Πρώτο ταξίδι στο εξωτερικό - εισιτήρια - έγγραφα - tips

Giannisma

Member
Καλησπέρα σας,

Είμαι 18,5 χρονών και στις 4/3 θα πραγματοποιήσω το πρώτο μου ταξίδι στο εξωτερικό,συγκεκριμένα στη Sofia όπου σπουδάζει ο κολλητός μου.Το ταξίδι θα ξεκινήσει απ το Ηράκλειο Κρήτης Αεροπορικός για Αθήνα με Olympic Air και μετα προς Sofia αλλα και επιστροφή Αθήνα με Ryanair.

Κατ'αρχας αποσκευή θα χρησιμοποιήσω μια βαλιτσούλα Visa Delsey καμπίνας,όπου χωράει στα ορια των αεροπορικών.Για το θεμα ότι η μια δινει 8kg και η άλλη 10kg,πιστεύω θα την παλέψω.

Η κάθε πτήση με την άλλη έχει γύρω στη 1-1:30 ώρα διαφορά

Η ερωτήσεις που έχω είναι:
  • Μπορεί κάποιος να με διαφωτίσει σχετικά με την Ryanair,κάποια tips ταξιδίου;
  • Τα Boarding Passes,θα τα συγχρονίσω με το wallet του iPhone,θα κάνω δουλειά κανονικά στο check in..?
  • Έχω ταυτότητα αλλά επειδή την έβγαλα πριν 4 χρόνια περίπου δεν είμαι και πολύ ''εγώ'' για να μην τρέχω για ταυτότητες κλπ,αν δεν την δεχτούν μπορώ να επειδείξω άδεια οδήγησης ;
  • Πρέπει να βγάλω κάποιο έξτρα έγγραφο;
  • Κατά το κλείσιμο πρέπει να δώσω Λατινικά η Ελληνικά στοιχεία στο site?(κατι διαβασα αλλα δε καταλαβα πολλα)
Ότι άλλα tips Δεκτά! Σας ευχαριστώ!

karfitsa

Member
Σε οποια αεροπορική κλείνεις εισιτηρια, οπωσδήποτε λατινικούς χαρακτήρες,όπως στην ταυτότητα σου...ποτέ ελληνικά.
Πόσο έχεις αλλάξει σε 4 χρόνια πιά;..δεν πιστεύω να έχεις πρόβλημα.
Μιά χαρά είναι η βαλίτσα σου.Μείνε γύρω στα 8 κιλά και ίσως και λιγότερα,αν σκοπεύεις να κάνεις τίποτα ψώνια.

rubi

Member
Μην αγχωνεσαι για την ταυτοτητα, απο τη στιγμη που δεν ειναι πλαστη! Πολλοι ειμαστε διαφορετικοι σε σχεση με αυτο που απεικονιζει η ταυτοτητα. Δε θα χρειαστεις αλλο εγγραφο για να ταξιδεψεις

Giannisma

Member
Kάποιο άλλο tip απο μεριάς αεροπορικών μεταφορών;
Η ταυτότητα είναι λίγο ταλαιπωρημένη απ το πορτοφόλι,ούτος η άλλως θα κρατάω και το Ευρωπαϊκό δίπλωμα,οπώτε δε νομίζω να έχω θέμα..

Ψάχνω σήμερα και για αυτοκίνητο μιας και θα κάνουμε ενα Tour με τον κολλητό,ναι η Βουλγαρία ενοικιάζει σε 21- ηλικίες.

Τα Passes θα τα περασω στο κινητο απ'ευθυας λογικά.

Το πακετάρισμα σε ρολλάκια το έχει δοκιμάσει κανείς,ώστε να εξοικονομήσω χώρο;

ThanasisU2

Member
Επόμενο Ταξίδι
Brno
Ταξίδι-Όνειρο
RTW
1. Τι τιπς. Όλα θα τα βρεις εδώ και στην σελίδα της εταιρίας
2. Για την Ryanair θα χρειαστείς το application τους για να έχεις το ΒΡ
3. Ενώ εγώ μαντράχαλος και έχω φωτο από το 2004, δε θα υπάρξει πρόβλημα
4. Ευρωπαικη Κάρτα Υγείας
5. Λατινικά.

Είμαι στις καλές μου σήμερα. Ας είναι καλά το vicodin...

Giannisma

Member
Ωραία σας Ευχαριστώ! Lev θα κάνω στο αεροδρόμιο η να τα εχω μαζί μου ήδη απο Ελλάδα;

rubi

Member
Ωραία σας Ευχαριστώ! Lev θα κάνω στο αεροδρόμιο η να τα εχω μαζί μου ήδη απο Ελλάδα;
Θα κανεις ενα μικρο ποσο στο αεροδρομιο για τη μεταφορα στην πολη και εκει θα βρεις αρκετα ανταλλακτηρια και θα επιλεξεις αυτο με τη πιο συμφερουσα ισοτιμια.

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.651
Μέλη
39.400
Νεότερο μέλος
geotheoh

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom