• Η αναδρομή στο παρελθόν συνεχίζεται! Ψηφίστε την Ταξιδιωτική Ιστορία του μήνα για τους μήνες Μάρτιο - Μάιο 2020 !

Το πιο παγωμένο χωριό του κόσμου

renata

Member
Επόμενο Ταξίδι
μαλαισία
  • 1

View attachment atroktiko.eu_wp_content_uploads_2013_01_image9875.jpeg

Αν νομίζετε ότι ξέρετε τι σημαίνει βαρύς χειμώνας, σίγουρα δεν έχετε βρεθεί ποτέ σε χωριό της Ρωσίας, και συγκεκριμένα στο χωριό Oymyakon. Η μέση θερμοκρασία τον Ιανουάριο είναι -50 βαθμοί Κελσίου, δίνοντας στο χωριό τον τίτλο του «πιο παγωμένου οικισμού που κατοικείται μόνιμα στον κόσμο».
Η χαμηλότερη θερμοκρασία που έχει καταγραφεί ποτέ στην περιοχή ήταν -71,2 βαθμοί Κελσίου!
Στο χωριό κατοικούν περίπου 500 άνθρωποι. Τη δεκαετία του 1920-1930 οι εκτροφείς ταράνδων έκαναν στάση στην περιοχή για να ποτίσουν τα κοπάδια τους στις ιαματικές πηγές
περισσότερα...
troktiko » Το πιο παγωμένο χωριό του κόσμου

giannismits

Member
Επόμενο Ταξίδι
?
Είχα δει μια ενδιαφέρουσσα εκπομπή γιαυτό το χωριό.Το είχα ψάξει και στο Google.Και ως κλασικός λάτρης και τρελός του χιονιού και της παγωνιάς έχω την επιθυμία ή το βίτσιο να βρεθώ εκεί :D

alex23

Member
Ταξίδι-Όνειρο
N.Y,ΙΝΔΙΑ,ΚΙΝΑ,ΜΑΛΔΙΒΕΣ
δεν ξέρω, αν είναι μαζοχισμός, αλλά θέλω πολύ να παω εκεί.

kalspiros

Member
Επόμενο Ταξίδι
remaining UK
Ταξίδι-Όνειρο
yeah, whatever...
το έχω προσθέσει εδώ και καιρό στα προγνωστικά καιρού στο κινητό μου. για τις επόμενες 10 μέρες έχω:
-36/-46
-31/-44
-35/-44
-35/-45
-35/-46
-35/-43
-36/-45
-36/-42
-35/-40
-34/-39
κάνω λοιπόν την εξής σκέψη και ρωτώ: στην Ελλάδα, άλλο να έχεις 35 και άλλο 0! σωστά; σωστά! δηλαδή έτσι κι ανέβει εκεί πάνω από τους -35 στους 0 θα βγούν ξεβράκωτοι στους δρόμους... μμάστα...

ΥΓ: ναι, όντως παραβλέπω το γεγονός ότι από ένα σημείο ψύξης και μετά δεν γίνεται άμεσα αντιληπτή η αλλαγή...

ko_ve

Member
Επόμενο Ταξίδι
ΗΠΑ
Ταξίδι-Όνειρο
Χαβαη
επειδη ειμαι κρυουλιαρης απο μικρος,δεν προκειται να παω ποτε χειμωνα σε κρυα χωρα ουτε για ενα εκατομυριο ευρω.να περπατας στον παγο και στο χιονι ειναι οτι χειροτερο εχω πραγματικα.

tripakias

Member
Επόμενο Ταξίδι
Λατινική Αμερική
Ταξίδι-Όνειρο
Εκεί
επειδη ειμαι κρυουλιαρης απο μικρος,δεν προκειται να παω ποτε χειμωνα σε κρυα χωρα ουτε για ενα εκατομυριο ευρω.να περπατας στον παγο και στο χιονι ειναι οτι χειροτερο εχω πραγματικα.
Καλα εσυ θα κανεις χειροτερο πραγμα (θα πεταξεις για Αμερικη με τους Τουρκους) και μαλιστα πληρωσες γι αυτο.

Mimia

Member
Επόμενο Ταξίδι
Παντού
Ταξίδι-Όνειρο
Ιαπωνία
να μαζευτούμε να πάμε όλοι οι μαζοχιστές μαζι:bleh:

Mimia

Member
Επόμενο Ταξίδι
Παντού
Ταξίδι-Όνειρο
Ιαπωνία
κάνω λοιπόν την εξής σκέψη και ρωτώ: στην Ελλάδα, άλλο να έχεις 35 και άλλο 0! σωστά; σωστά! δηλαδή έτσι κι ανέβει εκεί πάνω από τους -35 στους 0 θα βγούν ξεβράκωτοι στους δρόμους... μμάστα...
:haha::haha::haha::haha::haha:

Hellium

New Member
Ταξίδι-Όνειρο
Ιαπωνία
Έχει φτάσει -71 κελσίου, χμμμμ, ωραίο το κρύο αλλά είπαμε. . .Θα πήγαινα πάντως να δω πως είναι να μη νιώθεις τα κόκαλα σου.! :Ρ

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.636
Μέλη
39.375
Νεότερο μέλος
maria kou

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom