Alex Loco
Member
- Επόμενο Ταξίδι
- Ταξίδι-Όνειρο
- Pamir highway
Περιεχόμενα
Μετά το τελευταίο Road trip με την παρέα μου ( Αστεγικες οι νύχτες το ένα και Οδύσσεια - σταρ - μπάλα - δράκοι - ναζί το άλλο , έτσι τα έχω ονομάσει μέσα στο σάιτ ) είχε έρθει επιτέλους ξανά η ώρα για ένα Road trip μετά από 8 χρόνια να βγούμε ξανά στους δρόμους. Το Terrios το παλιό τανκς δεν ήταν διαθέσιμο καθώς ο Σπο πλέον δεν ήθελε να έρθει. Το νέο άρμα το δικό μου Scirocco, το λες άνετο και μπρουκλικο αλλά ίσως όχι τόσο κατάλληλο για τους βομβαρδισμενους δρόμους των Βαλκανίων και της πρώην σοβιετικής. Εγώ και Ο Λαζ σταθεροι στο ραντεβού , νέα πρόσωπα η αγαπημένη μου Σοφία και ο άλλος κολλητός μας ο Αλεξάκης που δεν είχε έρθει στα παλιά road trips γιατί δεν καταδεχόταν να έρθει λέει σε παρακμιακες χώρες ( και ήρθε στη Μολδαβία ) . Το νέο team ετοίμαζε από καιρό το ταξίδι του προσπαθώντας να παντρέψει τα γούστα όλων. Μπρασόβ και κάστρο του Μπραν στην Τρανσυλβανία ήθελε ο Αλεξάκης , Μολδαβία ήθελα εγώ και η Σοφία και μπιτς μπαρ και έξαλλες Ρουμάνες με πλαστικά χείλη και λοιπά ήθελε ο Λαζ γι'αυτό βάλαμε και στην Μαμαια στο πρόγραμμα , ένα τουριστικό μέρος δίπλα στην Ρουμανική Κωσταντζα. Επειδή ο γυρισμος ήταν μεγάλος και μας βόλευε , είπαμε να κατέβουμε και από το τουριστικό μαργαριτάρι της μαύρης Θάλασσας όπως το έλεγαν το Νεσεμπαρ. Γνωρίζαμε ότι θα φάμε πολλές ώρες στον δρόμο καθώς οι αποστάσεις ήταν μεγάλες , αν και σε χιλιόμετρα δεν μας τρομαζε. Παρολαυτα οι χάρτες και τα gps έγραφαν παράδειγμα , 300 χιλιόμετρα , 7 ώρες. Και έλεγες . Τι φάση ? Θα πάρουμε το αμάξι στην πλάτη ρε φίλε ? Γιατί τόση ώρα ? Γιατί πολύ απλά δεν έχουνε μεγάλους αυτοκινητόδρομους αλλά διεθνές δίκτυο σε στυλ Λιανοκλάδι - Κάτω Κρεμαστά !! Εκτός αυτού περάσαμε ότι χωριό διέθετε η Ρουμανία κόβοντας συνεχώς ταχύτητες . Διασχισαμε ότι δάσος υπήρχε ενώ φυσικά το χαιλαιτ που θα αναφερθώ αργότερα ήταν οι μολδαβικοι δρόμοι του νότου κυρίως που πραγματικά μας σόκαραν . Μάλιστα είπαμε στο αμάξι ότι πρέπει να είμαστε οι μόνοι μαλακες Έλληνες που διέσχισαν αυτόν τον δρόμο στην ιστορία μας αλλά μέσα μου ήμουν σίγουρος ότι θα βρεθούν και άλλοι μέσα σε αυτό το σάιτ ( χωρίς παρεξήγηση το μαλακες . Ίσως ήρωες είναι καλύτερο , αν και αγαπάμε τα ψαγμενα τα απάτητα και τα περίεργα ειδικά αν είναι πρώην ΕΣΣΔ η Βαλκάνια !! ) Το ανατριχιαστικό όμως πέρα από όλα τα αστεία και τα όμορφα που περάσαμε στο ταξίδι μας , ήταν το συναίσθημα του να έχεις παράλληλα σου την Ουκρανία σε καιρό πολέμου. Ειδικά τα σημεία που φτάσαμε κοντά (Γκιουργκουλεστι 8 χιλιόμετρα από τα σύνορα της Ουκρανίας που ήταν γεμάτο σκηνές του ΟΗΕ αλλά κυρίως το σημείο που έβγαλα φωτογραφία και ανέβασα πιο πάνω που κυριολεκτικά ήμασταν δίπλα στο σύνορο , μας προκάλεσε ένα πολύ σκοτεινό συναίσθημα και μια σιγή στο αμάξι .) Περίεργοι καιροί για να είσαι τόσο κοντά σε μια χώρα με πόλεμο αλλά τι να πουν και αυτοί οι άνθρωποι που το βιώνουν εντελώς από μέσα.. συνεχίζεται...