varioAthens
Member
Ε ναι αλλα τουλαχιστον να ξερω απο που να αρχισω να ψαχνω...πυρηνικη φυσικη καταντησε
Ειναι λιγο φλου οι εποχες πια. Αν μπορουσες Απριλιο εχεις πολυ περισσοτερες πιθανότητες. Τη γνωμη μου για το inca trail την εχω πει, ισως η λιγοτερο καλη επιλογη απο ολες.Βρήκα ένα σάιτ στο διαδίκτυο που έλεγε 14 τρόποι να φτάσετε στο Μάτσου Πίτσου. Ήταν πολύ αναλυτικό και πρότεινε διάφορες πεζοπορικές διαδρομές εκτός του inka trail. Αρχές Μάρτη που είναι ακόμα περίοδος βροχών, είναι εφικτό άραγε να περπατήσεις; Είναι ανοιχτά τα μονοπάτια;
Δεν έχω επιλέξει καλή εποχή τελικά. Και το salar de uyuni -θα πάω μετά Βολιβία- είδα ότι γεμίζει νερό και γίνεται σαν μια 5 πόντων λίμνη. Θά δω μήπως μετακινήσω το ταξίδι κανένα μήνα. Αυτό είναι το καλό των εισητηρίων με τα μίλια!!!!Ειναι λιγο φλου οι εποχες πια. Αν μπορουσες Απριλιο εχεις πολυ περισσοτερες πιθανότητες. Τη γνωμη μου για το inca trail την εχω πει, ισως η λιγοτερο καλη επιλογη απο ολες.
Δεν μπορώ να πω ότι με ενθουσίασαν. Πιο πολύ βόλτα με σκάφος ήταν για να δεις θαλασσοπούλια. Θετικό στοιχείο το ότι μια και δεν πήγα στις γραμμές Νάσκα, εκεί μπόρεσα τουλάχιστον να δω ένα γεωγλυφικό στην ακτή, έστω και υποδεέστερο. Επίσης πολύ θετικός και ο συνδυασμός τους με τη Χουακατσίνα που μ' άρεσε πάρα πολύ (γούστα όμως είναι αυτά).Διάβασα καπου ότι τα ballestras τα λένε τα Γκαλαπάγκος του Περού. Εγώ που έχω πάει στα Γκαλαπαγκος, αξίζει να πάω και στα ballestras ή θα είναι ένα αντίγραφο - κατώτερο μάλιστα;
Το σίγουρο πάντως είναι ότι στη χαμηλή περίοδο (16 Οκτωβρίου - 31 Μαΐου) δεν διατίθενται οι 4 από τις 10 συνολικά διαδρομές του Μάτσου Πίτσου (δεν αφορά τις διαδρομές του κυκλώματος 2).Αρχές Μάρτη που είναι ακόμα περίοδος βροχών, είναι εφικτό άραγε να περπατήσεις; Είναι ανοιχτά τα μονοπάτια;
Ορίστε! Έγραψα το Πίτσου χωρίς "κ" για να μην έχεις να λες!Όσες φορές έχω πάει στο Μάτσου Πίτσου (και που ποτέ δεν έχω ακούσει κανέναν να το αναφέρει με το σωστό "κ" στη μέση, ούτε καν στα Κέτσουα, πιο πολύ για φιγούρα είναι η "σωστή" προφορά σα να λες το Βαζέχα Βαρτσίχα και μόνο σε ξενάγηση το ακούς)
Κι εμείς Απρίλιο είχαμε πάει Μάτσου Πίτσου και Σαλάρ ντε Ουγιούνι μαζί. Ο καιρός ήταν σούπερ από την άποψη των βροχών.Δεν έχω επιλέξει καλή εποχή τελικά. Και το salar de uyuni -θα πάω μετά Βολιβία- είδα ότι γεμίζει νερό και γίνεται σαν μια 5 πόντων λίμνη. Θά δω μήπως μετακινήσω το ταξίδι κανένα μήνα. Αυτό είναι το καλό των εισητηρίων με τα μίλια!!!!