Σάμος vs Ικαρία

Σάμος ή Ικαρία

• Total voters
    30

James

Member
Επόμενο Ταξίδι
Ανατολική Κρήτη
Ταξίδι-Όνειρο
Περού
Μάλιστα. Το άλλο με τα fake news το ξέρεις?
Κανένα fake. Συνεβει όπως ακριβώς το γράφω στο φίλο μου (και νυν κουμπάρο μου) πριν αρκετά χρόνια. Δε μπορώ να καταλάβω γιατί φαίνεται φεικ, για Ικαρία μιλάμε.

@psilos3 το είπε και ο @apodrasi πολύ σωστά. Δεν έχουν καμία σχέση τα δύο νησιά κατά τη γνώμη μου. Το μόνο σχετικό είναι ότι είναι κοντά. Πραγματικά θεωρώ άδικο για την Ικαρία να γίνεται τέτοια σύγκριση.

Σκέψου ότι αν αφαιρέσεις τα πανηγύρια (καλή ώρα με κοβιντ) και εσύ ο ίδιος παραδεχοσουν σε άλλο νήμα (ή σε ιδιωτική συζήτηση) ότι ίσως δεν αξίζει να επισκεφτείς Ικαρία. Ή μήπως κάνω λάθος;;; Μπορεί να έχω και σκρινσοτ.....(Ω τι σου είπα...)
Ενώ από τη Σάμο βγάλε ένα από τα (πολλά) θετικά της. Όποιο θες. Δεν είναι αυτόματα λόγος να μην την επισκεφθείς.

Τώρα για το αν βγούμε έξω και ρωτήσουμε 100 ανθρώπους δε ξέρω τι θα πουν. Αν είναι οι ίδιοι που εκθειάζουν πχ τον... Μωυσή, ε δε θα τους λάβω και πολύ υπόψιν μου.

@Yorgos προσπαθούν με κάθε τρόπο να με φέρουν στα πρόθυρα εμφράγματος αλλά για να χαθεί αυτό το ματς, πρέπει η παράγκα να ξεπεράσει εκείνη του "Σωκράτη χο χο χο". Έλα παιδάκι μου εδώ να τα δεις με τα μάτια σου, μην ακούς κάτι περίεργους από Χορτιάτη.

Το σχόλιο για λαθρομετανάστες το προσπερνω μη πω καμία βαριά κουβέντα. Και έχουμε την @katkats Κέρβερο εδώ έτοιμη να μας κόψει.

gkalla

Member
Επόμενο Ταξίδι
????
Ταξίδι-Όνειρο
Κούβα, Περού, Ν. Ζηλανδία
@Yorgos προσπαθούν με κάθε τρόπο να με φέρουν στα πρόθυρα εμφράγματος αλλά για να χαθεί αυτό το ματς, πρέπει η παράγκα να ξεπεράσει εκείνη του "Σωκράτη χο χο χο". Έλα παιδάκι μου εδώ να τα δεις με τα μάτια σου, μην ακούς κάτι περίεργους από Χορτιάτη.
Ο Ολυμπιακός, το Αιγάλεω και η Ικαρία να κερδάει που λέγαμε και εμείς της παράγκας και όλοι οι άλλοι να πάνε να….
Εγώ πάντως βλέπω λύση στο δίλημμα. Να γίνουν ορισμένες «προσφορές» στους αναποφάσιστους από τους «διαγωνιζόμενους».
Δηλώνω ανοιχτός σε όλες τις προτάσεις.
Οι «αντίπαλοι» ήδη προσέφεραν πληρωμένες διακοπές.
No pressure αλλά τώρα είναι η σειρά σου…

psilos3

Member
Επόμενο Ταξίδι
?
Ταξίδι-Όνειρο
Αναζητείται!
νησιά Βορείου Αιγαίου είπες εσύ, για Λέσβο και Σάμο εγώ, αυτά συγκρίνονται.
Αυτά ναι, είναι αρκετά πιο βολικό και δίκαιο να τα συγκρίνεις.
Κατά τ' άλλα ποια κριτήρια πρέπει να πληροί ένας τόπος για να είναι τόπος εξορίας.
Δε το έπιασα και δε θέλω να το ανοίξω το θέμα. Από τότε έως σήμερα υπάρχουν πολλαπλές διαστάσεις, το αφήνω ασχολίαστο.
Ψήφισα Σάμο. Δεν έχω παει σε κανένα αλλά αν χάσει η Σάμος από την Ικαρία θα χάσω το μοναδικό ταξιτζή που ξέρω στο νησί από έμφραγμα.
Κλαίω... :haha: :haha:
Σκέψου ότι αν αφαιρέσεις τα πανηγύρια (καλή ώρα με κοβιντ) και εσύ ο ίδιος παραδεχοσουν σε άλλο νήμα (ή σε ιδιωτική συζήτηση) ότι ίσως δεν αξίζει να επισκεφτείς Ικαρία. Ή μήπως κάνω λάθος;;;
Καθόλου λάθος δε κάνεις, το λέω και το ξαναλέω, είναι άλλο νησί χωρίς αυτά και σημαντικός παράγοντας επίσκεψης σε περίοδο καλοκαιρινών διακοπών. Αποτελεί δικό μου κριτήριο όμως αυτό.
Ενώ από τη Σάμο βγάλε ένα από τα (πολλά) θετικά της. Όποιο θες. Δεν είναι αυτόματα λόγος να μην την επισκεφθείς.
Τα αποθεώσαμε πολλάκις. Δε βλέπω να σμπρώχνωνται οι τουρίστες παρ' όλα αυτά.
Αν είναι οι ίδιοι που εκθειάζουν πχ τον... Μωυσή, ε δε θα τους λάβω και πολύ υπόψιν μου.
Από τότε που πήγε ο Μωυσής στην Ικαρία μάλλον κι αυτοί δε θα λάβουν το νησί υπόψιν τους.:haha:

Αυτό που θέλω να πω και να το σοβαρέψω (για λίγο) είναι ότι δεν αρκεί η εξαιρετική ομολογουμένως εντύπωση που μπορεί να δώσει ένας μόνιμος κάτοικο ή κάποιος που έχει ζήσει χρόνια σ' ένα νησί.
Το προσεγγίζω καθαρά από τη πλευρά του ταξιδιώτη, επισκέπτη, τουρίστα, βάλτε ότι τίλτο θέλετε.
Πείτε για την Ικαρία ότι συντηρεί ένα μύθο ίσως, να το δεχτώ, ή ότι όλα όσα ακούγονται είναι υπερβολικά, πάλι να το δεχτώ.
Αφού τα χει όλα τέλεια η Σάμος γιατί ρωτάνε όλοι για την Ικαρία;
Γιατί όλοι θέλουν να πάνε εκεί κάποια στιγμή και αγνοούν τη Σάμο;
Όλα αυτά τα χρόνια έχω μιλήσει με άπειρο κόσμο εδώ και εκτός, γνωστούς και αγνώστους, για διακοπές, για νησιά και τα σχετικά. Ε δε θυμάμαι και πολλή μεγάλη πρεμούρα για τη Σάμο, μη σας πω κανέναν,ούτε μια ερώτηση, εν αντιθέσει με την Ικαρία. Λάθος σκεπτικό; Μπορεί, το θέμα είναι γιατί συμβαίνει.

μην ακούς κάτι περίεργους από Χορτιάτη.
Επειδή είσαι πολύ άδικος, να ξέρεις ότι ο Χορτιάτης έχει μεγάλους φαν του νησιού. :cool:
Πριν δυο χρόνια ήπια μπύρες με ένα ζευγάρι συγχωριανών που συνάντησα τυχαία στο Πυθαγόρειο, σ' εκείνα τα καταπληκτικά μαγαζιά της παραλιακής του (αν ζεις στα 80s, μη τα ξαναλέμε) και η κουβέντα στράφηκε στο γεγονός ότι βρηκαν τη Σάμο ανέλπιστα καλή, μιας και κάνανε για μέρες island hopping και στα δύο, χωρίς μάλιστα να το περιμένουν μιας και δεν είχαν τόση πληροφόρηση.
Τους ενδιέφερε και η πεζοπορία, η φύση, οπότε βρήκαν τη χαρά τους.
Βέβαια βλέπαμε και Άρη παράλληλα, οπότε συγχίστηκα ως συνήθως και ήπια το μισό βαρέλι και δε πρόλαβα να τους πω να γυρίσουν Ικαρία να βρούνε τη χαρά τους...:haha::haha:

panpan

Member
Αφού τα χει όλα τέλεια η Σάμος γιατί ρωτάνε όλοι για την Ικαρία;
ότι βρηκαν τη Σάμο ανέλπιστα καλή, μιας και κάνανε για μέρες island hopping και στα δύο, χωρίς μάλιστα να το περιμένουν μιας και δεν είχαν τόση πληροφόρηση.
Είδες και μόνος σου το λες.Φαντάσου να ρωτούσαν για την Σάμο. Θα γινόταν ο χαμός.
Πές μου ότι ήταν και κάτω από 45. και σου υπόσχομαι να μην βγάλω στην φόρα την άλλη ροζ φανέλα του Άρη.

psilos3

Member
Επόμενο Ταξίδι
?
Ταξίδι-Όνειρο
Αναζητείται!
Είδες και μόνος σου το λες.Φαντάσου να ρωτούσαν για την Σάμο. Θα γινόταν ο χαμός.
Εγώ είμαι δίκαιος πάνω απ' όλα. Όσο για το χαμό στη Σάμο το βλέπουμε, δε προλαβαίνει ο κόσμος...
Πές μου ότι ήταν και κάτω από 45. και σου υπόσχομαι να μην βγάλω στην φόρα την άλλη ροζ φανέλα του Άρη.
Εννοείται. Οχι άλλο με τη ροζ φανέλα, με κυνηγάει στα όνειρα μου, να με κυνηγάει κι εδώ τώρα; :haha:

alma

Member
Τα αποθεώσαμε πολλάκις. Δε βλέπω να σμπρώχνωνται οι τουρίστες παρ' όλα αυτά.
Ψηλέ μου καταλαβαίνω πως είναι war αλλά το για ποιά νησιά σπρώχνονται οι τουρίστες, δεν είναι πάντα επαρκές κριτήριο για τον ψαγμένο τραβελστορίτη. Κι εγώ έχω συναντήσει ανθρώπους από την Ευρώπη ως τη Λατινική Αμερική και μου λένε κάτι παρόμοιο με σένα: "Αφού είναι τόσο ωραία όσο λες η Αμοργός, η Σύρος, η Σέριφος κλπ. γιατί οι τουρίστες(ειδικά οι νέοι) σπρώχνονται όλοι για Μύκονο, Πάρο και Σαντορίνη;"

Και μιλάμε για άτομα περίπου στη δική μου ηλικία, στη δεκαετία των 30.
Όπως λοιπόν εγώ(κατά πολύ νεότερη από το ηλικιακό όριο που έβαλες πριν)προτιμώ τη Σάμο από την Ικαρία, έτσι υπάρχουν και νέοι που προτιμούν τη Σύρο ή την Αμοργό από τη Μύκονο.

Πάνε στην Ικαρία για το όνομα, γι'αυτό κι έχουμε κι εδώ μέσα άτομα που επιστρέφουν από Ικαρία και γκρινιάζουν. Πρέπει να ξέρεις τι να περιμένεις από το κάθε νησί.
Συμφωνώ για την Ικαρία πως συντηρεί ωραία το μύθο της βέβαια.

psilos3

Member
Επόμενο Ταξίδι
?
Ταξίδι-Όνειρο
Αναζητείται!
για ποιά νησιά σπρώχνονται οι τουρίστες, δεν είναι πάντα επαρκές κριτήριο για τον ψαγμένο τραβελστορίτη
Προφανώς και δεν είναι. Η αναφορά μου ήταν μεταξύ Ικαρίας - Σάμου.
"Αφού είναι τόσο ωραία όσο λες η Αμοργός, η Σύρος, η Σέριφος κλπ. γιατί οι τουρίστες(ειδικά οι νέοι) σπρώχνονται όλοι για Μύκονο, Πάρο και Σαντορίνη;"
Γιατί απλά είναι πιο γνωστές και πιο διαφημισμένες. Δεν έκανα τέτοια σύγκριση, έθιξα το θέμα της ταυτότητας και το πόσο πάσχει το ένα νησί έναντι του άλλου.
Όπως λοιπόν εγώ(κατά πολύ νεότερη από το ηλικιακό όριο που έβαλες πριν)προτιμώ τη Σάμο από την Ικαρία, έτσι υπάρχουν και νέοι που προτιμούν τη Σύρο ή την Αμοργό από τη Μύκονο.
Αλίμονο αν πίστευα το αντίθετο ως ένας από τους πρώτους διδάξαντες σε τέτοια διλήμματα. Το ξέρεις άλλωστε πολύ καλά.
Η ένσταση μου είναι μεταξύ των δύο επαναλαμβάνω και πως το ένα μαζεύει τουρισμό έναντι του άλλου.
Κι επειδή τέθηκε ζήτημα με το ηλικιακό όριο που μπορεί και άστοχα να έβαλα και το έθιξαν αρκετοί, εγώ είμαι εκτός αυτού πλέον.
Πάνε στην Ικαρία για το όνομα, γι'αυτό κι έχουμε κι εδώ μέσα άτομα που επιστρέφουν από Ικαρία και γκρινιάζουν. Πρέπει να ξέρεις τι να περιμένεις από το κάθε νησί.
Αν γκρινιάζουν δε ξέρουν που πάνε. Ας πρόσεχαν. Γι αυτό τα γράφουμε και τα ξαναγράφουμε για να προσέχουν. Είναι σα να πηγαίνω εγώ στη Μύκονο, να κάθομαι να τρώω παραλιακά, να πληρώνω 80 τη μερίδα και να γκρινιάζω μετά. Δεν έπρεπε να ξέρω; Δεν έχω το δικαίωμα να γκρινιάζω.

Η Ικαρία είναι το πιο ανάποδο, ιδιαίτερο, ιδιότροπο και στριφνό νησί της Ελληνικής επικράτειας. Σίγουρα δεν είναι για όλους και κυριότερα για μη προσαρμοστικούς ανθρώπους. Ούτε γι΄ αυτούς που έχουν μάθει κάποια πράγματα όπως τους βολεύει, ούτε γι αυτούς που τα θέλουν όλα στην εντέλεια, ούτε γι' αυτούς που έχουν απαιτήσεις. Υπάρχουν χίλια δυο άλλα μέρη να επιλέξει κάποιος.
Τα λέμε και τα ξαναλέμε και δε θα σταματήσουμε να τα λέμε.
Είναι όμως μέσα σε όλη τη παραξενιά του ένα άκρως ερωτεύσιμο νησί χαρακτηριστικά του οποίου μπορεί να συναντήσει κανείς ίσως μεμονωμένα, αλλά ποτέ τόσο μαζικά και τόσο έντονα σε ένα τόπο που δε γίνεται να μη σου αφήσει κάτι και όμοιο του σίγουρα δεν υφίσταται.
Ο μύθος με τη πραγματικότητα δεν απέχουν πολύ.

Σεβαστές οι προτιμήσεις του καθενός, οι απόψεις και οι βολές του, δεν έχω πρόβλημα και τα διαβάζω όλα συμφωνώντας σε πολλά άλλωστε, ωστόσο έχω την αίσθηση ότι τόσες μέρες συγκρίνουν κάποιοι το Πριγκηπάτο του Μονακό (που δε ξέραμε ότι είχαμε) με τον απόπατο των νησιών της Ελλάδας...

Last edited:

Nikos86

Member
Ψήφισα Σάμο. Δεν έχω παει σε κανένα αλλά αν χάσει η Σάμος από την Ικαρία θα χάσω το μοναδικό ταξιτζή που ξέρω στο νησί από έμφραγμα.
Εγω λεω να τον κανεις προσωπικο σου ταξιτζη-ξενοδοχο-εστιατορα και ελα μετα να μας γραψεις "τι Βερολινο και αηδιες, Σαμος μαγκες μου, ολοκληρο σπεσιαλ τουριστικο πακετο σε τιμες τυροπιτας".

alma

Member
Δεν έχω παει σε κανένα
Εμένα πάλι μου κάνει εντύπωση που εσύ δεν έχεις πάει σε κανένα από τα δύο. Ο @Yorgos ρε φίλε, που έχει πάει (σχεδόν) παντού.
Άντε βρήκες που θα την πας την κοπελιά φέτος το καλοκαίρι.

alma

Member
Μετά την Αμοργό και τις μικρές στη Σάμο;
View attachment 387743

Καλά θα πάει αυτό... :shock:
Μια χαρά θα πάει. Ειδικά αν είναι και φαν του πράσινου που στη Σάμο έχει περισσότερο.
Σοβαρά τώρα, δεν λείπει τίποτα από τη Σάμο.Παραλιάρες, αξιοθέατα,πράσινο,ωραία μπαράκια,φοβερά κοκτέιλ με το εκπληκτικό σαμιώτικο κρασί.

Μάλλον λείπει κάτι από τη Σάμο.Η κοσμικότητα. Μύκονος δεν είναι.

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.651
Μέλη
39.400
Νεότερο μέλος
geotheoh

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom