• Η αναδρομή στο παρελθόν συνεχίζεται! Ψηφίστε την Ταξιδιωτική Ιστορία του μήνα για τους μήνες Μάρτιο - Αύγουστο 2020 !

Ταξιδι στο εξωτερικο

Sagia

New Member
Γινεται καποιος ανηλικος (π.χ 15 ετων) να ταξιδεψει στο εξωτερικο [με τουριστικο γραφειο(γκρουπ),ξεναγο,συγκεκριμενο αριθμο ημερων,κλεισμενα ξενοδοχεια κλπ.]γνωριζοντας την γλωσσα,εχοντας στην κατοχη του χρηματα για τις βασικες αναγκες,διαβατηριο και με συγκαταθεση των γονεων ομως χωρις να συνοδευεται απο καποιον ενηλικα?
Ευχαριστω. :xmas_cheesygrin:

thimios8663

Member
Επόμενο Ταξίδι
Ρουμανία-Σερβία
Ταξίδι-Όνειρο
Ινδία
Καλησπερα,αληθεια θα ηθελα και γω να το μαθω αυτο..!Προτοτυπη ερωτηση,τουλαχιστον για μενα..!Αντε λυστε μας καποιος γνωστης την απορια..!

joss

Member
Επόμενο Ταξίδι
Αγνωστο...
Ταξίδι-Όνειρο
Πολλα...
Εγω εκανα ακριβως αυτο που περιγραφεις για πρωτη φορα στα 17,5 χρονια μου και κανεις δεν με ρωτησε τιποτα. Βεβαια ηταν πριν αρκετα χρονια και δεν ξερω αν εχει αλλαξει κατι τωρα.

taver

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Iles Kerguelen
Γινεται καποιος ανηλικος (π.χ 15 ετων) να ταξιδεψει στο εξωτερικο [με τουριστικο γραφειο(γκρουπ),ξεναγο,συγκεκριμενο αριθμο ημερων,κλεισμενα ξενοδοχεια κλπ.]γνωριζοντας την γλωσσα,εχοντας στην κατοχη του χρηματα για τις βασικες αναγκες,διαβατηριο και με συγκαταθεση των γονεων ομως χωρις να συνοδευεται απο καποιον ενηλικα?
Ευχαριστω. :xmas_cheesygrin:
Γίνεται βέβαια. To είχα κάνει 2 φορές στα 13 και στα 14 μου (μερικές εβδομάδες στην Αγγλία με το φροντιστήριο των Αγγλικών μου...).

underwater

Member
Επόμενο Ταξίδι
?
Ταξίδι-Όνειρο
Ανταρκτική
Γίνεται βέβαια. To είχα κάνει 2 φορές στα 13 και στα 14 μου (μερικές εβδομάδες στην Αγγλία με το φροντιστήριο των Αγγλικών μου...).
Παρομοίως (15 εγώ και 12 η αδερφή μου!). Οι γονείς μου είχαν υπογράψει στο αστυνομικό τμήμα και επίσης συνοδευόμασταν από ενήλικες (καθηγητές). Αλλά λεπτομέρειες δεν θυμάμαι, τα μυαλά ήταν τελείως αλλού (1η φορά στο εξωτερικό γαρ:xmas_biggrin:)!

Επόμενο Ταξίδι
Χονγκ Κονγκ
Ταξίδι-Όνειρο
Γύρος του κόσμου
Sagia μου εσύ εννοείς το να βγεις γενικώς από τη χώρα με μία εκδρομή ενός τουριστικού γραφείου η οποία απευθύνεται σε ενήλικες Ή (όπως λέει ο taver) να πας μια εκπαιδευτική εκδρομή (πάλι με τουριστικό γραφείο) η οποία απευθύνεται σε μαθητές, έχει συνοδούς κλπ κλπ; Γιατί στην πρώτη περίπτωση μπορεί να μη δεχτεί το τουριστικό γραφείο να συμμετέχεις, εφόσον είσαι ανήλικη. Εννοώ, ποιος θα είναι ο συνοδός σου; Θα έχει την ευθύνη ο ξεναγός;

orestcrete

Member
Επόμενο Ταξίδι
Iceland
Ταξίδι-Όνειρο
New Zealand
Εγω αλλο καταλαβα .. Αυτο που ζηταει η κοπελα ειναι να ταξιδεψει με τουριστικο γκρουπ με ενηλικες .. αλλο αυτο που λεει ο taver και η underwater και αλλο αυτο που ζηταει το κοριτσι .. Για να μην γινονται παρερμηνειες .. sagia περιμενε να εμφανιστει ο pan pan και θα σου απαντησει ..

Bahari

Member
Sagia μου εσύ εννοείς το να βγεις γενικώς από τη χώρα με μία εκδρομή ενός τουριστικού γραφείου η οποία απευθύνεται σε ενήλικες
Εγω αλλο καταλαβα .. Αυτο που ζηταει η κοπελα ειναι να ταξιδεψει με τουριστικο γκρουπ με ενηλικες ..
Από τα λεγόμενα της Sagia κι εγώ αυτό κατάλαβα. Τα φροντιστήρια και τα σχολεία μπορεί να διοργανώνουν εκδρομές στο εξωτερικό, την ευθύνη όμως την έχουν οι καθηγητές. Στην περίπτωση όμως της συμμετοχής ανήλικου ατόμου σε γκρουπ ενηλίκων, δεν ξέρω αν μπορεί ο αρχηγός της εκδρομής να κάνει χρέη συνοδού. Δηλαδή, αν ο ανήλικος θέλει να βγει μόνος του, θα αναλάβει την ευθύνη ο αρχηγός ή θα είναι αναγκασμένος να σέρνει πάντα κοντά του τον ανήλικο;

SPROM

Member
Επόμενο Ταξίδι
Εξεταστική
Ταξίδι-Όνειρο
Δεν ξέρω τώρα...
Εγώ έχω κάνει ακριβώς αυτό που περιγράφει η κοπέλα, γιατί το πακέτο που έδινε το πρακτορείο ήταν φθηνότερο απ' ό, τι μπορούσα να βρω εγώ τελευταία στιγμή, οπότε πήγα Λονδίνο. Και μάλιστα, χωρίς γραπτή συγκατάθεση των γονέων. Φυσικά, δεν ήμουν 13, αλλά 16, οπότε πιθανώς να έχει σημασία. Φαντάζομαι ότι καλό θα ήταν να τηλεφωνήσεις στην αεροπορική εταιρεία ή το αεροδρόμιο.

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.652
Μέλη
39.400
Νεότερο μέλος
geotheoh

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom