magda pap.
Member
- Επόμενο Ταξίδι
- ΒΕΛΓΙΟ
- Ταξίδι-Όνειρο
- Σκωτία
ΠΡΟΛΟΓΟΣ
Χαιρετίζω για μία ακόμη φορά την υπέροχη παρέα του travelstories. Είμαι η Μάγδα, παλιό μέλος της παρέας των travelstories ταξιδιωτών και σας συστηθήκαμε σαν παρέα με την πρώτη ταξιδιωτική ιστορία που έγραψα (Οι Fantastic Four στην Χριστουγεννιάτικη ΝΥΡΕΜΒΕΡΓΗ και στην Παραμυθένια ΠΡΑΓΑ!!!!!!!) για το δεύτερο ταξίδι της παρέας μας και έχει ανέβει ήδη εδώ! https://www.travelstories.gr/community/threads/Οι-fantastic-four-στην-Χριστουγεννιάτικη-ΝΥΡΕΜΒΕΡΓΗ-και-στην-Παραμυθένια-ΠΡΑΓΑ.64268/
Επειδή όμως, όπως πάνε τα πράγματα θα αργήσουμε να πάμε το επόμενο ταξιδάκι (μας έχει πάρει λίγο από κάτω είναι η αλήθεια γιατί θα είχαμε πάει ήδη το τρίτο μας ταξίδι εάν δεν είχαμε τον αναθεματισμένο τον ιό) και μιας και είχα αρκετό χρόνο μέσα στην καραντίνα, αποφάσισα να ανεβάσω και αυτήν την ιστορία μας για την πανέμορφη Κρακοβία. Αν και έχουν ανέβει αρκετές, πιο πολύ τη γράφω, για να ξαναζήσω και εγώ η ίδια το ταξίδι, αλλά και γιατί παρόλο που υπάρχουν πολλές ιστορίες, ο καθένας έχει κάτι μοναδικό να πει. Εύχομαι να βοηθήσει, όποιον στο μέλλον θελήσει να την επισκεφτεί. Επίσης, επειδή το συγκεκριμένο ταξίδι είναι το πρώτο της ταξιδιωτικής μας παρέας και το πρώτο που οργάνωσα μόνη μου, του έχω ιδιαίτερη αδυναμία!!!!
Είναι τέλη Αυγούστου του 2018 και συζητώ με την κολλητή μου, να πάμε ένα ταξιδάκι μόνες μας στο εξωτερικό. Μου λέει λοιπόν γελώντας:« Έβγαλε προσφορά το ‘’τάδε’’ πρακτορείο (για να μην κάνω και διαφήμιση) με 250 Ευρώ το άτομο στην Κρακοβία (πλήρες πακέτο με αεροπορικά και διαμονή) για 28/11/2018 έως και 01/12/2018». Με το που μου το λέει αρχίζω να το ψάχνω. Βρίσκω πτήση, βρίσκω ξενοδοχείο και αφού τα έχω βρει όλα μου λέει ένα βράδυ στο τηλέφωνο μετά από κάποιες μέρες, ότι δεν μπορεί να λείψει εν τέλει από την δουλειά της. Την δικαιολογώ απόλυτα, γιατί δεν είναι στο χέρι της, και στις μέρες που ζούμε δεν είναι να μένεις χωρίς δουλειά. Έλα όμως που εγώ δεν μπορούσα να ηρεμήσω!!! Είμαι και από τους ανθρώπους που εάν τους πεις κάτι και μετά δεν γίνει απογοητεύονται πολύ , οπότε όπως καταλαβαίνετε μην μου τάξεις και δεν το κάνεις!!! Χάθηκες!!!Ενθουσιάστηκα πολύ από τις φωτογραφίες που είδα στο internet, είναι ένας πολύ οικονομικός προορισμός και αρκετά κοντά στην πόλη που βρίσκεται το στρατόπεδο συγκέντρωσης του Auschwitz, το οποίο ήθελα πάρα πολύ να επισκεφτώ.(Η ιστορία του Β΄ Παγκόσμιου Πολέμου ήταν ένα από τα θέματα της ιστορίας που με είχε συγκλονίσει, όταν ξεκίνησα να διαβάζω ιστορία στο σχολείο, και από τότε έλεγα, ότι κάποια στιγμή θα καταφέρω να επισκεφτώ και να δω με τα μάτια μου είτε το στρατόπεδο του Auschwitz στην Πολωνία είτε το Dahaou στην Γερμανία.)
Αφού λοιπόν περνάω μία εβδομάδα μέσα στην απογοήτευση για το γεγονός ότι το ταξίδι ακυρώθηκε, συζητώντας με την συνάδελφό μου την Ελένη στη δουλειά, μου λέει: « Γιατί σκας ; Θα πάμε παρέα!!!Σίγουρα θα θέλει και η αδερφή μου η Γωγώ, οπότε να μας υπολογίζεις.» Και ξαφνικά βρίσκομαι με μία πρόταση να πάω ταξίδι με δύο άτομα, με την Ελένη που την γνωρίζω αρκετά χρόνια ως συνάδελφο, αλλά κάνουμε παρέα το τελευταίο χρόνο και την αδερφή της που δεν τη γνώριζα. Αυτό ομολογώ με προβλημάτιζε, διότι σε ένα ταξίδι τα πράγματα μεγεθύνονται, και εάν δεν ξέρεις τον άλλον είναι πολύ εύκολο να παρεξηγηθείς, χωρίς ιδιαίτερο λόγο και να χαλάσει η διάθεση σου και το ταξίδι κατ’ επέκταση. Στην επιστροφή από την δουλειά σταματάω να αγοράσω κάτι στο μαγαζί της φίλης μου της Βιβής και της αναφέρω τον προβληματισμό μου. Η ίδια μου λέει ενθουσιασμένη:« Καμιά φορά όταν δεν ξέρεις τον άλλο βγαίνει και σε καλό. Και που είσαι!!! Είμαι και εγώ μέσα!!!» Και τώρα τι κάνω σκεφτόμουν. Ήμασταν τέσσερα άτομα, εγώ ήξερα τις δύο, την τρίτη καθόλου και οι υπόλοιπες τρεις δεν γνωρίζονταν καθόλου μεταξύ τους κοινώς μπέρδεμα!!!! Αλλά σκέφτηκα κάθε εμπόδιο για καλό και από την στιγμή που βρέθηκαν αυτές οι τρεις κοπέλες να θέλουν να έρθουν μαζί μου στο ταξίδι, το θεώρησα σημαδιακό και έτσι ξεκίνησε το ταξίδι των........... αταίριαστων στην παγωμένη Κρακοβία!!!
ΕΙΣΑΓΩΓΗ
Και το ταξίδι ξεκίνησε εκ νέου. Αρχίζω να ψάχνω και πάλι εισιτήρια για 4 άτομα αυτή την φορά. Βρίσκω για τις συγκεκριμένες πτήσεις, αναχώρηση 28/11/2018 09:30-11:05 και επιστροφή στις 01/12/2018 08:10-11:35, με την Ryanair για Κρακοβία στην τιμή των 112,06 Ευρώ με χειραποσκευή. Παίρνω και το τελικό ok από τις υπόλοιπες, γιατί σκεφτόμασταν εάν θα πάρουμε χειραποσκευή ή κανονική βαλίτσα, καθ’ ότι χειμώνας και έπρεπε να πάρουμε όλα τα απαραίτητα ρούχα και αξεσουάρ (ισοθερμικά, γάντια, σκουφιά, χοντρά πουλόβερ) έκλεισα τα αεροπορικά εισιτήρια. Σειρά είχε η εύρεση καταλύματος. Μετά από ατελείωτες ώρες να ψάχνω διαμερίσματα και ξενοδοχεία, να διαβάζω κριτικές και να βλέπω στο google earth την ακριβή τοποθεσία του καθενός (ήθελα να μείνουμε στο κέντρο για να είμαστε κοντά σε όλα με τα πόδια), κατέληξα να κάνω κράτηση στο Μ apartments, M Apartments, Κρακοβία, Πολωνία με δωρεάν ακύρωση και πληρωμή στο κατάλυμα μέσω της Booking, το οποίο είχε πολύ καλή βαθμολογία και πολύ καλά σχόλια για τον ιδιοκτήτη επίσης. Ήταν στα 800 μέτρα από την κεντρική πλατεία της Κρακοβίας. Κλείσαμε διαμέρισμα με δύο κρεβατοκάμαρες αλλά ήταν τόσο άνετο που μπορούσαν να μείνουν 6 άτομα και το κόστος για 3 διανυκτερεύσεις ήταν 270 Ευρώ.Αφού έκλεισα αεροπορικά και διαμονή, σειρά είχε το ψάξιμο για τα αξιοθέατα. Τί εισιτήρια θα μπορούσα να κλείσω ηλεκτρονικά και να ψάξω τις μετακινήσεις μας από και προς το αεροδρόμιο, την επίσκεψη στο Auschwitz, στα αλατωρυχεία και μέσα στην Πόλη. Κλείνοντας μέσω Booking το διαμέρισμα, με ρώτησε η εφαρμογή εάν ήθελα να κλείσω transfer από το αεροδρόμιο για το ξενοδοχείο. Οπότε έκλεισα μέσω της mozio https://www.mozio.com/en-us/ εννιαθέσιο βανάκι (4 ήμασταν αλλά ας είχαμε άπλα) πήγαινε- έλα από το αεροδρόμιο στο διαμέρισμα στην ‘’τσουκτερή’’ τιμή (πλάκα κάνω) των 24,58 Ευρώ και για τις δύο μετακινήσεις, δηλαδή 6,15 Ευρώ το άτομο. Είπαμε η Κρακοβία είναι οικονομικός προορισμός.
Ψάχνοντας και διαβάζοντας και εδώ πληροφορίες για την Κρακοβία, ανακάλυψα και το αγαπημένο μας πλέον Uber. https://www.uber.com/gr/el/ Στην αρχή το φοβήθηκα, όμως όπως αποδείχθηκε μας έλυσε τα χέρια στην κυριολεξία. Κατεβάζω λοιπόν την εφαρμογή στο κινητό, κάνω εγγραφή και αρχίζω να μαθαίνω πώς λειτουργεί υπολογίζοντας το κόστος περίπου των διαδρομών που πιστεύω ότι θα το χρησιμοποιούσαμε. Έψαξα και τον τρόπο που θα πηγαίναμε στο Auschwitz, και μετά από συζήτηση με τα κορίτσια, καταλήξαμε να πάμε με πρακτορείο από την Κρακοβία και όχι μόνες μας με την συγκοινωνία, δεδομένου ότι είχαμε μόνο τρεις μέρες στην διάθεση μας, ήταν χειμώνας, που αυτόματα σήμαινε κρύο και μικρή διάρκεια ημέρας, οπότε δεν θέλαμε να χάσουμε χρόνο στην μετακίνηση. Έτσι καταλήξαμε να κάνουμε κράτηση με το Krakow Local Tours. Auschwitz Tours Center - Auschwitz Birkenau, Wieliczka Salt Mine Η πληρωμή θα γινόταν σε μετρητά στον οδηγό στην επιστροφή από το στρατόπεδο. Το κόστος ήταν στα 29,00 Ευρώ το άτομο (μεταφορά με βαν από το διαμέρισμα, ξενάγηση στα αγγλικά και στα δύο στρατόπεδα και επιστροφή στην πόλη της Κρακοβίας συν ένα νερό ή αναψυκτικό κατά την μεταφορά).
Αποφασίσαμε επίσης, μετά από προτροπή δική μου να μην πάμε την ίδια μέρα και στα αλατωρυχεία και στο στρατόπεδο, εκδρομή που πολλοί την συνδύαζαν σε ένα πακέτο με πρακτορείο, γιατί πολλές ιστορίες και εμπειρίες ταξιδιωτών κατέληγαν στο συμπέρασμα ότι είχε πολύ περπάτημα και ήταν ιδιαιτέρως κουραστικό.
Οπότε έχοντας καλύψει κατά την γνώμη μου τα βασικά (αεροπορικά, διαμονή, αξιοθέατα, εισιτήρια και μετακινήσεις όσο μπορούσα να σκεφτώ μέχρι εκείνη την στιγμή) είπα να χαλαρώσω και να ασχοληθώ με το τι θα βάλουμε μέσα σε αυτή την τεράστια βαλίτσα. Άρχισαν τα μηνύματα στην ομάδα στο viber για το τι θα πάρει η καθεμία, ώστε να έχουμε όσο περισσότερο χώρο μπορούσαμε. Συμφωνήσαμε λοιπόν, αφού θα μέναμε όλες μαζί, η μια να πάρει τα είδη για το μπάνιο, η άλλη τα φάρμακα και κάπως έτσι οργανωθήκαμε για πρώτη φορά οι τέσσερις μας!!! Καλά ξεκινήσαμε σκέφτομαι!!! Και αρχίσαμε να μετράμε αντίστροφα για το πολυπόθητο ταξίδι, που η κάθε μια ανυπομονούσε να φτάσει, για τους δικούς της λόγους, η 28η Νοεμβρίου.
Δύο βδομάδες πριν το ταξίδι στέλνω στα κορίτσια τις ακριβείς διαστάσεις της βαλίτσας- χειραποσκευής από το site της Ryanair, για να μετρήσουν τις δικές τους, ώστε να μην έχουμε πρόβλημα στο αεροδρόμιο. Κλείνω και τις θέσεις parking στο Parking AIA του αεροδρομίου Athens International Airport - Μακράς Διάρκειας και για τα δύο αυτοκίνητα με τα οποία θα πηγαίναμε μέχρι εκεί( κόστος 39,00 Ευρώ το κάθε αυτοκίνητο για 4 ημέρες στο Parking P3 long stay με πληρωμή στην έξοδο- εάν το προπληρώσεις είναι ακόμα πιο φθηνά). Παραμονή της αναχώρησης, μου έρχεται e-mail από την mozio με τα ακριβή στοιχεία του οδηγού και το τηλέφωνο επικοινωνίας. Και είμαστε έτοιμες για απογείωση!!!! Και ναι, καλά καταλάβατε, είμαι τελειομανής και πολύ οργανωτική σε όλα!!!
Last edited: