Sassenach77
Member
- Ταξίδι-Όνειρο
- Γη του Πυρός
"μπολτάρουμε"????!!!! μου θύμισε τους "καποτίδες" τους Εγγλέζους. ΄Ετσι τους λέγαμε τη δεκαετία του ΄70 γιατί πίνανε πολλά cups of tea
"μπολτάρουμε"????!!!! μου θύμισε τους "καποτίδες" τους Εγγλέζους. ΄Ετσι τους λέγαμε τη δεκαετία του ΄70 γιατί πίνανε πολλά cups of tea
Το βασικό πρόβλημα,κατά την γνώμη μου,είναι η χαμηλή συμμετοχή.Φοβάμαι ότι οι δύο η περισσότεροι παράλληλοι διαγωνισμοί δεν θα την αυξήσουν.Ακόμη και η ομαδοποίηση όμως δεν θα αλλάξει τα κριτήρια ψήφου που σαφέστατα είναι υποκειμενικά για τον καθένα και μπορεί να αλλάζουν/μεταβάλλονται κατά καιρούς και ανάλογα με τις ιστορίες.' Αλλη φορά μπορεί να δίνει βαρύτητα κάποιος στα κείμενα και άλλη φορά στις φωτογραφίες ή τις πληροφορίες.Ανάλογα και με το τι παρουσιάζουν οι ιστορίες.Και δεν θεωρώ τις ιστορίες για Ελλαδα ριγμένες.Στις ταξινομήσεις/ανασκοπήσεις που κάνει ο @psilos3 τέσσαρα βραβεία έχει πάρει για τα χρόνια 2007-2009.Επομένως αν υπάρχουν καλές ιστορίες για Ελλάδα ψηφίζονται.Εγώ θα ξανα ρωτήσω τώρα, ποιο είναι το κριτήριο για να ξεχωρίσουν αυτές οι 4-5 ιστορίες; Για να πούμε οτι κάτι είναι καλύτερο απο κάτι άλλο πρέπει να υπάρχουν κάποια κριτήρια, αλλιώς δεν υφίσταται ταξινόμηση! Στην προκειμένη περίπτωση δεν έχουν οριστεί τέτοια κριτήρια και ο καθένας χρησιμοποιεί τα δικά του. Αν κάνω λάθος διορθώστε με. Αυτόματα η ταξινόμηση που αναφέρεις γίνεται τελείως υποκειμενική και κατ' επέκταση αναξιοκρατική! Καλογραμμένες είναι πολλές ιστορίες αλλά δεν παίρνουν βραβεία είτε γιατί ο προορισμός δεν είναι "πιασάρικος", είτε την ιστορία την έχει γράψει κάποιος "άσημος" που έγραψε μία ιστορία και δεν ξαναέγραψε μετά, είτε και γω δεν ξέρω για ποιόν άλλον λόγο......
Υπάρχουν μέλη που έχουν γράψει ιστορίες για όλα σχεδόν τα ταξίδια τους ή έχουν γράψει ουκ ολίγες ιστορίες, και κάποια απο αυτά δεν έχουν πάρει ούτε ένα βραβείο! Η συγγραφή ιστοριών απαιτεί κόπο και χρόνο και θεωρώ οτι θα έπρεπε να παίρνουν περισσότερα βραβεία αυτά τα μέλη, αλλά αυτό είναι δικό μου κριτήριο και είναι τελείως υποκειμενικό.....ποιος ορίζει οτι αυτό που λέω είναι σωστό ή λάθος, δίκαιο ή άδικο.
Πρόσφατα έπεσε στην αντίληψη μου οτι υπάρχει μέλος, εγγεγραμμένο πολλά χρόνια στο φόρουμ, που έχει γράψει πολλές ιστορίες, έχω διαβάσει πολλές απο αυτές και οι περισσότερες είναι καλογραμμένες (σύνταξη, ορθογραφία, ποικιλία προορισμών, παροχή πρακτικών πληροφοριών κτλ), έχει βοηθήσει πολύ κόσμο όλα αυτά τα χρόνια και έχει κάνει ΤΑ ταξίδια και δεν έχει πάρει ούτε ένα βραβείο 1ης θέσης.......
Αυτό που λες θα είχε νόημα αν υπήρχαν κριτήρια ταξινόμησης. Δεν υπάρχουν, οπότε δεν έχει νόημα να γίνει. Πως ορίζεται οτι οι 5 απο τις 15 είναι "καλύτερες";....
Και εγώ δεν θεωρώ κακή ιδέα να ομαδοποιηθούν οι ιστορίες ή να τρέχουν παράλληλα πχ δύο διαγωνισμοί. Επίσης κανένας δεν μας υποχρεώνει να διαβάζουμε όλες τις ιστορίες ή να συμμετέχουμε στους διαγωνισμούς.
Κάθε φορά που βλέπω ιστορία για Ελλάδα στον διαγωνισμό λέω "πάει αυτή την έφαγε η μαρμάγκα"....και είναι πολύ άδικο, γιατί υπάρχουν πολύ όμορφες και χρήσιμες ιστορίες για πολλούς προορισμούς, αλλά αυτοί που τις γράφουν αρκούνται σε ένα "συγχαρητήρια σε όλους τους συγγραφείς" και απο δω παν κι άλλοι. Κρίμα...
Νομίζω οτι σου απαντώ με το παρών πόστ. Όταν για παράδειγμα εσύ λες οτι δεν θα ψηφίζεις ιστορίες μελών που έχουν αφήσει εκκρεμείς ιστορίες, χρησιμοποιείς ένα κριτήριο δικό σου και έχεις κάθε δικαίωμα να το κάνεις, αλλά εγώ απο τη μεριά μου το θεωρώ άδικο και τελείως αναξιοκρατικό, οπότε δεν θα το χρησιμοποιούσα ως κριτήριο για να ψηφίσω.
Θα ήθελα, λοιπόν στη παρούσα φάση, να έχω άλλες δύο ψήφους, δηλαδή να μπορώ να ψηφίσω το 1/3 του συνόλου των ιστοριών που διαγωνίζονται, γιατί θεωρώ οτι οι τρεις ψήφοι είναι λίγοι για τον τρόπο με τον οποίο διεξάγεται ο διαγωνισμός!
Συμφωνώ και εγώ.Πολύ ωραία ιδέα αυτή, διαγωνισμός σε μακροπρόθεσμο πλάνο με τα best of!
πιστεύω ότι υπερτερεί πάντα του θέματος, ο τρόπος του γραψίματος. Αν π.χ, ένα ταξίδι στα Γιάννενα είναι γραμμένο με χιουμοριστικό τρόπο ή διηγείται ένα σωρό περιπέτειες και απρόοπτα, μπορεί σίγουρα να είναι πιο ενδιαφέρον από ένα ταξίδι στη Νέα Ζηλανδία που απλά παραθέτει στοιχεία και τοποθεσίες.Λέτε πολύ συχνά πολλοί, οτι θέλετε να αυξηθεί η συμμετοχή στην ψηφοφορία και πως μπορεί να γίνει αυτό. Πρότεινα να δοθούν κίνητρα με το πρώτο ποστ που έγραψα εδώ. Αν βραβεύονται περισσότερα μέλη για τις ιστορίες που γράφουν τότε θα υπάρχει περισσότερο ενδιαφέρον για συγγραφή και απο αυτούς που συμμετέχουν ήδη αλλά και απο άλλα μέλη που δεν έγραφαν και θα θελήσουν να το κάνουν, είτε απο μέλη που ούτως ή άλλως δεν γράφουν ούτε ψηφίζουν, αλλά θα ξεκινήσουν να ψηφίζουν γιατί θα έχει σασπένς. Ούτως ή άλλως τα βραβεία είναι για το θεαθήναι.
Δεν αμφιβάλλω και αυτό θα συνεχίσει να γίνεται. Το αν έχει σημασία ή όχι ας το κρίνουν όλοι όσοι ζητούν μεγαλύτερη συμμετοχή στους διαγωνισμούς.
Πόσο μπορεί να μας εξιτάρει ένα τριήμερο στα Γιάννενα όταν υπάρχει ιστορία για Περού πχ ή για Νέα Ζηλανδία;.........
Πως γίνεται να διαγωνίζεται ένα οδικό στις ΗΠΑ με ένα οδικό στην Πελοπόννησο;....
Τι να πω;...
Ε ναι, δεν είναι απόρροια προβλήματος η χαμηλή συμμετοχή, αλλά το ίδιο το πρόβλημα. Αυτό δεν συζητάμε; Το πως θα αυξηθεί η συμμετοχή στους διαγωνισμούς; Και αυτό που καταλαβαίνω είναι οτι ζητάμε απο τα μέλη να ψηφίζουν, χωρίς όμως να έχουν κάποιο ιδιαίτερο κίνητρο να το κάνουν. Να διαβάζουν δηλαδή 15 ιστορίες και μετά, ανάλογα με το γούστο τους και τις προτεραιότητές τους, να ψηφίζουν. Αυτοί που διαβάζουν γενικά ιστορίες θα το κάνουν πιο εύκολα απο αυτούς που δεν είναι και πολύ του διαβάσματος.....και είναι πολλοί αυτοί που δεν είναι του διαβάσματος, αλλά μπαίνουν για να πάρουν πληροφορίες και μετά γειά. Οπότε αυτούς πρέπει να τους προσεγγίσεις αλλιώς...Το βασικό πρόβλημα,κατά την γνώμη μου,είναι η χαμηλή συμμετοχή.Φοβάμαι ότι οι δύο η περισσότεροι παράλληλοι διαγωνισμοί δεν θα την αυξήσουν.
Νομίζω οτι κανένας δεν είπε οτι πρέπει να αλλάξουμε τα κριτήρια που ψηφίζει ο καθένας. Είπαμε να αλλάξουμε τα κριτήρια συμμετοχής των ιστοριών στους διαγωνισμούς. Να υπάρξει πχ γεωγραφική κατανομή ή οτι άλλο θα κάνει πιο δελεαστική την συμμετοχή στη ψηφοφορία..Ακόμη και η ομαδοποίηση όμως δεν θα αλλάξει τα κριτήρια ψήφου που σαφέστατα είναι υποκειμενικά για τον καθένα και μπορεί να αλλάζουν/μεταβάλλονται κατά καιρούς και ανάλογα με τις ιστορίες.' Αλλη φορά μπορεί να δίνει βαρύτητα κάποιος στα κείμενα και άλλη φορά στις φωτογραφίες ή τις πληροφορίες.
Εννοείς 4 βραβεία έχουν πάρει ιστορίες που αφορούν ταξίδια στην Ελλάδα; Γιατί έτσι όπως το έγραψες στην αρχή άλλο κατάλαβα.Και δεν θεωρώ τις ιστορίες για Ελλαδα ριγμένες.Στις ταξινομήσεις/ανασκοπήσεις που κάνει ο @psilos3 τέσσαρα βραβεία έχει πάρει για τα χρόνια 2007-2009.Επομένως αν υπάρχουν καλές ιστορίες για Ελλάδα ψηφίζονται.
Επέτρεψε μου να πω οτι ένα βραβείο είναι πάντα ένα βραβείο ακόμα και όταν αυτό είναι σκέτος αέρας. Η επιβράβευση του κόπου πάντα φέρνει ευφορία συναισθημάτων και δίνει κίνητρο για περεταίρω προσπάθεια. Αν θέλαμε απλά να θυμηθούμε τις ιστορίες, θα μπορούσε να υπάρξει μία "ανασκόπηση", κάτι σαν το νήμα "σαν σήμερα" με τη προσθήκη ίσως σχολιασμού για να υπάρχει και ενεργή συμμετοχή μελών. Απο τη στιγμή που είναι διαγωνισμός και υπάρχει βραβείο, αυτόματα υπάρχει και συναγωνισμός, κάτι που νομίζω είναι θεμιτό! Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί πρέπει να το αρνηθούμε;...Για μένα δεν χρειάζεται να αυξηθούν οι ψήφοι η τα βραβεία.Κάποιες ιστορίες πρέπει να ξεχωρίζουν.Δεν έχουν νόημα τα πολλά βραβεία και ας μη σημαίνουν τίποτα το ουσιαστικό.
Ναι το θυμάμαι, αλλά ο σοφός λαός λέει οτι μεταξύ αστείου και σοβαρού βρίσκεται πάντα μία αλήθεια. Δεν το λέω για να σε θίξω φυσικά, αλλά είχε προηγηθεί και μία συζήτηση και όπως έχουμε πει όλοι, τα κριτήρια του καθενός είναι τελείως υποκειμενικά....Χιουμοριστικά το είχα γράψει ότι δεν ψηφίζω ιστορίες μελών που αφήνουν εκκρεμείς ιστορίες.Πρέπει να είχα βάλει και φατσούλα...
Το ίδιο λέμε αλλά έτσι όπως το θέτεις μπορεί να το καταλάβουν καλύτεραΟκ, οι πρώτοι τρεις παίρνουν το χρυσό, το αργυρό και το χάλκινο. Θα μπορούσαμε λοιπόν να καθιερώσουμε και τρεις θέσεις που θα δίνουν την έξοδο στην Ευρώπη, όπως βγαίνει ο 4ος, ο 5ος και ο 6ος στο κύπελο ΟΥΕΦΑ. Κίνητρα δε θέτε?
Όλα εγώ πια?
Αγαπητή μου Σμαράγδα όλο αυτό που λες είναι τελείως υποκειμενικό και εκφράζει τη προσωπική σου άποψη που φυσικά είναι αποδεκτή όπως και όλων μαςπιστεύω ότι υπερτερεί πάντα του θέματος, ο τρόπος του γραψίματος. Αν π.χ, ένα ταξίδι στα Γιάννενα είναι γραμμένο με χιουμοριστικό τρόπο ή διηγείται ένα σωρό περιπέτειες και απρόοπτα, μπορεί σίγουρα να είναι πιο ενδιαφέρον από ένα ταξίδι στη Νέα Ζηλανδία που απλά καταθέτει στοιχεία και τοποθεσίες.
Έ όχι και σιγά το προορισμό αυτή η νησάρα! Μου έχει ξεφύγει η ιστορία σου, θα μπω να τσεκάρω.Υ.Γ. Η ελληνική μου ιστορία για τους Φούρνους (σιγά τον προορισμό, αναλογικά με το τι γράφετε εδώ) σκαρφάλωσε πάντως στην 3η θέση κάποτε. Θέλω να πω ότι μπορούν να έχουν δυναμική και οι εγχώριες ιστορίες.
Συμφωνώ, κι εμένα η ψήφος μου κάπως έτσι πέφτει. Τους μακρινούς προορισμούς τους αδικώ κιόλας διότι αν δεν έχω πάει σπάνια θέλω να διαβάσω ιστορία, αν έχω πάει βαριέμαι την ανάγνωση γρήγορα. Υποσυνείδητα διαβάζω και ψηφίζω πιο εύκολα κοντινούς προορισμούς και το κριτήριο είναι το ύφος και το πλήθος της πληροφορίας.πιστεύω ότι υπερτερεί πάντα του θέματος, ο τρόπος του γραψίματος. Αν π.χ, ένα ταξίδι στα Γιάννενα είναι γραμμένο με χιουμοριστικό τρόπο ή διηγείται ένα σωρό περιπέτειες και απρόοπτα, μπορεί σίγουρα να είναι πιο ενδιαφέρον από ένα ταξίδι στη Νέα Ζηλανδία που απλά παραθέτει στοιχεία και τοποθεσίες.
Προφανώς είναι μια χαρά! Για αυτό είπα "αναλογικά". Όταν προσπαθούν οι Φούρνοι να κερδίσουν σε μια ιστορία, Κούβες, Κίνες, Παρίσια και τα συναφή, ε ξεκινά από άλλη αφετηρία. Θεωρητικά πάντα.Έ όχι και σιγά το προορισμό αυτή η νησάρα! Μου έχει ξεφύγει η ιστορία σου, θα μπω να τσεκάρω.
Αυτό που έχω να πω πάντως είναι ότι ο κόσμος διψάει και για νησια, για πελοπόννησο, για Ελλάδα γενικότερα αρκεί να είνα όμορφα παρουσιασμένο και να δίνει το έναυσμα.
Δε το συζητώ, καλοί και οι εξωτικοί, οι άπιαστοι προορισμοί, ωστόσο πολλές φορές η χώρα μας δίνει λόγους και αιτίες θαυμασμού!
Ο ψηλός δε θυμάται τι φαΐ έφαγε χθες. Να ναι καλά το excelΣτο μεταξύ στο μόνο διαγωνισμό που θυμάμαι να διαγωνίζεται οδοιπορικό στην Πελοπόννησο μακρινούς προορισμούς, κέρδισε η Πελοπόννησος (αν θυμάμαι καλά, δεν είμαι και ο ψηλός!).