Τουρκία Ρομαντζάδα στην Πόλη

mourohavlos

Member
Μηνύματα
2.503
Likes
4.577
Φεύγουμε αύριο για Κωνσταντινούπολη, θα μείνουμε πλατεία Taksim και θα ήθελα προτάσεις για ρομαντικούς περιπάτους (βραδινούς κατά προτίμηση) και σχετικές συμβουλές, όχι απαραίτητα στην περιοχή αυτή, παραθαλάσσια ή μη...
Την Πέμπτη για παράδειγμα έχει ντέρμπυ στο Ινονού (Besiktas-Fenerbahce), λέτε να την πάω τη γυναίκα κατά κει??? :haha: :haha: :haha:
 

fenia42

Member
Μηνύματα
3.971
Likes
15.479
Επόμενο Ταξίδι
Азербайджан
Ταξίδι-Όνειρο
Γροιλανδία,Σβάλμπαρντ
Για μένα τα γήπεδα είναι ρομαντικά και μου αρέσουν. Βέβαια εγώ είμαι από άλλο ανέκδοτο, γι'αυτό θα σου πρότεινα να την πας στον Πύργο του Γαλατά, να δείτε το ηλιοβασίλεμα με μοναδική θέα στην πόλη και το Βόσπορο. Νομίζω κλείνει κατά τις 6 οπότε καλό είναι να είσαι έγκαιρα εκεί.
- Εχει και εστιατόριο αν θελετε να δειπνήσετε.
- Εναλλακτικά και μια βόλτα στο Βόσπορο με καραβάκι μπορεί να είναι όμορφη για ένα ζευγάρι.
 

Attachments

thessaris

Member
Μηνύματα
612
Likes
907
Μια καλή ιδέα για ρομαντσάδα στην Πόλη είναι και ο Πύργος του Λεάνδρου (Kiz kulesi - Πύργος των κοριτσιών στα τούρκικα). Ο συγκεκριμένος Πύργος είναι ιστορικό μνημείο αφού υπάρχει εκεί από τους αρχαίους χρόνους και στη σημερινή του μορφή από το 1110 μ.Χ.

http://www.kizkulesi.com.tr

Ο Πύργος βρίσκεται μέσα στη θάλασσα, σε νησάκι ανοιχτά του Uskudar στην ασιατική ακτή της Κωνσταντινούπολης. Έχει εστιατόριο στον πρώτο όροφο και στον τελευταίο όροφο υπάρχει καφέ μπαρ με φανταστική θέα σε όλη την ιστορική χερσόνησο, στον Κεράτιο και στον Βόσπορο. Το εστιατόριο για να είμαι ειλικρινής δεν το επισκέφθηκα, δεν μπορώ να εκφέρω γνώμη, τώρα το καφέ μπαρ, μη φανταστείτε κάτι ιδιαίτερο, πάντως η θέα είναι πραγματικά εκπληκτική.

Ένας τρόπος για να πας στον Πύργο αν είσαι στην ευρωπαϊκή ακτή είναι να πάρεις το καραβάκι από Kabatas που πάει απ' ευθείας στο νησάκι που βρίσκεται ο Πύργος. Στο site που έδωσα έχει και πίνακα δρομολογίων. Μια καλή εναλλακτική είναι να πάρεις το σκάφος της γραμμής από Kabatas προς το Uskudar. Απ' εκεί μπορείς να περπατήσεις κατά μήκος της προκυμαίας γύρω στα 500 μέτρα μέχρι το σημείο όπου υπάρχει καραβάκι ακριβώς απέναντι από τον Πύργο. Στο site έχει αρκετές πληροφορίες και πολλές φωτογραφίες, το μέρος είναι εκπληκτικό!
 

mourohavlos

Member
Μηνύματα
2.503
Likes
4.577
Παραλιακά είναι καλύτερη η πλευρά του Κερατίου (πάνω ή κάτω πλευρά) ή αυτή του Βοσπόρου?
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.531
Μηνύματα
899.373
Μέλη
39.249
Νεότερο μέλος
asmod1062

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom