• Η αναδρομή στο παρελθόν συνεχίζεται! Ψηφίστε την Ταξιδιωτική Ιστορία του μήνα για τους μήνες Μάρτιο - Μάιο 2020 !

Γαλλία Στην Αλσατια...

AntV

Member
Καλημέρα σε όλους, στις γιορτές θα πάω για 3 βράδια ΑΛΣΑΤΙΑ. Στρασβούργο ( 1 νύχτα ) και Κολμαρ ( 2 νύχτες ), θα παραλάβω αυτοκίνητο απο αεροδρόμιο Ζυρίχης και θα το επιστρέψω κατα την αναχώρηση μου. Καθώς θα έχω αυτοκίνητο θα επισκεφθώ όλα τα κοντινά χωρια του ΚΟΛΜΑΡ [Εγκισαιμ, Καιζερσμπεργκ, Hunawihr, Βergheim, Σελεστά] τα ερωτήματα μου είναι

1. Αξίζει να χάσω 2,5 ώρες ( με την επιστροφή ) για να επισκεφθώ το Φραιμπουργκ; είναι τόσο ξεχωριστό από τα άλλα 5 χωριά;
2. Μήπως κάποιο απο τα παραπάνω χωριά να το παραλείψω; Καμια φορά είναι όλα τόσο ίδια που δεν έχει νόημα να χάνω χρόνο σε πάρκαρε/ξεπάρκαρε
3. Καθώς φεύγω αργά το απόγευμα από Ζυρίχη σκέφτομαι να περάσω το πρωινό μου στην Λουκέρνη. Δεν έχω πάει ποτέ Ελβετία συνεπώς ούτε την Ζυρίχη έχω δει. Θα ήθελα μια βοήθεια ειδικά στην τελευταία μου μέρα ( Ζυρίχη ή Λουκένη ) και τι αξίζει να δω ;

LOULOUTGAL

Member
Ταξίδι-Όνειρο
-----
1)Το Φραιμπουργκ μου αρεσε πολύ,κρίμα να μην το δείτε αφου θα είστε στην περιοχή .
2)Θα μπορουσατε να βγαλετε το Σελεστα (δεν με ενθουσιασε σε σχέση με τα υπολοιπα) .Να προσθεσετε το Riquewihr .Δεν γνωριζω για Hunawihr .Η αληθεια είναι οτι ειναι ολα πανω κατω τα ίδια και δίπλα το ένα στο άλλο δλδ με μια βολτα τα βλεπετε όλα .Κρατηση για φαγητο οπωσδηποτε .
3)Δεν γνωρίζω .

AntV

Member
1)Το Φραιμπουργκ μου αρεσε πολύ,κρίμα να μην το δείτε αφου θα είστε στην περιοχή .
2)Θα μπορουσατε να βγαλετε το Σελεστα (δεν με ενθουσιασε σε σχέση με τα υπολοιπα) .Να προσθεσετε το Riquewihr .Δεν γνωριζω για Hunawihr .Η αληθεια είναι οτι ειναι ολα πανω κατω τα ίδια και δίπλα το ένα στο άλλο δλδ με μια βολτα τα βλεπετε όλα .Κρατηση για φαγητο οπωσδηποτε .
3)Δεν γνωρίζω .
Το Φράιμπουργκ είνια τόσο ξεχωριστό από τα χωριά της Αλσατίας που αξίζει ώστε να χάσει κανείς τόσο χρόνο στην διαδρομή; Επίσης η διαδρομή του Μέλανα δρυμού αξίζει τέλος Δεκ ;

Last edited:

LOULOUTGAL

Member
Ταξίδι-Όνειρο
-----
η αληθεια είναι οτι το εκανα Καλοκαιρι και η διαδρομή στοv Μελανα Δρυμό ήταν υπέροχη ,Δεκεμβρη ας απαντησει καποιος αλλος ,φανταζομαι θα έχει και χιονια .Το Φραιμπουργκ ειναι κατι διαφορετικό απο τα χωρια της Αλσατίας ,μια απο τις πιο όμορφες Γερμανικες πολεις κατ'εμε αλλα δεν ειναι και η πολη των πολεων .Απλα είναι ευκαιρία να το δείτε επειδή θα είστε στην περιοχή και βγαινει δλδ ν απατε μια βολτα φευγοντας .Αν η αλλη σας επιλογη είναι να πατε Λουκερνη( χωρις να εχω παει και χωρις να ξέρω αν βολευει για ένα περασμα στην επιστροφη )νομιζω να την προτιμησετε .

Porfyria

Member
Επόμενο Ταξίδι
Ελβετία
Ταξίδι-Όνειρο
Ιαπωνία, Περού
3. Καθώς φεύγω αργά το απόγευμα από Ζυρίχη σκέφτομαι να περάσω το πρωινό μου στην Λουκέρνη. Δεν έχω πάει ποτέ Ελβετία συνεπώς ούτε την Ζυρίχη έχω δει. Θα ήθελα μια βοήθεια ειδικά στην τελευταία μου μέρα ( Ζυρίχη ή Λουκένη ) και τι αξίζει να δω ;
Κατά τη γνώμη μου, πήγαινε Λουκέρνη. Τη Ζυρίχη μπορείς να τη δεις κάποια άλλη στιγμή αν πχ έχεις πτήση με ανταπόκριση και μεγάλη αναμονή. Η Λουκέρνη είναι από τις πιο όμορφες πόλεις στην Ελβετία.

apodrasi

Member
Επόμενο Ταξίδι
France
Ταξίδι-Όνειρο
Κίνα-Ινδία-Περού
Προσυπογράφω για μια βόλτα στη λίμνη και την ξύλινη γέφυρα της Λουκέρνης, ενώ για τόσο λίγο χρόνο στη Ζυρίχη θα είναι σαν να μην την είδες. Παρεμπιπτόντως, αν βρεθεί κάποιος Φεβρουάριο προς τα εκεί, αξίζει το καρναβάλι της Λουκέρνης.
Το Φράιμπουργκ δεν είναι χωριό, αλλά μεγέθους Στρασβούργου. Όμορφο μεν, αξίζει να το δείτε, αλλά μετά από ταξίδι στην Αλσατία δεν θα διαπιστώσετε διαφορές από την άλλη πλευρά των συνόρων.

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.621
Μέλη
39.359
Νεότερο μέλος
sithonia

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom