Ταξιδιωτικές εμμονές: σε τι είδους προορισμούς σας αρέσει να ταξιδεύετε ξανά και ξανά;

gioannis13

Member
Επόμενο Ταξίδι
Όπου πετάει αεροπλάνο...
Ταξίδι-Όνειρο
Χωρίς ρολόι στο χέρι !!!
Στα 48 μου πλέον και αφού έχω κάνει στην κυριολεξία τον γύρο της γης !!! με πλοίο λόγω επαγγέλματος !!! όπου τύχει λόγω κόστους αλλά η ΗΠΑ ήταν (απ'το πρώτο ταξίδι το 92)έως και σήμερα MUST !

katkats

Moderator
Επόμενο Ταξίδι
?
Ταξίδι-Όνειρο
Ν. Αμερική
Αναγνωρίζω ότι οι εμμονές μου τα τελευταία χρόνια είναι α) πόλεις στη Νότια Ευρώπη β) νησιά και παραλίες το καλοκαίρι στην Ελλάδα.

Ταξίδι-Όνειρο
EBC Nepal
Οι εμμονές μου από μικρό παιδί ήταν τα άγνωστα και μακρινά μέρη.Τα βουνά των Άνδεων με έκαψαν το μυαλό,σε μια πτήση από Bangkok-Auckland πετούσαμε πάνω από Borneo για 2 ώρες και βλέποντας την ατέλειωτη ζούγκλα είχα μείνει (Παυλόπουλος) όπως και τότε που πήγα στα νησιά Κουκ παρόλο που ταξίδευα δύο μέρες να φτάσω δε κοιμήθηκα καθόλου από τη υπερένταση ότι ήμουν μόνος στην άλλη άκρη της γης.Οποτε Βολιβία,Παταγονία,Αλάσκα,Νεπάλ,Παπούα και άλλα μακρινά μέρη είναι στο πρόγραμμα τα επόμενα χρόνια.

Sassenach77

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Γη του Πυρός
Όπου υπάρχουν βουνά (κατα προτίμηση όσο πιο ψηλά και όσο πιο μεγάλα, τόσο πιο καλά), χαμένοι πολιτισμοί, ΠΑΓΕΤΩΝΕΣ και παγόβουνα!!!! Θέλω να δώ όλες τις εσχατιές του κόσμου....

Έχω και μεγάλη τρέλα με το τιμόνι....road trip και ξερό ψωμί λοιπόν.- Ούτε ρόκ μουσική να ήταν τα οδικά :p τόση τρέλα :innocent:

underwater

Member
Επόμενο Ταξίδι
?
Ταξίδι-Όνειρο
Ανταρκτική
Θα μπορούσα να αποκτήσω πολλές ταξιδιωτικές εμμονές αν είχα πολλή μεγαλύτερη οικονομική ευελιξία.
Το οικονομικό είναι για τους περισσότερους από εμας ένα ζήτημα. Όπως και ο ελεύθερος χρόνος. Προσωπικά αν είχα ένα επιπλέον διχίλιαρο το χρόνο για ταξίδια, αλλά και περισσότερες μέρες άδειας, θα αντιμετώπιζα διαφορετικά το ζήτημα. Δεν θα με απασχολούσε τόσο το κατά πόσο οι "εμμονές" μου με εμποδίζουν να γνωρίζω καινούρια μέρη. Απλά θα πήγαινα και σε αυτές και σε κάποιο "άσχετο" μακρινό με πολύ μεγαλύτερη ευκολία και πολύ λιγότερες τύψεις.

Όμως για να πηγαίνω σε κάποια αγαπημένα μου μέρη ξανά και ξανά θα πρέπει να αφήσω στην άκρη χώρες που δεν έχω πάει. Μια εμμονή λοιπόν που απέκτησα είναι κάθε ταξίδι να γίνεται σε μια χώρα που δεν έχω πάει.
Εγώ νομίζω ότι το έχω κάπως "συμβιβάσει" με το μισά-μισά. Να πηγαίνω σε μερικά καινούρια μέρη κάθε χρόνο, αλλά και να "εντρυφώ" καλύτερα σε όσα με εμπνέουν περισσότερο. Αλλά και πάλι δεν είμαι τελείως ικανοποιημένη. Από την άλλη σκέφτομαι ότι αλλάζουν και τα γούστα με τα χρόνια και διαφοροποιούνται και οι προορισμοί που "κολλάς". Πχ μετά το πρώτο μου ταξίδι σε αραβική χώρα ως φοιτήτρια έφαγα ένα κόλλημα με την Αραβία και τη Μέση Ανατολή και ήθελα να πηγαίνω συνέχεια σε τέτοια μέρη. Πράγματι επισκέφτηκα κάμποσα, αλλά κάποια στιγμή μπούχτισα. Ακόμα ανατριχιάζω όταν ακούω το μουεζίνη την ώρα που πέφτει ο ήλιος, αλλά προτιμώ να τον απολαμβάνω στην Τουρκία, τα Βαλκάνια και την Κεντρική Ασία από το να πηγαίνω στην Αραπιά.

Η εμμονή μου είναι να ξαναπηγαίνω στις ιδιες χώρες. Δεν εχω κανενα αγχος για καρφίτσωμα χωρών στον χαρτη, παροτι πλησιαζω τις 30 χωρες. Αντιθετα απολαμβάνω να πηγαίνω ξανά εκεί που ξέρω ότι θα περάσω καλά. Μάλιστα μόλις δω εναν νεο προορισμό, η πρώτη μου σκέψη είναι πότε θα ξαναπάω.
Προσωπικά το άγχος μου δεν είναι τόσο το να προσθέτω χώρες (αν και ομολογώ ότι με πιάνει ώρες-ώρες), αλλά η αίσθηση ότι πηγαίνοντας σε παρόμοιους προορισμούς "χάνω" πράγματα και δε διευρύνω τους ορίζοντές μου όσο θα ήθελα. Υπάρχουν πάρα πολλά μέρη που έχω πάει πάνω από 1-2 φορές και κάμποσα που έχω πάει 5+ φορές (πχ Τουρκία, Σκωτία που έχω ζήσει κιόλας για ένα χρόνο, Ιταλία). Αλλά επειδή τα περισσότερα ταξίδια τα βλέπω σαν εξερεύνηση και όχι ως διακοπές με πιάνει αυτή η περίσκεψη.

Εγώ έχω εμμονή (με την καλή έννοια) με την Κωνσταντινούπολη!
Και νομίζω δεν είμαι ο μόνος...
Εννοείται δεν είσαι! Δηλώνω ομοιοπαθής. :)

escursione

Member
Γενικά τα ταξίδια μου περιορίζονται στην Ευρώπη. Με 2 χώρες έχω εμμονή και όσες φορές και να πάω τόσο πιο πολύ τις ερωτεύομαι. Αυτές είναι η Ιταλία και η Γερμανία, χώρες για τις οποίες βρίσκω συνήθως οικονομικές πτήσεις όλες τις εποχές, αλλά αυτό δεν είναι το κύριο κίνητρο για να τις επισκεφτώ. Προσπαθώ να μην επισκέπτομαι γενικά τις ίδιες πόλεις αλλά δεν το καταφέρνω πάντα και φυσικά δεν με χαλάει καθόλου....

Kati

Member
Από εμμονές άλλο τίποτα. Ό,τι άλλο και να θέλω να δω, μόλις σκεφτώ Φινλανδία και Ινδία το αφήνω για το μέλλον. Η δε εμμονή μου πάει ένα βήμα παραπέρα όμως. Αν πάω π.χ. Ελσίνκι θέλω να δω όλα όσα είχα δει την τελευταία φορά συν τα καινούργια που έχω ξετρυπώσει στο μεταξύ. Στο τέλος θα μείνω μόνιμα σε μια εκ των δυο και θα ησυχάσω (αμήν). :p

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.651
Μέλη
39.400
Νεότερο μέλος
geotheoh

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom