Ibara
Member
Διαβάζω αρκετές μέρες το νήμα και μου έχει γεννηθεί μια απορία. Κάποιοι μίλησαν για τουρίστες και ταξιδιώτες. Μα για να είσαι τουρίστας δεν πρέπει να είσαι και ταξιδιώτης;
Κι εμένα με μπερδεύει αυτό. Αν έχω καταλάβει καλά η ιεραρχία είναι τουρίστας < ταξιδιώτης < ταξιδευτής.Διαβάζω αρκετές μέρες το νήμα και μου έχει γεννηθεί μια απορία. Κάποιοι μίλησαν για τουρίστες και ταξιδιώτες. Μα για να είσαι τουρίστας δεν πρέπει να είσαι και ταξιδιώτης;
Όχι, υπάρχουν αρκετές διαφορές με σημαντικότερη για μένα πως ο τουρίστας πάει για διακοπές ενώ ο ταξιδιώτης για να καλύψει την επιθυμία του να δει και να ζήσει καινούργια μέρη και κουλτούρες. Να κάνει κοινώς το ψώνιο του.Διαβάζω αρκετές μέρες το νήμα και μου έχει γεννηθεί μια απορία. Κάποιοι μίλησαν για τουρίστες και ταξιδιώτες. Μα για να είσαι τουρίστας δεν πρέπει να είσαι και ταξιδιώτης;
Η λεξη "ταξιδευτης-ταξιδευτρια" ειναι κατι σαν χειροτονια σε Παπα. Απο 3 μηνες ταξιδι και πανω. Θα κανετε τον σταυρο σας και θα προσκυνατε.Κι εμένα με μπερδεύει αυτό. Αν έχω καταλάβει καλά η ιεραρχία είναι τουρίστας < ταξιδιώτης < ταξιδευτής.
Ταξιδευτής δεν γεννιέσαι, γίνεσαι δηλαδή;Η λεξη "ταξιδευτης-ταξιδευτρια" ειναι κατι σαν χειροτονια σε Παπα. Απο 3 μηνες ταξιδι και πανω. Θα κανετε τον σταυρο σας και θα προσκυνατε.
Εγώ ανάποδα θα το έβαζα. Ο ταξιδευτής θαλασσόδερνεται σαν κακομοίρης όπως ο Κολόμβος και δεν ξέρει και που έχει πάει, έρχεται μετά ένας Βεσπούκι και το βρίσκει και του παίρνει τη ταυτότητα.Κι εμένα με μπερδεύει αυτό. Αν έχω καταλάβει καλά η ιεραρχία είναι τουρίστας < ταξιδιώτης < ταξιδευτής.
Οι υπόλοιποι τα κρατάνε; Πόσα immodium πήραν δλαδή;Ο τουρίστας κατέχει την απόλυτη σοφία ξέρει πως παντού τα ίδια είναι μωρέ αλλά και να μην είναι εγώ μπρούμυτα θα κοιμηθώ. Και πάει διακοπές να φάει, να πιει, να ξαπλάρει, να κατουρήσει, να χέσει κι όλα κομπλέ.
Ουτε Παπας γεννιεσαι .Ταξιδευτής δεν γεννιέσαι, γίνεσαι δηλαδή;
αυτος που οδηγαει 2 ωρες να παει σε ενα πανηγυρι να φαει σουβλακια και να γυρισειΤουρίστας δεν είναι αυτός που κυκλοφορεί με κρεμασμένη στο λαιμό φωτογραφική μηχανή και τραβάει τα άπαντα;
Ταξιδευτής δεν είναι αυτός που κάθετε σε ένα απόμερο καφέ απολαμβάνοντας το ρόφημα του και διαβάζει ένα τεράστιο βιβλίο και που και που σηκώνει το βλέμμα του στον ουρανό και στοχάζεται το άπειρο;
Και ο εκδρομέας ποιος είναι βρε παιδιά;
Ολα τα κλισε των "ταξιδευτων" μαζεμενα εδω :Τουρίστας δεν είναι αυτός που κυκλοφορεί με κρεμασμένη στο λαιμό φωτογραφική μηχανή και τραβάει τα άπαντα;
Ταξιδευτής δεν είναι αυτός που κάθετε σε ένα απόμερο καφέ απολαμβάνοντας το ρόφημα του και διαβάζει ένα τεράστιο βιβλίο και που και που σηκώνει το βλέμμα του στον ουρανό και στοχάζεται το άπειρο;
Και ο εκδρομέας ποιος είναι βρε παιδιά;