Ταξιδιωτική Ιστορία του Μήνα - Ιούνιος - Αύγουστος 2017

fotast

Member
Εγώ θα ξανα ρωτήσω τώρα, ποιο είναι το κριτήριο για να ξεχωρίσουν αυτές οι 4-5 ιστορίες; Για να πούμε οτι κάτι είναι καλύτερο απο κάτι άλλο πρέπει να υπάρχουν κάποια κριτήρια, αλλιώς δεν υφίσταται ταξινόμηση! Στην προκειμένη περίπτωση δεν έχουν οριστεί τέτοια κριτήρια και ο καθένας χρησιμοποιεί τα δικά του. Αν κάνω λάθος διορθώστε με. Αυτόματα η ταξινόμηση που αναφέρεις γίνεται τελείως υποκειμενική και κατ' επέκταση αναξιοκρατική! Καλογραμμένες είναι πολλές ιστορίες αλλά δεν παίρνουν βραβεία είτε γιατί ο προορισμός δεν είναι "πιασάρικος", είτε την ιστορία την έχει γράψει κάποιος "άσημος" που έγραψε μία ιστορία και δεν ξαναέγραψε μετά, είτε και γω δεν ξέρω για ποιόν άλλον λόγο......
Υπάρχουν μέλη που έχουν γράψει ιστορίες για όλα σχεδόν τα ταξίδια τους ή έχουν γράψει ουκ ολίγες ιστορίες, και κάποια απο αυτά δεν έχουν πάρει ούτε ένα βραβείο! Η συγγραφή ιστοριών απαιτεί κόπο και χρόνο και θεωρώ οτι θα έπρεπε να παίρνουν περισσότερα βραβεία αυτά τα μέλη, αλλά αυτό είναι δικό μου κριτήριο και είναι τελείως υποκειμενικό.....ποιος ορίζει οτι αυτό που λέω είναι σωστό ή λάθος, δίκαιο ή άδικο.
Πρόσφατα έπεσε στην αντίληψη μου οτι υπάρχει μέλος, εγγεγραμμένο πολλά χρόνια στο φόρουμ, που έχει γράψει πολλές ιστορίες, έχω διαβάσει πολλές απο αυτές και οι περισσότερες είναι καλογραμμένες (σύνταξη, ορθογραφία, ποικιλία προορισμών, παροχή πρακτικών πληροφοριών κτλ), έχει βοηθήσει πολύ κόσμο όλα αυτά τα χρόνια και έχει κάνει ΤΑ ταξίδια και δεν έχει πάρει ούτε ένα βραβείο 1ης θέσης.......

Αυτό που λες θα είχε νόημα αν υπήρχαν κριτήρια ταξινόμησης. Δεν υπάρχουν, οπότε δεν έχει νόημα να γίνει. Πως ορίζεται οτι οι 5 απο τις 15 είναι "καλύτερες";....

Και εγώ δεν θεωρώ κακή ιδέα να ομαδοποιηθούν οι ιστορίες ή να τρέχουν παράλληλα πχ δύο διαγωνισμοί. Επίσης κανένας δεν μας υποχρεώνει να διαβάζουμε όλες τις ιστορίες ή να συμμετέχουμε στους διαγωνισμούς.

Κάθε φορά που βλέπω ιστορία για Ελλάδα στον διαγωνισμό λέω "πάει αυτή την έφαγε η μαρμάγκα"....και είναι πολύ άδικο, γιατί υπάρχουν πολύ όμορφες και χρήσιμες ιστορίες για πολλούς προορισμούς, αλλά αυτοί που τις γράφουν αρκούνται σε ένα "συγχαρητήρια σε όλους τους συγγραφείς" και απο δω παν κι άλλοι. Κρίμα...

Νομίζω οτι σου απαντώ με το παρών πόστ. Όταν για παράδειγμα εσύ λες οτι δεν θα ψηφίζεις ιστορίες μελών που έχουν αφήσει εκκρεμείς ιστορίες, χρησιμοποιείς ένα κριτήριο δικό σου και έχεις κάθε δικαίωμα να το κάνεις, αλλά εγώ απο τη μεριά μου το θεωρώ άδικο και τελείως αναξιοκρατικό, οπότε δεν θα το χρησιμοποιούσα ως κριτήριο για να ψηφίσω.

Θα ήθελα, λοιπόν στη παρούσα φάση, να έχω άλλες δύο ψήφους, δηλαδή να μπορώ να ψηφίσω το 1/3 του συνόλου των ιστοριών που διαγωνίζονται, γιατί θεωρώ οτι οι τρεις ψήφοι είναι λίγοι για τον τρόπο με τον οποίο διεξάγεται ο διαγωνισμός!
Το βασικό πρόβλημα,κατά την γνώμη μου,είναι η χαμηλή συμμετοχή.Φοβάμαι ότι οι δύο η περισσότεροι παράλληλοι διαγωνισμοί δεν θα την αυξήσουν.Ακόμη και η ομαδοποίηση όμως δεν θα αλλάξει τα κριτήρια ψήφου που σαφέστατα είναι υποκειμενικά για τον καθένα και μπορεί να αλλάζουν/μεταβάλλονται κατά καιρούς και ανάλογα με τις ιστορίες.' Αλλη φορά μπορεί να δίνει βαρύτητα κάποιος στα κείμενα και άλλη φορά στις φωτογραφίες ή τις πληροφορίες.Ανάλογα και με το τι παρουσιάζουν οι ιστορίες.Και δεν θεωρώ τις ιστορίες για Ελλαδα ριγμένες.Στις ταξινομήσεις/ανασκοπήσεις που κάνει ο @psilos3 τέσσαρα βραβεία έχει πάρει για τα χρόνια 2007-2009.Επομένως αν υπάρχουν καλές ιστορίες για Ελλάδα ψηφίζονται.

Για μένα δεν χρειάζεται να αυξηθούν οι ψήφοι η τα βραβεία.Κάποιες ιστορίες πρέπει να ξεχωρίζουν.Δεν έχουν νόημα τα πολλά βραβεία και ας μη σημαίνουν τίποτα το ουσιαστικό.

Χιουμοριστικά το είχα γράψει ότι δεν ψηφίζω ιστορίες μελών που αφήνουν εκκρεμείς ιστορίες.Πρέπει να είχα βάλει και φατσούλα...

James

Member
Επόμενο Ταξίδι
Ανατολική Κρήτη
Ταξίδι-Όνειρο
Περού
Πολύ ωραία ιδέα αυτή, διαγωνισμός σε μακροπρόθεσμο πλάνο με τα best of!
Συμφωνώ και εγώ.

Για να λύσω το πρόβλημα, γιατί δεν μπορώ άλλο να σας βλέπω να κοντράρεστε, έχω ΤΗ λύση(γιατί γελάτε?). Και απορώ πώς δεν την έχετε σκεφτεί.
Οκ, οι πρώτοι τρεις παίρνουν το χρυσό, το αργυρό και το χάλκινο. Θα μπορούσαμε λοιπόν να καθιερώσουμε και τρεις θέσεις που θα δίνουν την έξοδο στην Ευρώπη, όπως βγαίνει ο 4ος, ο 5ος και ο 6ος στο κύπελο ΟΥΕΦΑ. Κίνητρα δε θέτε?
Όλα εγώ πια?

Υ.Γ. Η ελληνική μου ιστορία για τους Φούρνους (σιγά τον προορισμό, αναλογικά με το τι γράφετε εδώ) σκαρφάλωσε πάντως στην 3η θέση κάποτε. Θέλω να πω ότι μπορούν να έχουν δυναμική και οι εγχώριες ιστορίες.

Υ.Γ. 2 Σοβαρευτείτε και κανονίστε μια φορά να με βγάλετε 2ο. Είναι το μόνο μετάλλιο που μου λείπει. 😬

Smaragda53

Member
Επόμενο Ταξίδι
αχ, μακάρι νάξερα!
Ταξίδι-Όνειρο
Πολυνησία
Λέτε πολύ συχνά πολλοί, οτι θέλετε να αυξηθεί η συμμετοχή στην ψηφοφορία και πως μπορεί να γίνει αυτό. Πρότεινα να δοθούν κίνητρα με το πρώτο ποστ που έγραψα εδώ. Αν βραβεύονται περισσότερα μέλη για τις ιστορίες που γράφουν τότε θα υπάρχει περισσότερο ενδιαφέρον για συγγραφή και απο αυτούς που συμμετέχουν ήδη αλλά και απο άλλα μέλη που δεν έγραφαν και θα θελήσουν να το κάνουν, είτε απο μέλη που ούτως ή άλλως δεν γράφουν ούτε ψηφίζουν, αλλά θα ξεκινήσουν να ψηφίζουν γιατί θα έχει σασπένς. Ούτως ή άλλως τα βραβεία είναι για το θεαθήναι.

Δεν αμφιβάλλω και αυτό θα συνεχίσει να γίνεται. Το αν έχει σημασία ή όχι ας το κρίνουν όλοι όσοι ζητούν μεγαλύτερη συμμετοχή στους διαγωνισμούς.

Πόσο μπορεί να μας εξιτάρει ένα τριήμερο στα Γιάννενα όταν υπάρχει ιστορία για Περού πχ ή για Νέα Ζηλανδία;.........
Πως γίνεται να διαγωνίζεται ένα οδικό στις ΗΠΑ με ένα οδικό στην Πελοπόννησο;....
Τι να πω;...
πιστεύω ότι υπερτερεί πάντα του θέματος, ο τρόπος του γραψίματος. Αν π.χ, ένα ταξίδι στα Γιάννενα είναι γραμμένο με χιουμοριστικό τρόπο ή διηγείται ένα σωρό περιπέτειες και απρόοπτα, μπορεί σίγουρα να είναι πιο ενδιαφέρον από ένα ταξίδι στη Νέα Ζηλανδία που απλά παραθέτει στοιχεία και τοποθεσίες.

Last edited:

Sassenach77

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Γη του Πυρός
Το βασικό πρόβλημα,κατά την γνώμη μου,είναι η χαμηλή συμμετοχή.Φοβάμαι ότι οι δύο η περισσότεροι παράλληλοι διαγωνισμοί δεν θα την αυξήσουν.
Ε ναι, δεν είναι απόρροια προβλήματος η χαμηλή συμμετοχή, αλλά το ίδιο το πρόβλημα. Αυτό δεν συζητάμε; Το πως θα αυξηθεί η συμμετοχή στους διαγωνισμούς; Και αυτό που καταλαβαίνω είναι οτι ζητάμε απο τα μέλη να ψηφίζουν, χωρίς όμως να έχουν κάποιο ιδιαίτερο κίνητρο να το κάνουν. Να διαβάζουν δηλαδή 15 ιστορίες και μετά, ανάλογα με το γούστο τους και τις προτεραιότητές τους, να ψηφίζουν. Αυτοί που διαβάζουν γενικά ιστορίες θα το κάνουν πιο εύκολα απο αυτούς που δεν είναι και πολύ του διαβάσματος.....και είναι πολλοί αυτοί που δεν είναι του διαβάσματος, αλλά μπαίνουν για να πάρουν πληροφορίες και μετά γειά. Οπότε αυτούς πρέπει να τους προσεγγίσεις αλλιώς...
Τώρα θα πουν κάποιοι οτι ούτε και εμείς διαβάζουμε όλες τις ιστορίες. Ε ναι, αυτά είναι πολλές φορές τα κριτήρια με τα οποία ψηφίζουμε. Ενας διαγωνισμός χωρίς κανόνες. Γιατί να συμμετέχει κάποιος σε αυτόν και μάλιστα χωρίς να δίνεται κανένα απολύτως κίνητρο;....Δεν έχω δει ποτέ συμμετοχή σε διαγωνισμό χωρίς κίνητρο. Και μη μου πείτε για φιλανθρωπίες....:haha:

Δεν πρότεινα εγώ να τρέχουν δύο παράλληλοι διαγωνισμοί αν και δεν θα με ενοχλούσε. Μπορούν πάντως να μην είναι παράλληλοι, αλλά να αλλάζει η μορφή του κάθε διαγωνισμού, δηλαδή ένας διαγωνισμός να αφορά ιστορίες Ευρώπης και ένας διαγωνισμός να αφορά ιστορίες υπόλοιπου κόσμου ή και ηπείρων ή όπως αλλιώς θέλετε. Γνώμη μου είναι να υπάρξει ένας γεωγραφικός διαχωρισμός ακόμα και αν αυτός αφορά ταξίδια σε πόλεις ή σε ολόκληρη τη χώρα. Άλλο είδος ταξίδι είναι αυτό που αφορά την επίσκεψη μιας πόλης και άλλο αυτό που αφορά την επίσκεψη σε πολλά μέρη μιας χώρας. Απο τη στιγμή που δεν υπάρχει κανένας απολύτως διαχωρισμός και συμμετέχουν οι ιστορίες με τη σειρά που γράφονται χρονολογικά εγώ προσωπικά θέλω δύο ψήφους παραπάνω (το 1/3) για να μπορώ να ψηφίζω με όλα τα κριτήρια που λαμβάνω εγώ υπόψιν μου, γιατί αυτόν τον διαχωρισμό τον έκανα πάντα απο μόνη μου και τις περισσότερες φορές αναγκάζομαι να μην ψηφίσω έστω και μία ιστορία παραπάνω που θα ήθελα να ψηφίσω. Δεν μπορώ να βάζω στο ίδιο τσουβάλι όλες τις ιστορίες. Κάποια ταξίδια είναι διαφορετικά απο κάποια άλλα και με αυτό το τρόπο πάντα θα υποβιβάζονται ιστορίες που σε άλλες περιπτώσεις θα έχριζαν επιβράβευσης! Αυτή είναι η γνώμη μου και αυτό δεν σημαίνει οτι είναι σωστή ή λάθος, ούτε οτι την επιβάλω σε κανέναν, γιατί έχω κατηγορηθεί και γι αυτό.

.Ακόμη και η ομαδοποίηση όμως δεν θα αλλάξει τα κριτήρια ψήφου που σαφέστατα είναι υποκειμενικά για τον καθένα και μπορεί να αλλάζουν/μεταβάλλονται κατά καιρούς και ανάλογα με τις ιστορίες.' Αλλη φορά μπορεί να δίνει βαρύτητα κάποιος στα κείμενα και άλλη φορά στις φωτογραφίες ή τις πληροφορίες.
Νομίζω οτι κανένας δεν είπε οτι πρέπει να αλλάξουμε τα κριτήρια που ψηφίζει ο καθένας. Είπαμε να αλλάξουμε τα κριτήρια συμμετοχής των ιστοριών στους διαγωνισμούς. Να υπάρξει πχ γεωγραφική κατανομή ή οτι άλλο θα κάνει πιο δελεαστική την συμμετοχή στη ψηφοφορία.

Και δεν θεωρώ τις ιστορίες για Ελλαδα ριγμένες.Στις ταξινομήσεις/ανασκοπήσεις που κάνει ο @psilos3 τέσσαρα βραβεία έχει πάρει για τα χρόνια 2007-2009.Επομένως αν υπάρχουν καλές ιστορίες για Ελλάδα ψηφίζονται.
Εννοείς 4 βραβεία έχουν πάρει ιστορίες που αφορούν ταξίδια στην Ελλάδα; Γιατί έτσι όπως το έγραψες στην αρχή άλλο κατάλαβα.
Μπορεί να είμαι νέο μέλος αλλά έχω διαβάσει πολλές παλιές ιστορίες. Οι ιστορίες έχουν "εξελιχθεί" και τα πράγματα έχουν αλλάξει....καλό είναι να συγκρίνουμε όμοια πράγματα. Παλιά δεν κυριαρχούσε η φωτογραφία οπότε όλοι αυτόματα έθεταν άλλα κριτήρια για να ψηφίσουν, ενώ σήμερα που κυριαρχούν πολύ οι φωτογραφίες τα κριτήρια αλλάζουν. Και αυτό δεν είναι παράλογο κατ' εμέ...

Για μένα δεν χρειάζεται να αυξηθούν οι ψήφοι η τα βραβεία.Κάποιες ιστορίες πρέπει να ξεχωρίζουν.Δεν έχουν νόημα τα πολλά βραβεία και ας μη σημαίνουν τίποτα το ουσιαστικό.
Επέτρεψε μου να πω οτι ένα βραβείο είναι πάντα ένα βραβείο ακόμα και όταν αυτό είναι σκέτος αέρας. Η επιβράβευση του κόπου πάντα φέρνει ευφορία συναισθημάτων και δίνει κίνητρο για περεταίρω προσπάθεια. Αν θέλαμε απλά να θυμηθούμε τις ιστορίες, θα μπορούσε να υπάρξει μία "ανασκόπηση", κάτι σαν το νήμα "σαν σήμερα" με τη προσθήκη ίσως σχολιασμού για να υπάρχει και ενεργή συμμετοχή μελών. Απο τη στιγμή που είναι διαγωνισμός και υπάρχει βραβείο, αυτόματα υπάρχει και συναγωνισμός, κάτι που νομίζω είναι θεμιτό! Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί πρέπει να το αρνηθούμε;...

Χιουμοριστικά το είχα γράψει ότι δεν ψηφίζω ιστορίες μελών που αφήνουν εκκρεμείς ιστορίες.Πρέπει να είχα βάλει και φατσούλα...
Ναι το θυμάμαι, αλλά ο σοφός λαός λέει οτι μεταξύ αστείου και σοβαρού βρίσκεται πάντα μία αλήθεια. Δεν το λέω για να σε θίξω φυσικά, αλλά είχε προηγηθεί και μία συζήτηση και όπως έχουμε πει όλοι, τα κριτήρια του καθενός είναι τελείως υποκειμενικά....

Οκ, οι πρώτοι τρεις παίρνουν το χρυσό, το αργυρό και το χάλκινο. Θα μπορούσαμε λοιπόν να καθιερώσουμε και τρεις θέσεις που θα δίνουν την έξοδο στην Ευρώπη, όπως βγαίνει ο 4ος, ο 5ος και ο 6ος στο κύπελο ΟΥΕΦΑ. Κίνητρα δε θέτε?
Όλα εγώ πια?
Το ίδιο λέμε αλλά έτσι όπως το θέτεις μπορεί να το καταλάβουν καλύτερα :)

πιστεύω ότι υπερτερεί πάντα του θέματος, ο τρόπος του γραψίματος. Αν π.χ, ένα ταξίδι στα Γιάννενα είναι γραμμένο με χιουμοριστικό τρόπο ή διηγείται ένα σωρό περιπέτειες και απρόοπτα, μπορεί σίγουρα να είναι πιο ενδιαφέρον από ένα ταξίδι στη Νέα Ζηλανδία που απλά καταθέτει στοιχεία και τοποθεσίες.
Αγαπητή μου Σμαράγδα όλο αυτό που λες είναι τελείως υποκειμενικό και εκφράζει τη προσωπική σου άποψη που φυσικά είναι αποδεκτή όπως και όλων μας :)

Και στο κάτω κάτω δεν μπορώ να καταλάβω τι κακό έχουν οι ισοψηφίες αφού λέτε οτι δεν έχει σημασία το βραβείο;

Sorry για το σεντόνι αλλά αν δεν το αναλύσω θα παρεξηγηθώ πάλι.....εύκολη είναι η παρεξήγηση με εμένα :haha:

psilos3

Member
Επόμενο Ταξίδι
?
Ταξίδι-Όνειρο
Αναζητείται!
Υ.Γ. Η ελληνική μου ιστορία για τους Φούρνους (σιγά τον προορισμό, αναλογικά με το τι γράφετε εδώ) σκαρφάλωσε πάντως στην 3η θέση κάποτε. Θέλω να πω ότι μπορούν να έχουν δυναμική και οι εγχώριες ιστορίες.
Έ όχι και σιγά το προορισμό αυτή η νησάρα! :cool: Μου έχει ξεφύγει η ιστορία σου, θα μπω να τσεκάρω.
Αυτό που έχω να πω πάντως είναι ότι ο κόσμος διψάει και για νησια, για πελοπόννησο, για Ελλάδα γενικότερα αρκεί να είνα όμορφα παρουσιασμένο και να δίνει το έναυσμα.
Δε το συζητώ, καλοί και οι εξωτικοί, οι άπιαστοι προορισμοί, ωστόσο πολλές φορές η χώρα μας δίνει λόγους και αιτίες θαυμασμού!

Yorgos

Member
Επόμενο Ταξίδι
Umhlanga
Ταξίδι-Όνειρο
Περού τότε, τώρα, πάντα
πιστεύω ότι υπερτερεί πάντα του θέματος, ο τρόπος του γραψίματος. Αν π.χ, ένα ταξίδι στα Γιάννενα είναι γραμμένο με χιουμοριστικό τρόπο ή διηγείται ένα σωρό περιπέτειες και απρόοπτα, μπορεί σίγουρα να είναι πιο ενδιαφέρον από ένα ταξίδι στη Νέα Ζηλανδία που απλά παραθέτει στοιχεία και τοποθεσίες.
Συμφωνώ, κι εμένα η ψήφος μου κάπως έτσι πέφτει. Τους μακρινούς προορισμούς τους αδικώ κιόλας διότι αν δεν έχω πάει σπάνια θέλω να διαβάσω ιστορία, αν έχω πάει βαριέμαι την ανάγνωση γρήγορα. Υποσυνείδητα διαβάζω και ψηφίζω πιο εύκολα κοντινούς προορισμούς και το κριτήριο είναι το ύφος και το πλήθος της πληροφορίας.

Στο μεταξύ στο μόνο διαγωνισμό που θυμάμαι να διαγωνίζεται οδοιπορικό στην Πελοπόννησο μακρινούς προορισμούς, κέρδισε η Πελοπόννησος (αν θυμάμαι καλά, δεν είμαι και ο ψηλός!).

James

Member
Επόμενο Ταξίδι
Ανατολική Κρήτη
Ταξίδι-Όνειρο
Περού
Έ όχι και σιγά το προορισμό αυτή η νησάρα! :cool: Μου έχει ξεφύγει η ιστορία σου, θα μπω να τσεκάρω.
Αυτό που έχω να πω πάντως είναι ότι ο κόσμος διψάει και για νησια, για πελοπόννησο, για Ελλάδα γενικότερα αρκεί να είνα όμορφα παρουσιασμένο και να δίνει το έναυσμα.
Δε το συζητώ, καλοί και οι εξωτικοί, οι άπιαστοι προορισμοί, ωστόσο πολλές φορές η χώρα μας δίνει λόγους και αιτίες θαυμασμού!
Προφανώς είναι μια χαρά! Για αυτό είπα "αναλογικά". Όταν προσπαθούν οι Φούρνοι να κερδίσουν σε μια ιστορία, Κούβες, Κίνες, Παρίσια και τα συναφή, ε ξεκινά από άλλη αφετηρία. Θεωρητικά πάντα.

ΔΕΝ την έχεις διαβάσει ΑΚΟΜΑ? Γρήγορα ανάγνωση, και θα σου βάλω απροειδοποίητο.

Thalassaki

Member
Επόμενο Ταξίδι
........
Ολοκλήρωσα την απολαυστική ανάγνωση των ιστοριών και ψήφισα!
Καλή επιτυχία σε όλους σας και ευχαριστώ για τον κόπο που κάνατε να καταγράψετε και να μας προσφέρετε τις μικρές ή μεγάλες εμπειρίες από τα ταξίδια σας.

psilos3

Member
Επόμενο Ταξίδι
?
Ταξίδι-Όνειρο
Αναζητείται!
Στο μεταξύ στο μόνο διαγωνισμό που θυμάμαι να διαγωνίζεται οδοιπορικό στην Πελοπόννησο μακρινούς προορισμούς, κέρδισε η Πελοπόννησος (αν θυμάμαι καλά, δεν είμαι και ο ψηλός!).
Ο ψηλός δε θυμάται τι φαΐ έφαγε χθες. Να ναι καλά το excel :haha: :haha:

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.651
Μέλη
39.400
Νεότερο μέλος
geotheoh

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα