Δεν ξέρω αν υπάρχει παρόμοιο θέμα ούτε ξέρω αν νιώθουν όλοι άνετα να μοιραστούν τέτοιες πληροφορίες, αλλά μου φάνηκε ενδιαφέρον να γίνει μια τέτοια συζήτηση!
Σκέφτηκα να γράψουμε πόσο μας έχει στοιχίσει (στο περίπου φυσικά ή και πιο γενικά με μέσες τιμές φαγητού,ποτού,διαμονής) κάθε ταξίδι που έχουμε κάνει ως τώρα. Μου φαίνεται ενδιαφέρον καθώς συχνά μπορεί να σκεφτόμαστε "δεν έχω λεφτά να πάω στην Ταϋλάνδη ρε φίλε" αλλά να πηγαίνουμε αντ' αυτό 10 μέρες Παρίσι. Μπορεί να σοκαριστούμε
Το πρώτο σοκ ήταν για εμένα δύο πρόσφατα ταξίδια μου μέσα στο 2023:
1 βράδυ Βρυξέλλες & 4 Παρίσι μου κόστισαν περισσότερο από 10 μέρες roadtrip στην Πολωνία!
Παρίσι χαλάσαμε για 4 βράδια (και 1 βρυξέλλες) γύρω στα 1500 ευρώ το άτομο! Πολωνία με ενοικίαση αμαξιού, βενζίνες κλπ 1200 ευρώ το άτομο
Για να δούμε...Ας απομυθοποιήσουμε πλέον τους ακριβούς προορισμούς της Ευρώπης!
Σκέφτηκα να γράψουμε πόσο μας έχει στοιχίσει (στο περίπου φυσικά ή και πιο γενικά με μέσες τιμές φαγητού,ποτού,διαμονής) κάθε ταξίδι που έχουμε κάνει ως τώρα. Μου φαίνεται ενδιαφέρον καθώς συχνά μπορεί να σκεφτόμαστε "δεν έχω λεφτά να πάω στην Ταϋλάνδη ρε φίλε" αλλά να πηγαίνουμε αντ' αυτό 10 μέρες Παρίσι. Μπορεί να σοκαριστούμε
Το πρώτο σοκ ήταν για εμένα δύο πρόσφατα ταξίδια μου μέσα στο 2023:
1 βράδυ Βρυξέλλες & 4 Παρίσι μου κόστισαν περισσότερο από 10 μέρες roadtrip στην Πολωνία!
Παρίσι χαλάσαμε για 4 βράδια (και 1 βρυξέλλες) γύρω στα 1500 ευρώ το άτομο! Πολωνία με ενοικίαση αμαξιού, βενζίνες κλπ 1200 ευρώ το άτομο
- Αεροπορικά: Αεροπορικά και στα δύο ταξίδια ήταν περίπου 200-250 ευρώ το άτομο.
- Διαμονή: Παρίσι μείναμε σε ξενοδοχείο των ibis σε πολύ μέτρια περιοχή, 35 λεπτά με τα μέσα από το κέντρο (ας θεωρήσουμε κέντρο το Λούβρο) με τιμή 90 ευρώ το βράδυ. Ό,τι πιο φθηνό βρήκαμε! Πολωνία σε όλες τις πόλεις μείναμε σε απόσταση περπατήματος από το κέντρο με ταβάνι τα 60 ευρώ η διανυκτέρευση (μείναμε Κρακοβία με 35 ευρώ)!
- Φαγητό: Παρίσι το ελάχιστο 30 ευρώ/άτομο για φαγητό μετριότατο και κυρίως άλλης χώρας (ιταλικό,ταϋλανδέζικο,ελληνικό). Fast food 12-15 ευρώ/άτομο! Πολωνία φάγαμε σε καλά εστιατόρια τοπικής κουζίνας με 15 ευρώ/άτομο ενώ fast food έβρισκες και από 5-6 ευρώ.
- Ενοικίαση αμαξιού/μεταφορές: Στην Πολωνία μόνο νοικιάσαμε με 25 ευρώ την ημέρα! Στο Παρίσι 30 ευρώ κόστισε η τριήμερη κάρτα των μέσων.
- Μουσεία/αξιοθέατα: Δεν είμαστε οι ειδικοί σε αυτό, καθώς δεν είμαστε φαν, πάμε μόνο στα βασικά σε κάθε προορισμό! Οι τιμές μας φάνηκαν ωστόσο παρόμοιες σε αυτήν την κατηγορία, με λίγο πιο ακριβές του Παρισιού.
Για να δούμε...Ας απομυθοποιήσουμε πλέον τους ακριβούς προορισμούς της Ευρώπης!