Περού Ταξίδι στο Περου

sabas

Member
Τον περασμένο Οκτώβριο που επισκεφθήκαμε το Περού χρησιμοποιήσαμε το all inclusive πακέτο της IncaRail. Μας παρέλαβε βανάκι από το κατάλυμά μας στο Κούσκο μέχρι το Ολανταιτάμπο και από κει με τραίνο ως το Ματσου Πιτσου όπου είχαμε ιδιωτικό οδηγό.

IMG_20250215_130642.jpg

Eva Bag

Member
Οι εταιρείες τρένων για το Μάτσου Πίτσου (Άγουας Καλιέντες) είναι δύο. Εισιτήρια βγάζεις από τους ιστότοπούς τους: Incarail και Perurail. Έχει διάφορες κατηγορίες εισιτηρίων με ανάλογες τιμές. Επιλέγεις όποιο σου ταιριάζει και πάντα σε συνδυασμό με το εισιτήριο εισόδου σου στον αρχαιολογικό χώρο.
Εισιτήρια για το λεωφορείο από το Άγουας Καλιέντες για τον αρχαιολογικό χώρο μπορείς να βγάλεις από πριν στον επίσημο ιστότοπό τους: Consettur.
Ευχαριστωωω 😇

Τελειο ! Ευχαριστωω

skoumpi

Member
Καλησπέρα σε ολους

Χρειάζομαι την γνώμη σας σε ενα πρόγραμμα για Περού Βολιβία τον Ιούλιο
Δεν θέλω να είναι πολύ σφιχτό και κουραστικό, όσο βεβαία γίνεται αυτό σε ένα τέτοιο ταξίδι.
Μοιραία έχει βραδινά λεωφορεία για λόγους κόστους !!!! Έτσι όπως είναι οι εσωτερικές πτήσεις ήδη είναι ακριβές
15/7 άφιξη σε Λίμα 04:20 πρωί
15/7 10:25 πτήση για Puerto Maldonado """ Το βάζω την ιδια μέρα ή όχι
15/7 Αμαζόνιος
16/7 Αμαζόνιος
17/7 Πτήση για Κούσκο & ταξί για Οllantaytambo (
διανυκτέρευση εκεί λόγω υψομέτρου)
18/7 Οllantaytambo
19/7 τρένο κτλ για Ματσου Πίτσου επιστροφή το απόγευμα και μεταφορά στο Cusco
20/7 cusco
21/7 cusco
22/7 Cusco και βραδινό λεωφορείο για Πούνο
23/7 Πούνο (νησάκια κτλ) διανυκτέρευση
24 /7 Πρωινό λεωφορείο για Αρεκίπα διανυκτέρευση
25/7 Αρεκίπα
26/7 Αρεκίπα βραδινή πτήση για Λα Παζ ( μέσω Λίμας)
27/7 Πρωι στη Λα Παζ 05:00
27/7 βραδινο λεωφορείο για Uyuni (
tο βάζω την ίδια μέρα ή όχι να μείνω ενα βράδυ Λα Παζ)
28/7 Uyuni ημερήσια .... 28/7 βραδινο για Λα Παζ
29/7 Λα Παζ φτάνω το πρωί ... Διανυκτέρευση
30/7 πρωινή πτήση για Λίμα
30/7 Λιμα
1/8 Λίμα
2/8 Επιστροφή

Κάθε παρατήρηση ευπρόσδεκτη .... Αν κάτι δεν έχουμε λάβει υπ' οψιν και είναι σημαντικό !!!
Σας ευχαριστώ !!!! Αν ολα είναι οκ προχωράω σε κρατήσεις εσωτερικών πτήσεων και εκδρομής στο Muchu Picchu

Eva Bag

Member
Επίσης μήπως έχει ταξιδέψει κάνεις Αύγουστο Περού? Γίνεται πανικός? εμεις θα μείνουμε Οllantaytambo το βράδυ πριν το Μάτσου Πιτσου . Τι ώρα προτείνετε να μπούμε? Πχ 10.00 ή 13.00 14.00 ?

georgi d

Member
Νας σας βάλω ακόμα κάτι εάν ν γίνετε γιατί το βλέπω ότι πρέπει να είναι καλό
Περού και λίγο Βολιβία
Μπράβο εγώ προσωπικά δεν είμαι για τέτοια μακρινά ταξίδια. Εμείς που δεν θα πάμε θα διαβάζουμε τις δικές σας ιστορίες.

Περού και λίγο η Βολιβία. Ιούλιος - Αύγουστος 2021(βίντεο)
26 Σεπ 2021

Αυτή είναι η πρώτη μου αναφορά, οπότε μην με κρίνετε πολύ σκληρά :)
Ζω στη Γαλλία και πετάξαμε στις 23.07 Βασιλεία - Άμστερνταμ και από εκεί για Περού με την αεροπορική εταιρεία KLM.
Τα εισιτήρια μετ' επιστροφής κοστίζαν 422 ευρώ το άτομο, αλλά χωρίς αποσκευές. Πληρώσαμε 65 ευρώ ξεχωριστά για μια βαλίτσα

Ταξιδέψαμε στο Περού κυρίως με ενοικιαζομενο αυτοκίνητο..

Δεν το πρόσεξα γιατί με αυτοκίνητο είναι εύκολο να ταξιδεύεις.

Ακόμα ένα για Περού !

Περού 2023-2024
Και αυτό έχει φοβερές φωτογραφίες

Last edited:

geopap

Member
Καλησπέρα σε ολους

Χρειάζομαι την γνώμη σας σε ενα πρόγραμμα για Περού Βολιβία τον Ιούλιο
Δεν θέλω να είναι πολύ σφιχτό και κουραστικό, όσο βεβαία γίνεται αυτό σε ένα τέτοιο ταξίδι.
Μοιραία έχει βραδινά λεωφορεία για λόγους κόστους !!!! Έτσι όπως είναι οι εσωτερικές πτήσεις ήδη είναι ακριβές
15/7 άφιξη σε Λίμα 04:20 πρωί
15/7 10:25 πτήση για Puerto Maldonado """ Το βάζω την ιδια μέρα ή όχι
15/7 Αμαζόνιος
16/7 Αμαζόνιος
17/7 Πτήση για Κούσκο & ταξί για Οllantaytambo (
διανυκτέρευση εκεί λόγω υψομέτρου)
18/7 Οllantaytambo
19/7 τρένο κτλ για Ματσου Πίτσου επιστροφή το απόγευμα και μεταφορά στο Cusco
20/7 cusco
21/7 cusco
22/7 Cusco και βραδινό λεωφορείο για Πούνο
23/7 Πούνο (νησάκια κτλ) διανυκτέρευση
24 /7 Πρωινό λεωφορείο για Αρεκίπα διανυκτέρευση
25/7 Αρεκίπα
26/7 Αρεκίπα βραδινή πτήση για Λα Παζ ( μέσω Λίμας)
27/7 Πρωι στη Λα Παζ 05:00
27/7 βραδινο λεωφορείο για Uyuni (
tο βάζω την ίδια μέρα ή όχι να μείνω ενα βράδυ Λα Παζ)
28/7 Uyuni ημερήσια .... 28/7 βραδινο για Λα Παζ
29/7 Λα Παζ φτάνω το πρωί ... Διανυκτέρευση
30/7 πρωινή πτήση για Λίμα
30/7 Λιμα
1/8 Λίμα
2/8 Επιστροφή

Κάθε παρατήρηση ευπρόσδεκτη .... Αν κάτι δεν έχουμε λάβει υπ' οψιν και είναι σημαντικό !!!
Σας ευχαριστώ !!!! Αν ολα είναι οκ προχωράω σε κρατήσεις εσωτερικών πτήσεων και εκδρομής στο Muchu Picchu
Για την ίδια μέρα πτήση κανείς δεν μπορεί να ξέρει τι μπορεί να συμβεί, αλλά γνώμη μου δεν θα το ρίσκαρα. Εγώ θα καθόμουν μια μέρα Λίμα και θα μετακινούσα το πρόγραμμα προς τα κάτω ( από την στιγμή που έχεις βάλει 3 μέρες Λίμα στο τέλος).
Τώρα σύμφωνα με τις ισχύουσες ημερομηνίες θα έκανα.
17/7: Διανυκτέρευση Ollanta (αν προλαβαίνεις και ένα από τα βουνά με προτίμηση στο ruinas)
18/7: Machu Picchu και Διανυκτέρευση Ollanta.
19/7: Με τον ταρίφα που θα σε πάει από Cusco - Ollanta του λες να έρθει να σε πάρει και να σε κάνει όλη την Ιερή Κοιλάδα και διανυκτέρευση Κούσκο
20-21/07: Κουσκο. (αν θες βάζεις rainbow στις 21).
22/07: Πρωινό λεωφορείο για Πούνο με στοπ σε αρκετά αξιοθέατα και διανυκτέρευση Πόυνο.
23/07 Διανυκτέρευση Amantani
24/07: Επιστροφή από Νησάκια και βραδινό λεωφορείο για Αρεκιπα.
25/07: Αρεκιπα
26/07: Αρεκίπα.

Την Βολιβία την βλέπω λίγο φορτωμένη και αρκετά εμβόλιμη ( αφού φτάσαμε ως εκεί ας κάνουμε και αυτό), αλλά από εκεί δεν έχω πάει οπότε δεν εκφέρω γνώμη για το πρόγραμμα.

georgi d

Member
Εδώ κάτι μας γράφει για τα εισιτήρια μια κοπέλα. Η μήπως κάνει λάθος με τις κάρτες Visa.Η βλέπω είναι παλιές πληροφορίες. Τώρα μπορεί να είναι διαφορετικά.

Αυτά μας γράφει :
Είναι πιθανό εσείς (όπως εγώ και πολλοί άλλοι) να μην μπορείτε να κάνετε μια πληρωμή. Μόνο κάρτες Visa γίνονται δεκτές, αλλά συχνά αποτυγχάνουν.

Λάβατε επιβεβαίωση χωρίς προβλήματα; Τυχερός είσαι! Μπορείτε να κάνετε κύλιση σε αυτήν την ενότητα.

Το ίδιο πρόβλημα; Ας δούμε τι μπορεί να γίνει:

• πληρώστε με κάρτα φίλου (δεν χρειάζεται να τη δείξετε στην είσοδο).
  • Ζητήστε από το ξενοδοχείο να σας αγοράσει ένα εισιτήριο.
  • αγοράστε από μεσάζοντες, ταξιδιωτικά γραφεία (συνήθως 20 USD ακριβότερα).
  • Εάν βρίσκεστε ήδη στο Περού, μπορείτε να πληρώσετε σε οποιοδήποτε υποκατάστημα της Banco de la Nacion.
Όπως μπορείτε να δείτε, υπάρχουν πολλές επιλογές, ελπίζω ότι θα μπορέσετε να λύσετε το πρόβλημα χρησιμοποιώντας την πρώτη ή τη δεύτερη μέθοδο.

Το ξενοδοχείο μου στο Κούσκο μου αγόρασε τα εισιτήρια (θα σας πω περισσότερα για αυτά παρακάτω) και τους έδωσα τα χρήματα αργότερα.)

Εισιτήρια για Μάτσου Πιτσου, αυτή μας γράφει να μπείτε 10.00πμ. Διαβάστε γιατί κάτι ωφέλιμο θα γράφει. Με βλέπω να ετοιμάζομε και εγώ για Περού :)

Last edited:

skoumpi

Member
Βεβαια η διαφορα Peru Rail, εισητηρια εισοδου κ'$24 λεωφορειο, ειναι πολυ λιγη αν παρεις το απλο πακετο της Inca με τον ξεναγο. Οσο για τον τροπο με VPN τον αναφερα στον/στην @depy!!! Και το chrome εχει τζαμπα vpn, add on, αλλα δεν μου ολοκληρωνε την συναλλαγη με τη Revolut. Eγω τα κλεισα με τον Τor browser απο περιβαλλον Windows .
Καλημερα
Μολις τα κατάφερα και εγω με Tor, σε ευχαριστώ πολύ για την πληροφορία που μοιράστηκες μαζί μας !!!

skoumpi

Member
Για την ίδια μέρα πτήση κανείς δεν μπορεί να ξέρει τι μπορεί να συμβεί, αλλά γνώμη μου δεν θα το ρίσκαρα. Εγώ θα καθόμουν μια μέρα Λίμα και θα μετακινούσα το πρόγραμμα προς τα κάτω ( από την στιγμή που έχεις βάλει 3 μέρες Λίμα στο τέλος).
Τώρα σύμφωνα με τις ισχύουσες ημερομηνίες θα έκανα.
17/7: Διανυκτέρευση Ollanta (αν προλαβαίνεις και ένα από τα βουνά με προτίμηση στο ruinas)
18/7: Machu Picchu και Διανυκτέρευση Ollanta.
19/7: Με τον ταρίφα που θα σε πάει από Cusco - Ollanta του λες να έρθει να σε πάρει και να σε κάνει όλη την Ιερή Κοιλάδα και διανυκτέρευση Κούσκο
20-21/07: Κουσκο. (αν θες βάζεις rainbow στις 21).
22/07: Πρωινό λεωφορείο για Πούνο με στοπ σε αρκετά αξιοθέατα και διανυκτέρευση Πόυνο.
23/07 Διανυκτέρευση Amantani
24/07: Επιστροφή από Νησάκια και βραδινό λεωφορείο για Αρεκιπα.
25/07: Αρεκιπα
26/07: Αρεκίπα.

Την Βολιβία την βλέπω λίγο φορτωμένη και αρκετά εμβόλιμη ( αφού φτάσαμε ως εκεί ας κάνουμε και αυτό), αλλά από εκεί δεν έχω πάει οπότε δεν εκφέρω γνώμη για το πρόγραμμα.
Σε ευχαριστώ πολύ!!!! Τελικά έκανα κάποιες αλλαγές στο πρόγραμμα γι αυτούς τους λογούς που αναφέρεις και εσυ !!! Να είναι πιο ταιριαστό !!!!
Για την πρώτη μερα πτήση ή οχι ακόμη το σκέφτομαι ..... Μπορω να αφήσω απο 6 εως 10 ωρες κενο στο αεροδρόμιο !!Αν κάτι πάει πολύ λάθος θα χάσω μια μέρα στον Αμαζόνιο

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.835
Μέλη
39.600
Νεότερο μέλος
chrisdi

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom