• Η αναδρομή στο παρελθόν συνεχίζεται! Ψηφίστε την Ταξιδιωτική Ιστορία του μήνα για τους μήνες Μάρτιο - Αύγουστο 2020 !

Σχετικά νέο μέλος: Συστάσεις+1ερώτηση για την Εύβοια.

Evacuee

Member
Ταξίδι-Όνειρο
ενιγουεραουτοφδεγουορλντ
Κλείνοντας, πλέον, έναν μήνα στο forum –περισσότερο ανάγνωσης, παρά ‘συγγραφής’- είπα να γράψω κι εγώ μερικά πράγματα για τον εαυτό μου, πριν οδηγηθώ στην ερώτηση για πληροφορίες για τον νομό Εύβοιας.
Όπως έχετε παρατηρήσει –αν το έχετε κάνει- στο χάρτη μου, έχω ταξιδέψει μόνο σε Ευρωπαϊκά εδάφη προς το παρόν.
Συνήθως ,μου αρέσει να συσχετίζω το εκάστοτε ταξίδι με κάποια δραστηριότητα (σπουδές, σεμινάρια, δουλειά, φεστιβάλ, επισκέψεις σε οικείους…), αν και φυσικά υπήρξαν φορές που ταξίδεψα κάπου ‘χωρίς λόγο’. Γενικά προσπαθώ να εκμεταλλευτώ τη δυνατότητα που έχω ως δασκάλα να ταξιδεύω, ζώντας σε διαφορετικά μέρη και έχοντας μια σταθερή δουλειά. Προς το παρόν στη χώρα και φιλοδοξόντας κάποια στιγμή να πάρω απόσπαση στο εξωτερικό.
Μου φαίνεται πολύ ενδιαφέρον ο ταξιδιωτικός τρόπος του yorgou & θα ήθελα να καταφέρω να κινηθώ αντίστοιχα «πορτοκαλίζοντας» τον ταξιδιωτικό μου χάρτη, αλλά δεν έχω πλήρως απομυθοποιήσει το αίσθημα αν-ασφάλειας, για να το κάνω.
Εώς τώρα έχω ζήσει στην Θεσσαλονίκη, την Πάτρα, το Ρέθυμνο, την Πράγα και την Μυτιλήνη. Την Παρασκευή φεύγω για τον νομό Εύβοιας και θα πρέπει να επιλέξω περιοχές τοποθέτησης. Έχοντας πλήρη άγνοια για το τι συμβαίνει στον εν λόγω νομό, προσπαθώ να συλλέξω πληροφορίες..
Υπάρχει κάποιος που έχει να προτείνει κάποιο ενδιαφέρον μέρος, με κάποια σχετική πολιτιστική κίνηση;;
Τέλος, θέλω να πω πως βρίσκω πολύ ενδιαφέρουσα την ‘παρέα’ σας κι αν και γενικότερα προτιμώ να ταξιδεύω –ακόμη και στο πάρκο της γειτονιάς- παρά να περνάω χρόνο μπροστά στον υπολογιστή… το travelstories με έχει καθηλώσει!~

ΕΡΣΗ

Member
Επόμενο Ταξίδι
Βερολίνο (ξανά!)
Ταξίδι-Όνειρο
Λάος, Βιετνάμ, Καμπότζη
Πολιτιστικη κινηση και επαρχια, δυσκολη εξισωση. Περισσοτερο βασιζεται στα συγκεκριμενα προσωπα παρα σε φορεις κρατικους η περιφερειακους. Ομορφα μερη του νομου Ευβοιας ειναι η Κυμη και η Λιμνη στα βορεια και η Καρυστος, αν και η τελευταια, μετα την πυρκαγια...
Δεν ξερω αν βοηθησα γιατι μαλλον εισαι ηδη εκει και εχεις κανει πια τις επιλογες σου, αλλα εστω και ως βολτα αξιζουν τα μερη αυτα.

Επόμενο Ταξίδι
Κρακοβία-Βαρσοβία
Ταξίδι-Όνειρο
...Ιθάκη...
Χαίρεται, δεν ξέρω αν ήδη έχεις διαλέξει που θα μείνεις αλλά επειδή κατάγομαι από την Κύμη και ξέρω καλά την περιοχή αν θέλεις πληροφορίες για την περιοχή μην διστάσεις.

Evacuee

Member
Ταξίδι-Όνειρο
ενιγουεραουτοφδεγουορλντ
Σας ευχαριστώ!
Τελικά βρέθηκα κάπου κοντά στη Χαλκίδα => και στην Αθήνα,αλλά δίπλα σε θάλασσα και αρκετά κοντά σε βουνό!
Έχω ήδη επισκευτεί τη Λίμνη -όντως πολύ όμορφη- και θα συνεχίσω εξερευνώντας το "νησί" από τον Βορρά προς τον Νότο. Γενικά στο forum δεν έχω βρει πολλές αναφορές σε ενδιαφέροντα μέρη της Εύβοιας -ούτε και στον κοινωνικό μου περίγυρο- οπότε, για άλλη μια φορά, οποιαδήποτε πληροφορία, ευπρόσδεκτη.

EvNick

Member
Επόμενο Ταξίδι
Λονδίνο
Ταξίδι-Όνειρο
USA - JAPAN - AUS
Σας ευχαριστώ!
Τελικά βρέθηκα κάπου κοντά στη Χαλκίδα => και στην Αθήνα,αλλά δίπλα σε θάλασσα και αρκετά κοντά σε βουνό!
Έχω ήδη επισκευτεί τη Λίμνη -όντως πολύ όμορφη- και θα συνεχίσω εξερευνώντας το "νησί" από τον Βορρά προς τον Νότο. Γενικά στο forum δεν έχω βρει πολλές αναφορές σε ενδιαφέροντα μέρη της Εύβοιας -ούτε και στον κοινωνικό μου περίγυρο- οπότε, για άλλη μια φορά, οποιαδήποτε πληροφορία, ευπρόσδεκτη.
Επειδή μένω Χαλκίδα, έχω να σου προτείνω ωραία μέρη να πας. Καταρχήν αν θες να πας να δεις την Χαλκίδα για μια μερούλα, έτσι να ευχαριστηθείς τα νερά του Ευρίπου πάνω -κάτω, και να πιεις τον καφές σου το βραδυ στην μαγευτική παραλία της Χαλκίδας, είναι πολύ ωραία.
Όντως η Λίμνη είναι πάρα πολύ όμορφη κομώπολη-χωριό. Αν θες να τριγυρίσεις όλη την Εύβοια θα σου προτείνω να πας Αιδηψό, Κάρυστο, στην Αγ.Άννα, στην Κύμη (πολύ ωραίο χωριο, αν θες παίρνεις το καραβάκι και βρίσκεσαι στην Σκύρο σε μισή ώρα), ένα πάρα πολύ ωραίο χωριό είναι το Πήλι, έχει μία πάρα πολύ ωραία και καθαρή θάλασσα και ωραίες ταβέρνες. Αν δεν κρυώνεις κάνε μπάνιο. Αυτά είναι τα πιο ενδιαφέρον για μένα.:p:p

ΕΡΣΗ

Member
Επόμενο Ταξίδι
Βερολίνο (ξανά!)
Ταξίδι-Όνειρο
Λάος, Βιετνάμ, Καμπότζη
Για μενα, αυτα που χαιρομαι στην Ευβοια ειναι οτι εχει πολυ ομορφα βουνα, δαση και παραλιες και λιγοτερο γραφικα χωρια. Αρα εφοσον εχεις αυτοκινητο μπορεις να κανεις πολυ ομορφες βολτες. Το καλοκαιρι στριψαμε απο την παραλια στο Πηλι προς τα νοτια και ο παραθαλασσιος δρομος ηταν πανεμορφος.

Evacuee

Member
Ταξίδι-Όνειρο
ενιγουεραουτοφδεγουορλντ
Ευχαριστώ για τις συμβουλές. Έχω αυτοκίνητο και θα πραγματοποιήσω όλες τις διαδρομές που προτείνατε! {τα καταφέρνω καλά και με την χειμερινή κολύμβηση!}

ΕΡΣΗ

Member
Επόμενο Ταξίδι
Βερολίνο (ξανά!)
Ταξίδι-Όνειρο
Λάος, Βιετνάμ, Καμπότζη
Αν τα καταφερνεις και με την οδηγηση σε χωματοδρομους, την επομενη φορα που θα βρεθεις στη Λιμνη μπορεις να παρεις το δρομο για τη Μονη Γαλατακη (η επισκεψη αξιζει) και στη συνεχεια μεσα απο δασικους δρομους να βρεθεις στα εγκαταλελειμενα μεταλεια λευκολιθου του Κακαβου. Εξαιρετικο τοπιο και πολυ ενδιαφερουσες οι λιμνουλες που εχουν δημιουργηθει στις τρυπες που αφησαν οι εκσκαφες. Πρεπει ομως να ρωτησεις τους ντοπιους για το δρομο.

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.666
Μέλη
39.409
Νεότερο μέλος
vasmilona

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom