Πυραμίδες- απάτες υπόσχονται «λαγούς» και...ταξίδια....

karfitsa

Member
Επειδη καλο ειναι να ειμαστε ενημεροι για το τι συμβαινει γυρω μας...αυτο το φαινομενο εχει εξαρση,οχι μονο στη Κρητη,αλλα και σε ολη την Ελλαδα,,,γιαυτο τα ματια σας δεκατεσσερα....

Αυτή τη φορά στο στόχαστρο της νέας απάτης είναι οι Κρητικοί! Μία νέα μορφή απάτης, με τη μορφή πυραμίδας, εμφανίστηκε μετά από διάφορες περιοχές της Ελλάδας και στην Κρήτη και φαίνεται ότι ήδη έχουν "ψαρέψει" τα πρώτα θύματα. Εάν μάλιστα δεν αντιδράσουν και τα ίδια τα τουριστικά γραφεία και οι εμπλεκόμενοι με τον τουρισμό, η απάτη θα πάρει τέτοιες διαστάσεις που ο κόσμος θα χάσει τα λεφτά του.

Σύμφωνα με απόλυτα διασταυρωμένες πληροφορίες του CRETALIVE πρόκειται για ένα δίκτυο … πωλητών που ήρθε και στην Κρήτη και "ψαρεύει" κόσμο με συναντήσεις που κάνει (στο Ηράκλειο τους βλέπει σε παραλιακό μπαρ) και τους υπόσχεται ταξίδια, καλή ζωή με ελάχιστα ή καθόλου χρήματα, με την εξής προϋπόθεση: το κάθε άτομο πληρώνει 200-250 ευρώ εγγραφή και 30 ευρώ κάθε μήνα- τόσα λίγα για να μπορέσει το επόμενο διάστημα να "εξαργυρώσει" σε ταξίδια την εισφορά του! Εάν φέρει π.χ. έξι δικά του άτομα, του επιστρέφονται τα 250 ευρώ, καθώς και 50 ευρώ για κάθε νέο μέλος και η πυραμίδα συνεχίζεται...

Τα πακέτα διακοπών είναι σε δολάρια ταξιδίου και ... ό,τι καταλάβατε καταλάβατε!

"Δε λένε λεπτομέρειες, δεν αναφέρουν συγκεκριμένα πράγματα παρά μόνο φλομώνουν τον κόσμο με προσπέκτους" είπε στο CRETALIVE άνθρωπος που έζησε από κοντά την όλη "ξενάγηση".

Όλα δείχνουν ότι είναι η ίδια υπόθεση που πριν λίγους μήνες βγήκε στο Βόλο, αργότερα τη Ρόδο και την Αλεξναδρούπολη.

«Πρόκειται για μια παράνομη δραστηριότητα και ως τέτοια πρέπει να τη σταματήσουμε. Επιπλέον θα παραπλανήσουν πολύ κόσμο και θα προσπαθήσουν να αποσύρουν κόσμο από τα ταξιδιωτικά γραφεία», ενώ αντέδρασε κι ο Σύνδεσμος των Τουριστικών και Ταξιδιωτικών Γραφείων στην Ελλάδα (HATTA).

Μάλιστα η πρώτη έρευνα οδήγησε σε εταιρεία με έδρα το Τέξας. Στην Ελλάδα και στην Κύπρο φέρεται να δραστηριοποιείται από το 2012. Στην Κύπρο, η αστυνομία "φωτογραφίζοντας" συγκεκριμένη εταιρεία έχει εκδώσει ανακοίνωση για την πιθανή διάπραξη απάτης τύπου «Πυραμίδα», με ομάδα η οποία συνεχώς διευρύνεται. Τα πρόσωπα, σύμφωνα με την ανακοίνωση, φαίνεται να ενεργούν ως μεσάζοντες για λογαριασμό εταιρείας. Η Αστυνομία της Κύπρου συνέστησε στο κοινό να είναι ιδιαίτερα προσεκτικό και επιφυλακτικό, εφόσον περιέλθουν στην αντίληψή του τέτοιου είδους δραστηριότητες.

Η απάτη

Το τι συμβαίνει με κάθε "πυραμίδα" και πως οι άνθρωποι χάνουν τα λεφτά τους συμβαίνει και σε αυτή την περίπτωση.

Υπάρχει πιθανότητα κάποιος να γραφτεί και να δώσει (λέμε τα μίνιμουμ: €250 + 12 μήνες Χ €30 = 250 + 360) €610 ευρώ μέσα σε ένα χρόνο για να αποκτήσει προσφορές για φθηνές διακοπές; Να σημειωθεί ότι οι τόποι διακοπών είναι συγκεκριμένοι και τα πακέτα είναι επίσης για συγκεκριμένες ημερομηνίες. Αλλά ακόμα κι αν δεν είναι έτσι και είναι πραγματικά καλά πακέτα στα οποία γλιτώνεις το 50% ή και το 60% της τιμής, σε ποιον πραγματικά θα σύμφερε κάτι τέτοιο; Δίνεις €610 χωρίς να έχεις αποκτήσει τίποτα, μόνο την προσδοκία ότι ΑΝ θέλεις να πας διακοπές και θέλεις να πας στους τόπους που προσφέρουν, στα ξενοδοχεία που συνεργάζονται και στις ημερομηνίες που υπάρχουν διαθέσιμα τα πακέτα, τότε θα πληρώσεις το 40% της τιμής. Δείτε πως λειτουργεί η "πυραμίδα":

1

4

16

64

256

1024

4096

16384

65536

Για να λειτουργήσει το όλο οικοδόμημα της πυραμίδας οι 4 πρώτοι που γράφτηκαν από τον επικεφαλής, πρέπει να βρουν ακόμα 16. Αυτοί οι 16 όμως θα γραφτούν και θα παραμείνουν γραμμένοι, μόνο αν έχουν γράψει άλλους 64. Αυτοί οι 64 όμως πρέπει να βρουν 256 κ.ο.κ. Ως αποτέλεσμα όλου αυτού μόλις η 8η φουρνιά χρειάζεται 16.384, που όμως και πάλι θα γραφτούν μόνο αν βρουν τους άλλους 65.536 να γράψουν!

Κάντε τώρα τους λογαριασμούς και δείτε τι χρήματα μπορουν να συγκεντρωθούν…

Με πληροφορίες και από

Taxydromos.gr, www.rhodestimes.gr
http://www.cretalive.gr/crete/view/...i-lagous-kai...tajidia-stous-krhtikous/134022
http://www.rhodestimes.gr/μεγάλη-πυραμίδα-και-στην-ελλάδα-πλο/

chris or

Member
Επόμενο Ταξίδι
Όσλο
Ταξίδι-Όνειρο
Πεκίνο,Λαπώνια,Μάλτα
Στον Πολυγυρο χαλκιδικης ηρθε μια τετοια εταιρια-σε μια σχολη που παει μια φιλη μου-και τους εκανε διαλεξη...Θα μαθω πως την ελεγαν και θα ενημερωσω..
Μπραβο σας για την ενημερωση (καρφιτσα)...

taxidiara

Member
Επόμενο Ταξίδι
??
Ταξίδι-Όνειρο
ΓΥΡΟΣ Η.Π.Α.
Βρε παιδιά, ποτέ μου δεν κατάλαβα πως υπάρχουν άτομα που "τσιμπάνε" από αυτές τις απάτες! Ειλικρινά. Με τι σκεπτικό? Και σίγουρα κάποιοι ανταποκρίνονται αλλιώς δεν θα υπήρχε τόσο καιρό αυτό το σύστημα της "πυραμίδας" (και δε μιλάω μόνο για τα ταξίδια, υπάρχει και για άλλους τομείς πιστεύω).

Yorgos

Member
Επόμενο Ταξίδι
Umhlanga
Ταξίδι-Όνειρο
Περού τότε, τώρα, πάντα
Βρε παιδιά, ποτέ μου δεν κατάλαβα πως υπάρχουν άτομα που "τσιμπάνε" από αυτές τις απάτες!
Εδώ σπρωχνόταν ο κόσμος να πάρει στο 090 τα τηλεοπτικά μέντιουμ...

karfitsa

Member
Βρε παιδιά, ποτέ μου δεν κατάλαβα πως υπάρχουν άτομα που "τσιμπάνε" από αυτές τις απάτες!
Δυστυχως,οι επιτηδειοι εχουν ταλεντο να πλασαρουν πολυ ομορφα αυτο που πουλανε,ταξιδια,διαιτες,ελπιδες,εκδουλευσεις.Και ολοι οι ανθρωποι,καποια στιγμη,εχουν πεσει στα διχτυα τους και εχουν χασει λιγα η πολλα χρηματα.
Δεν μπορουμε να κρινουμε αυτους που πεσανε "θυματα" αλλα να προειδοποιουμε και να στηλιτευουμε τις πρακτικες των επιτηδειων.

jousis

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Όλα
Και ολοι οι ανθρωποι,καποια στιγμη,εχουν πεσει στα διχτυα τους και εχουν χασει λιγα η πολλα χρηματα.
???

Δεν μπορουμε να κρινουμε αυτους που πεσανε "θυματα" αλλα να προειδοποιουμε και να στηλιτευουμε τις πρακτικες των επιτηδειων.
Δεν ξέρω καρφίτσα, θα ήθελα πολύ να συμφωνήσω μαζί σου αλλά δεν μπορώ. Ναι, συμπονώ τους συνανθρώπους μου που πιάνονται κορόιδα απο τους "μεσάζοντες" ευρέσεως εργασίας. Γιατί έχουν ανάγκη απο δουλειά, λεφτά και η ελπίδα που τους πουλάνε οι αλήτες είναι γλυκιά.

Όμως, όταν κάποιος πάει και τα δίνει στον Χ για την υπόσχεση (option) είδους μη-βιοποριστικού, δεν μπορεί να επικαλείται αίσθημα συμπόνιας. Άσε που στην συγκεκριμένη περίπτωση δεν βλέπω παρανομία. Θα τους δίνουν 2 προσφορές στο Αυγανιστάν και θα τους λένε "αν θες, πάνε".
Είμαι κακός το ξέρω, αλλά πολύ θα ήθελα να αφαιρεθεί το δικαίωμα ψήφου σε όσους πέσανε θύματα των πυραμίδων που αναφέρεις.

filippia

Member
Επόμενο Ταξίδι
Μπρατισλάβα-Βιέννη-Τσεχία
Ταξίδι-Όνειρο
Λατινική Αμερική
Και στη Θεσσαλονίκη υπάρχει, ξέρω κόσμο που έχει πάει σε συνάντηση και που το έχει κάνει.

vagantos

Member
Επόμενο Ταξίδι
Θιβέτ, K.Aμερική ή Αφρική
Ταξίδι-Όνειρο
στου Ν.Καββαδία τα μέρη
Κρατάει χρόνια κι αυτη η κολώνια....
Απ τους Τροχανάδες και τα timesharing, μεχρι τα 500ρικα που υπόσχονται τα κανάλια, αν βάλεις στη σειρά τα γράμματα Λ,Α,Κ,Α, Μ,Α,Σ και σου βγει η λέξη ....ΜΑΛΑΚΑΣ.
Σιγουρα κάποιοι αφελεις τσιμπάνε και την πατάνε , αλλά δεν είναι θέμα των οργανωμένων πολιτών, καταναλωτών ( δε μιλάω πια για την πολιτεία) η προστασία απ τους επιτηδειους;

Panos84

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Los Santos, San Andreas
Σε ένα παρόμοιο "γραφείο" στην Αλεξανδρούπολη (δεν ξέρω αν είναι τα ίδια άτομα) έκαναν πρόταση σε ένα φίλο να δουλέψει (να γραφτεί, να φέρει κόσμο με την σειρά του για να πάρει τα λεφτά του πίσω και ούτω καθεξής) και εκείνος με την σειρά του το πρότεινε σε εμένα, αλλά μόλις άκουσα το στόρι της υπόθεσης, αποχώρησα ησύχως :p

chris or

Member
Επόμενο Ταξίδι
Όσλο
Ταξίδι-Όνειρο
Πεκίνο,Λαπώνια,Μάλτα
Εμαθα το ονομα εταιριας κα καρφιτσα-συγνωμη δεν ξερω το ονομα σας-να πω πως την λενε την εταιρια ή θα πεσει καμμια μηνυση(αν και η φιλη μου δεν θυμαται το πληρες ονομα).βεβαια μπορει να μην ειναι η ιδια...

karfitsa

Member
Εμαθα το ονομα εταιριας κα καρφιτσα-συγνωμη δεν ξερω το ονομα σας-να πω πως την λενε την εταιρια ή θα πεσει καμμια μηνυση(αν και η φιλη μου δεν θυμαται το πληρες ονομα).βεβαια μπορει να μην ειναι η ιδια...
Καλυτερα μη το πειτε κυριε chris or(εισαστε ευγενεστατος);)...
Το θεμα με το κολπο της "πυραμιδας"οπως γραφει ο Panos84 και το αρθρο,οτι φερνοντας και φιλους,εννοειται,πας και διακοπες και παιρνεις και λεφτα....φρεσκα κολπα

chris or

Member
Επόμενο Ταξίδι
Όσλο
Ταξίδι-Όνειρο
Πεκίνο,Λαπώνια,Μάλτα
Οκ...
Ειδα το ειστε μεγαλυτερη για αυτο το ´κυρια ´.

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.651
Μέλη
39.400
Νεότερο μέλος
geotheoh

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom