αυτοκινητο η οχι ?

tsampinio87

New Member
γεια σας θα ηθελα την βοηθεια σας,,,θελω ν ταξιδεψω στο εξωτερικο μ αεροπλανο,, πιο συγγεκριμενα εχω σκεφτει βρυξξελες μπρυζ,,αλλα δεν εχω καταληξει κ σιγουρα,,,το προβλημα μου ειναι οτι σιχαινομαι τ μεσα μεταφορας,,ξερω θα πειτε μερικοι οτι ειναι τελειως διαφορετικα απο εμας και κινεισαι πολυ ευκολα και σχετικα οικονομικα,,,αλλα εμενα για καποιο λογο απλα δεν μου αρεσουν,, οποτε σκεφτομαι να νοικιασω αυτοκινητο,,, οι γνωστοι με συμβουλευουν ν μην νοικιασω και οτι θα ταλαιπωρηθω παρα πολυ ,θα μπλεξω σε κινηση ,δεν θα μπορω να διαβασω τις πινακιδες δεν υπαρχει παρκιν πουθενα και ισως σε καποιο σημειο ν μ απαγαγουν κ εξωγηινοι,, )
κ χωρις ν το εχουν κανει φυσικα,,,απλα μιλανε υποθετικα,, οποτε θα ηθελα να ακουσω την γνωμη σας τις εμπειριες σας,και τις συμβουλες σας,,και να μου προτεινετε και αλλους προορισμους που θα ηταν ευκολο να μετακινουμε μ αυτοκινητο..
ευχαριστω πολυ,,,

Natallie

Member
γεια σας θα ηθελα την βοηθεια σας,,,θελω ν ταξιδεψω στο εξωτερικο μ αεροπλανο,, πιο συγγεκριμενα εχω σκεφτει βρυξξελες μπρυζ,,αλλα δεν εχω καταληξει κ σιγουρα,,,το προβλημα μου ειναι οτι σιχαινομαι τ μεσα μεταφορας,,ξερω θα πειτε μερικοι οτι ειναι τελειως διαφορετικα απο εμας και κινεισαι πολυ ευκολα και σχετικα οικονομικα,,,αλλα εμενα για καποιο λογο απλα δεν μου αρεσουν,, οποτε σκεφτομαι να νοικιασω αυτοκινητο,,, οι γνωστοι με συμβουλευουν ν μην νοικιασω και οτι θα ταλαιπωρηθω παρα πολυ ,θα μπλεξω σε κινηση ,δεν θα μπορω να διαβασω τις πινακιδες δεν υπαρχει παρκιν πουθενα και ισως σε καποιο σημειο ν μ απαγαγουν κ εξωγηινοι,, )
κ χωρις ν το εχουν κανει φυσικα,,,απλα μιλανε υποθετικα,, οποτε θα ηθελα να ακουσω την γνωμη σας τις εμπειριες σας,και τις συμβουλες σας,,και να μου προτεινετε και αλλους προορισμους που θα ηταν ευκολο να μετακινουμε μ αυτοκινητο..
ευχαριστω πολυ,,,
Πρόπερσι κάναμε ένα τουρ με νοικιασμένο όχημα το πήραμε από Βιέννη πήγαμε Μπρατισλάβα, Πράγα, και μπήκαμε ξανά Αυστρία

Δεν είχαμε πουθενά πρόβλημα πάρκαρα με πάντα σε πάρκινγκ δεν ταλαιπωρηθήκαμε καθόλου απλά δηλώσαμε στην εταιρία ενοικιαστών σε ποιες χώρες θελουμε να πάμε με το ΙΧ

Φέτος πάλι με νοικιασμένο όχημα Ιταλία επίσης μια χαρά μας βγήκε

Δεν θεωρώ ότι είναι πρόβλημα η Ενοικιαση ΙΧ στην Ευρώπη ίσως να είχε θέμα σε χώρα που οδηγούν δεξιά περί να συνηθίσεις αλλιώς μια χαρά είναι και οι δρόμοι και όλα

Ελπίζω να βοήθησα

Pilgrim

Member
Πρόπερσι κάναμε ένα τουρ με νοικιασμένο όχημα το πήραμε από Βιέννη πήγαμε Μπρατισλάβα, Πράγα, και μπήκαμε ξανά Αυστρία

Δεν είχαμε πουθενά πρόβλημα πάρκαρα με πάντα σε πάρκινγκ δεν ταλαιπωρηθήκαμε καθόλου απλά δηλώσαμε στην εταιρία ενοικιαστών σε ποιες χώρες θελουμε να πάμε με το ΙΧ

Φέτος πάλι με νοικιασμένο όχημα Ιταλία επίσης μια χαρά μας βγήκε

Δεν θεωρώ ότι είναι πρόβλημα η Ενοικιαση ΙΧ στην Ευρώπη ίσως να είχε θέμα σε χώρα που οδηγούν δεξιά περί να συνηθίσεις αλλιώς μια χαρά είναι και οι δρόμοι και όλα

Ελπίζω να βοήθησα
Mήπως θυμάσαι λεπτομέρειες απο ποιά εταιρεία νοικιάσατε στην Βιέννη και πόσο περίπου κόστισε;

Natallie

Member
Mήπως θυμάσαι λεπτομέρειες απο ποιά εταιρεία νοικιάσατε στην Βιέννη και πόσο περίπου κόστισε;
Νοικιάσαμε από Europecar όπου βγάλαμε και κάρτα μέλους και μαζεύουμε πόντους για εκπτώσεις κλπ

Τιμή δεν θυμάμαι αλλά ήταν suv δηλαδή τύπου Jeep γιατί θέλαμε να είμαστε άνετα είχαμε και τέσσερις μεγάλες βαλίτσες όποτε δεν χωρούσαμε σε μικρό πάντως θυμάμαι ότι ήταν η πιο οικονομική σε σχέση με τις άλλες μεγάλες Avis, hertz

Το δικό μας ήταν ακριβό λόγω κατηγορίας στα μικρά ήταν η πιο οικονομική πάντως αυτό το θυμάμαι

Ελπίζω να βοήθησα

taver

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Iles Kerguelen
Το Βελγιο είναι μια από τις φιλικότερες χώρες στη Δ. Ευρώπη για αυτοκίνητο, με μόνο σοβαρό πρόβλημα το κόστος. Εχουμε νοικιάσει 2 φορές, κανένα πρόβλημα με σήμανση, συμπεριφορά οδηγών κλπ. Παρκιγκ (πάντα επί πληρωμή) υπάρχουν παντού.

tsampinio87

New Member
ευχαριστω για τις απαντησεις,, αλλα να σας ρωτησω αν επρεπε ν μου προτεινετε ενοικιαση αυτοκινητου η μμμ ,,και για θεμα οικονομιας και θεμα ευκολιας τι θα μου λεγατε και σε ποιες πολεις το ενα η το αλλο θα ηταν καλυτερα,,,

Natallie

Member
ευχαριστω για τις απαντησεις,, αλλα να σας ρωτησω αν επρεπε ν μου προτεινετε ενοικιαση αυτοκινητου η μμμ ,,και για θεμα οικονομιας και θεμα ευκολιας τι θα μου λεγατε και σε ποιες πολεις το ενα η το αλλο θα ηταν καλυτερα,,,
Εξαρτάται τι θέλεις εμείς στο πρώτο Τουρ θέλαμε πόλλες χώρες όποτε δεν έπαιζε ΜΜΜ μάλιστα μέναμε Μπρατισλάβα και πηγαίναμε κάθε μέρα Βιέννη καθώς στην Βιέννη τα ξενοδοχεία ήταν στο θεό όποτε μας σύμφερε έπισης είμασταν 4 άτομα όποτε το κόστος αμέσως άλλαζε

Στην Ιταλία θέλαμε ΙΧ διότι προσγειωθήκαμε Μιλανο και θέλαμε να πάμε πρώτα Βενετία είχαμε και μια έγκυο μαζί έξι μηνών όποτε δεν θέλαμε πολλές ταλαιπωρίες βέβαια στην Βενετία το πάρκαρα με και το ξαναείδαμε μια βδομάδα μετά αλλά δεν γινόταν αλλιώς και 4 άτομα με βαλίτσες μεγάλες δεν ήταν εύκολο με ΜΜΜ

Στο ερώτημα σου δεν μπορώ να απαντήσω ξεκάθαρα εξαρτάται τι θέλεις πχ αν θες μόνο Βιέννη όχι μην νοικιάσεις όχημα αν πεις θα πάω και Πράγα και Μπρατισλάβα το χρειάζεσαι αλλιώς θα σε φάνε τα λεωφορεία

taver

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Iles Kerguelen
Αν θες να κινηθείς στα δυο αστικά κέντρα που ανέφερες και μόνο, ΜΗΝ πάρεις αυτοκίνητο. Και κίνηση έχει, και ταλαιπωρία να βρείς την πορεία σου σε άγνωστους δρόμους (αυτό φυσικά διαφέρει από οδηγό σε οδηγό), και θα πρέπει συνέχεια να ασχολείσαι να βρεις γκαράζ να το παρκάρεις (αν και μια φορά βρήκαμε πάρκιγκ στο δρόμο στα περίχωρα της Μπρυζ, ήταν η εξαίρεση, όχι ο κανόνας). Τα περισσότερα αξιοθέατα είναι έτσι κι αλλιώς σε πεζοδρομημένα τμήματα. Το αυτοκίνητο είναι "βάρος" στην περίπτωση αυτή. Αν δε θες ΜΜΜ, πάρε κάνα ταξί/uber/ότι. Για οικονομία, εννοείται ΜΜΜ.
Το αυτοκίνητο έχει νόημα αν θες να κινηθείς σε μικρές πόλεις και χωριά, να μπεις σε χωράφια, να πας στην τάδε μοναστηριακή μπυραρία ή στο τάδε χωριουδάκι. Ή αν θες για οικονομία να μείνεις κάπου πολύ έξω.

Elena2508

Member
Επόμενο Ταξίδι
??
Ταξίδι-Όνειρο
N. Υόρκη
Θα συμφωνήσω απόλυτα με αυτά που σου ανέφερε ο @taver.
Εχω νοικιάσει πολλές φορές αυτοκίνητο στο εξωτερικό όταν ταξιδεύουμε 4 ατομα και θέλουμε να δουμε πολεις ή χωριά στην επαρχία μιας χώρας.
Εαν θέλεις να δεις μονο Βρυξέλλες και Μπριζ, τοτε σίγουρα δεν αξιζει να νοικιάσεις αυτοκίνητο γιατι θα μετακινηθεις πιο γρήγορα με τα ΜΜΕ.
Εάν βέβαια ειστε 4 άτομα και θελετε να πατε μια ημερήσια εκδρομή στην Μπριζ και στη Γάνδη, τότε ναι, σας συμφέρει σίγουρα να νοικιάσετε αυτοκίνητο.
Το αυτοκίνητο δεν ενδείκνυται για χρήση μέσα στα μεγάλα αστικά κέντρα. Το πάρκινγκ είναι ακριβό.

Εκπομπές Travelstories

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.652
Μέλη
39.400
Νεότερο μέλος
geotheoh

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom