• Η αναδρομή στο παρελθόν συνεχίζεται! Ψηφίστε την Ταξιδιωτική Ιστορία του μήνα για τους μήνες Μάρτιο - Αύγουστο 2020 !

Τουρκία Ταξίδι στην Τουρκία-Φεβρουάριος 2025-Πληροφορίες Tips.

Giannisma

Member
Καλημέρα σας,
Με την black friday προσφορά της Aegean κλείσαμε 6 ημέρες Κών/πολη με Aegean απο Ηράκλειο Κρήτης με ανταπόκριση Αθήνα και ναύλο Comfort Flex στα 120€/ατομο. Εξ αρχής ξέραμε ότι τέλος Φλεβάρη που κλείσαμε δεν είναι η ιδανικότερη εποχή αλλά μέχρι τα μέσα Μαρτίου που μπορούμε να πάμε η διαφορά τιμής ήταν αρκετή κ έτσι κάναμε την υποχώρηση.
Έχω μερικές απορίες που θα ήθελα βοήθεια αν έχετε την καλοσύνη μιας και δεν έχω καθόλου επαφή με την ''πόλη'' όπως με άλλες ευρωπαϊκές. Αρχικά σκεφτόμαστε να πάμε Μονοήμερο η μαξ 2ήμερο στην Καππαδοκία. Οι πιο πολλοί που έχω ρωτήσει μας έχουν πει να κλείσουμε απο εκει το τουρ μας και όχι απο τώρα η απο κάποιο γραφείο.Ποιά η γνώμη σας,έχετε κάτι να προτείνετε;
Επίσης όπως κάνω με κάθε μου ταξίδι προσπαθώ να κάνω μια λίστα στα Gmaps με το sightseeing για να έχουμε ενα μπούσουλα. Βέβαια για να κάνουμε γρήγορα την ξενάγηση είχα την ιδέα μήπως πάρουμε κάποιον ιδιώτη ξεναγό πχ απ το showaround που μιας και είμαστε 3 άτομα δε θα κοστίσει ακριβά στον καθένα.
Ακόμα,μιας και όοοολο και κάτι θα ψωνίσουμε,είπαμε να έχουμε αρκετή άπλα με τις αποσκευές μας..Αλλά, ακούω για τόσες αγορές για για για...και έχω ψιλο χαθεί, όμως να πω την αλήθεια δεν έχω κάνει και καμια τρελή έρευνα..Οποιαδήποτε πληροφορία ευπρόσδεκτη!
Τέλος δεν έχουμε ακόμα κλείσει διαμονή. Με μία πρόχειρη ματιά για ξενοδοχείο μη ξέροντας όμως σε ποια περιοχή βολεύει να κλείσουμε, βλέπουμε ότι είμαστε in budget και για 5***** ξενοδοχεία απο booking με genius 3,πιθανολογώντας ότι με απευθείας κράτηση ίσως πέσει κ άλλο η τιμή η ίσως κ όχι όπως μου έτυχε στη Βαρκελώνη που το booking ηταν αρκετά φθηνότερο.
Παρακαλώ τα φώτα σας λοιπόν για οποιαδήποτε πληροφορία η tip..Ειδικότερα για την Καππαδοκία.
Σας Ευχαριστώ!

mourohavlos

Member
Έχεις βάλει πολλές ερωτήσεις και σίγουρα μπορείς να βρεις άπειρες πληροφορίες εδώ Ασία
Για Καππαδοκία μονοήμερη, έχεις δει πού είναι στο χάρτη? Πως σκέφτεστε να πάτε? Με αυτοκίνητο είναι καμιά 15 ώρες πήγαινε έλα, ενώ και με αεροπλάνο με μετακινήσεις από/προς αεροδρόμια θα φάτε ώρες

Giannisma

Member
λα, ενώ και με αεροπλάνο με μετακινήσεις από/προ
Έχεις βάλει πολλές ερωτήσεις και σίγουρα μπορείς να βρεις άπειρες πληροφορίες εδώ Ασία
Για Καππαδοκία μονοήμερη, έχεις δει πού είναι στο χάρτη? Πως σκέφτεστε να πάτε? Με αυτοκίνητο είναι καμιά 15 ώρες πήγαινε έλα, ενώ και με αεροπλάνο με μετακινήσεις από/προς αεροδρόμια θα φάτε ώρες
Ναι ξέρω που ειναι,ψάχνω ταυτόχρονα αλλά δεν είναι τόσο straight οι πληροφορίες. Έχει πτήσεις,φθηνές σχετικά.λέγαμε να πάμε πχ πρωί τετάρτη και επιστροφή πεμπτη βραδυ η παρασκευή νωρις κατι τετοιο. επισης θέλω να δω αν πετάνε εκείνη την περίοδο αερόστατα,αν όχι χάνει λίγο απ την αίγλη του αυτό το ταξίδι χαχα.

StratosZ

Member
Καλημέρα σε όλους. Ένα από τα ομορφότερα και αξέχαστα ταξίδια που έχω κάνει είναι στην Καππαδοκία. Παραθέτω κάποια στοιχεία και ελπίζω να σας βοηθήσουν.
Συνολικός χρόνος που αφιερώσαμε στην Καππαδοκία ήταν 5 ημέρες, νομίζω πως είναι το λιγότερο δυνατό για να πάρει κάποιος μία έστω και μικρή γεύση. Δεν υπολογίζω τις διαδρομές προς και από εκεί. Το ταξίδι έγινε οδικώς, με μοτοσυκλέτες, από Μυτιλήνη, τόπο μόνιμης κατοικίας μου. Μείναμε όλες τις ημέρες στο Goreme, πολύ καλή επιλογή για βάση και αντιπροσωπευτικό δείγμα από μόνο του. Μόλις φτάσαμε εκεί, πήγαμε σε ένα από τα άπειρα γραφεία οργάνωσης εκδρομών / δραστηριοτήτων που εδρεύουν στο χωριό. Πρώτο και βασικότερο ήταν να κλείσουμε την βόλτα με το αερόστατο. Όπως μας συμβούλεψαν και από το γραφείο, το κανονίσαμε για το επόμενο κιόλας πρωί, ώστε, αν οι συνθήκες στον αέρα δεν ευνοούσαν τις πτήσεις και ακυρώνονταν, να είχαμε περιθώριο και για κάποια επόμενη μέρα. Μέσω γραφείου κλείσαμε και μία ολοήμερη εκδρομή με βαν και ξεναγό, η οποία περιελάμβανε και επίσκεψη στην υπόγεια πόλη Derinkuyu. Τις υπόλοιπες μέρες , μαγεμένοι από το φυσικό κάλλος της περιοχής, κάναμε όσο περισσότερες βόλτες μπορούσαμε, κυρίως στα πάρκα και τα χωριά , όχι τόσο στις μεγάλες πόλεις.
Ονειρεύομαι την ημέρα που θα έχει μεγαλώσει η κόρη μου , θα πάμε μαζί στην Καππαδοκία και θα κάνουμε μαζί βόλτα με το αερόστατο, μάλλον την ωραιότερη εμπειρία που έχω έως τώρα από όλα τα ταξίδια μου...

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.716
Μέλη
39.452
Νεότερο μέλος
thaliakk

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom