• Η αναδρομή στο παρελθόν συνεχίζεται! Ψηφίστε την Ταξιδιωτική Ιστορία του μήνα για τους μήνες Μάρτιο - Αύγουστο 2020 !

Προσωρινό "πάγωμα" στα ταξίδια του κοινωνικού τουρισμού

anny

Member
Επόμενο Ταξίδι
Ιστρια
Ταξίδι-Όνειρο
γύρος του κόσμου

North66

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Γροιλανδία
Για κάποια άτομα τα ταξίδια του κοινωνικού τουρισμού έχουν παγώσει χρόνια τώρα όχι μόνο φέτος... μιλάω για υπαλλήλους/εργαζομένους που καταθέτουν υποχρεωτικά και με το νόμο την εισφορά τους στην Εργατική Εστία, αλλά λόγω εισοδήματος δεν μπορούν να κάνουν χρήση καμιάς προσφοράς της.

Αντίθετα, υπάρχουν δικαιούχοι που έχουν τη δυνατότητα να κάνουν πάμφθηνες διακοπές οικογενειακώς έχοντας καταθέσει ελαχιστότατες εισφορές. Κάποια στιγμή το σύστημα πρέπει να γίνει πιο δίκαιο και να μην είναι αναγκασμένες ομάδες πληθυσμού να πριμοδοτούν τις διακοπές άλλων ομάδων ή αυτό να γίνεται αποκλειστικά με κρατικές δαπάνες.

GTS

Member
...να μην είναι αναγκασμένες ομάδες πληθυσμού να πριμοδοτούν τις διακοπές άλλων ομάδων ή αυτό να γίνεται αποκλειστικά με κρατικές δαπάνες.
Ενώ με κρατικές δαπάνες, είναι με λεφτά του γείτονα, όχι "ομάδων πληθυσμού" όπως λες. Η νοοτροπία ότι τα λεφτά του κράτους δεν είναι δικά μας στο μεγαλείο της.

North66

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Γροιλανδία
Ας καταργηθούν τελείως τότε, ίσως το έθεσα λάθος... ξέρω τουλάχιστον δύο περιπτώσεις γνωστών που κάνουν κάθε χρόνο πάμφθηνες διακοπές οικογενειακώς μέσω της Εργατικής Εστίας και δεν είναι αυτό που θα έλεγες φτωχοί ή βρίσκονται σε ανάγκη ή δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα να πάνε μόνοι τους διακοπές... το κοινωνικό κράτος είναι διάτρητο από ατασθαλίες και μικροκομπίνες και είμαστε πρωτίστως συνένοχοι εμείς οι πολίτες γι' αυτό.

GTS

Member
Ας καταργηθούν τελείως τότε, ίσως το έθεσα λάθος... ξέρω τουλάχιστον δύο περιπτώσεις γνωστών που κάνουν κάθε χρόνο πάμφθηνες διακοπές οικογενειακώς μέσω της Εργατικής Εστίας και δεν είναι αυτό που θα έλεγες φτωχοί ή βρίσκονται σε ανάγκη ή δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα να πάνε μόνοι τους διακοπές... το κοινωνικό κράτος είναι διάτρητο από ατασθαλίες και μικροκομπίνες και είμαστε πρωτίστως συνένοχοι εμείς οι πολίτες γι' αυτό.
Συμφωνώ ότι είναι διάτρητο και τίγκα στη κομπίνα. Αλλά διαφωνώ ότι δε πρέπει να χρηματοδοτούνται φτωχοί συμπολίτες μας, από το υστέρημα των υπολοίπων που έχουν αυτή τη δυνατότητα. Αυτό είναι για μένα δίκαιο κράτος. Αυτός που μπορεί, να δίνει σε αυτόν που δε μπορεί.

Gloriana

Member
Επόμενο Ταξίδι
Μιλάνο
Ταξίδι-Όνειρο
Νέα Ζηλανδία, Σκανδιναβία
Να ρωτήσω κάτι.
Έχω στα χέρια μου τα κουπόνια, δεν ισχύουν προσωρινά?
Έχουμε επίσημη κρατική ανακοίνωση?

XRISTOS71

Member
Συμφωνώ ότι είναι διάτρητο και τίγκα στη κομπίνα. Αλλά διαφωνώ ότι δε πρέπει να χρηματοδοτούνται φτωχοί συμπολίτες μας, από το υστέρημα των υπολοίπων που έχουν αυτή τη δυνατότητα. Αυτό είναι για μένα δίκαιο κράτος. Αυτός που μπορεί, να δίνει σε αυτόν που δε μπορεί.
Δεν είναι τα πάντα διαπλοκή και κομπίνα .
Υπάρχουν εισοδηματικά κριτήρια για να πάρεις τα εισιτήρια .
Η πλειοψηφία αυτων που παίρνουν τελικά την έγκριση είναι αλλοδαποί
που δηλώνουν ελάχιστα εισοδήματα και αυτό ''ενοχλεί '' κάποιους .

anny

Member
Επόμενο Ταξίδι
Ιστρια
Ταξίδι-Όνειρο
γύρος του κόσμου

ANNA-PANOS

Member
Επόμενο Ταξίδι
........................
Ταξίδι-Όνειρο
Τώρα, απλά ένα ταξίδι...
Αυριο φευγουν καποιοι γνωστοι μου με την εργατικη εστια για διακοπες. Ο ΟΓΑ ομως για φετος δεν εχει βγαλει τιποτα.

Leftris B

Member
Επόμενο Ταξίδι
τοσκάνη
Ταξίδι-Όνειρο
japan
δλδ κάποιος που έκλεισε διακοπες πριν ενα μήνα για τον ιούλιο και εχει κλεισει δωματιο τι γίνεταί?

Εκπομπές Travelstories

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.653
Μέλη
39.402
Νεότερο μέλος
Nefeli Iakovou

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom