Ταξιδεύοντας από το καλοκαίρι στο χειμώνα και το αντίστροφο

LinaDec

New Member
Καλησπέρα!

Είμαι νέο μέλος στο forum και χαίρομαι πολύ που σας βρήκα!

Ταξιδεύω για πρώτη φορά με αεροπλάνο από Ελλάδα προς Ελσίνκι! Δεν έχω ιδέα πως είναι πιο εύκολο να ταξιδέψω αλλάζοντας εποχή! Διαβάζω προσεκτικά στα sites των αεροπορικών τι ισχύει με αποσκευές, αλλά η απορία που δεν λέει να λυθει είναι η εξής: τι γίνεται με το μπουφάν?? Πρέπει να μπει στην χειραποσκευή μου ή στην βαλίτσα μου? Επιτρέπεται να το κρατάω στο χέρι μου? Θα είναι βολικό να ταξιδεύω με το χειμωνιάτικο μπουφάν ανά χείρας?

Οποιαδήποτε συμβουλή για το πρώτο μου ταξίδι με αεροπλάνο και κυρίως με ανταπόκριση (!!!) είναι ευπρόσδεκτη!!

Ευχαριστώ!!

Sassenach77

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Γη του Πυρός
Καλησπέρα!

Ταξιδεύω για πρώτη φορά με αεροπλάνο από Ελλάδα προς Ελσίνκι! Δεν έχω ιδέα πως είναι πιο εύκολο να ταξιδέψω αλλάζοντας εποχή! Διαβάζω προσεκτικά στα sites των αεροπορικών τι ισχύει με αποσκευές, αλλά η απορία που δεν λέει να λυθει είναι η εξής: τι γίνεται με το μπουφάν?? Πρέπει να μπει στην χειραποσκευή μου ή στην βαλίτσα μου? Επιτρέπεται να το κρατάω στο χέρι μου? Θα είναι βολικό να ταξιδεύω με το χειμωνιάτικο μπουφάν ανά χείρας?

Οποιαδήποτε συμβουλή για το πρώτο μου ταξίδι με αεροπλάνο και κυρίως με ανταπόκριση (!!!) είναι ευπρόσδεκτη!!

Ευχαριστώ!!
Καλησπέρα και καλώς ήρθες!
Έχω επιβιβαστεί σε αεροπλάνο φορώντας, δύο μπουφάν και μία ζακέτα, για τον απλό λόγο οτι δεν χωρούσαν στην χειραποσκευή μου.
Το μπουφάν σου χωράει ή δεν χωράει σε κάποια απο τις αποσκευές σου;

alice~

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Iceland
Καλησπέρα!

Ευχαριστώ!!
Aν δεν χωράει στις αποσκευες σου το μπουφαν, κάνεις λιγη υπομονή και το φοράς ή το κρατας στο χερι. Όσες φορές εχω ταξιδέψει αυτό είχα κανει, για να μην αναφέρω ότι στις τσέπες είχα από κινητό και φωτογραφική κάμερα έως και φορτιστές, και κανείς δεν μου είπε ποτε τιποτα. Δεν νομιζω οτι μπορουν να σου πουν τιποτα ετσι και αλλιως. Απλά στο αεροπλανο θα το εχεις πανω στα ποδια σου αλλα σιγα το πραγμα.

Sassenach77

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Γη του Πυρός
Αν το μπουφάν το κρατάς στο χέρι ή το φοράς, κανένας δεν θα σου πεί τίποτα. Και μπαίνοντας στο αεροπλάνο μπορέις να το βάλεις στα ντουλάπια πάνω απο τις θέσεις, για να μην το κρατάς μπροστά σου. Αν το βάλεις όμως σε κάποια σακούλα, μπορεί να το πιάσουν σαν δεύτερη χειραποσκευή, πέρα απο την βαλίτσα και την τσάντα σου, και να δημιουργηθεί θέμα. Το έχω δεί να συμβαίνει και να δημουργείται φασαρία, γιατί ο επιβάτης δεν ήθελε να καταλάβει οτι η έξτρα σακούλα ( που ήταν και μεγάλη) πιάνεται ως έξτρα χειραποσκευή.

LinaDec

New Member
Ευχαριστώ πολύ για τις άμεσες απαντήσεις!

Πιθανόν να καταφέρω να το χωρέσω στη χειραποσκευή! αλλά θα ταξιδέψω για αρκετές μέρες οπότε πιθανόν η χειραποσκευή μου να είναι γεμάτη πουλόβερ!!

Νομίζω ότι θα είναι αστείο το θέαμα σε 10 μέρες να δεις άνθρωπο με μπουφάν χειμωνιάτικο στο ελευθέριος βενιζέλος!!

Τι άλλα tips έχετε να μου πείτε??

Έχω αγχωθεί πολύ με την ανταπόκριση... Τα αγγλικά μου είναι πολύ καλά, νομίζω ότι δεν θα έχω πρόβλημα συννενόησης, αλλά μια αγωνία για το τι θα συναντήσω την έχω!!

KostasLia

Member
Επόμενο Ταξίδι
για Βαλκάνια το κόβω
Ταξίδι-Όνειρο
Βιετνάμ
Ευχαριστώ πολύ για τις άμεσες απαντήσεις!

Πιθανόν να καταφέρω να το χωρέσω στη χειραποσκευή! αλλά θα ταξιδέψω για αρκετές μέρες οπότε πιθανόν η χειραποσκευή μου να είναι γεμάτη πουλόβερ!!

Νομίζω ότι θα είναι αστείο το θέαμα σε 10 μέρες να δεις άνθρωπο με μπουφάν χειμωνιάτικο στο ελευθέριος βενιζέλος!!

Τι άλλα tips έχετε να μου πείτε??

Έχω αγχωθεί πολύ με την ανταπόκριση... Τα αγγλικά μου είναι πολύ καλά, νομίζω ότι δεν θα έχω πρόβλημα συννενόησης, αλλά μια αγωνία για το τι θα συναντήσω την έχω!!
εμείς είχαμε ανταπόκριση μέσω Φρανκφούρτης για Ελσίνκι. Δεν υπάρχει λόγος να αγχώνεσαι όλα καλά θα πάνε.
Το μπουφάν όπως σου είπαν και η υπόλοιποι πάρτο στα χέρια. Για παραπάνω tips μπορείς να διαβάσεις την ιστορία που γράφω Φιλανδία:Στην καρδιά του χειμώνα.
Για τυχόν απορίες εδώ ημαστε..

alice~

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Iceland
Ειναι κριμα να χασεις χωρο στις αποσκευες απο το μπουφαν, εννοειται να το φορεσεις η να το κρατησεις στα χερια! Σιγα το αστειο θεαμα, λες και οι υπολοιποι στο Ελ. Βενιζελος δεν κανουν τα ιδια :p

LinaDec

New Member
Για παραπάνω tips μπορείς να διαβάσεις την ιστορία που γράφω Φιλανδία:Στην καρδιά του χειμώνα.
Για τυχόν απορίες εδώ ημαστε..
Ευχαριστώ πολύ! θα το βρω να το διαβάσω! αν και εγώ πάω για δουλειά οπότε ενα 9ωρο της μέρας θα είναι off... αλλα in any case, κάτι θα προλάβω να δω!

Ειναι κριμα να χασεις χωρο στις αποσκευες απο το μπουφαν, εννοειται να το φορεσεις η να το κρατησεις στα χερια! Σιγα το αστειο θεαμα, λες και οι υπολοιποι στο Ελ. Βενιζελος δεν κανουν τα ιδια :p
Όπως όλοι και εγώ τότε!

taver

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Iles Kerguelen
21 Ιουνίου, όταν στην Ελλάδα είχε καύσωνα και πάνω από 40 βαθμούς, ταξίδευα για ένα μέρος που είχε 4 βαθμους μέγιστη θερμοκρασία. Φυσικά και είχα μπουφαν στο χέρι, και φυσικά το έβαλα στο ντουλάπι πάνω από το κάθισμα...

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.651
Μέλη
39.400
Νεότερο μέλος
geotheoh

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom