κότερα και τα βουνά. Η Μπούντβα είναι όπως οι περισσότερες πόλεις των ακτών της Δαλματίας, ενώ το Κότορ -ιδίως λόγω της φυσικής του τοποθεσιας- τολμώ να πω ότι με παρέπεμψε σε παραλίμνια πόλη του ιταλικού Βορρά.
Κι εμείς το ελπίζουμε.Ελπίζω ότι τις επόμενες τρεις με τέσσερις εβδομάδες να την έχω ολοκληρώσει, παρουσιάζοντας το Σπλιτ, το Ντουμπρόβνικ, το Κότορ, τη Μπούντβα και την επιστροφή στην Ποντγκόριτσα..
Έχεις δίκιο, δε μπορείς να εισαι σίγουρος για το πόση ώρα θα σου πάρει η καθε διαδρομή γιατί πολλοί παραγοντες παίζουν ρόλο.. Αλλά δε θέλω να'χω προγραμματίσει καποια διαδρομή που χιλιομετρικά (και με βάση το όριο ταχύτητας στην περιοχή) παιρνει πάνω από 4 ώρες γιατί άλλο να καθυστερησεις 2-3 ώρες και τελικά να φτασεις στο επόμενο ξενοδοχείο σε 6-7 ώρες και άλλο να εχω προγραμματίσει 7ωρη διαδρομή και με την καθυστερηση να γίνει 10ωρη και να φτασουμε π.χ. μαυρα μεσανυχτα σε ξενοδοχειο (που μπορεί να μην εχει και check in αργα).. Το κακό με τις μικρές διαδρομές κάθε μερα είναι πως χρειάζονται πολλές μερες για αυτό το ταξίδι και πολλά καταλύματα σε σχετικά κοντινες πόλεις μεταξύ τους.. Ακόμα δυσκολεύομαι να φτιάξω ενα προγραμμα και να καταλήξω για το αν είναι εφικτό αυτό που θέλουμε σε 13 μέρες χωρίς πολύ οδήγηση κάθε μέρα.. Ίσως δε βγαίνει τελικά..@echo2011 Για τους χρόνους οδήγησης δεν μπορείς να εισαι απόλυτα σίγουρος. Πέρυσι εμεις φεύγοντας απο Αλβανία και μπαίνοντας Μαυροβούνιο σταματήσαμε για καφέ, φαινόταν ολα ήσυχα και εκει που υπολογίζαμε πως θα φτάσουμε Κότορ νωρίς το μεσημέρι...... Τρώμε ένα σκάλωμα για 2,5 ώρες λόγω τροχαίου στον παραλιακό δρόμο κάπου στο Sveti Stefan ..... ουρές χιλιομέτρων μετά .... κτλ. Στα σύνορα χρειάστηκε να περιμένουμε από 5 μέχρι 30 λεπτά