έλεγχος στο αεροδρόμιο της Ν.Υόρκης

Status
Κλειστό για νεότερες απαντήσεις.

LinaSheep

New Member
Καλησπέρα και καλώς σας βρίσκω!! :D
Σκοπεύω να ταξιδέψω το Μάρτη στην Νέα Υόρκη και έχω ενθουσιαστεί τρομερά και μόνο στην ιδέα!! Από την άλλη έχω ένα θέμα μάλλον αστείο που όμως μου έχει κόψει τα φτερά! Λόγω νευρικότητας άγχους κλπ. έχω τη μανία να πειράζω και να τρώω τα δάχτυλα των χεριών σε σημείο να έχουν χαθεί τα δακτυλικά αποτυπώματα στα 8 από τα 10 μου δάχτυλα. Με την έκδοση διαβατηρίου τη σκαπούλαρα γιατί μου ζήτησαν μόνο από 2 δάχτυλα (που και κει δλδ 45 λεπτά με είχαν μέχρι να φανούν). Από τότε το έχω σχεδόν σταματήσει αλλά και πάλι αποτυπώματα δεν εμφανίζονται!! Ξέρω ότι στον έλεγχο εκεί δεν αστειεύονται και μπορούν πολύ εύκολα να μην σου επιτρέψουν την είσοδο στη χώρα! Έχω φρικάρει! Υπάρχει κάτι που μπορώ να κάνω κάποιο χαρτί γιατρού κάτι;;

karfitsa

Member
Δυσκολη ερωτηση.Κατ'αρχην,ομως,σταματησε το τελειως-καλο θα ειναι-.Εχεις ρωτησει καποιον δερματολογο,μηπως υπαρχει καποια αλοιφη,που βοηθαει να θεραπευτουν πιο γρηγορα τα δαχτυλα?
Κανοντας μια μικροερευνα στο διαδυκτιο,δεν βρηκα κατι αντιστοιχο.
Μονο,σε περιπτωσεις βιζας,που σε μονιμη καταστροφη,θελουν χαρτι γιατρου,αλλα σε προσωρινη,σου λενε περιμενε να περασει.
Αλλα με την εστα,δεν εχω ιδεα.

Yorgos

Member
Επόμενο Ταξίδι
Umhlanga
Ταξίδι-Όνειρο
Περού τότε, τώρα, πάντα
έχω τη μανία να πειράζω και να τρώω τα δάχτυλα των χεριών σε σημείο να έχουν χαθεί τα δακτυλικά αποτυπώματα στα 8 από τα 10 μου δάχτυλα.
Από τις καλύτερες τρολιές του μήνα.

echo2011

Member
Μονο,σε περιπτωσεις βιζας,που σε μονιμη καταστροφη,θελουν χαρτι γιατρου,αλλα σε προσωρινη,σου λενε περιμενε να περασει.
Αλλα με την εστα,δεν εχω ιδεα.
To πρόβλημα δε θα το έχει με την ΕSTA αφού έχει ήδη βγάλει διαβατήριο, αλλά στον έλεγχο με το που θα φτάσει στο αεροδρόμιο.. Εκεί σου παίρνουν αποτυπώματα από όλα τα δάχτυλα πριν σε αφήσουν να περάσεις .. Στο βίντεο φαίνεται το μηχάνημα που σκανάρει τα δάχτυλα..

karfitsa

Member
To πρόβλημα δε θα το έχει με την ΕSTA αφού έχει ήδη βγάλει διαβατήριο, αλλά στον έλεγχο με το που θα φτάσει στο αεροδρόμιο.. Εκεί σου παίρνουν αποτυπώματα από όλα τα δάχτυλα πριν σε αφήσουν να περάσεις
Ναι,δεν το διατυπωσα σωστα.Αν πας να εκδωσεις βιζα,θα σου την απορριψουν,μεχρι να γινουν καλα τα δαχτυλα,ενω,αν εχεις φτασει(ο εχων εστα),στον ελεγχο,εκει,αλλα χωρις δακτυλικα αποτυπωματα...τι γινεται?

echo2011

Member
Ναι,δεν το διατυπωσα σωστα.Αν πας να εκδωσεις βιζα,θα σου την απορριψουν,μεχρι να γινουν καλα τα δαχτυλα,ενω,αν εχεις φτασει(ο εχων εστα),στον ελεγχο,εκει,αλλα χωρις δακτυλικα αποτυπωματα...τι γινεται?
Δε ξέρω.. Αλλά η Linasheep πρέπει να το ψάξει πριν ταξιδέψει.. Φαντάζομαι μπορούν να της αρνηθουν την είσοδο..

Kate237

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Ντου από παντού!
"...Τα δακτυλικά αποτυπώματα μπορούν κάλλιστα να εξαφανιστούν σε περίπτωση σοβαρού εγκαύματος από φωτιά ή οξύ. Πρέπει όμως να καεί και η επιδερμίδα και το υπόδερμα ή υποδόριος ιστός. Σε αυτή την περίπτωση, δημιουργείται ουλώδης ιστός, χωρίς τις χαρακτηριστικές γραμμές που σχηματίζουν το ανθρώπινο δακτυλικό αποτύπωμα.
Πρέπει, ωστόσο, το έγκαυμα να είναι σοβαρό για να καεί το δέρμα κάτω από την επιδερμίδα – σε επιπόλαια τραύματα και καψίματα, το δακτυλικό αποτύπωμα αναδημιουργείται.
Μερικές φορές διαβάζουμε σε βιβλία και βλέπουμε σε ταινίες κακοποιούς που καίνε ή τρίβουν τα ακροδάχτυλά τους για να μην αφήσουν ίχνη, αλλά τα πράγματα δεν είναι τόσο απλά. Στο βαθμό που η αστυνομία μπορεί να πάρει αποτυπώματα από όλα τα δάχτυλα, και ακόμη και από ολόκληρο το χέρι, θα πρέπει κανείς σχεδόν να ακρωτηριαστεί αν θέλει να είναι σίγουρος ότι δε θα αφήσει αποτυπώματα. .."

http://www.scienceillustrated.gr/site/εξαφανίζονται-τα-δακτυλικά-αποτυπώμ/

Status
Κλειστό για νεότερες απαντήσεις.

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.651
Μέλη
39.400
Νεότερο μέλος