Προϋπολογισμός ενός εξάμηνου ταξιδιού Νοτια Ανατολική Ασία

Προσεχώς θα κάνω ενα μικρό όμως διάλλειμα προς τη περιοχή. Σε πρώτη φάση μου επιβεβαιώνει τις προσδοκίες μου για εξαιρετικό ελκυστικό προορισμό σε ότι αφορά τα κόστη και όχι μόνο αλλά θα δείξει.

Δυστυχώς δεν το κατάφερα να το κάνω εφέτος το μεγάλο που υπολόγιζα αλλά παραμένει μεγάλη επιθυμία μου.
Δυστυχώς η Βιρμανία παραμένει λίγο δύσκολη αλλά θα θελα ΠΟΛΥ να την επισκεφτώ.Οι άλλες είναι Ταυλάνδη, Λαος , Καμπότζη, Βιετνάμ , Ταϊβάν , πάλι Ινδονησία{που την έχω επισκεφτεί όταν ήμουν φοιτητής} + Μαλαισία με Μπρούνευ.

Ίσως σφήνα αλλά σε αυτή τη περίπτωση όμως θα εκτοξευτεί ο προϋπολογισμός για διάφορους λόγους θα είναι η ΠΑΠΟΥΑ ΓΟΥΙΝΕΑ.

Ο προβληματισμός είναι αν και εχω την αίσθηση οτι μπορώ να το καταφέρω σχετικά άνετα κάτω απο 10.000 ευρώ με τα αεροπορικά μέσα.
Επίσης με προβληματίζει και οι παρεχόμενες υπηρεσίες υγείας προς τους ξένους.
Το διάστημα θα είναι Νοέμβρης μέχρι Απρίλη και μάλλον σόλο.

Υπερβολικές προσδοκίες έχω για τον προϋπολογισμό? Και μια κάποια ποιότητα όχι πολυτέλειες{καμιά γκλαμουριά} να βλέπω την κουλτούρα, την ιστορία της κάθε χώρας. Δεν έχω θέμα να μετακινούμαι με λεωφορεία μεγάλες αποστάσεις λόγου χάρη απο Μπανκογκ στη Καμπότζη ή απο Βορεια Ανατολική Ταυλάνδη στη Λουανγκ Πραπανγκ{ εδώ με πλοίο}.

Άσχετο το Μιανμαρ έχει εμφύλιο καιρό τώρα συν οτι πόλεμος για το όπιο. Ελπίζω να ομαλοποιηθεί η όλη φάση.
Αναρωτιέμαι να έχει ταξιδέψει κανένας αναγνώστης ή φίλος σας πρόσφατα?

Θα επανέλθω επι του θέματος σχετικά με το προϋπολογισμό σε αυτή τη περιοχή ελπίζω σύντομα.

annoula

Member
Προσεχώς θα κάνω ενα μικρό όμως διάλλειμα προς τη περιοχή. Σε πρώτη φάση μου επιβεβαιώνει τις προσδοκίες μου για εξαιρετικό ελκυστικό προορισμό σε ότι αφορά τα κόστη και όχι μόνο αλλά θα δείξει.

Δυστυχώς δεν το κατάφερα να το κάνω εφέτος το μεγάλο που υπολόγιζα αλλά παραμένει μεγάλη επιθυμία μου.
Δυστυχώς η Βιρμανία παραμένει λίγο δύσκολη αλλά θα θελα ΠΟΛΥ να την επισκεφτώ.Οι άλλες είναι Ταυλάνδη, Λαος , Καμπότζη, Βιετνάμ , Ταϊβάν , πάλι Ινδονησία{που την έχω επισκεφτεί όταν ήμουν φοιτητής} + Μαλαισία με Μπρούνευ.

Ίσως σφήνα αλλά σε αυτή τη περίπτωση όμως θα εκτοξευτεί ο προϋπολογισμός για διάφορους λόγους θα είναι η ΠΑΠΟΥΑ ΓΟΥΙΝΕΑ.

Ο προβληματισμός είναι αν και εχω την αίσθηση οτι μπορώ να το καταφέρω σχετικά άνετα κάτω απο 10.000 ευρώ με τα αεροπορικά μέσα.

Υπερβολικές προσδοκίες έχω για τον προϋπολογισμό? Και μια κάποια ποιότητα όχι πολυτέλειες{καμιά γκλαμουριά} να βλέπω την κουλτούρα, την ιστορία της κάθε χώρας. Δεν έχω θέμα να μετακινούμαι με λεωφορεία μεγάλες αποστάσεις λόγου χάρη απο Μπανκογκ στη Καμπότζη ή απο Βορεια Ανατολική Ταυλάνδη στη Λουανγκ Πραπανγκ{ εδώ με πλοίο}.

Άσχετο το Μιανμαρ έχει εμφύλιο καιρό τώρα συν οτι πόλεμος για το όπιο. Ελπίζω να ομαλοποιηθεί η όλη φάση.

Θα επανέλθω επι του θέματος σχετικά με το προϋπολογισμό σε αυτή τη περιοχή ελπίζω σύντομα.
Εντάξει, είναι λίγο γενικολογο ολο αυτο. Που θα μένεις? Σε 4στερο - 5 στερο ή χοστελ? Τι θα τρως? Τι εχεις σκοπο να κανεις απο δραστηριοτητες? Ολα αυτα μπορουν να εκτοξευσουν η να μειωσουν πολυ το κοστος. Δωσε παραπανω στοιχεια.

Εντάξει, είναι λίγο γενικολογο ολο αυτο. Που θα μένεις? Σε 4στερο - 5 στερο ή χοστελ? Τι θα τρως? Τι εχεις σκοπο να κανεις απο δραστηριοτητες? Ολα αυτα μπορουν να εκτοξευσουν η να μειωσουν πολυ το κοστος. Δωσε παραπανω στοιχεια.
Πεντάστερο και 4 αστέρων είναι δύσκολο ώστε να καταφέρω να πετύχω το κοστοσ σε λογικά πλαίσια για μένα σε ενα εξάμηνο ταξίδι.
Θα ηθελα δικιά μου τουαλέτα πια και μάλλον πολύ καλό Ίντερνετ! Στη Ταϋλάνδης που σε τρεις χρονικεσ φάσεις λογικά θα διαμένω σε διαμερίσματα!
Στα διαμερίσματα θα έχω την δυνατότητα να μαγειρέψω και παράλληλα να πλύνω τα ρούχα! Στις υπόλοιπες μάλλον θα ήθελα να συνδυάσω διαφόρου τύπου ξενώνων και ξενοδοχείων άντε και κάνα hostel η Airbnb!
Δραστηριότητες τα κλασικά δηλαδή τα αρχαία και πεζοπορίες! Επισκεψεις σε αγορές και ναούς! Διαφορετικές εμπειριες και να μην πλήττω!
Ειδικά νοτιοανατολική Ασία εύκολα μπορεί να το συνδυάσω οικονομικά με καλή ποιότητα τουριστικών υπηρεσιών. Ελπίζω δηλαδή!
Βασικά θα προσπαθησω κάποια στιγμή και σχετικά σύντομα ελπίζω να κάνω ένα πολύμηνο ταξίδι!

paefstra

Member
Αν δεν σου φτασουν τα λεφτα, μπορεις να γυρισεις πισω? Εχεις σπιτι εδω να μεινεις η θα το εχεις νοικιασει?
Αν εχεις σπιτι να σε περιμενει στην Ελλαδα, πας και οσο σε βγαλουν τα λεφτα σου. Αν δεν ειναι 6 μηνες, θα ειναι 5.

Yorgos

Member
Επόμενο Ταξίδι
Umhlanga
Ταξίδι-Όνειρο
Περού τότε, τώρα, πάντα

Αν υποθέσουμε ότι θες μόνο μια πτήση για να πας και μια για να γυρίσεις,

Νομίζω ότι θα είσαι μια χαρά. Άντε πες ένα χιλιάρικο τα προ-ταξιδιού (αεροπορικά μετ' επιστροφής συν 3-4 εσωτερικά, συν οδηγούς), έχεις 9.000€ για 180 μέρες, δηλαδή ένα πενηντάρικο τη μέρα. Με αυτά ναι, κοιμάσαι σε αξιοπρεπή καταλύματα με ζεστό νερό, κλιματισμό, ίντερνετ, δικό σου μπάνιο κεντρικά, τρως μια χαρά (σε μερικές χώρες και τρίκαλα) σε σεμνά εστιατόρια και κάνεις καμιά splurgiά, μπαίνεις σε αρχαιολογικούς χώρους/ναούς/μουσεία, κινείσαι με τα φθηνά μέσα. Αν είχες κάποιον να μοιραστείς το δωμάτιο θα ήταν ακόμη καλύτερα και οι συγκεκριμένοι προορισμοί προσφέρονται για γνωριμίες, υπάρχει καλοστρωμένο backpacker trail αν και προσωπικά με ξενερώνει λίγο η σαξονο-αυστραλο κουλτούρα σε κάτι Λάος κλπ που μαζεύονται διάφοροι ξανθομπούμπουρες να πιουν, να κάνουν μπανάνα στα ποτάμια και να φάνε κανένα space cake, αλλά αν θες να τους αποφύγεις είναι εύκολο.

Η Βιρμανία παίζει να είναι και το χάιλάιτ του όλου ταξιδιού αλλά δε σε βλέπω να το κάνεις, η Παπούα όπως ξέρεις είναι και ακριβή και έχει επιπλέον κόστη που δε συνάδουν με το όλο πρότζεκτ.

Τώρα θα πω και μια παπαριά ως άνθρωπος που τα έχει κάνει αυτά κι αν θες την ακούς ως προβληματισμό, πιθανόν και να μη σε αφορά γιατί είμαστε διαφορετικοί όλοι οι άνθρωποι:

6 μήνες είναι πολύς χρόνος. Ή μάλλον παραείναι πολύς για να βρίσκεσαι σε προορισμούς τόσο παρεμφερείς. Την πρώτη εβδομάδα στην Ταϊλάνδη θα βλέπεις βουδιστικό ναό και θα την παίζεις, αλλά μετά από 2 μήνες παίζει να κάψεις φλάτζες. Είναι χώρες που έχουν πολλά κοινά και προσωπικά θα άφηνα κάποιες για να μην πάθω overwhelming και θα τις συνδύαζα με άλλες που διαφέρουν. Η Ταϊβάν που λες ας πούμε είναι ωραίο πράγμα και διαφορετικό, εγώ θα άφηνα μια ή δυο εκ των Λάος-Καμπότζη-Βιετνάμ-Ταϊλάνδη (προσωπικά άφησα το Βιετνάμ απέξω που έχει ενδιαφέρον και θέλει μπόλικο χρόνο λόγω γεωγραφίας και ειδική περίοδο λόγω ποικιλίας μουσώνων) και θα έβαζα μέσα μια Κίνα. Από τα πολλά τροπικά ίσως να είναι ευχάριστο ένα Ξιαν με το στρατό των τερακότα ή χειμωνιάτικα να δεις το Harbin και τα θαύματα από πάγο. Ή να πετούσα μια Νότιο Κορέα (φτηνά είναι) να δω κάτι άσχετο, πιο χάι τεκ ή μη σου πω μια Ινδια στην επιστροφή (μια χαρά βγαίνουν τα αεροπορικά).

Να σου πω τι θα έκανα κι αν δε σου κάνει το πετάς στα σκουπίδια, στην προσπάθεια να διευρύνω τη μίξη κουλτούρας-φύσης-κλίματος-θρησκειών στις 26 εβδομάδες που έχεις:
Καμπότζη 2 εβδομάδες
Ταϊλάνδη 3 (να κάνεις και κανά μπάνιο ρε αδερφέ)
Ινδονησία 4 (τις δικαιούται, δεν υπάρχει η χώρα)
Ινδία 5 (και πας σε εντελώς διαφορετικές επαρχίες, η ποικιλία της είναι απίστευτη)
Κίνα 4 (με Θιβετ μέσα)
Κορέα 2

και σου μένουν και 6 εβδομάδες που θα το έκανα ταναπού όλα και θα έβαζα Ιράν 2, Νεπάλ 2 και Ουζμπεκιστάν 2.

Είναι πολύ πιο μιξ από το αρχικό σου πλάνο, πετάς μέσα από ισλαμική αρχιτεκτονική μέχρι τα backwaters της Κεράλα κι από τη Λάσα και το Σινικό Τείχος μέχρι το Borobudur και τις παραλίες της Ταϊλάνδης. Και δε βγαίνει τόσο πιο ακριβό από αυτό που έλεγες αρχικά. Στην τελική, κόψε μια εβδομάδα από 3-4 χώρες. Έτσι μεγιστοποιείς το πραγματικό πλεονέκτημα της Ασίας: το ότι έχει τη μεγαλύτερη ποικιλία πολιτισμών από ποιαδήποτε άλλη ήπειρο και μάλιστα σε τιμές κουκουρούκου.

Δεύτερη συμβουλή: Μην αγοράσεις εισιτήριο επιστροφής. Δεν υπάρχει λόγος, πια είναι φτηνά τα one way, δεν είμαστε στο 1995. Χωρίς επιστροφή μπορείς να βαρεθείς όποτε θες, να κάνεις αλλαγές, ακόμη και να αλλάξεις πορεία και να πας να ξαναβρείς τη Δανέζα που φασωθήκατε στην Καμπότζη και σου έγραψε ότι έχει πάει στο Μπαγκλαντές. Γιατί να δεσμευτείς; Και μην υποτιμάς πως ίσως βαρεθείς.

Τρίτη: Όταν κάνεις ένα πλάνο πάνω-κατω στείλτο σε φίλους και γνωστούς. Όλο και κάποιος θα έρθει γκεστ σταρ για 2 εβδομάδες και είναι μεγάλη αναζωογόνηση, χώρια που θα μπορεί να πάρει πράγματα που δε θες (πχ τα μαγιό όταν θα τελειώσεις από παραλίες) και να σου φέρει κανέναν οδηγό παραπάνω ή βιβλίο ή σοκοφρέτες, όπως τη βρίσκει ο καθένας.

Τέταρτη: το πιο δύσκολο σε αυτά τα ταξίδια δεν είναι τα logistics, εδώ τα βγάζαμε πέρα προ εικοσαετίας χωρίς ίντερνετ και μηδαμινές γνώσεις, αλλά το τι τρέχει στο κεφάλι σου. Αν βαρεθείς, συγχυστείς, μπουχτίσεις, κουραστείς, δεν τρέχει και τίποτε να γυρίσεις στο σπίτι σου έστω για 2 εβδομάδες να γεμίσεις μπαταρίες, να δεις Ευρωλίγκα, να μοιραστείς εμπειρίες με τους κολλητούς και βουρ ξανά.

Πέμπτη: Όχι πάνω από 8-10 κιλά αποσκευές. Δε χρειάζεσαι παραπάνω, ακόμη και με διαφορετικά κλίματα. Κι ό,τι χρειαστείς το αγοράζεις στο δρόμο, ό,τι δε χρειαστείς το χαρίζεις ή το ταχυδρομείς στο σπίτι (κάποτε μου...ταχυδρόμησα 11 βιβλία απο την Ιαπωνία, πού να τα κουβαλάω).

Έκτη: Πια είναι πιο εύκολα, αλλά δες σε ποιες από αυτές τις χώρες θες βίζα και από πού μπορείς να τη βγάλεις, παίζει να χρειαστεί να πας σε πρεσβεία γειτονικής χώρας και ανατρέπει όλο το πρόγραμμα

Έβδομον: Βάζε πού και πού κανένα λούσο, χρήσιμο είναι, δεν κάνουμε διαγωνισμό γυφτιάς. Και μασάζ θα χρειαστείς μετά από τρεκ στο Νεπάλ και ένα μισελινάτο στο Χονγκ Κονγκ (πάμφθηνα ορισμένα) και ένα παλατάκι στην Ινδία μετά από τα χρέπια, δεν είναι "προδοσία του μπακπακισμού". Χωρίς τύψεις και όπου βγει, είπαμε αν είναι γύρνα και 2 εβδομάδες νωρίτερα πίσω, 6 μήνες είναι πολλοί (για μένα το όριο είναι στους 4 που αρχίζω πια και δεν έχω την ίδια ένταση/διάθεση/πάθος να δω πράγματα πριν χωνέψω τα όσα είδα).

Όγδοον: Μην τολμήσεις και δεν κρατήσεις ημερολόγιο. Θα το μετανιώνεις μια ζωή. Θέλει πειθαρχία, αλλά μισή ώρα κάθε μέρα είναι , ή μια ωρίτσα κάθε 3 μέρες, πάντα υπάρχει νεκρός χρόνος

Ένατον: Τη σήμερον ημέρα θες να αποστασιοποιηθείς από την "πατρίδα" και δε γίνεται με το κινητόσ το χέρι. Περιόρισέ το όσο μπορείς και το ταξίδι θα έχει άλλη χάρη.

Δέκατον: Δεν έχει δέκατο, αλλά δε λέει να μην κάνω δεκάλογο. Καλά ας το πάρει το ποτάμι: Κράτα ένα σκληρό με τις φωτογραφίες και στείλε τον πίσω με τον πρώτο κολλητό. Ξέρω, όλοι τα βάζουν στα σύννεφα πια, αλλά δεν είναι το ίδιο. Τα παλιά καλά χρόνια δεν ξέραμε και τι φωτογραφίες είχαμε βγάλει, εγώ έστελνα τα φιλμ πίσω, τα εμφάνιζαν οι φίλοι μου και μου έγραφαν αυτοί "ωωωω ρε, τι ορυζώνες είναι αυτοί;".

Elena2508

Member
Επόμενο Ταξίδι
??
Ταξίδι-Όνειρο
N. Υόρκη
Έχω εντυπωσιαστεί με το πρόγραμμα και τον δεκάλογο του Γιώργου!!! Κρίμα που δεν έχω την ηλικία για να ζήσω τέτοια εμπειρία...
Έχω όμως μια απορία...
Θα αλωνίσει κάποιος όλη την Ασία θα πάρει ενδιάμεσες πτήσεις για να πάει απο τη μία χώρα στην άλλη, θα πάρει λεωφορεία, τρένα, βαπόρια κλπ για να μετακινηθεί μεταξύ των περιοχών και όλο αυτό θα κοστίσει 1000 €;
Και τα 50 €/μέρα φτάνουν για εισόδους σε ναούς, μουσεία μετακινήσεις με ΜΜΜ, φαγητό, ποτό και ύπνο;
Εγώ μια Μπαγκογκ πήγα στη ζωή μου για 4 καθαρές μέρες και θυμάμαι κάτι ακριβές εισόδους σε παλάτια, ναούς κλπ.
Ένα ποτάκι σε ουρανοξύστη θυμάμαι να το πλήρωσα 15-18€ και μια εισόδο σε ένα σπίτι ενός αρχιτέκτονα με τροπικό κήπο -που δεν θυμάμαι το όνομα του- ήταν πάνω από 10€.
Δεν λέω για κάτι βολτούλες με βαρκούλες σε πλωτές αγορές κλπ.
Μόνο η Μπανγκόκ είναι ακριβή τελικά;
Τα αεροπορικά μεταξύ των κρατών της Ασίας είναι τόσο φθηνά;

Αν δεν σου φτασουν τα λεφτα, μπορεις να γυρισεις πισω? Εχεις σπιτι εδω να μεινεις η θα το εχεις νοικιασει?
Αν εχεις σπιτι να σε περιμενει στην Ελλαδα, πας και οσο σε βγαλουν τα λεφτα σου. Αν δεν ειναι 6 μηνες, θα ειναι 5.
Eιμαι αποφασισμένος να το κάνω το εξάμηνο αλλά παράλληλα διάθεση και πιστεύω πειθαρχεία να μην ξεφύγω προϋπολογιστικά. Εχω κάνει ενα μέρος της έρευνας μου πάνω σε αυτές τις χώρες. Αλλά εννοείται αν βρεθώ προ εκπλήξεων να επιστρέψω νωρίτερα . Εχω δικό μου μικρό διαμέρισμα που ωστόσο το ενοικιάζω σε άλλον. Είχα σοβαρά προβλήματα υγείας που με ανάγκασαν να επιστρέψω στο πατρικό μου και στο οποίο βρίσκομαι ακόμα μια και βοηθάω τους γόνεις που είχανε και αυτοί κάποια μικρά θέματα υγείας για αυτό άλλωστε δεν πήγα εφέτος το εξάμηνο τουρ που σχεδίαζα και συνεχίζω να επεξεργάζομαι.

Φιλτάτε @Yorgos σε ευχαριστώ πάρα πολύ για τον χρόνο που μας αφιέρωσες και μοιράστηκες τις σκέψεις σου.Να είσαι πάντα καλά.

Δεν σκέφτηκα να ανοίξω/επεκτείνω τους προορισμούς σε μέρη με εντελώς όμως διαφορετική κουλτούρα, αρχαία φύση ,θρησκείες. Να συνδυάσω Ιραν ,Κίνα Λαος {+Ομαν} κ.α. Δεν σκέφτηκα την.....βαρεμάρα. Τώρα όμως σκέφτομαι αν το δοκιμάσω μπορεί να ξεφύγει προϋπολογιστικά . Αν μπορώ να το κουμαντάρω οικονομικά τις αεροπορικές συνδέσεις θα το σκεφτώ σοβαρά.

Ενδιαφέρουσα ιδέα και το ημερολόγιο.

Υγ1 Νεπαλ για μένα θα πάει μόνο του με λίγη Ινδία.

Yorgos

Member
Επόμενο Ταξίδι
Umhlanga
Ταξίδι-Όνειρο
Περού τότε, τώρα, πάντα
Ναι είναι φτηνά τα αεροπορικά, αρκεί να αποφύγει τις πτήσεις ανάμεσα σε 20/12 και 15/1 βεβαίως. Πχ ένα Αθηνα-Τζακαρτα είναι κάτω από 250 και μια επιστροφή από Μπανγκόκ κάτω από 200. Το οποίο του αφήνει ένα περιθώριο για 3-4 εσωτερικές των 120-150 ευρώ (καλά κι αν πάνε τα αεροπορικά 1200 αντί για 1000 δε χάλασε ο κοσμος, οποτε ας παρει και 5 και 6). Πια με 110 πετάς από Πεκίνο Κουάλα Λουμπούρ απευθείας,

Hayate

Member
Επόμενο Ταξίδι
Oπου δεν κανονιζουμε..
Ταξίδι-Όνειρο
Hokkaido χειμωνα
@Φώτης/Ταξιδιωτης αρχικά να πω ότι ζηλεύω που είσαι στη διαδικασία οργάνωσης ενός τέτοιου ταξιδιού.Δεν είχα τη δυνατότητα να κάνω κάποιο ταξίδι τόσο μεγάλης διάρκειας ως τώρα.Ισως αργότερα θα δούμε.Εχω επισκεφτεί αρκετές από αυτές τις χώρες σε μορφή 20-25 ημερών διάρκειας ταξίδι...
Τώρα όσον αφορά το budget που έχεις κατά νου...Χμμμ νομίζω ότι θα είσαι περισσότερο από άνετος για ένα βασικό λογο.Εισαι από ότι καταλαβαίνω αποφασισμένος να κινηθείς στην συγκεκριμένη περιοχή για αυτό το διάστημα.Αυτο σημαίνει ότι θα μείνεις σε πόλεις και περιοχές περισσότερο διάστημα από ότι ένας "συμβατικός" ταξιδιώτης με περιορισμένο χρόνο .Θα έχεις τις λεγόμενες έξτρα μέρες σε κάθε μέρος,κάποιες rest days ή κάποιες take your time days πες το όπως θες...Σε αυτές τις μέρες το ημερησιο κόστος μειώνεται αρκετά γιατί συνήθως είναι μέρες που αφού έχεις δει τα πάντα θα κάνεις κάτι πιο εναλλακτικό όπως κάποιο hiking,αραγμα σε παραλία για snorkeling ή απλά θα πιάσεις κουβέντα με ντόπιους... Υπάρχουν φυσικά και δραστηριότητες που θα ανεβάζουν το ημερήσιο κόστος αλλά είναι για λιγότερες μέρες(ενδεικτικά γραφω Komodo National park, καταδύσεις Raja Ampat,3ημερο πάσο για Angkor Wat και άλλα)...Είναι κλισέ πλέον για το travelstories,το γράφουμε συνέχεια, αλλά το κόστος ενός ταξιδιου εξαρτάται και από τον τύπο ταξιδιώτη, ηλικία, προτιμήσεις,βολικοτητα κ.τ.λ.Αν μου έλεγες να κάνω αυτό το ταξίδι στα 20-25 θα σου έλεγα θα το κάνω με 5000 χιλιάρικα αλήθεια.Μπορει στα εξηντα μου να θελω 15000.Τωρα που είμαι ανάμεσα θα σου πω 8 με 10 ναι...
Θα συμφωνήσω βέβαια και με @Yorgos στο ότι θα μπορούσες να προσθέσεις κάποιο διαφορετικό,εναλλακτικο προορισμό στο ήδη υπάρχον πλάνο χωρίς να ξεφύγει ο προϋπολογισμός σου και νομίζω έχεις χρονο(Ινδία-Ταιβαν όντως ακούγονται ωραία)... Πολλές φορές σε κάποια ταξίδια μας πιάνει μια υποτονικότητα,μια κούραση να την πω, φυσική και ψυχολογική,από την επαναληψη κάποιου μοτίβου θα έλεγα ,η οποία φεύγει με τη μία οταν αλλάζεις παραστάσεις...

@Φώτης/Ταξιδιωτης αρχικά να πω ότι ζηλεύω που είσαι στη διαδικασία οργάνωσης ενός τέτοιου ταξιδιού.Δεν είχα τη δυνατότητα να κάνω κάποιο ταξίδι τόσο μεγάλης διάρκειας ως τώρα.Ισως αργότερα θα δούμε.Εχω επισκεφτεί αρκετές από αυτές τις χώρες σε μορφή 20-25 ημερών διάρκειας ταξίδι...
Τώρα όσον αφορά το budget που έχεις κατά νου...Χμμμ νομίζω ότι θα είσαι περισσότερο από άνετος για ένα βασικό λογο.Εισαι από ότι καταλαβαίνω αποφασισμένος να κινηθείς στην συγκεκριμένη περιοχή για αυτό το διάστημα.Αυτο σημαίνει ότι θα μείνεις σε πόλεις και περιοχές περισσότερο διάστημα από ότι ένας "συμβατικός" ταξιδιώτης με περιορισμένο χρόνο .Θα έχεις τις λεγόμενες έξτρα μέρες σε κάθε μέρος,κάποιες rest days ή κάποιες take your time days πες το όπως θες...Σε αυτές τις μέρες το ημερησιο κόστος μειώνεται αρκετά γιατί συνήθως είναι μέρες που αφού έχεις δει τα πάντα θα κάνεις κάτι πιο εναλλακτικό όπως κάποιο hiking,αραγμα σε παραλία για snorkeling ή απλά θα πιάσεις κουβέντα με ντόπιους... Υπάρχουν φυσικά και δραστηριότητες που θα ανεβάζουν το ημερήσιο κόστος αλλά είναι για λιγότερες μέρες(ενδεικτικά γραφω Komodo National park, καταδύσεις Raja Ampat,3ημερο πάσο για Angkor Wat και άλλα)...Είναι κλισέ πλέον για το travelstories,το γράφουμε συνέχεια, αλλά το κόστος ενός ταξιδιου εξαρτάται και από τον τύπο ταξιδιώτη, ηλικία, προτιμήσεις,βολικοτητα κ.τ.λ.Αν μου έλεγες να κάνω αυτό το ταξίδι στα 20-25 θα σου έλεγα θα το κάνω με 5000 χιλιάρικα αλήθεια.Μπορει στα εξηντα μου να θελω 15000.Τωρα που είμαι ανάμεσα θα σου πω 8 με 10 ναι...
Θα συμφωνήσω βέβαια και με @Yorgos στο ότι θα μπορούσες να προσθέσεις κάποιο διαφορετικό,εναλλακτικο προορισμό στο ήδη υπάρχον πλάνο χωρίς να ξεφύγει ο προϋπολογισμός σου και νομίζω έχεις χρονο(Ινδία-Ταιβαν όντως ακούγονται ωραία)... Πολλές φορές σε κάποια ταξίδια μας πιάνει μια υποτονικότητα,μια κούραση να την πω, φυσική και ψυχολογική,από την επαναληψη κάποιου μοτίβου θα έλεγα ,η οποία φεύγει με τη μία οταν αλλάζεις παραστάσεις...
@Hayate kαι σε εσένα σου εύχομαι εφόσον το θελήσεις να κάνεις ενα μεγάλο πολύμηνο τουρ.

Οπως προανέφερα μετά τα γραφόμενα του @Yorgos οχι απίθανο να επεξεργαστώ διαφορετικά το σχέδιο να πάω σε αρκετά διαφορετικά μέρη και αν δεν βγουν τα κουκιά να πάω λιγότερες εβδομάδες. Άλλωστε και εσύ λογικά το θεωρείς καλύτερη ιδέα.

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.651
Μέλη
39.400
Νεότερο μέλος
geotheoh

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom