• Η αναδρομή στο παρελθόν συνεχίζεται! Ψηφίστε την Ταξιδιωτική Ιστορία του μήνα για τους μήνες Μάρτιο - Αύγουστο 2020 !

Φωτογραφική... για αρχάριους!

Dorotija

Member
Επόμενο Ταξίδι
Να είναι η Κρακοβία?
Ταξίδι-Όνειρο
Yemen
Αχ δεν ξέρω... σίγουρα δεν μπορώ να πληρώσω κάτι χρυσάφι, ούτε και θέλω δλδ, γιατί εκεί στα όρη στα βουνά που τις τραβολογάω τις μηχανές, άμα μου πάθει κάτι θα κλαίω με μαύρο δάκρυ.. ΄

Λες δλδ ότι είναι καλυτερα να πάρω μια slr και ας μην ξέρω να τη λειτουργώ; οξύμωρο δεν είναι; Βέβαια αυτό ίσως δημιουργήσει προυποθέσεις ώστε να μάθω να τη χειρίζομαι κάποια στιγμή.. αλλιως... δεν θα μαθω ποτέ.

Εσένα πόσο σου κόστισε μια μεταχειρισμένη slr μαζί με ένα φακό;;
(αχ μου αναψες φωτιές τώρα...)

ELGEO2

Member
Επόμενο Ταξίδι
μπαγκλαντες
Ταξίδι-Όνειρο
πέρασμα καρακορουμ
to dorithika
τι μου θυμισες οταν ανεφερες την praktika.....ηταν η πρωτη μου μηχανη που αγορασα το 1977 απο την γερμανια ....πολυ καλη με καλο φακο ...ηταν μοντελο εαν θυμαμαι καλα L2..ειχα βγαλει χιλιαδες ωραιες φωτογραφιες αλλα ηθελα κατι παραπανω και μετα πηρα την canon a1 .

Dorotija

Member
Επόμενο Ταξίδι
Να είναι η Κρακοβία?
Ταξίδι-Όνειρο
Yemen
Μπράβο L2, πολύ καλός φακός και σκυλί μαύρο, μου πεφτε, μου χτύπαγε, και τόσα χρόνια μετά αντέχει ακόμα!!! Αλλά τώρα είναι ώρα για κάτι διαφορετικό και ο φίλος Sokratis μου άναψε φωτιές εδώ πέρα... :roll:

ELGEO2

Member
Επόμενο Ταξίδι
μπαγκλαντες
Ταξίδι-Όνειρο
πέρασμα καρακορουμ
για την ωρα προς canon 450d κλεινω....εχει και καλο φακο 18-55 mm που αντιστοιχει σε φακο περιπου 30-90 mm ..δηλαδη απο ευρυγωνειο εως ..λιγο τηλεφακος...την βρηκα στα 600 euro .....

Sokratis

Member
Επόμενο Ταξίδι
Puerto Rafti
μια μεταχειρισμενη CANON 20D που ρωτησα μαζι με φακο 18-55 που ειναι αρκετα καλος στη χειροτερη περιπτωση 300 ευρω στην καλυτερη 180-200.

Sokratis

Member
Επόμενο Ταξίδι
Puerto Rafti
υπαρχουν πολλα σοβαρα μαγαζια στην εμμ μπενακη μεταξυ σταδιου και σολωνος αλλα και στους γυρω δρομους (για να μην κανω διαφημιση λεγοντας ονοματα αν ενδιαφερεσαι στειλε προσωπικο μηνυμα)

turms

Member
Επόμενο Ταξίδι
ΔΝΤ;;;
Ταξίδι-Όνειρο
Σκι στην Παταγονια
Αχ δεν ξέρω... σίγουρα δεν μπορώ να πληρώσω κάτι χρυσάφι, ούτε και θέλω δλδ, γιατί εκεί στα όρη στα βουνά που τις τραβολογάω τις μηχανές, άμα μου πάθει κάτι θα κλαίω με μαύρο δάκρυ.. ΄

Λες δλδ ότι είναι καλυτερα να πάρω μια slr και ας μην ξέρω να τη λειτουργώ; οξύμωρο δεν είναι; Βέβαια αυτό ίσως δημιουργήσει προυποθέσεις ώστε να μάθω να τη χειρίζομαι κάποια στιγμή.. αλλιως... δεν θα μαθω ποτέ.

Εσένα πόσο σου κόστισε μια μεταχειρισμένη slr μαζί με ένα φακό;;
(αχ μου αναψες φωτιές τώρα...)

εγω πηρα την olympus 420...η πιο μικρη slr που υπαρχει πιστευω...οχι κανα σουπερ εργαλειο αλλα ειναι μια χαρα για αυτο που το θελουμε...
αν ομως θες κατι να αντεχει κ να μην σε νοιαζει ΤΙΠΟΤΑ , τοτε olympus σειρα μ.
εχω την μ-780
αδιαβροχη στα 3μ. ανθεκτικη σε πτωση, κ καποια μοντελα ανθεκτικα κ αν την πατησεις κιολας...δεν καταλαβαινει ΤΙΠΟΤΑ
εχω βγαλει τρελα βιντεακια με θαλασσιες χελωνες στο μεξικο...πολυ γελιο

Dorotija

Member
Επόμενο Ταξίδι
Να είναι η Κρακοβία?
Ταξίδι-Όνειρο
Yemen
Λοιπόοοοον.. τελικά μετά από καίρια παρέμβαση των συμφορουμιτών είπα να στραφώ προς slr και συγκεκριμένα προς την Canon EOS 1000d, η οποία είναι όπως τη θέλω, λαφριά και εύχρηστη -το μόνο μου θέμα είναι πως σώμα+1φακός 18-55 είναι στα ?450 -τουλ ?100 πάνω από το budget μου. Πως σας φαίνεται οι παλιοί;;;

trapper

Member
Γειά σας φίλοι της φωτογραφίας,

Εχω μια απορία, διαβάζοντας το forum:

Οταν λέμε SLR, εννοούμε Single Lens Reflex σωστά; αυτό όμως νομίζω έχει να κάνει με film. Πως συμβαδίζει αυτό με τα Mpixel των ψηφιακών, που είναι το reflex δηλαδή ο καθρέφτης των SLR? (αν η ερώτηση είναι πολύ αρχάριου...)

ELGEO2

Member
Επόμενο Ταξίδι
μπαγκλαντες
Ταξίδι-Όνειρο
πέρασμα καρακορουμ
μια διευκρινηση " υπαρχουν δυο ειδων φωτογραφικες μηχανες....οι τυπου κομπακτ που εχουν ενσωματωμενο φακο και οι αλλες slr που εχουν δυνατοτητα να αλλαζουν οι φακοι οι οποιοι ειναι κουμπωτοι.ολες αυτες οι μηχανες ειναι με memoty stick .οι slr μηχανες ειναι συνηθως και οι πιο ακριβες.οσο αφορα τα mpixels αυτα κοιμαινοντα αναλογα την μηχανη.η δικη μου γνωμη ειναι οτι τα πεντε mpixels ειναι αρκετα...οι παλιες μηχανες που ειχαμε ........ καποτε συνεχιζουν με το παραδοσιακο φιλμ.....:D:D:D:D:D αυτο το διαστημα ενδιαφερομαι και εγω για μια slr ...μαλλον για canon 450D ..περιπου 600 euro....:clap::clap::clap:

Lthanos

Member
Επόμενο Ταξίδι
Βερολίνο
Ταξίδι-Όνειρο
2 μήνες στην Κίνα
Γειά σας φίλοι της φωτογραφίας,

Εχω μια απορία, διαβάζοντας το forum:

Οταν λέμε SLR, εννοούμε Single Lens Reflex σωστά; αυτό όμως νομίζω έχει να κάνει με film. Πως συμβαδίζει αυτό με τα Mpixel των ψηφιακών, που είναι το reflex δηλαδή ο καθρέφτης των SLR? (αν η ερώτηση είναι πολύ αρχάριου...)
Στις ψηφιακές φωτογραφικές μηχανές το SLR έχει γίνει DSLR, όπου D από το digital. Και η λογική σκόπευσης είναι παρόμοια με των SLR αναλογικών.

trapper

Member
η λογική σκόπευσης είναι παρόμοια με των SLR αναλογικών.
Που είναι το Reflex? δηλ ο καθρέφτης? βασική απεικόνιση δεν είναι η LCD οθόνη? με καθρέφτη γίνεται? Η απεικόνιση στις αναλογικές SLR γίνονταν απο τον ίδιο φακό που έβγαζε την φωτο (όχι από το "ματάκι", κι αυτή ήταν η διαφορά απο τις απλές), στις ψηφιακές όμως αυτό δεν είναι (σχεδόν) απόλυτο-δεδομένο σε όλες τις μηχανές?

Ακομη μια απορία. Στη σημερινή εποχή που το zoom έφθασε το 10χ, σε τι χρειάζεται η δυνατότητα αλλαγής φακών? Παλιότερα η αλλαγή φακών γίνονταν επειδή το zoom ήταν περιορισμένο. Δεν είχες τη δυνατότητα 18-180 mm εστιακή απόσταση, οπότε χρησιμοποιούσες 2 φακούς, 20-50 και 80-200, τώρα όμως με συνεχές το 20-200mm (3,3-33)? Υπάρχει φυσικά η πολύ εξεζητημένη δυνατότητα της αλλαγής ποιότητας φακών, άλλο κάτι?

Ισως το SLR να σημαίνει γενικά και αόριστα "καλή ποιότητα", η "αλλαγή φακών"????

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Ενεργά Μέλη

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.652
Μέλη
39.400
Νεότερο μέλος
geotheoh

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα