Ρεκόρ 7ετίας στην τουριστική δαπάνη σε ταξίδια στο εξωτερικό οι Έλληνες για το 2018

orck

Member
Οποτε βγηκαμε απο την κριση και οδευουμε σε νεα περιοδο αναπτυξης;
Λεει βεβαια οτι εκτιμάται αλλα ετσι οπως το λεει οντως ειναι δυσκολο να μην δειξει ανοδο.

Yorgos

Member
Επόμενο Ταξίδι
Umhlanga
Ταξίδι-Όνειρο
Περού τότε, τώρα, πάντα
Οποτε βγηκαμε απο την κριση και οδευουμε σε νεα περιοδο αναπτυξης;
E καλά δεν είναι και ο μόνος δείκτης, υπάρχουν κι άλλοι και που αφορούν και πολύ περισσότερο κόσμο από τους ταξιδιώτες. Αλλά ότι ο εξερχόμενος είναι στα πολύ πάνω του είναι γεγονός, όποιον και να ρωτήσεις στον κλάδο.

Sassenach77

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Γη του Πυρός
Παλιά κάναμε ταξίδια και τατουάζ γιατί είχαμε άποψη (λέμε τώρα...)!
Τώρα όλα έχουν γίνει μόδα...

jimp

Member
Τώρα το πώς τα οργανωμένα ταξίδια με πρακτορείο τα βλέπει κανείς ως μανούλες που πάνε να δούνε ξενιτεμένους, ο εγκέφαλός τους το ξέρει, αλλά ό,τι θέλει ο καθένας βλέπει, μια χαρά μωρέ.
Είσαι λάθος εδώ.
Τα οργανωμένα σίγουρα δεν είναι μανούλες αλλά μία βόλτα στο Λονδίνο θα σε πείσει γι'αυτό που έγραψε η @paefstra

Yorgos

Member
Επόμενο Ταξίδι
Umhlanga
Ταξίδι-Όνειρο
Περού τότε, τώρα, πάντα
Είσαι λάθος εδώ.
Τα οργανωμένα σίγουρα δεν είναι μανούλες αλλά μία βόλτα στο Λονδίνο θα σε πείσει γι'αυτό που έγραψε η @paefstra
Για το Λονδίνο μπορεί και να ισχύει. Το οποίο όμως δεν εξηγεί πώς βρίσκεις γεμάτη από Έλληνες τη Βραζιλία, την Κούβα και το Βιετνάμ, είτε οργανωμένα είτε ανοργάνωτα. Μανούλες είχε κι έχει το Λονδίνο, δεν είναι κάτι νέο. Νέο είναι να παίρνεις το Λονδίνο ως αντιπροσωπευτικό δείκτη για όλο τον εξερχόμενο τουρισμό.

panpan

Member
Για το Λονδίνο μπορεί και να ισχύει. Το οποίο όμως δεν εξηγεί πώς βρίσκεις γεμάτη από Έλληνες τη Βραζιλία, την Κούβα και το Βιετνάμ, είτε οργανωμένα είτε ανοργάνωτα. Μανούλες είχε κι έχει το Λονδίνο, δεν είναι κάτι νέο. Νέο είναι να παίρνεις το Λονδίνο ως αντιπροσωπευτικό δείκτη για όλο τον εξερχόμενο τουρισμό.
Αν και το τόπικ αναφέρετε στο 2018,ενδεικτικά αναφέρω ότι για τον Μάρτιο ,19 και Απρίλιο 19 έχω άνοδο
200-300% από κόσμο.Και μου φαίνεται περίεργο για την εποχή.Το 18 που μας πέρασε είχα περίπου στο 100%
σε σχέση με το 17.
υγ.
Γιώργο έρχεται Κούβα ο γυιός μου τον Μάρτιο δυό βδομάδες.Θα είσαι εκεί;

Yorgos

Member
Επόμενο Ταξίδι
Umhlanga
Ταξίδι-Όνειρο
Περού τότε, τώρα, πάντα
Αν και το τόπικ αναφέρετε στο 2018,ενδεικτικά αναφέρω ότι για τον Μάρτιο ,19 και Απρίλιο 19 έχω άνοδο
200-300% από κόσμο.Και μου φαίνεται περίεργο για την εποχή.Το 18 που μας πέρασε είχα περίπου στο 100%
σε σχέση με το 17.
υγ.
Αφού μιλάμε με αριθμούς, Φλεβάρης-Μάρτιος του 2019, 600% άνοδος η Κούβα από τα 4 ελληνικά πρακτορεία και μιλάμε για ταξίδι των 2.200€/άτομο.

Το 18 που μας πέρασε είχα περίπου στο 100%
σε σχέση με το 17.
Τα ίδια ακριβώς και στην Κούβα (92% πάνω), αλλά δε νομίζω να ήταν μανούλες με παστίτσια για τους ξενιτεμένους. Αντιθέτως, το ενδιαφέρον είναι πως οι κάποτε νεκροί μήνες (π.χ. Νοέμβριος, Δεκέμβριος και Γενάρης πλην εορτών και κυρίως Φλεβάρης και Μάρτιος) έχουν εξελιχθεί σε high season για την ελληνική αγορά. Ο λόγος προφανής: με τον ελληνικό εισερχόμενο να πηγαίνει τόσο καλά (από τα airbnb μέχρι τους καθηγητές γκολφ στο Κόστα Ναβαρίνο), υπάρχει διαθέσιμο εισόδημα για όσους ασχολούνται με τον εισερχόμενο τουρισμό κι οι άνθρωποι αυτοί δεν μπροούν να ταξιδεψουν στην τουριστική σαιζόν. Άνθρωπος που έχει rent a car στην Κρήτη ή εστιατόριο στο Λαγανά θα ταξιδέψει χειμώνα, ειδικά στα μακρινά. Λογική και η τεράστια μείωση στους συνταξιούχους (με τέτοιες συντάξεις και με το υστέρημα να πηγαίνει στη στήριξη των υπολοίπων μελών) και η αντιστοιχη αύξηση στους νέους, χωρίς πια να είναι απαραίτητα νεόνυμφοι όπως γινόταν παλιά, κυρίςω πρόκειται για εργαζόμενους στον τουρισμό, σε νέες τεχνολογίες, νέους επιχειρηματίες κλπ.

Γιώργο έρχεται Κούβα ο γυιός μου τον Μάρτιο δυό βδομάδες.Θα είσαι εκεί;
Οριακά, ναι, τέλη Μαρτίου έχει ταξιδάκι για λίγους μήνες, συν Φ4 στα μέρη σας συν ολίγη από Ελλάδα (ελπίζω να πετύχω και τον Πιτίνο στο Φ4 να του ρίξω μια παντόφλα, την αξίζει το βλήμα). Να μας γράψει πάραυτα να το φροντίσουμε το παιδί.

Ivana

Member
Ταξίδι-Όνειρο
οχ.....όλος ο κόσμος
Ως κάποιος που ασχολείται με τουρισμό επιβεβαιώνω τα παραπάνω για αυξήσεις στο εξερχόμενο (πάντα σύμφωνα με αυτά που λένε οι πράκτορες συνάδελφοι), όπως και σε εισερχόμενο (33 εκ. το 2018!), που η σχέση τους δικαιολογεί ένα το άλλο όπως έχει εξηγηθεί παραπάνω.

Και εμείς θα περιμένουμε να περάσει η σαιζόν και θα ρθουμε στα μέρη σας κ.Γίωργο.
Ελπίζω να μας απαντήσεις μέχρι τώρα στην ερώτηση :).
Απλά προσθέτηκε και η Κούβα.

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.651
Μέλη
39.400
Νεότερο μέλος
geotheoh

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα