• Η αναδρομή στο παρελθόν συνεχίζεται! Ψηφίστε την Ταξιδιωτική Ιστορία του μήνα για τους μήνες Μάρτιο - Μάιο 2020 !

Τουρκία Τουρκία με μοτοσυκλέτα

kostvana

New Member
Χαιρετώ σας!
Εχω σχεδιάσει να παω ταξιδι Τουρκια με τη μοτοσυκλετα μου 15 με 30 αυγουστου...Υπαρχει ομως ενα προβλημα. Το διπλωμα οδηγησης ληγει στο τελος του μηνα (επαγγελματικο). Κατεθεσα τα χαρτια για την ανανεωση του, αλλα μου είπαν οτι θα ειναι ετοιμο σε 1,5 μήνα, δηλαδη αρχες σεπτεμβρη!!!!
Αντ' αυτου μου εδωσαν μια απλη βεβαιωση στα ελληνικα οτι εχω καταθεσει τα χαρτια μου.
Μια ζωη την εχουμε και λεω να το ρισκάρω.
Γνωριζετε εαν ελεγχουνε το διπλωμα οδηγησης του οχηματος σου κατα την εισοδο στην τουρκια; Ολα τα υπολοιπα εγγραφα -διαβατηριο, αδεια κυκλοφοριας οχηματος, ασφαλεια/πρασινη καρτα- ισχυουν κανονικα.
Ευχαριστω πολυ ;)

McElk

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Novaya Zemlya
Όπως πρόσφατα έχουμε απαντήσει στο thread «Με ιδιωτικό ΙΧ στην Τουρκία... τι έγγραφα χρειάζομαι;» για την είσοδο στην γείτονα χώρα στα σύνορα ζητούν α) διαβατήριο ή ταυτότητα β) άδεια κυκλοφορίας και γ) διεθνή ασφάλεια (πράσινη κάρτα). Το δίπλωμα θα σου το ζητήσει μόνον η τροχαία σε τυχόν έλεγχο, τροχαία παράβαση ή (ό μη γένοιτο) εμπλοκή σου σε ατύχημα. Απορώ όμως γιατί να λήξει το δίπλωμά σου της μοτοσικλέτας ταυτόχρονα με το επαγγελματικό σου του αυτοκινήτου. Πρόσεξε τις ημερομηνίες ισχύος που έχει κάθε κατηγορία μήπως κάνεις λάθος.

Last edited by a moderator:

renata

Member
Επόμενο Ταξίδι
μαλαισία
Exω διασχίσει όλη σχεδόν την τουρκία με moto δίς.
Μπλόκα γενικα δεν ειχε στους δρόμους αλλα κινούμαστε στο εσωτερικό μέρος της χώρας.
αν φοράτε το κράνος σας που εννοείται... και δεν κανετε τρέλες στους δρόμους,το σίγουρο ειναι οτι μόνο θα σας χαιρετούν..
παντως το δίπλωμα το θεωρώ απαραίτητο γιατί τελευταία οι τούρκοι τα πανε καλά με την γραφειοκρατία.
να το σιγουρέψετε πρίν άν ισχύει το προσωρινό χαρτί,αλλα νομίζω οτι αφού βγάλατε την πράσινη κάρτα που ειναι απαραίτητο το δίπλωμα για να την βγάλετε,μαλον δεν θα έχετε πρόβλημα..
και εγώ θα το ρίσκαρα.:cool:

mariasth

Member
γιατί δεν μεταφράζεις στο υπουργείο το χαρτί που σου έδωσαν για να είσαι καλυμμένος?Αν το κάνεις στο υπουργείο νομίζω ότι θεωρείτε επίσημο και δεν θα έχεις πρόβλημα ότι και να προκύψει!

kostvana

New Member
το ρισκαρα !!! κανενα πρόβλημα

το ρίσκαρα λοιπόν, πήγα 13 μέρες, 4000km, παράλια αιγαίου-καπαδοκια-μαυρη θάλασσα-ιστανμπουλ.
απίστευτες εικόνες, ένας πολύ φιλόξενος λαός.

evankast

New Member
Γειά χαρά. Θελω να κανω ακριβως το ιδιο ταξιδι το καλοκαιρι στη Τουρκια με ενα xt 660 R. Σε παρακαλω πες για την εμπειρία σου. Πως είναι το οδικο δίκτυο ? Κινδυνέυεις. Τα βενζινάδικα είναι τακτικά. Αν παθει ζημια η μηχανή τι γίνεται κτλ...

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.635
Μέλη
39.376
Νεότερο μέλος
Vichumills

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom